Samsung Galaxy M52 5G 128 GB (Samsung Türkiye Garantili) Değerlendirmeleri
HA
HA
02 Aralık 2021, Perşembe |
Hakan A**** - İstanbul
Mi 9T Pro 128GB kullanıyordum, 6.4" ve 4000MAH Bataryası olduğu hâlde 200GR~ gibi bir ağırlığı olduğu için daha hafif, daha büyük ekranlı, daha ince, daha hafif bir cihaza yükseltmek istedim.
Annem ve babama dahil hepimiz aynı markayı kullanıyorduk, mesela onlara Redmi Note 10 Pro 128GB almıştım ama sürekli yazılımda eksiklerle karşılaştık, her gelen güncellemede pil performansı vb sorunlar ortaya çıktığı için yıllardır uzak durduğum Samsung'un YouTube'de tesadüfen incelemesine denk geldim.
Şimdi işin ilginç tarafı, benzer özellikteki sözde ucuz olan markaların cihazları daha pahalı ve donanım olarak bu cihazdan daha gerideler özellikle CPU, GPU, RAM, Ağırlık, İncelik olarak daha başarısız modeller, yazılım konusuna hiç değinmiyorum.
Bu telefon gerçekten kocaman 6.7" ekrana göre çok ince, hafif, yoğun kullanımda otomatik ekran parlaklığında rahatlıkla 2 günü çıkartıyor. Yazılım konusuna gelirsek Samsung, ONE UI ile gerçekten bir sürü ayar eklemiş, bir sürü özellik var ve arayüz gerçekten sorunsuz.
Ürün fiyat/performans olarak rakipsiz ürünün tek dezavantajı 3.5mm kulaklık girişinin olmaması, orjinal adaptör kullanmazsanız sorun oluyor o da neredeyse bir kulaklık parası. Benim tavsiyem Bluetooth kulaklık olur yanında Haylou W1 Beyaz sipariş verdim birlikte gayet güzel bir ses kalitesi ve pil performansı alıyorum. Samsung'u Touchwiz'den sonra ONE UI harika bir deneyim sunduğu için tebrik ederim.
Kutudan çıkan adaptör 15W, bende QC 3 destekli 18W adaptör vardı onunla kullanıyorum, isterseniz cihaz 25W destekliyor ama çok aceleniz yoksa 15W da gayet hızlı şarj ediyor, hatta aceleniz yoksa hızlı şarj özelliğini kapatırsanız pil performansınız daha iyi olacaktır uzun vadede. Parmak izi okuyucu gayet iyi çalışıyor, keşke cihazda Mono yerine Stereo hoparlör olsaydı. Mono olmasına rağmen sesi gayet yüksek çıkıyor.
Fotoğraflarda gördüğümden daha güzel ve daha kaliteli duruyor.
RenkBeyaz
BÇ
BÇ
02 Şubat, Çar |
B************ Ç** (19) - Sakarya
22 ocak cumartesi günü sipariş verdim. 27 ocakta kargoya verileceği 29 ocakta ise elime ulaşacağı yazıyordu. 24 ocakta kargoya verildi ve 26 ocakta elime ulaştı. Bu kadar hızlı olduğu için Samsung Türkiye ve Hepsijet'e teşekkür ederim.
Ürün resimdeki gibi samsung kutusuyla ve ürüne zarar gelmeyecek şekilde paketlenmiş olarak elime ulaştı.
Öncelikle ekranından bahsedeyim. Büyük ekranlı telefon kullanımı zor olur diye düşünmüştüm. Tek elle kullanımı zor olsa da samsung arayüzü sayesinde kullanımı baya kolaylaştırılmış. 120 hz ve süper amoled plus ekran sayesinde -özellikle dizi, film ve youtube için- kullanımı çok keyifli.
A52 yerine M52 yi tercih etmemin en önemli nedenlerinden biri işlemci ve 120hz ekrandı. İşlemcinin hızlı oluşunu günlük kullanımda çok rahat hissediyorsunuz. Şahsen oyun oynayan biri değilim ama kullandığım uygulamalarda -netflix, reddit, spotify, youtube, bankacılık uygulamaları- herhangi bir kasma, donmaya rastlamadım.
Bataryası bana 7 buçuk saat ekran süresi verdi ki günlük kullanımda bu sürenin pek çok kişiye yeteceğini düşünüyorum. Elinizi gerçekten hiç telefondan ayırmıyorsanız ya da çok oyun oynayan biriyseniz günü çıkarmakta sorun yaşayabilirsiniz.15w ile yaklaşık 2 saatte şarj oluyor.25w şarj aleti ile biraz ısınıyor.
Kamerası her ne kadar bu fiyat bandında bir telefon için gayet yeterli olsa da bence diğer özelliklerine nazaran biraz geri kalıyor. Tek ve en büyük eksikliği ois. Eğer daha önce ois bulunduran bir telefon kullandıysanız bu farkı hemen anlıyorsunuz.Fotoğraf çekmek için elinizi daha sabit tutmanız gerekiyor. Video çekerken eğer 1080p 30fps çekeceksiniz gayet iyi sonuçlar alıyorsunuz ama daha yüksek kalite için EİS devre dışı kalıyor ve sarsıntılar bariz anlaşılıyor. Ben 4k video çekmiyorum. Depolaması ve kullanımı açısından hâlâ çok işlevsel değil bence. Çektiğim fotoğrafları aşağıya koydum. Her bir kameradan birer tane. Eğer çok ve yüksek kalite videolar çeken biriyseniz doğru tercih olmayabilir.
Umarım faydalı olmuştur.
Değerlendirilen özelliklerBataryaEkranKameraİşlemci
Kullanıcı bu ürünü Samsung Türkiye satıcısından aldı.
MC
MC
01 Haziran, Çar |
Muhittin C***** - HATAY
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Bence bu fiyata bu özellikler harika. A serisindeki rakipleri daha pahalı. Bu ürün mağazalarda yok sadece online alınıyor. İlk izlenimlerim çok iyi. Aşırı bir beklentiniz yoksa hiç kaçırmayın. Hızlı teslimat. Kargo kutusu çok ince Hepsiburada bu kutuları değiştirmeli. Telefon gibi pahalı ve nazik ürünlerin kesinlikle kalın kutularda ve koruyucu folyo ile gelmesi gerekiyor. Bu ürünü folyoya koymuşlar ama bantlamamışlar. Fotoları atacağım ordan görünüyor. Keyifli alışverişler diliyorum. Paketleme ve kutudan dolayı 1 puan kırıyorum Hepsiburada.
SG
SG
28 Ocak, Cum |
s**** g**** (35) - Bursa
Ürünü perşembe öğleden sonra sipariş verdim. Cuma sabahı sorunsuz bir şekilde teslim aldım. Kargolama ve teslimat hızından dolayı tebrik ediyorum satıcıyı. Ürünü henüz yeni aldım. İlk izlenim hızlı be stabil görünüyor. Bunu bir süre kullandıktan sonra yorumlayacağım.
DB
DB
18 Ocak, Sal |
D**** B***** - İstanbul
Öncelikle kargolanma sürecinden bahsedeyim. Cumartesi sabah saat 11de vermiş olduğum sipariş yoğunluk nedeni ile pazar öğleden sonra işleme alındı. Tam iptal edilecek diye düşünürken "özenle hazırlıyoruz" aşamasına geçti. Teslim edilmesi ise bir o kadar hızlı oldu. Pazartesi öğleden sonra saat 2 gibi teslim edildi. Hepsijet ile gönderileceği belirtilmişti fakat aracı bir firma getirdi. Kutu ezik ve bir kısmı açıktı açıkçası bu biraz korkuttu, telefon boluncuklu poşete sarılı olduğu için bir zarar görmemişti. Telefon ise harika, gerek ekran ve renk kalitesi gerek hızı gerek kamerası ile çok iyi. A52 ve A52s 5G ile kıyaslayıp aldım. A52'den bi tık daha iyi A52s 5G ile başa baş ve daha uygun fiyatı var. Tek sıkıntı suya ve toza dayanıklığı olmadığı belirtilmiş. Düşünenler için tavsiye ederim. Halkımı veriyor telefon. Alanlar için hayırlı olsun.
MA
MA
31 Mart, Per |
M************* A****** - İzmir
Telefonu alırken çok araştırıp karşılaştırarak aldım. Bataryası ve kamerası çok övülmüştü. Baştan söyliyim A52 kamera olarak bi tık daha iyi diyebilirim ve hoparlör sesi daha yüksek. Bu telefon beklediğimin bi tık altında kamera olarak da batarya olarak da. Ama asıl kullanım farkına gelirsek,kılıf takınca bile gerçekten ince duruyor ayrıca xiaomi telefonlardaki gibi olmayan şekilde bayağı hafif ve şık. İşlemcisi de bayağı yüzünüzü gülümsetiyor telefonun hızıyla. Android 12 oneui 4.1 güncellemesi de geldi. Miui a çok alışmış biri olarak ordaki kadar fazla özelleştirme olmaması canımı sıktı ama kullanım konforu olarak çok iyi diyebilirim 120hz ekranı olsun İşlemcisi olsun. Arkadaşımla aynı anda aldık o A52 aldı ben M52. Dürüst olarak söyliyim eğer havuzda fotoğraf çekmicekseniz (su geçirmez a52), hoparlör ün stereo olmaması sizi deli etmiyecekse - ki zannetmiyorum - kesinlike M52 diyebilirim. On numara telefondur öneririm.
ÜB
ÜB
27 Mayıs, Cum |
Ümit B******** - İstanbul
Ürün gayet başarılı. Almanızı tavsiye ediyorum. Satıcıdan tek ricam kargolamaya biraz daha özen gösterilmesi. Patpatlara iyi sarılması kaliteyi arttırır. Teşekkürler...
TD
TD
23 Mayıs, Pts |
t**** d**** (27) - Ankara
Xiaomi bakıyordum. bu telefon çıktı karşıma aynı özelliklere 3 bin daha az fiyata ve samsung kalitesine sahip oldum hepsiburada ya ayrıca teşekür ederim ertesi gün 24 saat olmadan telefonum elimdeydi hiçbi sorun yaşamadım. 3 senedir a7 kullanıyorum memnundum samsungtan tavsiye ederim. ilgi ve alakaları için hepsiburadayı birkez daha tebrik ediyorum. müşteri memnuniyeti konusunda gerçekten iyiler
ET
ET
30 Ocak, Paz |
Enes T**** (4) - Antalya
Telefon gayet güzel ve akıcı özellikle ekranı için aldım ben. Poco x3 pro ile ikisi arasında kalmıştım ben samsungu tercih ettim. Pugb wildrift oynuyorum hiçbir sorun yok gayet akıcı. Şarjı da iyi gidiyor. Şuan telefonumdan yazıyorum. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum gayet memnunum düşünen arkadaşlara tavsiye ediyorum. Sadece kargo kötüydü bu şekilde yandan patlamış bir şekilde geldi. Hepsi expresse yakışmadı.
SK
SK
25 Şubat, Cum |
s**** k**** - İzmir
Telefon çok kısa bir sürede elime ulaştı. Biraz kullanıp öyle yazmak istedim. Öncelikle bataryası 1 buçuk günü çok rahat çıkarıyor. Ekranı kamerası hızı vs harika. Ekran boyutunu büyük sevenler kesinlikle almalı. Büyük olmasının yanında ağır bir telefon değil epey ince ve zarif. Bu fiyatlarda alınabilecek en iyi telefon diyebilirim
RenkBeyaz