ÜST
doğum sonrası

Doğum Sonrası Ne Zaman Diyet Yapmaya Başlanmalı?

Sağlıklı bir doğum sonrası yediklerinize dikkat etmek doğum sonrası iyileşmenin yanı sıra kilo vermede de önemli bir faktördür. Doğum yaptıktan sonra diyete başlamanın zamanlaması kişiden kişiye değişiklik gösterir ve bu kararı alacak en önemli kişi doğum yapmış olan kadındır. Doktoruna da danışarak kendisi için ideal zamanı belirleyebilir.

Mevcut beslenmenizde önemli bir değişiklik yapmadan ve diyet yapmaya başlamadan önce, yeni bir anne olmanın tadını çıkarmak için kendinize biraz zaman ayırın. Vücudunuzun kendini iyi hissetmesi ve doğal süreçlerle yenilenmesi için biraz zaman tanıyın. Bu esnada kendinize iyi davranın. Vücudunuz doğru zamanın geldiğini hissettiğinde harekete geçin. Ama gerektiğinde ara verip dinlenmeyi de ihmal etmeyin.

Evde ilk birkaç hafta kilo kaybı ana önceliğiniz olmamalıdır. Doğum sonrası kilo verme yolculuğunuza başlamaya hazır olduğunuzda, diyetinizdeki karbonhidrat miktarını önemli ölçüde azaltmanın yarardan çok zarar verebileceğini unutmayın ve doktorunuzla görüşerek diyetinizi planlayın. Hormon regülasyonu, zihinsel sağlık ve sürekli enerji için yediğiniz yiyecekleri kesmeyin. Kilonuz aşama aşama düşecek ve dengeli beslenme sayesinde çok daha iyi hissedeceksiniz.

Peki doğum sonrası diyette nelere dikkat etmeniz gerekir?

Sağlıklı kaynakların hepsinden yararlanın

doğum sonrası

Sağlıklı bir yaşam için vücuda alınması gereken önemli besin kaynakları vardır. Bunlar doğum sonrası diyette de son derece önemlidir:

  • Protein,
  • Meyve,
  • Sebzeler,
  • Lif açısından zengin karbonhidratlar,
  • Avokado, fındık ve tohum gibi yağlar düzenli olarak tüketilmelidir.

Her gün porsiyon kontrolüyle tükettiğiniz Peyman Bahçeden Çiğ Karışık Kuruyemiş diyetiniz esnasında vücudunuza büyük katkılarda bulunacaktır.

Ayrıca, diyabet gibi bir sağlık durumunuz varsa, kan şekeri kontrolünü optimize etmek için farklı bir beslenme düzeni izlemeniz gerekebilir. Her kadının beslenme ihtiyaçları farklıdır ve birçok faktöre bağlıdır.

Bol bol su tüketin

Su içmek sadece kilo vermek için değil sağlıklı bir vücut için son derece önemlidir. Uzmanlar vücut değerlerine göre günlük ortalama 2-3 litre su tüketimini öneriyorlar.

​​Bununla birlikte, hidrasyon ihtiyaçları değişebilir, bu nedenle susuzluğunuzun rehberiniz olmasına izin vermek en iyisidir. Hidrasyonunuzu ölçmenin iyi bir yolu idrarınızın rengine bakmaktır. Soluk sarı idrar, uygun hidrasyonu gösterirken koyu renkli idrar, susuz kalmış olabileceğinizi ve su alımınızı artırmanız gerektiğini gösterir.

Bebeğinizle keyifli vakit geçirirken sık sık su içmek aklınıza gelmeyebilir. Bu yüzden Vagonlife Su Matarası’nı yanınızdan ayırmayın. Böylece ne kadar su içtiğinizi de takip edebilirsiniz.

Kalorilerinize dikkat edin ve ​​boş kalorileri en aza indirin

Vücudunuzu doğru miktarda kalori ile beslemek, enerjiniz ve bebeğinize verdiğiniz süt açısından son derece önemlidir. Emziren bir kadının günde ortalama 2.300 ila 2.500 kalori alması gerekmektedir. Bununla birlikte, bireysel kalori ihtiyaçları oldukça değişkendir ve vücut büyüklüğüne, yaşa, aktivite düzeyine ve ne kadar emzirdiğinize bağlıdır.

Kızartılmış yiyecekler, alkolsüz içecekler ve tatlılar dahil olmak üzere şeker, sodyum ve doymuş yağ oranı yüksek atıştırmalık yiyecekleri ve öğeleri en aza indirmeyi hedefleyin.

Civa oranı yüksek balıklardan kaçının ve mümkün olduğunca ev yemeği tüketin

Emziriyorsanız, civa oranı yüksek deniz ürünlerinden ve ton balığı, uskumru, barbun gibi balıklardan kaçının. Bunların yerine somon, karides, lüfer ve hamsi gibi balıkları tercih edin.

Sağlıklı ev yemekleri tüketmek bu dönemde son derece önemlidir. O yüzden mümkün olduğunca evde yemek yemeye dikkat edin. Hatta yemek yapmayı seviyorsanız zaman zaman bebeğinizle mutfağa girmekten çekinmeyin.

Solomombaby Her Yöne Ergonomik Kanguru ile bebeğiniz de size mutfakta eşlik etsin!