Ucuz Kadın Ceketleri

Yaz kış kullanılabilen dış giyim ürünlerden bir tanesi olan kadın ceket modelleri, her kadına farklı yakışan bir kıyafettir. Farklı farklı renk ve desenlerde üretilir. Herkesçe sevilerek kullanılan kadın ceketleri arasında blazer ceket, kot ceket, deri ceket, boyfriend ceket gibi çok sevilen çeşit çeşit modelleri vardır. Blazer ceketler, klasik bir giyim olarak tercih edilirken kot ceketler bahar aylarında spor bir giyim olarak tercih edilir. Ayrıca renk olarak da sürekli değişen ceket modelleri de vardır. Klasik renkler olan siyah, beyaz, kırmızı, lacivert ve krem rengi ceketler en çok tercih edilen karışık renkli ceketlerdir. Kombinlerinizin bir bütün haline gelmesi için kullanabileceğiniz farklı farklı ceketler vardır. Peki bu ceket modelleri nelerdir ve nasıl olur? 

Blazer Ceket Nasıl Olur?

Blazer ceketler genellikle düz renkli olan veya çizgili, metal düğmelere sahip olan ve bazı zamanlarda göğüs cebinde ceketin markasına ait amblem bulunan spor bir ceket türüdür. Blazer ceketler hem resmi ortamlarda hemde gündelik ortamlarda kullanım için uygundur. Genellikle ağır ve tok durması açısından yün,pazen gibi daha ağır kumaşlardan üretilmektedir. Blazer ceketleri kombinlerken içine askılı üstler, sıfır kol bluzler, kısa veya uzun kollu gömlekler, tişört ve ince triko gibi akla gelen her tür üst kıyafet kombin parçası ile bu ceketler rahatlıkla kullanılabilir. Blazer ceketlerin yapımında kullanılan kumaşlar arasında taranmış yün vardır. Bu kumaşları bulmak oldukça kolaydır fakat blazer ceketi yetim ceket modeli gibi gösterebilir. Bir diğer kumaş çeşidi şayak kumaştır. Genelde açık ve bitişli olan bu kumaş çoğu zaman askeri üniformalar için kullanılır. Diğer bir kumaş türü kaşmirdir. Bu kumaş yumuşak bir yapıya sahip ve lüks bir kumaştır. %100 kaşmir pantolonla güzel ve tarz bir şekilde kombinlenir. Blazer ceketinizin ölçüsü alınırken kol boyunuz daima bilek hizasında olmalıdır. Blazer ceket kol boyu, ceketin içine giyilen triko kazak veya gömleğinizin kol boyunu, hoş durması açısından geçmemelidir. Eğer kol boyunu geçerse blazer ceketin kol boyu çok uzun demektir. Normal olması gereken ve şık bir görüntü vermesi açısından ceketin kol boyu uzunluğu, yaklaşık olarak bir iki santim kadar gömlek manşetinin, ceketin içinden çıkararak görünmesidir. Blazer ceket bedeni seçerken, bedeninizi belirleyen ölçü, göğüs çevrenizdir. Bel çevreniz ise, giymek istediğiniz blazer ceketin drobunu belirler. Kendi göğüs çevrenizin ölçüsünü 2.54’e böldüğünüz zaman cekette giymeniz gereken ölçüyü bulabileceksiniz. İyi bir ceket en az üç veya dört sene giyilebilir. 

Kruvaze Ceket Nedir?

Bu model ceketlerin en büyük olayı ceketin sol kısmının, sağ kısmın üzerini örtecek şekilde geniş olmasıdır. Tek sıra düğmeli ve her zamanki gibi olan bildiğimiz standart ceket yani, ceketlerin iki tarafı da tam orta kısımda kavuşurken giydiğiniz zaman sizi sarıp sarmalayacaktır. Bu ceketin anlamı TDK ya göre, ön parçalarının birbiri üstüne gelecek şekilde üretilmiş olan ceket veya yelek anlamına gelmektedir. Ortalama olarak bir ceket için kullanılan kumaş boyutu, 180 cm dir. Ortalama bir gömlek dikmek için 170 cm kumaş kullanılmaktadır. Ortalama olarak bir ferace dikmek istiyorsanız eğer 3 metre kumaş kullanılmaktadır. Kruvaze ceket, yaz aylarında rahatlıkla giyilebilir, kış aylarında ise mont içine rahatlıkla giyim sağlayabilirsiniz. Özellikle bu model ceketler klasik giyim için daha çok tercih edilmektedir. Kruvaze ceketler, yalnızca bahar ve kış aylarında değil, yaz aylarında da kurtarıcı bir giyim olabilmektedir. Yaz mevsimlerinde tercih edilen kruvaze ceketler ince dokumalı kumaşlardan oluşması gerekiyor. Kısa veya uzu kollu seçeneklerden oluşan bu ceketler elbise ve etekleri iyi şekilde kombinlemektedir.

Boyfriend ve Oversize Ceket Model Olarak Aynı Mıdır?

Bol kesim olan boyfriend ceketin her iki tarafı da cepli olduğu için genelde erkek ceketlerine benzetilir. İç astarı genel olarak renkli ve oldukça rahat bir giyim tarzı olan kadın bir ceket türüdür. Bir diğer adı da oversize olan bu ceketler özellikle 80li 90lı yıllarda bu dönemlerin ünlü poster isimlerinde hatırladığımız bu ceketler, günümüz koşullarında bir Rihanna, Jennifer Lopez gibi sokak stiline önem veren isimler sayesinde yeniden eski popülerliğini kazanıp gündemde gençler arasında zirvelerdedir. Oversize ceket ise hemen hemen boyfriend ceketle aynı anlama gelen, kelime anlamından da anlamak üzere, İngilizcede över büyük, size ise beden olarak bilinmektedir. Genelde yanlış anlaşılmalara karşı Oversize ceket, bir kıyafetin bedeninden daha da büyük bir kalıpta üretilmesi durumudur. Oversize ceket, beden üstü anlamına gelir. Yani normal giyim ürünlerinde ölçü olarak kullanılan, bedeninize uygun üzerinde bir beden daha olduğu anlamına gelir. Bir sürü marka, oversize ürünler, klasik beden tablosuna göre normal bedenden 2 beden daha büyük üretmektedir. Oversize ceketler bir kıyafetin bedeninden daha büyük kalıpta hazırlanması halini ifade eder. Örneğin M beden bir oversize kazak dikim sırasında L kalıba göre kesilir. Yalnızca oversize alırken değil, herhangi bir tişört veya gömlek alırken dikkat etmeniz gereken çok çok sayıda etmen vardır. Oversize ceket alırken uzun süre bir ömrü olması açısından kalitesi bizim için çok önemlidir. Oversize ceketleri satın alırken bunlara ek olarak, normalden daha bol olmaması için, beden ve boy ölçüsünün kontrol edilmesi gereken özellikler arasındadır. Tek halde kullanıldığı zaman kilolu veya zayıf göstermesi mümkün olmayan bu şekil kıyafetler, altına giyilen pantolon çeşitleri arasında tercih edebileceğinizle birlikte sizleri olduğunuzdan daha şişman değil tam dersi daha zayıf gösterir. Oversize ceketler bol kesim olduğu için zayıf erkeklere, kilolu erkeklerden daha çok yakışabilir. Oversize ceket, üzerinizde daha rahat ve salaş duran tüm ceketleri kapsamaktadır. Giymek istediğiniz dar bir kot yada mini bir etek üzerine salaş daha rahat bir bluz tercih edilebilir. Bunun yerine çok daha kalın kumaşlar tercih etmek sizi olduğunuzdan daha fazla büyük gösterir. 

Hakiki Deri Ceket Dökülme Yapar Mı?

Deri ceketler, genellikle deri malzemelerden yapılır. Günümüzde gerçek deri ve gerçek olmayan deriyi ayırt etmek biraz sıkıntı olabilir. Kullanılan deri malzeme, kıyafete göre siyah ve kahverenginin çeşitli tonlarına boyanmıştır. Deri ceketler daha bir çok amaç için tasarlanabilir. Hakiki deri dökülür mü sorusuna yanıt verecek olursak, evet dökülür. Hakiki deriler genelde bakımsız kaldığı zamanlarda, yanlış kullanımda veya doğru bir yöntemle saklanmadığı zaman yıpranır ve deri ceket üzerinde dökülmeler olur. Hakiki derinin hayvan derisi olduğunu nasıl anlarız diye soranlar için deri yüzeylerini önce kontrol etmemiz gerekir, küçük gözenekler hakiki derinin kusurudur. Derideki kusurlar aslında kıyafet açısından iyi bir şeydir. Gerçek olan deri, hayvan derisinden yapılır ve böylelikle her bir parça geldiği hayvan derisinden dolayı rasgele ve özgündür. Deri ceketlerin kumaşı gerçek olduğu takdirde sıcak tutma gibi bi özelliği yoktur. Fakat suni derilerde kişiyi sıcak tutma özelliği bulunmuyor. Deri ceketlerin sulanması sonucunda ıslaklıktan dolayı renk açmasına veya derinin bozulmasına neden olur. Deri ceketlerin doğal üretim özelliğinden dolayı her bir parçasının aynı renkte olması gayet normaldir. Deri kumaştan üretilen ürünlerinizi ıslandığında yada yağmur suyuna denk geldiğinde ısıtıcıların yanına deri ceketi yaklaştırmamak gerekir. Islanan ceket oda sıcaklığında kendiliğinden kurumalıdır. Deri ceketlerin koku yapması, gözenekli yapısı nedeniyle dışarıdaki kokuyu içine kolaylıkla hapseder. Bundan dolayı rutubet kokusu, kir kokusu, toz kokusu, sigara dumanı kokusu gibi etkenler deri ceket üzerinde kötü kokuların oluşmasına sebep olur. Gerçek deri olup olmadığını diğer bir seçenek olarak, suni deriyi ateşe tuttuğumuzda hammaddesi olan plastiğin yandığını görürüz, hakiki olan deri ise hemen tutuşmaz ve yandığı zaman suni derideki gibi bir alevlenme yaşanmaz. 

Kot Ceket Ne Zaman Giyilir?

Kot ceketler genellikle yaz mevsimlerinde veya mevsim geçişlerinde giyilebilir. Bir çok kişinin favori parçalarından biri olan kot ceket, kumaşının jean olması ve dayanıklı hafif yapısı ile her yaş için uygun görünümdedir. İlkbahar aylarında üzerinize alıp direk dışarı çıkacağınız bu hafif parça, soğuk aylarda da hava koşullarına uyum sağlayacaktır. Açık renk olan kot ceketler genelde yazın tercih edilir, kışın açık renk kot ceket giymek tercih edilmemektedir. Bu ceketlerin iç yapısı da mevsimine göre değişiklik göstermektedir. Dokusu yün kot ceketler kış mevsimleri için iyi bir seçim olabilir. Çiçek desenli olan kot ceketler oldukça hoş bir görünüm sağlar. Kot ceketleri ister etekle ister pantolonla ister elbiseyle kombinleyebilirsiniz. Dar kot pantolonun üzerine, dar kesim kot ceket de giyilebilir. Spor bir görünüm yaratmak istiyorsanız eğer, kot ceketin altına eşofman takımı giyerek spor bir görünüm sağlanabilir. Bu görüntü size oldukça hoş bir hava katacaktır. Bazı zamanlarda kot ceket altına gömlek giyerek biraz daha klasik bir görünüm kazanabilirsiniz. Erkekler için kot ceketin içine giyilebilecek kıyafetler arasında tişört, kazak, sweat vb, kıyafetler giyilebilir. Yıkamak istediğiniz zaman kot ceketinizin rengini korumak istiyorsanız yıkamak istediğiniz suyun içine yarım su bardağı sirke ekleyip öyle yıkayabilirsiniz. Bu olayı her yıkamada uygulayabilirsiniz. Bu durum kot ceketinizin solma ihtimalini durduracaktır. Bir diğer seçenek kot ceketinizi yıkarken ters çevirip yıkamalısınız. Yıkarken soğuk suyla yıkamanız da fayda var. Modası geçmeyen kıyafetler arasında kot ceketler her zaman trendler arasındadır. Sokak modasının da vazgeçilmezi olan kot ceketler 2023 yılında da göz önünde olmaya devam etmektedir. Kumaş özelliği likralı olması nedeni ile vücudu sıcak tutmaktadır. Özellikle soğuk kış günlerinde kot kumaşlar daha çok tercih edilmektedir. Kot kumaşlar vücudu daha sıcak tutması ile de bilinir. Birkaç kere yıkandıktan sonra ölçüleri dengelenir ve ne kadar yıkanırsa yıkansın boyu kısalmaz. Kot kumaşın çekme miktarı ipliklerin boyutuna, miktarına, şekline, kıvrımına bağlıdır. Kumaş giysi olarak dikilmeden önce özel çekme işlemi uygulanır. Kot ceketler yanlış yıkandıkları zaman renklerini kaydedebilirler. Özellikle sıcak su ile yıkanmada bu giysi türü için bir düşmandır. Yıkama işlemlerinde soğuk su kullanmak kot ceketlerin rengini daha uzun ömürlü korumaya yardımcı olur. Bir diğer şaşırtıcı bilgiler arasında dönen konuşmalar, dünyaca ünlü bir kot markasının CEO’su ‘kot kıyafetlerinizi buzlukta dondurun, yıkamayın’ yıkamakla hata yapıyorsunuz diyor. Kot ceketler iki üç ay düzenli olarak kullanıldığında sert kumaş olan ceket, yumuşayıp vücudun şeklini alır. Pantolonları ise yıkamadan özel yapılmış spreylerle buzluğa atın dezenfekte edin. Kot kumaşın yapı ve içeriği ile ilgili olarak sağlığa herhangi bir zarar verecek türe rastlanmamıştır. Kumaşın yapısına ekstra olarak kimyasal ve zararlı maddeler yüklenmediği sürece herhangi bir zararı yoktur. 

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Kadın Ceket Modelleri

10.000+ ürün listeleniyor
Kuponlu Ürünler
Yurt Dışından Ürünler
Premium Fırsatları
İndirimli Ürünler
Hemen Al Sonra Öde
Girişimci Kadın Ürünleri
Sepette Kampanyalı Ürünler
Toplam 24 / 10000+ ürün
Kadın Ceketler Kategorisinde En Çok Merak Edilenler
Androjen Androgyn yani androjen tarz, kadın ve erkek giyim modasında aynı kesimler kullanılarak üretilen giyim tekstil ürünlerini ifade eder. Daha ziyade erkek kıyafeti olarak alışılagelmiş tarzın kadınlar tarafından kullanılması şeklinde karşılık bulur. Bu tasarım stili maskulen olarak bilinen tarza benzemekle birlikte, maskulen kadın kıyafetleri feminen tarzla harmanlanırken androjen giyim ürünlerinde bu durum ortadan kalkar. Alternatif olduğu kadar güçlü ve modern bir duruş da sunan androjen tarz her mevsimde tercih edilebilir. Daha keskin ve sert bir görünüm sunan androjen kıyafetler; farklı renk, desen, kalıp, boyut, dikim gibi seçeneklerle tüketicilerin beğenisine sunulur. Yaz ve bahar aylarında ince ve açık renkli kumaşlar tercih edilirken serin kış aylarında ise genellikle daha kalın ve pastel tonlar rağbet görür. Androjen giyim ürünlerini bir araya getirerek oluşturulan etkileyici tarzlarla modern, sıra dışı ve yenilikçi tavrı doğrudan dışa vurmak mümkün. Androjen giyimde yaygın biçime bol pantolonlar, geniş ceket ve gömlekler, topuksuz ve sade ayakkabılar kombinlenir. Dökümlü bluzlar, vücudu saran yüksek bel pantolonlar ve uzun ceketler de yine bu stile uygun biçimde üretilir. Burada çoğunlukla kesim ve dikim teknikleri belirleyicidir. Androjen kıyafetler, sıra dışı görünümün yanı sıra konfor ve rahatlık da vadeder. Güçlü bir imaj yaratmak isteyenlerin rağbet ettiği bu tarzda, takım elbise ya da trençkot ve mont çeşitleri de oldukça fazla tercih edilir. Örneğin; ceket, pantolon, yelek, kravat ya da papyonun kombine edilmesi ile oluşturulan androjen takım elbiseler, hem göz alıcı bir stil hem de kıyafetler içinde rahat hareket kabiliyeti sunar. Birbirinden farklı kombinlere imkân tanıyan androjen giyim ürünleri farklı zevklere hitap eder. Büyük bir renk ve desen çeşitliliği ile satışa sunulan bu tekstil ürünleri; takı, gözlük, şapka ve saat gibi aksesuarlarla çok daha dikkat çekici bir hâle gelir.
Blazer Blazer, genellikle düz renkli veya çizgili, metal düğmeleri olan ve bazen göğüs cebinde bir amblem bulunan spor bir ceket türüdür. Blazer, hem resmi hem de gündelik olarak kullanım için uygundur. Genellikle kamgarn yün, pazen veya fresk gibi daha ağır kumaşlardan üretilir. Bir blazer, rahat ve hafif bir spor ceket ile klasik bir takım elbise ceketi arasındaki bir model olarak da tanımlanabilir. Blazer ceketlerin kendine has tarzını oluşturan belli başlı özellikleri bulunur. Bu özelliklerden ilk göze çarpanı metal düğmelere sahip olmalarıdır. Bir de hepsinde standart olmamak kaydıyla göğüs cebinde arma bulunan türleri de vardır. Bunun yanında blazer ceketler kesimlerine göre de farklılık gösterebilir. Öncelikle üzerlerinde bulunan düğme sayısına göre çeşitlendirilen blazer ceketler; kruvazör, iki düğmeli ve 3 düğmeli blazer olarak sıralanabilir. Kruvazör tarzı blazer ceketler, 10 düğmeye kadar çıkabilen klasik blazer modelleridir. En belirgin özelliği, ceketin orta kısmında düğmelerin daha geride bulunması suretiyle gövdenin karın kısmını tam kapatması olarak bilinir. Kruvazör tarzı blazer ceketler, ilk olarak askeri üniforma olması için tasarlanmış ancak ilerleyen yıllarda iş hayatında kullanılan modeller haline gelmiştir. Diğer öne çıkan blazer çeşitleri ise 2 düğmeli ve 3 düğmeli ceketlerdir. Genellikle 2 düğmeli blazer modelleri, daha nadir bir şekilde 3 düğmeli olarak da üretilir. Ceketin daha rahat kullanılması için üstteki düğmenin iliklenip alttaki düğmenin serbest bırakılması bir gelenek haline gelmiştir. 3 düğmeli modellerde ise sadece orta düğmenin iliklenmesi omuz bölgelerinin rahatlatılması açısından bir avantaj sağlar. Ancak daha resmi bir görünümde yine alttaki düğme serbest bırakılıp orta ve üst düğmenin iliklenmesi genel kaideler arasında sayılır. Blazer ceketleri kesimlerine göre ayırmak gerekirse kalıplı blazer (structured blazer) ve rahat blazer (soft blazer) modellerinden bahsedilebilir. Kalıplı blazer, adını daha çok omuz kesiminin farklılığından alır. Omuz vatkası, kol başlangıcına kadar uzanır ve cekete vücudun doğal şeklini yansıtan net bir görünüm verir. Blazer kesimi, kol ve gövde uyumu bakımından diğer ceket kesimleri ile benzerlik gösterir. Blazer ceketin kol uzunluğunun bilek kemiğinize dokunacak ölçüde olması ve böylece gömlek manşetinin dörtte birinin görünmesi ideal olarak kabul edilir. Kalıplı blazer ceketlerin gövde kısmı ise vücuda oturmalıdır. Ceketin üst düğmesini ilikleyerek vücuda oturup oturmadığı kontrol edilebilir. Kalıplı kesime göre daha rahat bir kullanım sunan soft blazer modelleri de ağır bir kumaştan ve ölçülü bir kesimden oluşur. Kol ve gövde kesimi kalıplı blazer modeller ile neredeyse aynıdır. Bu tarz, hem işte hem de iş dışında rahatlıkla tercih edilebilir. Aralarındaki en büyük fark ise omuz bölgelerindedir. Soft blazer ceketler, düşük omuzlu bir görünüm verirken omuz vatkaları bulunan kalıplı blazer ceketler daha dik açılı bir görüntü sunar. Soft blazer modellerinin genellikle astarsız olması vücuda daha ince bir şekilde oturmasını sağlar. Bu özellik ise soft blazer modellerini yaz ayları için ideal hale getirir.
Bluzan Bluzan (Blouson), Fransızcadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir ve temel olarak kalçaya sıkı biçimde oturarak biten kısa ve bol spor bluz anlamına gelir. Moda terimlerinden olan bluzan, esasen hemen herkesin bildiği ve severek giydiği kıyafetlerden biridir. Bluz ya da elbise olarak kullanılır ve gündelik hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Farklı desen, model, renk, beden, kalıp, kumaş, kesim ve dikim nitelikleri ile üretilen bluzan, rahatlığı ile tercih sebebidir. Bahar aylarında ve ılık yaz günlerinde rağbet gören bluzan kış aylarında kullanılabilir. Nispeten kalın kumaş ve ipliklerden imal edilenler bu noktada öne çıkar. Ayrıca kışlık diğer üst giyim ürünleriyle bir arada kullanıldığında da soğuk ve serin günlerde kullanıma uygundur. Beden uzun tutularak alt kısmı bant yahut lastikle bükülen ve kalça üzerine denk gelen bluzanın bu yapısı, giysinin kişi üzerinde dökümlü durmasını sağlar. Kıyafetin kesimi de bu görünümü elde etmeye yöneliktir. Kol boyu, aksesuar seçeneği ve yaka detayı da modelden modele değişkenlik gösterir. Çoğunlukla ince kumaş ya da iplikten örülen kadın giysisi, hem klasik hem de modern bir görünüm tercihinde olanlara hitap eder. Yürüyüş sırasında, özel davetlerde ya da evde yaygın biçimde kullanılan bluzan, bol yapısı ile ferahlık hissi sunar. Dökümlü olması ise hem konforu artırır hem de estetik bir görüntü sağlar. Farklı kıyafetlerle kolayca kombinlenebilir olması bir diğer avantajdır. Etek ya da pantolon üzerine, yelek ve hırka içerisine ya da temel üst giysisi olarak kullanıma uygundur. Spor bluzun farklı modelleri çeşitli tarzlara hitap eder. İşlemeli, desenli, baskılı, özel figürlü, sade modellerle göz alıcı kombinler yaratılabilir. Çizmeyle, bermuda şalvar ve taytlarla bir arada son derece şık ve estetik bir stil elde etmek mümkündür.
Kardigan Kardigan, yün el örmesi veya makine ile imal edilen önden düğmeli bir hırka türüdür. İsmini Kırım Savaşı sırasında İngiliz askeri komutanı olan James Thomas Brudenell, yani 7. Earl of Cardigan'dan almıştır. 17. yüzyılda Fransa'da oldukça popüler hale gelen bu hırkalar, özellikle soğuk av günlerinde ısınmaya çalışan balıkçılar için tercih sebebi haline gelmiştir. Kardigan; yün, pamuk, polyester, suni ipek, kaşmir ve likra gibi pek çok malzeme ile üretilebilir. Kaşmir, örgü veya tığ işi olanlar akşam davetlerinde ve yarı resmi etkinlikler için uygun olduğu gibi, yünlü ve pamuklu olanları ise günlük hayatta rahat ve esnek hissetmek isteyenler için idealdir. Kardiganlar, sonbaharda harika bir ceket alternatifi olmasının yanı sıra kışın da çok önemli bir katman giysisidir. Giyen kişinin şık ve zarif görünmesini sağlarken aynı zamanda da ısınmasını mümkün kılar. Klasik tarzda olanları birçok çeşitte üretilir ve kardiganlar her giysi dolabının kurtarıcı parçalarındandır. İlk başta erkeklere yönelik olarak üretilenkardigan, günümüzde sayısız modeli ile daha çok kadınlara hitap etmeye başlamıştır. Dünyanın dört bir yanındaki kadınlar, hafif ve pamuklu sıradan bir kardigandan şık günler için klasik kaşmir kardigana kadar geniş bir yelpazedeki çeşitlerden yararlanır. Kardigan, erkekler için de mükemmel bir gündelik giysi olabilirken aynı zamanda vücuda oturan bir gömlek ve dar paça pantolon ile smart-casual veya yarı resmi stillere de harika bir uyum sağlayabilir. Günlük tarza uygun kardigan modelleri, giyen kişinin tarzına uygun çeşitli tişört, spor ayakkabı ve kot pantolonlarla beraber giyilebilir. Kardiganları, kumaşında form kaybı olmadan giyebilmek için etiketinde yer alan uygun yıkama talimatlarına bakmak gereklidir. Ayrıca dolaba kaldırırken omuzlarda gerilme yaratıp şeklini bozduğu için askı ile değil, katlayarak kaldırmak hırkanın ömrünü uzatır.
Masculin Maskulen, Fransızca kökenli "masculin" kelimesinden dilimize geçmiştir. Genel olarak erkek, erkeksi, erkek gibi, erkeği andıran, eril ve erkeğe benzeyen gibi anlamlara gelir. Fransızcaya da Latincede bulunan "masculinus" sözcüğünden geçmiştir. Maskulen, aynı zamanda feminen kelimesinin zıt anlamlısıdır. Modaya da yansımış olan maskulen sözcüğü, genel olarak kadın giyimi için kullanılmakla birlikte erkeklerin giyim stilini de etkiler. Erkek modasında daha çok erkeksiliğin ön plana çıkarıldığı kıyafetleri tanımlarken kullanılabilir. Maskulen, kadınlar için üretilen kıyafetlerin erkeksi çizgilerle tasarlanmasıdır. Erkeksi giyim tarzının hakim olduğu çok sayıda aksesuar ve eşya çeşidi vardır. Daha çok koyu renk tonlarının hakim olduğu maskulen tarzda, pantolon ve ceket takımlar farklı kravat modelleriyle kombinlenir. Bol pilili pantolonlar ya da sigaret tarzdaki pantolon çeşitleri de maskulen tarzda sıkça kullanılmaktadır. Oldukça rahat bir giyim tarzı olan maskulen giyim; şapkalar, pantolon askıları, fularlar, parfümler ve ayakkabılarla da desteklenebilir. Ancak sadece erkek kıyafetlerini giymek maskulen bir tarza sahip olmak anlamına gelmez. Kişilerin, kendi vücut hatlarına ve boy uzunluğuna uygun olan parçaları bir araya getirmesi gerekir. Saç modeli açısından da maskulen giyimde, dalga dalga veya feminen yapıdaki saçlar yerine daha sert kesime sahip saç modelleri tercih edilmelidir. Bir bütün olarak uygulanabilen maskulen tarz şıklığı, seçilecek birkaç aksesuarın kullanılmasıyla da yakalanabilir. Kıyafetlerin bu şekilde kombinlenmesiyle kadınlar, feminen taraflarını ortaya çıkarabilir. Maskulen tarzda en çok tercih edilen dik ve beyaz yakalı gömleklerin yakaları iliklenerek kalem etek ya da kumaş bir pantolonla kullanılabilir. Maskulen giyimin en önemli parçalarından bir tanesi de tercih edilen ayakkabılardır. Dolgu topuk veya platform ayakkabılar yerine daha zarif ayakkabı çeşitleri ya da düz modellerle maskulen tarz dengelenebilir.
Tayyör12087197 Fransızca kökenli olan ve kadın giyiminin en ilgi çekici kategorilerinden birini oluşturan tayyör kelimesi, ceket ve etekten oluşan kombinasyonu ifade eder. Tayyör, kelime anlamı olarak esasen “iki parçalı giysi” anlamına gelir. Tayyörün içine bluz gibi bir kıyafet daha giyildiğinden aslında üç parçadan oluşur demek de mümkündür. Tayyörü döpiyesten ayıran detaylardan biri, içe giyilen bu tekstil ürünüdür. Yani tayyörde ceket içerisinde başka bir kıyafet bulunurken döpiyes tek başına giyilir. Vücudu saran yapısı ile öne çıkan tayyörler özel dikim teknikleri ile rahat hareket etmeyi sağlar. Hem feminen hem de maskulen tarzı yansıtma başarısı ile öne çıkan tayyörün her mevsime uygun modelleri rahatlıkla bulunabilir. Farklı renk, desen, kumaş ve aksesuar detayları ile çeşitlilik sunan bu ceket – etek kombinleri şık ve estetik bir görünüm de vadeder. Gece ve gündüz etkinliklerinde, resmi davetlerde oldukça fazla tercih edilen tayyör ile hem modern hem de retro bir stil yaratmak mümkündür. Tayyörün bedeni saran yapısı göz alıcı bir imajın yanı sıra klas bir duruş da sunar. Kaliteli kumaştan imal edilen modeller, konforu artırırken uzun süre kullanım olanağını da beraberinde getirir. Tayyör kumaşının doğru bakım, temizleme ve muhafaza gerektirdiğini de bu noktada belirtmek gerekir. Yalnızca giyimle dahi, girilen ortamda öne çıkmak için tayyör oldukça fazla tercih edilir. Kombinlere uygun aksesuarlarla bir arada kullanıldığında sonuçlar çok daha ilgi çekici olur. Tayyörler yeni sezonun talepleri ile her yıl farklılaşır ve çeşitliğini giderek artırır. Büyük düğmeli, yaka detaylı, ekoseli, özel kol kesimli ve belden kemerli de dahil çeşitli modelleri bulunan tayyörler, stile farklı bir hava katması ile dikkat çeker. Canlı renkler, ilgi çekici desenler, sade motifler yenilikçi dokunuşlarla harmanlanarak tüketicilerin beğenisine sunulur.
Triko Fransızcadan (tricotage) dilimize girmiş ve kelime anlamı “örgü” olan triko, 1900’lü yılların başında örgü makinesi icatlarının yoğun olduğu dönemde, çorap imalatında kullanılan makinelerin boyutları genişletilerek farklı desenlerde üretilmeye başlanmıştır. Genellikle pamuk ve yün gibi iplik çeşitlerinden üretildiği gibi, farklı dokuma çeşitlerine de sahiptir. Triko, düz örgü makinelerinde; tek plaka, çift plaka, saç örgülü, jakarlı gibi farklı kumaş türlerinde üretilmektedir. Ülkemizde ise 1920’li yıllarda üretilmeye başlanmış, geçen yıllarda sanayi hamlelerinin hızıyla önemi ve değeri artarak devam etmiştir. Türkiye, dünyanın en büyük triko üreticisi olan İtalya’nın ardından dünyada başta gelen triko üreticisi ülkelerden biri konumundadır. Düz örme kumaşların tekstil sektöründe geniş kullanım alanı bulunmaktadır. Örülen ipliğin ilmek şekli nedeniyle triko kumaşlar oldukça esnektir. Esnek olması nedeniyle de kullanan kişinin vücudunu yumuşak bir biçimde sarmaktadır. İlmek ve örgü özelliği sayesinde hemen buruşmamakta, buruştuğunda ise hızlıca eski haline dönmektedir. Triko ürünler çoğunlukla ütülenmeye ihtiyaç duymaz, ancak ütülenmesi gerektiğinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus ütünün orta ısıda ya da yün programında olmasıdır. Triko, ısı tutma özelliği sayesinde özellikle kışlık giyimde tercih edilir. Ancak dokuma teknolojisindeki gelişmeler sayesinde ince ve hafif ipliklerle üretilen triko ürünler, yazın sıcak aylarında da kullanılmaktadır. Triko ürünler, askıya asılarak değil, daima katlanarak saklanmalıdır. Triko ürünler asıldığında esnemekte, mevcut şekillerini kaybetmektedir. Ayrıca triko ürünlerin küflenip eskimemesi için saklamadan önce mutlaka tamamen kuru olmasına dikkat edilmelidir. Uyumlu bir kumaş türü olması; kot, kumaş, kadife pantolon, etek ve daha birçok giysi ile bir bütün oluşturabilmesi nedeniyle triko, giyim tarzına önem veren modaseverlerin dolaplarında kendine çokça yer bulur. Triko modası, dünyada önde gelen bir tarzdır ve hazır giyim sektöründeki birçok marka, koleksiyonlarında triko ürünler bulundurur.
Truvakar Fransızca kökenli bir kelime olan truvakar, çeyrek anlamına gelmektedir. Moda dünyasında ise kısa manto anlamının yanında dirseğin altında kalan kol boyunu işaret eder. Bir kol uzunluğu, bilek ve dirsek arasında kalan boyun uzunluğudur. Bir bütün olarak ele alınan kol boyunun üçte biri kadar olan uzunluğu truvakar boydur. Dirsek ve bilek arasında farklı boylarda tasarlanabilen bir kol çeşididir. Tam olarak uzun ya da kısa denilemeyen bu kol boyu, moda tasarımlarında kullanılır. Ceket, gömlek, elbise ve genellikle bluzlarda tercih edilen truvakar kol, omuzdan başlayarak dirsek hizasında bitecek biçimde hazırlanır. Truvakar İspanyol kol modelinde ise omuzdan başlayan kumaş, dirsek üstüne kadar kolu sararak gelir. Dirseğin üst kısmından dirsek altına kadar üçgen bir şekil alarak sarkar. Uzun ya da kısa olmamasından dolayı truvakar kol mevsim geçişlerinde çok tercih edilmektedir. Özellikle ince bileğe sahip olan kadınlarda ideal bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlar. Sıklıkla bahar kombinlerinde tercih edilen bluzlarda ve elbiselerde asil ve zarif görüntünün elde edilmesini sağlar. Bu tarz bluzlar etek ile kombinlendiğinde hoş bir görünüm elde edilir. Truvakar kol tipine en uygun etek boyu maxi boy eteklerdir. Maxi boy etek, ayak bileğine kadar uzanan etek modelidir. Maxi etek boyu ve truvakar kol ikilisi oldukça şık ve kullanışlıdır.  Truvakar kol tipi, vintage tarzda giyinmeyi sevenler için de çekici bir seçenek oluşturur. Özellikle gelinlik tasarımlarında kullanılan bu kol çeşidi gizemli ve romantik bir görünüm sağlar. Truvakar kollu gelinlik modelleri, hem çok kalın hem de çok ince kollara sahip kadınlar için kurtarıcı konumdadır. Vücuda göre daha kalın duran kol yapısına sahip kadınlarda sırttan başlayan truvakar kol, sırt ve kol bölgesindeki fazlalıkları kapatır. Çok ince kollara sahip olanlar için ise kalın danteller veya güpür detaylardan yararlanılarak ince yapıdaki kollar zarifçe kalınlaştırılır.
Tweed Fransızca kökenli bir kelime olan truvakar, çeyrek anlamına gelmektedir. Moda dünyasında ise kısa manto anlamının yanında dirseğin altında kalan kol boyunu işaret eder. Bir kol uzunluğu, bilek ve dirsek arasında kalan boyun uzunluğudur. Bir bütün olarak ele alınan kol boyunun üçte biri kadar olan uzunluğu truvakar boydur. Dirsek ve bilek arasında farklı boylarda tasarlanabilen bir kol çeşididir. Tam olarak uzun ya da kısa denilemeyen bu kol boyu, moda tasarımlarında kullanılır. Ceket, gömlek, elbise ve genellikle bluzlarda tercih edilen truvakar kol, omuzdan başlayarak dirsek hizasında bitecek biçimde hazırlanır. Truvakar İspanyol kol modelinde ise omuzdan başlayan kumaş, dirsek üstüne kadar kolu sararak gelir. Dirseğin üst kısmından dirsek altına kadar üçgen bir şekil alarak sarkar. Uzun ya da kısa olmamasından dolayı truvakar kol mevsim geçişlerinde çok tercih edilmektedir. Özellikle ince bileğe sahip olan kadınlarda ideal bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlar. Sıklıkla bahar kombinlerinde tercih edilen bluzlarda ve elbiselerde asil ve zarif görüntünün elde edilmesini sağlar. Bu tarz bluzlar etek ile kombinlendiğinde hoş bir görünüm elde edilir. Truvakar kol tipine en uygun etek boyu maxi boy eteklerdir. Maxi boy etek, ayak bileğine kadar uzanan etek modelidir. Maxi etek boyu ve truvakar kol ikilisi oldukça şık ve kullanışlıdır.  Truvakar kol tipi, vintage tarzda giyinmeyi sevenler için de çekici bir seçenek oluşturur. Özellikle gelinlik tasarımlarında kullanılan bu kol çeşidi gizemli ve romantik bir görünüm sağlar. Truvakar kollu gelinlik modelleri, hem çok kalın hem de çok ince kollara sahip kadınlar için kurtarıcı konumdadır. Vücuda göre daha kalın duran kol yapısına sahip kadınlarda sırttan başlayan truvakar kol, sırt ve kol bölgesindeki fazlalıkları kapatır. Çok ince kollara sahip olanlar için ise kalın danteller veya güpür detaylardan yararlanılarak ince yapıdaki kollar zarifçe kalınlaştırılır.
DSACategoryId/2147483636/12087178/60004640/60000056