ÜST

Ev ve Ofis Dekorasyonunda Paravan Kullanımı

Geniş alanları birbirinden estetik biçimde ayırmak için kullanılan paravanlarda yaratıcılık diz boyu! Bitkileri iç mekana taşıyarak bölmeler yaratabilir, ünlü tasarımcıların çizimleri ile sanatı mekanınıza davet edebilir, aynalı paravanlarla ferahlık hissi uyandırabilirsiniz. Dilerseniz farklı tarzlarda ahşap separatörlerle otantik mekanlar oluşturabilir, paravan içinde kullanacağınız şerit LED’ler yardımıyla aynı zamanda aydınlatma ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Klasik tarzda dekore edilmiş mekânlarda floral desenli separatörleri tercih edebilir, modern mekânlar içinse geometrik desenli ürünlere göz atabilirsiniz.

Desenli Ahşap Paravanlar

Kaynak: www.goadong.com

Evinizde ve iş yerinizde kullanabileceğiniz bir diğer paravan modeli ise desenli ahşap paravanlar. İster klasik ister modern desenlere sahip olarak tercih edebileceğiniz ahşap separatörlerle en sade mekanlara bile hareket katabilirsiniz. Klasik tarzda dekore edilmiş mekânlarda floral desenli separatörleri tercih edebilir, modern mekânlar için ise çizgisel veya geometrik desenli ürünlere göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarzda bir ürünü hazır olarak bulmakta zorlanıyorsanız CNC kesim yapan firmalarla görüşüp özel üretim paravan yaptırabilirsiniz. Benzer şekilde bu paravanları ofiste kullanmayı düşünüyor ve firmanıza özel logo veya yazıların paravan üzerinde yer almasını istiyorsanız dilediğiniz ölçülerde özel olarak ürettirebileceğiniz ahşap separatörler sayesinde ofisinizin dekorasyonunda iddialı ve otoriter bir duruş sergileyebilirsiniz. Evinizde ise bu tip separatörlerin önüne çeşitli iç mekan bitkileri yerleştirerek oldukça naturel ve samimi bir ortam oluşturabilirsiniz. Loş ışıkla desteklediğiniz bu köşelerde şık ve konforlu bir adet berjer kullanabilir, kendinize keyifli bir kitap okuma veya televizyon izleme köşesi oluşturabilirsiniz.

Ofisinizin monoton havasından sıkıldıysanız hareketli paravanlarla verimli ve dinamik çalışma alanları oluşturmanın tam sırası!

Hareketli Paravanların Dinamik Etkisinden Yararlanın

Kaynak: www.shacbiga.com

Ofisinizin monoton havasından sıkıldıysanız hareketli paravanlarla verimli ve dinamik çalışma alanları oluşturmanın tam sırası! Çalışanlarınızın motivasyonunu yükseltecek ve ofisinize enerji verecek hareketli paravanlarla böldüğünüz mekanları, dilediğiniz zaman tekrar bir bütün haline getirebilirsiniz. Bunun için özel olarak üretilmiş ahşap ve pleksi paravanların yanı sıra dilerseniz dikey PVC perdeleri de kullanabilirsiniz. Çalışma alanında akustik bir düzene ihtiyaç duyuyorsanız akustik hareketli panellere göz atabilirsiniz. Özellikle konferans salonu, balo ve toplantı salonu gibi mekanlarda bu tip separatörlere ihtiyaç duyuluyor. Bu anlamda akustik hareketli separatörler, otel sahiplerinin veya kültür merkezi yöneticilerinin ellerinde bulunan mekanı daha verimli kullanabilmeleri için mantıklı bir çözüm.

Küçük plakalar halinde kısmi olarak veya bütünüyle aynadan oluşan separatörlerle bulunduğunuz mekanı daha geniş gösterebilirsiniz.

Aynaların Gücü Adına!

Kaynak: rememberingfallenjs.com

Bölmek istediğiniz mekân ister büyük ister küçük olsun, evinizin veya ofisinizin her bölümünde paravan kullanabilirsiniz. Önemli olan, seçtiğiniz paravanın bulunduğu mekânın özelliklerine uygun olması. Paravanın mekanda baskın bir görsel etkiye sahip olmasını istemiyorsanız doluluk-boşluk oranını iyi ayarlamanız gerekiyor. Desenlerin yoğunluğu arttıkça, azalan/ artan boşluklar paravanın mekan içindeki baskın rolü üzerinde etkili oluyor. Geniş mekanlar için bu dengeyi desenlerle kurmanız mümkün. Ancak küçük mekanlarda en iyi çözüm yansıtıcı yüzeyler kullanmak. Tıpkı duvar yüzeylerinde ve dolap kapaklarında olduğu gibi separatörlerde de aynaların ferahlatıcı etkisinden faydalanmanız mümkün! Küçük plakalar halinde kısmi olarak veya bütünüyle aynadan oluşan separatörlerle bulunduğunuz mekanı olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz. Eğer söz konusu mekân banyo, WC veya giyinme odası gibi aynaya ihtiyaç duyulan bir alan ise bu tip separatörler kullanmak estetik olduğu kadar fonksiyonel de bir çözüm… “Hem aynalı yüzeyler olsun hem de farklı desenler görelim.” diyorsanız lazer kesim ahşap yüzeylerle entegre edilmiş aynalı seperatörleri inceleyebilirsiniz.

Sert ve büyük hacimli bölücü elemanların yerine kullanacağınız bitkiler, keskin sınırlar çizmeksizin mekânları birbirinden ayırmak için ideal!

Mekanlar Arası Yumuşak Geçişler İçin Bitkileri Kullanın

Kaynak: cdn.decoist.com

İç mekanda doğanın izlerini sürmek çok keyifli! Özellikle sert ve büyük hacimli bölücü elemanların yerine kullanacağınız bitkiler, keskin sınırlar çizmeksizin mekânları birbirinden ayırmak için ideal! Yeşil, geniş yapraklı iç mekan bitkileri genellikle “salon çiçeği” olarak bilinse de, paravan olarak kullanıldığında son derece estetik bir dekorasyon elemanına dönüşüyor. Örneğin, evinizin salonunda oturma alanı ile yemek yeme alanını birbirinden ayırmak istiyorsanız büyük ve ağır paravanlar kullanmaya mecbur değilsiniz. Aynı boylardaki birkaç saksılı iç mekan bitkisi ile bu ayrımı daha dekoratif bir şekilde yapabilirsiniz. Özellikle küçük bir salonunuz varsa zeminden tavana kadar uzanan separatörler, evinizin daha da küçük gözükmesine neden olabilir. Benzer şekilde Amerikan mutfak adı verilen, mutfağın salona dahil olduğu bir apartman dairesinde yaşıyorsanız salon ile mutfak arasına yerleştireceğiniz uzun boylu bitkilerle iki mekanı birbirinden kolaylıkla ayırabilirsiniz. Böylece salonda misafirlerinizi ağırlarken dağılan mutfağınızı birbirinden güzel bitkilerle kamufle edebilirsiniz.

“Kendin Yap” Separatörler

Kaynak: wanrderpololaw.com

Söz konusu ev ve dekorasyon olunca yaratıcılık gerektiren işlerden söz etmemek mümkün değil! Dilerseniz hazır olarak satın alabileceğiniz sayısız paravan çeşidinin haricinde kendi separatörünüzü kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için hayal gücünüze güvenmenin tam zamanı! Çünkü separatör için kullanabileceğiniz malzemeler sınırsız. Ahşaptan cama, aynadan alüminyuma, pleksiden hasır iplere, odundan halata ve hatta CD’den eski plaklara varıncaya kadar aklınıza gelen her malzemeyi paravan yaparken kullanabilirsiniz. Bir araya geldiğinde bir yüzey oluşturan her malzeme işinize yarar! Dilerseniz şişe mantarlarını, eski pet şişeleri, bambu dallarını, yılbaşı ışıklarını, fotoğraf çerçevelerini ve hatta çocuğunuzun legolarını bile kullanarak birbirinden şık ve işlevsel paravanlar oluşturabilirsiniz. Bazen de evinizde bulunan mobilyaların sadece yerlerini değiştirerek paravan işlevi görmesini sağlayabilir, böylece bütçe dostu çözüm önerileri üretebilirsiniz. Örneğin, atıl köşelerde duran kitaplıklarınızı birleştirerek çalışma alanını dinlenme alanından ayırmak için kullanabilir, en sevdiğiniz kitaplar ve çeşitli dekoratif objelerle kitaplığınızı süsleyerek dekoratif ve kullanışlı bir paravana sahip olabilirsiniz.