
Peeling ile Cildinizi Tazeleyin
Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan peeling; cildin sağlıklı, duru ve ışıltılı görünmesinin sırrı. Evde uygulanabilecek yüzeysel, kozmetik peeling’in yanında güzellik merkezlerinde, uzmanlarca yapılan profesyonel soyma işlemleri de bulunuyor. Cildinizin ihtiyacına göre peeling yaparak veya yaptırarak cildinizi ölü derilerden, lekelerden arındırabilir berrak bir tene sahip olabilirsiniz. Yüze uygulanan peeling işlemleri olduğu gibi, dudaklar veya vücut için de soyucu ürünlere, hizmetlere rastlayabilirsiniz. Yumuşacık ve pırıl pırıl bir cilt için siz de peeling ile tanışın.
Peeling’in Faydası Saymakla Bitmiyor

Peeling işlemlerinin cilde birçok faydası bulunuyor. Öncelikle kozmetik ürünün masajla sürülmesi veya cildi lazer gibi yöntemlerle uygulanan peeling, cildin hücresel metabolizmasını hızlandırıyor. Uyarılan ciltte kan akışı artıyor ve düzenli peeling cildin yenilenmesine yardımcı oluyor. Cilt soyma işlemleri sayesinde ölü hücreler, cildi donuk gösteren toksinler ve gözenekleri tıkayan sebum derin katmanlardan çıkarılarak ten arındırılıyor. Ciltteki lenf dolaşımı artıyor. Nazik soyucular cildi tahriş etmeden soyarak sizi daha aydınlık bir görünüme kavuşturuyor. Haftada iki kez kullanılması önerilen kozmetik soyucular, cildi derinlemesine temizleyerek nemlendiricilerden ve serumlardan daha iyi verim almanızı sağlıyor. Cilt, lekelerden ve pürüzlerden arınırken geriye temiz, sağlıklı bir ten kalıyor.
Haftada iki kez peeling, aydınlık görünümün sırrı.
Evde Uygulanan Kozmetik Peeling’ler

Farklı markalarda “exfoliant” yani cilt soyucu ürünleri görebilirsiniz. Fiziksel ve kimyasal olarak iki başlıkta peeling’leri inceleyebiliriz. Scrub ürünler, içindeki granüller ile cildi gözle görülür etki ile soyar. Şekerler, bitki çekirdekleri, kimyasal partiküller, plastik taneler ile ölü deri adeta cilt üstünden ellerinize dökülür. İpek keseler, cilt soyan fırçalar ve eldivenler de fiziksel soyucular arasında görülebilir. Uygulamanın şiddetine, baskıya bağlı olarak soyma etkisi değişiklik gösterir ve çok yüksek kuvvet ciltte tahrişe de neden olabilir. Cildin üst katmanlarına sürülen maske, krem, jel ürünler peeling etkisi yapıyor. Kimyasal soyucu kozmetiklerin içinde AHA, BHA, alfa ve beta hidroksil asitler, salisilik asit, sitrik asit, laktik asit, slikolik asit, mandelik asit yer alıyor. Soyucu ajanlar, cilt üstüne nüfuz ederek derinlere ulaşıyor. Kimyasal soyucu kozmetiklerin kullanım önerisi ürünlerin üzerinde yer alıyor. Kimi ürünler tüm gece ciltte bekletilirken kimi 15 dakika kadar sonra yıkanarak siliniyor.
Soyucu ürünler kullandığınızda günlük hayatınıza mutlaka güneş kremini dahil edin.
Cilt Soyucu Doğal Tarifler

Cilt soyucu maske yapmak için bal, süt, mısır unu ve yumurta kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı bal, göz kararı süt, bir yemek kaşığı mısır unu ve bir yumurta sarısını karıştırarak cildinize sürebilirsiniz. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra maskeyi ılık su ile temizleyebilirsiniz. Mısır ununun fiziksel ve süt içinde bulunan laktik asitin kimyasal soyma etkisi ile cildinizi yenileyebilirsiniz. Bir diğer tarifte ise bir adet çarkıfelek meyvesi, bir tatlı kaşığı yulaf unu, bir çay kaşığı bal kullanılıyor. Tüm malzemeler ezilip karıştırıldıktan sonra ciltte 15 dakika ciltte tutularak temizleniyor. Maskeler haftada iki kez dönüşümlü olarak uygulandığında cildin tazelendiği görülüyor.
Dudaklarda Pürüzsüz Görünüm

Dudaklara da peeling uygulanabiliyor. Dudaklarda pürüzsüz görünüm arzu edildiğinde bal, toz şeker, birkaç damla limon ve biraz zeytinyağı karıştırmak yeterli oluyor. Tüm karışımı parmağınızla hafifçe cildinize sürebilir, nazikçe elle veya fırça ile ovalayabilirsiniz. Fiziksel soyma işlemi gerçekleşirken bu maske sayesinde cildinizde besleyici etki de aktifleşiyor. Bal sayesinde nemlenen dudaklar, soyulurken tahriş olmadan ölü deriden arınıyor. Dudaklara peeling yaptıktan sonra günlük olarak güneş koruyuculu nemlendiriciler tercih edebilir, dudakları nemle besleyerek yenileyebilirsiniz.
Pürüzsüz dudaklar hayal değil.
Vücut Peeling’i ile Yumuşacık Bir Cilt

Hazır vücut scrub’ları ve keseler ile vücudunuza peeling uygulayabilirsiniz. Peeling sayesinde vücudun cilt metabolizmasını yenileyerek selülitlerle savaşabilir, ölü derinin atımı ile yumuşacık bir tene sahip olabilirsiniz. Kışın soğuğun etkisi ile kuruyan cildi canlandırmak, yaz aylarında ise bronzlaşma etkisini kalıcı kılmak için peeling uygulanabiliyor. Güneşlenme öncesinde ve sonrasında yapılan hafif soyma işlemlerine muhakkak güneş koruyucu ürünlerin eşlik etmesi gerekiyor. Güneş korumasında tazelenmiş cildin bronzlaşması daha kalıcı ve etkili oluyor.
Profesyonel Cilt Soyma İşlemlerinin Tam Zamanı

Profesyonel cilt soyma işlemleri arasında karbon peeling, kimyasal peeling, lazer peeling, mekanik peeling ve enzimatik peeling sayılabiliyor. Karbon peeling akneyi azaltmaya yardımcı olurken kabuklanma ve yara oluşumu yapmıyor. Uzman tarafından uygulanan 10 seans sonrası cilt lekesiz hale geliyor. Kimyasal peeling’te farklı maddeler kullanılabiliyor. En çok glikolik asit ile işlem yapılıyor. Farklı yüzdelik asit derecelerinde uygulama yapılırken üst tabakanın soyulması destekleniyor. Lazer peeling ayda ortalama 4 seans halinde gerçekleşiyor. Hem cilt lekelerinde hem de kırışıklıklarda etkisi olan peeling, akne skarlarını yok ediyor. Mekanik peeling işlemlerinde ise dermaroller ve dermapen gibi iğneli aparatlar ile cilt hafifçe deforme ediliyor. Bu sayede hücrelerin kolajen üretmesi ve kendini yenilemesi sağlanıyor. Seans aralıkları ve iğne büyüklükleri kişinin ihtiyacına göre değişiyor. Enzimatik peeling ise leke hedefli peeling olarak özetlenebiliyor. Kimyasal ve bitkisel renk açıcılarla yapılan işlem sayesinde melamin oluşumunda etkili enzim baskılanıyor. Uygulanan maske 8 saate kadar ciltte kalıyor, ortalama 2-3 hafta içinde lekelerin azaldığı gözlemleniyor.
Siz de farklı markalardaki yüzlerce yüz arındırıcı ve peeling ürününü Hepsiburada çatısı altında bulabilirsiniz.