ÜST
karbon peelıng

Evde Çocuğunuzla Birlikte Yapabileceğiniz Egzersizler

Küçük yaşlarda bir çocuğunuz varsa muhtemelen vaktinizin çoğunu ona ayırıyor ve onun bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile baş etmeye çalışıyorsunuz. Bu durum, çoğu zaman kendinize ayırdığınız zamandan ödün vermek gibi sonuçlar doğurabiliyor. Spora dahi gidecek zaman bulamıyor hatta ev egzersizlerine bile fırsat bulamıyorsunuz. Fakat bunlar aslında bahane değil. Çocuğunuzu egzersizlerinize dahil ederek hem birlikte keyifli vakit geçirebilir; hem de onun spor sevgisiyle büyümesine yardımcı olabilirsiniz.

Çocukların sevdiği oyunları egzersizlerinize dahil edin.

Esneme Hareketleriyle Başlayın

Kaynak: sittercity

Egzersizlere ilk olarak esneme ve ısınma hareketleriyle başlayabilirsiniz. İlk olarak atlama ipinizi bir daire şekline getirip yere koyun. Burası sizin eviniz olsun. Sonra sırayla dairenin içerisine zıplayın ve tekrar çıkın. Bunun için kendinize ve çocuğunuza hedef koyabilir, mesela 10 kez ipe basmadan bu hareketi yapmaya çalışabilirsiniz.

Esmene hareketlerine geldiğinizde ise neredeyse tüm çocukların bildiği bir oyunu egzersize dahil edebilirsiniz. Yere oturun ve bacaklarınızı açın. Çocuğunuzun ayaklarını bacaklarınızın iç tarafına dayayın. Şimdi sıra “fış fış kayıkçı” oynamaya geldi. Birbirinizin ellerinden tutarak ve hatta bu şarkıyı söyleyerek ileri geri hareket edebilir, esneme hareketlerini herkes için daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Sizin İçin Zor, Onun İçin Eğlenceli Bir Pozisyon: Plank

Kaynak: sheknows

Karın kasları için plank, vazgeçilmez hareketlerden biri olarak görülüyor. Bu hareketi yaparken çocuğunuzla kısa bir yarış içerisine girebilir, egzersizi keyifli hale getirebilirsiniz. Yan yana veya karşı karşıya durarak plank pozisyonu alın. Kimin daha uzun dayanacağı konusunda ufak bir iddialaşma işinize yarayabilir. Eğer çocuğunuz düşündüğünüzden daha uzun durabiliyorsa hareketi sonlandırıp onun kazanmasına izin verebilirsiniz.

Ayrıca plank hareketini sizin için daha zor, onun için de daha eğlenceli bir hale dönüştürebilirsiniz. Mat üzerinde uzanmışken çocuğunuzun üzerinize çıkmasını isteyin. Bu süreçte zorlanmıyor olsanız da küçük şakalarla onun eğlenmesini sağlayabilir, çocuğunuzun size verdiği manevi destekle gururlanabilirsiniz.

Herkes İçin Keyifli Bir Aktivite: İp Atlamak

Kaynak: ellingtoncms

Çocuklar ip atlamaktan çoğunlukla büyük keyif alıyor. Bunu ebeveynleri ile yapmak ise bir başka zevkli. Bu durumu avantajınıza çevirmek için egzersizlerinize rahatlıkla dahil edebilirsiniz. Yüzme, koşu, dans, futbol ya da boks gibi sporlarla ilgilenenlerin ritüelleri arasında ip atlamak yer alıyor. Vücut direncini artıran, dayanıklılık sağlayan ve metabolizmayı hızlandıran bu aktivite, evde yapılan egzersizler için de uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Çocuğunuzla ip atlamaya başladıktan bir süre sonra tek ayakla ya da birlikte atlamayı deneyebilirsiniz. Böylece hem egzersizinizde bir üst seviyeye çıkarabilir, hem de çocuğunuzun daha dirençli bir vücuda sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Egzersizlerinizi müzikle daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Şimdi Step Zamanı

Kaynak: verywellfit

Egzersizlere müziği dahil etmek her zaman geçen sürenin daha hızlı akmasına yardımcı oluyor. Bunun için en uygun alanlardan biri de step. Kendiniz ve çocuğunuz için uygun yüksekliklerde step tahtası edinerek spor ve dansı bir arada yaşayabilirsiniz. Basit hareketlerle başlayacağız step, kendinizi tamamen müziğe bırakabileceğiniz bir egzersiz. Seçeceğiniz şarkının temposuna göre hareketlerinizi hızlandırabilir ya da uygun yerlerde el çırpabilirsiniz. Birkaç egzersiz sonrasında çalacak şarkıyı çocuğunuza seçtirirseniz, onun bu aktiviteden daha fazla zevk alacağına ve daha istekli olacağına emin olabilirsiniz.

Bacak Kaslarınızı Çalıştırın

Kaynak: hearstapps

Aslında çoğu ebeveynin çocuklarıyla oyun saatinde yaptıkları bir hareketi egzersizlerinize dahil ederek bacak kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Yapmanız gereken şey oldukça basit: Yere sırt üstü uzanın, dizlerinizi kırın ve bacaklarınızın üzerinde duran çocuğunuzu yukarı-aşağı hareket ettirin. Bunu yaparken ön bacak kaslarının fazlasıyla çalışacağını unutmamanız gerekiyor. Eğer bacaklarınızın çok güçlü olduğunu düşünmüyorsanız bu harekete geçmeden önce farklı egzersizlerle bacaklarınızı güçlendirmeniz öneriliyor. Ayrıca egzersizin sayısını kademeli olarak artırarak daha sağlıklı bir gelişim elde edebilirsiniz.

Çocuğunuzun yaşı ne olursa olsun birlikte spor yapabilirsiniz.

Squat Yapmadan Sporu Bitirmeyin

Kaynak: aaptiv

Sporun olmazsa olması sayılan squat, oldukça basit bir hareket gibi görünse de aslında birçok kası birlikte çalıştırıyor. Bacak kaslarını güçlendirmek, basenleri eritmek ve sırt kaslarını güçlendirmek için gerekli olan squat’ı çocuğunuzla birlikte eğlenceli hale getirebilirsiniz. Eğer bebeğiniz size sporda katılamayacak yaşta ise küçük bir top yardımı ile onu egzersizinize dahil edebilirsiniz.

Matın üzerine yatırdığınız bebeğinize, squat sırasında eğildiğinizde topu verebilir ve bir sonraki eğilişinizde alabilirsiniz. Bunu yaparken bu oyuna dahil sözlerle bebeğinizi kolayca güldürebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Eğer çocuğunuz biraz daha büyükse ona da squat yaptırabilirsiniz. Karşılıklı olarak pozisyon aldığınızda neredeyse elleriniz birbirine değecek şekilde yakın durabilir ve eş zamanlı olarak hareketlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ağırlık Çalışmasını Atlamayın

Kaynak: squarespace

Eskiden ağırlıkların çalışmaları yalnızca vücut geliştirmek isteyen erkekler için uygun olduğu düşünülse de bugün bu bilginin aslında doğru olmadığı biliniyor. Kasları güçlendirmek ve dengeli bir çalışma için ağırlıkların ihmal edilmemesi gerekiyor. Bu çalışmaya çocuğunuzu dahil etmek için onun ağırlığına uygun ve hatta seveceği renklerde dambıl ya da kettlebell alabilirsiniz. Ailenin her üyesi için uygun ağırlıkları Hepsiburada’nın Vücut Geliştirme Aletleri kategorisi altında bulabilirsiniz.

Tüm bunların dışında yapmaktan keyif aldığınız tüm egzersiz hareketlerini oyunlaştırarak çocuğunuzu sporun içerisine dahil edebilirsiniz. Anne ve babalarının yaptıklarından etkilenen çocukların böylece spor ile büyümesini sağlayabilirsiniz. Egzersiz programınızı onun gelişen motor becerilerine göre şekillendirerek monoton bir hal almaktan da kurtulabilirsiniz. Unutmayın, hiçbir zaman spora başlamak için geç değil ve sağlıklı olmak için önünüzde hiçbir engel yok.