Nokia 6 (Nokia Türkiye Garantili) Değerlendirmeleri
DB
DB
17 Ocak 2022, Pazartesi |
d**** b****
Mükemmel kalitede bir ürün. 4 yıldır kullanıyorum çok sağlam bir kasası var. Her şeyi ile harika.
Değerlendirilen özelliklerBataryaEkranKameraİşlemci
Kullanıcı bu ürünü Timmy satıcısından aldı.
06 Eylül 2021, Pazartesi |
i**** A****
Her iyi şeyin sonu geldiği gibi bununda sonu geldi. Android 9 a geçtiğimden beri dışardan gelen aramalarda sesler çok kısık, zar zor duyuyorum. Nokia care uygulması üzerinden destek istedim. Test modunda sesler gayet güzel ama normal kullanımda kısık geliyor tamamen android güncellemesinden kaynaklı yani. Güncelleme geri de alınamıyor maalesef :(
Değerlendirilen özelliklerBataryaEkranKameraİşlemci
Kullanıcı bu ürünü BittiBitiyor satıcısından aldı.
MY
MY
16 Eylül 2017, Cumartesi |
Muzaffer Kadir Y****
selamün aleyküm,
telefon elime bi hafta önce ulaştı izlenimlerim şunlar
-Rehber Türkçe öncelikle İngilizce değil
-Ciddi dayanıklı hissi veriyor Nokia 6 drop test yazarsanız YouTube'a nasıl sağlam olduğunu görürsünüz
-Kamerasindan çok memnun kaldım gayet net ve başarılı fakat fotoğraf çektikten sonra beklemek gerekiyor bu eksi bi özellik olmuş
-telefonda kasma yok telefondan oyun oynayan birisi değilim ondan oyun performansından bahsedemeyecem
-sarji eğer çok yüklenmezseniz rahat çıkarıyor ama daha iyi bir batarya olabilirdi
-fotograflariniza ulaşmak için galeri uygulaması yok onun yerine fotoğraflar uygulaması var ve boylece çektiğiniz fotoğraflar internette saklanabiliyor ve telefona format atsanız bile kaybolmuyor
-dosya yöneticisi programı da yok onu Google playden istediğiniz bir tanesini 'dosya yöneticisi' yazarak indirebilirsiniz
-gereksiz telefon uygulamaları yok telefon kasmasin diye Nokia kaldırmış ve siz isteyince Google playden indirebiliyorsunuz bu cidden güzel bir özellik
-her ay düzenli olarak güncelleme geliyor bu harika bişey cidden çok beğendim şimdiden 5 yazılım güncellemesi aldı ve her hatayı hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyorlar
-nokianin destek uygulaması çok yerinde olmuş telefon hakkında bilgi alabilir canlı desteke soru sorabilir telefonunuzun nerede oldugunu bulabilirsiniz bu harika
evet son olarak bu fiyata cidden başarılı bir telefon gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Kullanıcı bu ürünü Beşken Elektronik satıcısından aldı.
RenkMavi
SÇ
SÇ
20 Temmuz 2017, Perşembe |
S**** Ç****
en son Nokia üretimi durdurunca Sony xpreia z2 aldım.tam 5 sefer arka camını değistirdim.ekran sararması da çabası ısınma sanki telefonda soba var gibiydi 3 senede öldü ve sonunda Nokia geçte olsa dönüş yaptı.saglam kasa ve müthiş incelikte zarif bir telefon yapmış,kamerasi idda ediyorum iPhone la yarışır.ses mükemmel Sony nin 3 katı ses verio müzik dinlerken fiyatına göre harika işlemcisi ne aldanmayin 26 tane uygulama yükledim daha en küçük yavaşlama ısınma yok.y yanlız tekrar söylüyorum kamera ses ve müzik dinlerken ses çıkışı harika sosyal medya kullananlar için harika sonuçta Nokia benim babamın şirketi değil ama adamlar yapıyor bu işi tek kelimeyle fiyatına göre müthiş bence keşke bizim ülkemizin yerli malı olsaymis
AÇ
AÇ
22 Eylül 2018, Cumartesi |
alper ç****
Ürünü alalı 2 hafta oldu ve kısaca söylemem gerekirse fiyatına göre alınacak iyi telefonlardan biri.
İYİ YANLARI:
- telefonu elinize aldığınızda size sağlamlık konusunda güven veren ve kalitesini gösteren bir yapısı var .sağlamlık testlerini izleyin
-telefonda gereksiz uygulamalar yok ama bütün uygulamaları google nin uygulamaları kullanımı kişiye göre değişir ve ben bir dezavantajını göremedim.
-telefonun hızı ve performansı bence gayet tatmin edici işlemci 8 çekirdek ve ram 3. hiç donma/kasma yaşamadım
- telefonda 2 adet anten gücü var ve diğer telefonların çekmediği yerde çok rahat çekim yapıyor. (benim en sevdiğim yani sinyal gücü oldu)
-sar değeri çok düşük yani 2 anten olmasına rağmen radyasyondan etkilenme çok düşük.
- DOLBY saran ses özelliği var arkadaşlar yani ses çok net ve kaliteli çıkıyor fakat bu ses kalitesini daha çok kendi orijinal melodi seslerinde belli ediyor. müzik dinlerken diğer telefonlardan farkını göremedim. ses yüksekliği gayet hoşuma gitti.
- parmak izi okuyucusu şaşılacak düzeyde son derece hızlı
- kameralarda resim kalitesi 16 mp diğerlerinden farkı yok fakat şunu söylemem gerekirse çekim hızı gayet iyi .sizi bekletmiyor ve bulanık çekmiyor bastığınız anda çekim yapıyor .fakat bir dezavantajı var kamera menüsü çok basit geldi bana özellikle video / foto geçişlerinde
-hızlı şarj özelliği çok iyi 1 saate tam doluyor.
KÖTÜ YANLARI:
-Telefonda bariz çabuk ısınma derdi var fakat ne hikmetse ayni hızda çok çabuk soğuyor. sanki içinde fan var. ama uzun süre oyun oynayan arkadaşlar için bu ısınma derdi problem olacaktır diye düşünüyorum.
- batarya beni pek tatmin etmedi fakat normal bir kullanım için sizi akşam eve kadar götürür. şunu söylemeliyim yarım saatte bir elinize alıp konuşma yapıyorsanız yada oyun oynayıp sosyal medyada geziniyorsanız en fazla 10 saat dayanıyor haberiniz olsun.
- içinden çıkan kulaklık demode . nokia nın bundan 10 sene önceki kulaklığı.
not: nokia servis ağı eskisi gibi her yerde var ve eskisi gibi iddialı geliyor
YG
YG
03 Kasım 2017, Cuma |
Y**** G****
- Çağrı ses kalitesi son derece yeterli, herhagi bir boğukluk ya da cızırtı yok
- Isınma sorunu yok
- Son derece stabil ve hızlı
- Parmak izi okuyucusu çok hızlı ve kullanışlı
- Dolby atmos ses çok iyi
- Nokia düzenli güncelleme veriyor, diğerleri gibi 1 sene verdikten sonra bitirmiyor bu tercihimi nokiadan yana kaydırmama neden oldu.
- Kamerası oldukça yeterli,ancak amiral gemi kalitesi beklemeyin sonuçta f/p, profosyonel değilseniz işinizi görür
- Stok android ile geliyor gereksiz uygulamalar yok içinde
- Pil 1 günü rahat çıkarıyor yoğun kullanımda (yaklaşık 6 saat ekran)
- Ben biraz ağır buldum telefonu
- Stok arayüzü beğenmedim yerine microsoft launcher kurdum
- Kasa çok kaliteli duruyor
- 32 gb hafıza cok yeterli
- Oyun performansını bilmiyorum denemedim ama youtubeda pek çok test var bakabilirsiniz
Sonuç olarak nokia android piyasasında adından çokça söz ettireceğe benziyor. Bir daha 3-4 katı para verip malum markaları almayı düşünmüyorum, yıllarca para israf etmişim. Telefondan çok memnun kaldım, tavsiye ederim.
Kullanıcı bu ürünü Uni Mobile satıcısından aldı.
03 Temmuz 2019, Çarşamba |
i**** A****
1.5 yıl oldu en ufak bir değişme bile yok hala ilk gün ki gibi hızlı ve akıcı. YouTube da "vs" videolarında kendinden çok üst modellerle kıyaslamalar yapılmış. Bu videolarda uygulama açma süresi, ram arka plan geçiş hızları vesair birçok karşılaştırma yapılmış ama bunlar çok gereksiz karşılaştırmalar. Bir uygulamayı 5 ms farkla erken açması neyi değiştirir ki? Telefonun kalitesi zamanla belli olur. 2 yıl sonra ilk aldığınız gün gibi hızlı ve problemsiz ise işte o zaman güzel telefondur. Nokia da tam olarak bunu garantiliyor. Yılların eksitemediği bir telefon sunuyor. Kötü yorum yazan tek tük arkadaş var. Yok çok yavaşladı yok ekran tuşu açılmadı flan bu arkadaşlar acaba gerçekten bu telefonu mu kullanıyorlar? Yoksa para karşılığı mı bu yorumları yazdılar? Bu kadar iddaalıyım çünkü gerçekten telefonu çok zorlayan bir insanım. Bence tereddütsüz alın
Kullanıcı bu ürünü BittiBitiyor satıcısından aldı.
ÜU
ÜU
12 Ağustos 2017, Cumartesi |
Ümit U****
Puanı orta sınıf android işletim sistemli telefonları referans alarak verdim. Şık görünümlü, sağlam hissi veren bir cihaz. Nokia klasiği. Kasası daha üst sınıf bir telefon hissi veriyor. Yaygın kullanılan tüm uygulamaları sorunsuz çalıştırıyor. Ses kalitesi oldukça iyi. İşlemcisi bakımından eleştirilmesine rağmen günlük kullanımda herhangi bir sorun, yavaşlık hissi, takılma yok. Tavsiye ederim. Daha üst sınıf isteyenler Nokia 8'i ve 9'u beklesin.
Kullanıcı bu ürünü Bsz Elektronik satıcısından aldı.
HK
HK
15 Ağustos 2018, Çarşamba |
hüseyin k****
Telefon gerek kullanım açısından gerekse sağlam yapısıyla çok iyi bir iş çıkarmış, en önemlisi sar değeri düşük, çoğu telefon kullanıcısı olarak sar değerini dikkate almıyoruz, nokia sar değerini düşük göstererek kullanıcılarının sağlığına da önem vermiş, hepsiburada ya nokia gibi kaliteli bir ürünü bizlere uygun fiyata alma fırsatı verdiği için teşekkür ederim.
KÇ
KÇ
29 Ocak 2019, Salı |
Kürşat Doğan Ç****
Arkadaşlar yıllardır teknoloji sektöründe çalıştım ve yazılar yazdım. Abartılı fiyatlar ve şişirme özelliklere karşı hep muhalif oldum. Yeni efsane bu telefon
Artıları
Sürüm hep en üst
Telefonu aldığım an direkt güncelleme aldı. Bu da stok Android olmasındandır.
Şarjı tam bir gün gidiyor.
Sabah evden çıktığımda %90 ile akşam eve %60 döndüğüm bile oldu. Ve ben alalı 4-5 ay oldu gram azalma yok. Bu telefonun en güzel özelliği de bu olabilir şarjın üstüne kimse bir şey diyemez. Ve geceden şarja koyma alışkanlığım bitti çünkü evden %40'la bile çıksam bir gün beni götürebileceğine eminim hiç olmadı bi 10 dakika şarja koyarım diyorum. Ve tüm sosyal medya mecralarını kullanıyorum
Ekranı en ideal boy diyebilirim.
Kavisli kenarları inanılmaz şekil duruyor.
Kasasındaki karizma kimsede yok
Tek döküm alüminyum ve tutuşu falan çok premium hissettiriyor.
Parmak izi okuyucusu çok hızlı algılıyor fakat uyanma süresi bir saniyeden çok az yani bu da güncel telefonlara göre belki biraz yavaş kalıyor. Fakat bu Kıyaslama 4000? üzeri telefonlarla yapılır.
Eksileri
Kamera arayüzü yok gibi bir şeydi ilk aldığımda sonra güncelleyip eklemeler yaptılar. Ama hala bu kaliteye az fakat geliştiriyorlar korkmayın.
Dünyanın en iyi panoramasını çeken kamera çok hızlı şeyleri algılamıyor sarsılma önleyicisi yok
Çok saçma bir yavaşlık var ben bunu geliştirmeler çözüldüğünü gördüm fakat yavaştı şu an azcık yavaş. Bu yavaşlık da genel bir yavaşlık değil bazı programlarda oluyor. Ama bazen de inanılmaz hızlı zaten donanımları hızlı olmasını gerektiriyor.
İnanılmaz bir telefon insanların Nokia tepkisini görmek için bile alınır. Efsane cidden geri döndü.