Asus TUF Gaming FX506HE-HN011 Intel Core i5 11400H 8GB 512GB SSD RTX 3050Ti Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar Değerlendirmeleri
Öne çıkan özellikler
EC
EC
31 Ağustos 2022, Çarşamba |
E*** C****
Ürün kısa zamanda teslim edildi. Kargo sorunsuzdu. Sadece kutunun üst köşesi hafif büzülmüştü. Format atmadan önce Technopat’ın “windows kurarken hiçbir sürücü bulunamadı” videosundaki adımları uygulamanız gerekiyor. Yoksa ssd format esnasında gözükmüyor. Klavye rgb ayarlarını armory crate yazılımı üzerinden yapabilirsiniz. Armory crate üzerinden windows/sessiz/performans/turbo olmak üzere 4 profil seçeneğiniz bulunuyor. Yazılımla harici ekran kartını devre dışı bırakabiliyor, ekran hz değerini pil gücünde çalışırken 60hz’e çekebiliyorsunuz. Veyahut 72-144 hz olmak üzere değişken hz ayarında da kullanabilirsiniz. Sabit 144hz de şarjı hızlı bitirebileceği için 60hz ayarı otomatik aktif geliyor. Giriş-çıkışlarda ise üç tane usb 3.2 gen 1 ve bir adet thunderbolt 4 portu mevcut. Thunderbolt olmayan modellerde 3.2 gen 2 type-C bulunuyor. Bendeki modelde 2,5” sata portu bulunmuyordu. Kasanın o kısmı boş bırakılmış veyahut ben bulamadım. Lakin ikinci bir m2 ssd portu da mevcut ilerde hafızasını arttırabilirsiniz. (İçini açacak arkadaşlara bir bilgi vereyim. Ters çevirdiğinizde sağ aşağıda kalan vida alt kasayla birleşik sadece gevşetseniz yeterli.) Gigabit Ethernet, kulaklık-mikrofon jacki, hdmi portu ve kilit portu bulunuyor. 180 watt adaptör ile geliyor. Ekranı mat. Bu sayede odanızdaki yansımalar sorun çıkartmıyor. 720p bir webcami mevcut. Kalite olarak hiç yoktan iyidir diyebilirim. İsteyen arkadaşlar nvidia broadcast uygulamasıyla kamera kalitesini iyileştirebilirler. Alacak arkadaşlara ilerde ekstra ram takmalarını öneririm.
Değerlendirilen özelliklerİşlemciHafızaGörüntü KalitesiBatarya
Kullanıcı bu ürünü Hepsiburada satıcısından aldı.
BK
BK
31 Ağustos 2021, Salı |
Batuhan K****
Kargoda herhangi bir sorun yaşamadım. Ürüne gelecek olursak öncelikle harbi harbi fiyat/performans makinası diyebiliriz, oyun olarak r6, cs, valo, gta5 ve apex legends adlı oyunları denedim Yüksek ayarlarda gayet iyi oynatıyor sorun yok
Bu makinanın 2 eksiği var 1. ram 2. Hafıza
İlerleyen günlerde 8gb 3200mhz cl22 ram alacağım
Ve 1tb nvme ssd daha takarım gibi duruyor.
(ram mhz değerleri 2933 değil 3200, ek olarak ssd slotu var merak etmeyin.)
10 Ekim 2021, Pazar |
M*** G****
Harika bir laptop asus olması önceligimdi biraz da indirimli aldım. çook memnunum diger laptop markaların dan biraz pahalı, ama asus kalitesi diye birşey var.eksi yönleri 512 sdd olması ve ram 8 gb olması
UU
UU
19 Ağustos 2022, Cuma |
U**** U****
Satıcının hızı ve paketlemesi için teşekkür ederim gayet yeterliydi ve dikkat kırılabilir amblemini de unutmamış. Ürüne gelirsek cihaz gayet yüksek seviyede bir cihaz ve istediğiniz oyunu oynayabilirsiniz. SSD ve RAM takviyesi ileriki dönemde yapılması gerekiyor diye düşünüyorum çünkü arka plan işlemleri oyun sırasında çalışırken çok yüksek miktarda ram kullanıyor lakin ilk aşamada işinizi gönül rahatlığıyla göremezsiniz anlamına gelmiyor bu. Cihazı indirimli aldım ve gayette memnunum alan üzülmez.
KK
KK
17 Ağustos 2022, Çarşamba |
K*** K***
Msi hariç piyasadaki tüm markaları rahatlıkla tokatlayacak kalitede seviyede ve özellikte. Isınıyor vs diyenler 40 derece odada kullanıyor sanırım laptopu. Cihaz yük altında turbo fan modunda ısınmıyor işlemci harika işler çıkartıyor ekran kartı da yeterli seviyede gti bilişime teşekkürler alacak olan arkadaşlara da sonuna kadar tavsiye ederim (8 GB 3200mhz ddr4 RAM eklemeyi unutmayın)
18 Eylül 2021, Cumartesi |
M**** G**
Cihazı 1 haftaya yakındır kullanıyorum ve çok memnunum sıcaklıklar tam istediğim gibi 80 derece civarlarında maksimum çalılıyor bir kere horizon yükleme ekranında 90 deredeyi gördüm nedenini bilmiyorum ama geri kalan tüm zamanlarda sıcaklıklar ve fps değerleri çok iyiydi rog modelleriyle çok yakın performans veriyor sadece ram yetersiz en yakın zamanda ekleme yapmayı düşünüyorum . Çok fazla oyun deneme fırsatım olmadı fakat denediklerimi sayayım Horizon Zero Dawn Ultra 60 fps , medium 90 fps .
Valorant ortalama 100 fps ram (darboğazından dolayı) 16 ram ile 200-250 arası görecektir. Ekran deneyimi olarakta 144 hz in çok ayrı bir tadı var . Şimdilik deneyimlerim bu kadar . Alırken monster ile arasında kaldım şu an çok memnunum piyasanın en düşük kaliteli ve kalitesizliğinden dolayı uygun fiyata olan rakibi monsterdan kalitesiyle. Ve ortalama aynı fiyatlarıyla birçok adım öne geçiyor . Alacak olan herkese şimdiden hayırlı olsun.
BN
BN
18 Ağustos 2022, Perşembe |
B**** N**
Gti bilişime teşekkürler özenli paket ve hasarsız ürün. Pcyi kullancak arkadaşlara önerim oyun oynamayacak bile olsanız 8gb ram eklemesi yapın.
TS
TS
30 Eylül 2022, Cuma |
T**** S****
1 aydan fazla oldu hiçbir sıkıntı yok. Kargo sağlam eziksiz özenli bir şekilde geldi. Hep prize takılı kullandım bataryası nasıldır bilmiyorum. İhtiyacım olan özelliklerden fazlası var uzun yıllar kullanırım diye almıştım yanıltmayacak gibi
25 Ağustos 2021, Çarşamba |
C** S****
Kargo ve üründe herhangi bir sıkıntı yaşamadım, ölü piksel veya ışık sızması yok. Klavye hissiyatı güzel daha önce Tulpar T7 serisi kullandım touchpadin önündeki sağ sol tıklamalarından bile kalite farkı anlaşılıyor, msı monster lenova hepsine baktım 13-14 leri vermeyeceğim max 10 bintl limitiniz mevcut ise kesinlikle tavsiye ederim yenil nesil olması büyük avantaj, oyun testi yapacak pek fırsatım olmadı ancak laptoptur ne kadar gaming olsada ısınır bunu aklınızdan çıkarmayın, ses seviyesi bi laptopta olacağı kadar tatmin edici sürpriz olarak ne ile karşılaşırım demeyin benim gibi çok düşünüp bu fiyatlara benzer laptoplara bakanlar hiç düşünmesin alsın.
16 Ağustos 2022, Salı |
C**** S***
Kardeşime aldım dizüstüne göre performansı iyi sadece ram almak gerekiyor ekstra
Değerlendirilen özelliklerİşlemciHafızaGörüntü KalitesiBatarya
Kullanıcı bu ürünü Hepsiburada satıcısından aldı.