ÜST

Work and Travel: Tüm detaylarıyla mercek altında

Yurt dışında bir taraftan çalışıp bir taraftan da tatil yapmaya olanak sağlayan work and travel, öğrencilere asla unutamayacağı bir yaz tatili vaat ediyor.

ABD’nin sunduğu bir program olan work and travel, öğrencilere hem çalışarak para biriktirme hem de ABD’de yaz tatili yapma imkanı sunuyor. Neredeyse tüm üniversite öğrencilerinin hayali olan work and travel, yeni tecrübeler edinmek için adeta bulunmaz bir nimet. Tabii bu kadar harika bir programa katılabilmek için uzun ve bürokratik bir süreci tamamlamak gerekiyor.

Biz de ülkemizdeki her üniversite öğrencisinin katılabileceği work and travel hakkında merak edilen her şeyi en ince ayrıntısına kadar bir araya getirdik. Yakın zamanda pek mümkün görünmüyor ancak karantina sürecinin ardından bu programa katılmayı ve ABD’de unutulmaz bir yaz tatili geçirmeyi planlıyorsanız kafanızdaki soru işaretlerini burada giderebilirsiniz.

Tatilde para kazanmak mümkün: Work and Travel

work and travel

ABD’nin üniversite öğrencileri için hazırladığı bir program olan work and travel, Erasmus ile birlikte birçok gencin hayallerini süslüyor. Bu programda üç ay çalışma süresine sahip olan öğrenci, yeteneklerine ve iletişim kabiliyetine en uygun olan işe yerleştirilir. Bu yerleştirilme süreci çeşitli aracı şirketler vasıtasıyla yapılmaktadır. Üç aylık çalışma süresinin ardından bir ay seyahat hakkı kazanan öğrenciler, toplam dört aylığına unutulmaz bir ABD macerası yaşamaktadır.

Kimler katılabilir?

work and travel

Programa katılmak için başvuran öğrencilerde aranan ilk kriter örgün öğretim biçiminde eğitim görmeleridir. Her ne kadar resmi olarak başka bir kriter aranmasa da en azından orta seviyede İngilizce bilmek, sürecin olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır. Vize için ABD konsolosluğuyla yapılacak görüşmelerin İngilizce yapılacağı göz önüne alındığında dili bilmeyen birinin vize alabileceğini düşünmek iyimserlik olacaktır.

Görüşmeler için İngilizcenizi geliştirmeyi planlıyorsanız bunun için çeşitli eğitim setlerinden faydalanabilirsiniz. Power English animasyonlu İngilizce eğitim seti, animasyon destekli öğretim tekniğiyle İngilizcenizi geliştirmek için doğru seçim olacaktır.

Madalyonun diğer yüzü: Maliyetler

work and travel

Hem çalışıp hem de tatil yaparak yazı ABD’de geçirmek kulağa oldukça hoş geliyor ancak gidiş süreci artan dolar kurunun da etkisiyle bazı cüzdanlar için zorlayıcı olabiliyor. Yaklaşık 2000 dolar civarında katılım ücreti isteyen bu program, uçak bileti ve çeşitli masraflar da göz önüne alındığında öğrencilerin karşısına ortalama 3000-3500 dolarlık bir fatura çıkarıyor. Çeşitli katılımcılar ABD’de çalıştığı süre boyunca bu ücreti çıkarsa da ilk gidiş anında bu bütçeyi karşılamakta zorlanabiliyor.

Buna karşılık sıkı bir araştırma süreciyle bu maliyetleri minimuma indirmek de mümkün. Piyasada work and travel için birçok farklı firma yer alıyor. Bu firmalar arasından fiyat-performans açısından sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz. Ayrıca birçok farklı şirketin uçak biletlerini karşılaştırarak bütçenizi zorlamayacak en doğru tercihi de Hepsifly.com’dan yapabilirsiniz.

Work and Travel için hayat kurtaran tüyolar

work and travel

  • Yabancı bir ülkeye gitmek, o ülkenin kültürüne ve günlük yaşantısına dahil olmak zaman zaman zorlayıcı bir süreç olabilir. Bu süreci çok daha kolay atlatmak için daha önce programı deneyimlemiş kişilerin tecrübelerini dinleyebilirsiniz. Böylelikle daha ABD macerası başlamadan kafanızda ne yapacağınızı kurgulamış olursunuz.
  • İş seçimi yaparken titiz davranmanızda fayda var. Örneğin garsonluk yapmak istemiyorsanız, seçim yaparken farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Sevdiğiniz bir işi yapmak çalışma sürecini çok daha keyifli kılacaktır.
  • Work and Travel firmaları, bazı dönemlerde fiyatlarında indirime gitmektedir. Bu kampanyaları takip ederek harcamalarınızı minimuma indirebilirsiniz. Böylelikle eğlenceye daha fazla bütçe ayırabilirsiniz.
  • Vize alım sürecinde titiz davranmanız ileride çok işinize yarayacaktır. Evraklarınızı ve yapmanız gereken işlemleri sıkı şekilde takip ederek vize alma şansınızı maksimuma çıkarabilirsiniz. Çok sık olmasa da bazı öğrencilerin vize alamadıklarını akıldan çıkarmamakta fayda var.

  • Bavul hazırlarken sadece ihtiyaç duyacağınız eşyaları almak oldukça önemli. Böylelikle gereksiz yük taşımaktan kurtulurken fazla bavul için havayollarına vereceğiniz ekstra ücretlerden de kaçınmış olursunuz. “İyi ama benim henüz bavulum bile yok.” diyorsanız Joystar Abs 3’lü Valiz seti farklı boyutlarıyla ihtiyacınızı karşılayabilir.

Yabancı dil odaklı farklı bir seyahat planlıyorsanız; “Dil Eğitimi İçin Tercih Edebileceğiniz En Ekonomik Ülkeler” başlıklı içeriğimizden eğitiminiz için en uygun ülkeleri inceleyebilirsiniz.