ÜST
gökçeada'da

Türkiye’nin En Büyük Adası Gökçeada’da Ne Yapılır?

Türkiye’nin en büyük adası olan ve ülkemizin en batısında yer alan Gökçeada’da hem şehre yakın hem de kargaşadan uzak olması sebebiyle yapılacak bir çok aktivite var. Ziyaretçilerin deniz manzaralı butik otellerde konaklamaları da kamp ateşi eşliğinde deniz kenarında çadır kurmaları da mümkün.

Gökçeada’da bir diğer dikkat çeken şey ise terk edilmiş Rum köyleri. Farklı bir mimariye sahip Rum evleri; denize açılan dar ve taş kaldırımlı sokakları ile beğeni topluyor. Peki sürprizlerle dolu Gökçeada’da ne yapılır? Bu sorunun cevabını çok merak ettiğinizi biliyoruz ve hemen başlıyoruz.

Rum köylerini gezin, Rum evlerini fotoğraflayın

gökçeada'da

Gökçeada’da yapılacaklar arasında; Zeytinliköy, Kaleköy, Bademliköy gibi eski Rum köylerini gezmek ve farklı bir mimariye sahip Rum evlerini görerek fotoğraflamak başta geliyor. Fotoğraf makinenizi geziniz boyunca boynunuzdan çıkaramayacağınıza eminiz!

gökçeada'da

Eğer adanın sunduğu eşsiz güzellikleri ölümsüzleştirecek kalitede bir fotoğraf makinesine sahip değilseniz Canon EOS 600D Dijital Fotoğraf Makinesi incelemeye değer…

Mutlaka görülmesi gereken yerleri ziyaret edin

Gökçeada’da gezilecek yerler arasında bulunan Tuz Gölü’nü, Gökçeada Su Altı Milli Parkı’nı, Kefalos Kaya Mezarları’nı, Dereköy’deki Tarihi Çamaşırhane’yi, Ceneviz Kalesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın.

Kale’den muhteşem manzarayı seyretmeye ve fotoğraf çekmeye doyamayacaksınız! Madam’ın Dibek Kahvesi’nde kahve molası vererek Gökçeada’daki Rumların yaptığı birbirinden lezzetli tatlıların, özellikle de sakız muhallebisinin tadına bakmak da mutlaka yapmanız gerekenlerden.

Doğa yürüyüşü yapın

gökçeada'da

Doğa yürüyüşü yapmak, Gökçeada’da yapılacaklar listesinde başı çekiyor. Henüz bir yürüyüş ayakkabınız yoksa Salomon Speedcross 5 Trekking Ayakkabısı sayesinde rahat bir yürüyüş yapabileceğinizi düşünüyoruz. Böylece; el değmemiş doğada bol oksijenin tadını çıkarabilir, zeytin ağaçlarının kokusunu içinize çekebilir, Tepeköy’e doğru ilerledikçe asırlara meydan okuyan çınar ağacını görebilir, tepelerden Saros Körfezi manzarasını seyredebilirsiniz.

Gökçeada’da bisiklet kiralayabilir, ada içinde bisikletle gezerek doğayla bütünleştiğinizi hissedebilirsiniz.

Muhteşem koyların tadını çıkarın

Aydıncık Koyu, Yuvalı Koyu, Laz Koyu gibi muhteşem koylarda denize girmeyi ihmal etmeyin. İncecik kumlara sahip tertemiz plajların ve keşfedilmemiş koyların tadını çıkarmak için mayoya ihtiyacınız varsa hem kadınlara hem erkeklere hem de çocuklara uygun mayoların bulunduğu kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Böylece; Kefalos, Marmaros, Kaleköy, Yıldızkoyu, Uğurlu, Gizlikoy, Kuzulimanı, Güzelceköy ve daha nice plajlarda deniz keyfi yapabilir, görmediğiniz koyları denizden keşfetmek için motor kiralayabilirsiniz. Sakin koylarda yanınıza aldığınız kitabınızı okuyabilirsiniz. Size en uygun kitabı seçmek için ise sizi mutlaka kitap kategorimize bekliyoruz.

Sörf yapın

gökçeada'da

Aydıncık Plajı, sörf yapmanız için çok uygun. Rüzgar sörfü, kite sörf veya dalış yapabilirsiniz. Burada farklı su sporlarını yapabileceğiniz gibi, çamur banyosu yaparak rahatlamanız da mümkün.

Mevsim balıklarının tadına bakın

İster gün batımında ister yakamozlar eşliğinde; içecekler, çeşitli zeytinyağlılar ve deniz ürünleri ile birlikte, taze mevsim balıklarının tadına bakmayı unutmayın. Özellikle Gökçeada’ya özgü bir tarifle pişirilen Kılıç Balığı’nın tadına mutlaka bakmanızı öneririz.

Yöresel lezzetleri deneyin

gökçeada'da

Gökçeada’da birçok yiyeceğin organik olduğunu bilmenizi isteriz. Organik tarım için pilot bölge olan Gökçeada’da zeytin ve zeytinyağı, balık, üzüm, bal gibi pek çok yiyecek organik. Gökçeada’nın yöresel yemeklerinin başında gelen, Cicirya denilen peynirli Rum pizzasını özellikle denemelisiniz. Vişinada ve kuşburnu kurabiyesinin de tadına bakabilirsiniz.

Diğer yöresel lezzetler olarak ise; badem tatlısı, kurkuti, ahtapot yahni, koliva; önerilerimiz arasında yer alıyor. Gökçeada’da yetişen organik otları yiyen hayvanların etinden yapılan kebapları ve pideleri deneyebilirsiniz. Mantı seviyorsanız burada mantıya da doyabilirsiniz. Sakız muhallebisinden yukarıda bahsetmiştik fakat burada tekrar hatırlatmakta fayda var…

Etkinliklere, şenliklere katılın

Her yıl 1 Temmuz’da kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’na denk geldiyseniz; adada düzenlenen etkinliklere, şenliklere, gösterilere şahit olabilirsiniz. 15 Ağustos’ta ise; Rumlar tarafından düzenlenen Meryemana Şenlikleri’ne katılabilirsiniz.

Gün batımını izleyin

gökçeada'da

Gökçeada’da ne yapılır? sorusunun bir cevabı da “gün batımını izlemek” olacaktır. Bedava olan bu aktivite için yiyecek ve içeceklerinizi alıp bir tepeye çıkarak, ister tek başınıza ister sevdiklerinizle birlikte gün batımını izleyebilir, fotoğraf çekebilir, not defterinize notlar düşebilir, sessizliğin ve manzaranın keyfine varabilirsiniz.

Gökçeada; kargaşadan, gürültülü eğlencelerden uzaklaşarak şehrin yorgunluğunu atabilmenizi sağlaması bakımından size çok iyi gelecektir.