Özellikle kış, sonbahar ve ilkbahar aylarında giyilen kadın deri ceket modelleri oldukça farklı seçeneklerde bulunuyor. Bu sayede stil, renk, uzunluk ve detayları birbirinden farklı olan şık tasarımlar, çeşitli giyim tarzlarına uyum sağlıyor. Böylelikle modern ve şehirli kadın görünümünden, spor stillere varana kadar değişik tarzlara sahip insanlar tarafından kullanılabiliyor. Aynı zamanda tarzınıza ve bedeninize uygun olan bir model bulduğunuzda, doğru temizlik uygulamaları ile uzun ömürlü olması sağlanıyor. Bel boyu değişken olan ürünler, farklı zevklere hitap ediyor. Örneğin, biker deri ceket modelleri genellikle belin üzerinde veya hizasında biten kısa tasarımı ile biliniyor. Bol kemer detaylı biker modellerin giyim tarzı kişiye göre değişiklik gösteriyor. Bazı insanlar bol ve salaş durmasını isterken bazıları bedenini sarmasını istiyor. Ceketin, kesim ve beden özellikleri farklı seçilerek istenen duruş yakalanabiliyor.
Deri ceketlerde kullanılan fermuar detaylarında parlak altın ve gümüş tonlarına yer veriliyor. Fermuarlar belirgin metal rengiyle aksesuar olarak giyime katılıyor. Dileyen kişiler, gizli fermuar ve siyah renklere yönelerek bu görünümün silik olmasını sağlıyor. İşlevsel fermuar detayları kapalı cepler için de kullanılıyor. Cebinize koyduğunuz eşyanın düşmemesi için bunu kapalı tutabiliyorsunuz. Cep fermuarı gibi görünmesine rağmen kör olanlar da bulunuyor. Dekor olarak kullanılan fermuarlar kıyafete ayrı bir hava katıyor. Değişken cep sayısı ve şekilleri ile anahtar, para ve telefon gibi küçük eşyalar kolaylıkla saklanıyor.
Ürünlerin kesimi fit, slim fit ve regular olarak değişiyor. Slim fit en sıkı saran model olduğundan vücut hatlarını ortaya çıkararak, kum saati görünümüne kavuşmanıza yardım ediyor. Fit kesim genellikle orta derecede vücudu saran, ne çok bol ne de çok dar oluşu ile biliniyor. Regular kesim ise oversize olarak da tabir edilen bol tasarımlarda üretiliyor. Deri ceketin bol ve dar olması güzelliğinden bir şey eksiltmiyor ve farklı beden yapısı ya da tarzda insanlara uyum sağlıyor.
Kadın Deri Ceket Seçimi
Farklı renk, tarz ve ölçülere sahip ürünler arasından karar vermekte zorlanıyorsanız, takip edebileceğiniz bazı ipuçları bulunuyor. Öncelikle, giyim stilinizin ne olduğu ve hangi tarz modelin diğer kıyafetlere uyumlu olacağını seçimde göz önünde bulundurmanız öneriliyor. Yine diğer kıyafetlerin renk yoğunluğuna, mevsime ve zevkinize göre uzunluk belirleniyor. Farklı boy ve kesimlere sahip deri ceketler arasında birçok renk bulunuyor. Deri ve suni deri tercihi de bütçe ve giyim alışkanlığınız ile ilişkili olarak değişiyor. Düşük bir bütçeniz varsa suni, yüksek bütçeniz varsa da gerçek deri modelleri inceleyerek aralarından cebe uygun olanı bulabiliyorsunuz.
Seçim aşamasında etkili olan unsurlardan biri de beden ve kesim şekli oluyor. Modellerin kalıbına göre bazı durumlarda farklı beden ölçüsü tam aradığınız karşılığı verebiliyor. Örneğin, modelini beğendiğiniz, slim fit yani dar kesim üründe, tam vücudu sarması istenmiyorsa bir üst beden tercih edilebiliyor. Geniş kesimli üründe, model beğendiyseniz fakat üzerinize tam oturmasını istiyorsanız, bir alt beden seçilebiliyor. Genellikle standart kalıplı ürünlerde kendi bedeniniz neyse onu satın almanız yeterli oluyor. Kalın kazaklar ile birlikte giymek istediğiniz ürünü, bir beden büyük ya da geniş kesim seçmek de oldukça işe yarar bir öneri oluyor.
Uzun Kadın Deri Ceket Modelleri
Deri ceket denilince insanların aklında belde ya da bel üstünde biten tasarımlar canlanıyor olsa da, moda endüstrisinin gelişmesi ile uzun modeller de üretiliyor. Baharlık bir kaban ve trençkot görünümünde olan uzun deri ceket modelleri, önü açık ve kapalı şekilde kullanılabiliyor. Genellikle belinde vücut hatlarını ortaya çıkarması ve rüzgâr girişini kesmek amacıyla kemer, kuşak detayları kullanılıyor. Fermuar ve cep detayları ile şık görünüme kavuşan uzun kesimler, farklı renk seçenekleri ile beğeni topluyor. Sadece fermuar değil düğmeli olanlar da sıklıkla tercih ediliyor. Değişken sayı ve görünüşe sahip düğmeler, tıpkı bir kaban gibi ürünlerin kullanılmasını sağlarken, yağmurun iç giyime işlemesini engelliyor. Farklı yaka stilleri ve boylarda üretilen montlar bulunuyor.
Uzun kaban modelleri, diz altında ya da diz üstünde olabiliyor. Uzun deri ceketler, bilinen görünümün dışına çıkarak, şişme mont mantığında ürünleri de model skalasında bulunduruyor. Soğuk kış günlerinde sıcak tutan, yumuşak iç dolgunun dışı deri kaplanıyor, suya karşı dayanıklı olması ve parlak görünmesi sağlanıyor. Uzun ve kısa boyda bulunan şişme deri ceket modelleri, son dönemlerin popüler trendleri arasında yer alıyor.
Kürk, zımba, toka ve farklı metal aksesuarlar ile bir araya gelen, soğuk ve ılık havalarda kullanılan modeller de bulunuyor. Aynı zamanda yaz gecelerinde ve sıcak bahar aylarında deriden vazgeçmek istemeyenler, genellikle ince dokulu ceket modellerine yöneliyor. Deri şerit detaylarının farklı kumaşlar ile bir araya gelerek kullanıldığı modeller bulunuyor. İnce yapılı ve transparan detaylı şık ceketler, sıcak havada bile derinin kullanılmasını sağlıyor. Sadece soğuk havalarda deri giyilir mantığını yıkan yazlık tasarımlar bulunuyor. Deri gösterişli yapısını her mevsim konuşturmaya, insanları şık göstermeye devam ediyor.
Kadın Deri Ceket Renkleri
Deri ceket denildiği zaman insanların aklına ilk gelen siyah renk algısını yıkan; pembe, mavi, sarı, krem, taba ve kahverengi gibi birçok farklı tona sahip ürün bulunuyor. Uzun, kısa, yazlık ya da kışlık birçok model, geniş renk skalası ile insanların beğenisini kazanıyor. Renkli deri ceket tasarımlarını denemek istiyor fakat nasıl kombin yapacağınızı bilmiyorsanız takip edebileceğiniz bazı öneriler bulunuyor.
Genellikle her dolapta olması tavsiye edilen basic parçalar arasında yer alan siyah ve kahve tonlarındaki deri ceketler, sık tercih ediliyor. Klasik renkler yıllar boyu kendi tonları ile bir arada kullanılmasına rağmen son dönemde algılar değişiyor. Yıllarca mont, kemer, çanta ve ayakkabının deri dokusu aynı renkte tercih edilerek uyum yakalanmış olsa da moda canlıdır ve kuralları yıkıyor. Güncel trendlerde bir araya gelmez dediğiniz tüm renkleri karıştırarak kullanma imkânınız bulunuyor. Siyah ile pembeyi, yeşil ile kırmızıyı bir araya getirerek enerjik bir görünüm yakalayabilirsiniz. Klasiklerden vazgeçemiyorsanız sizin için krem, kahve ve siyah tonlarında deri ceketler, ideal seçim oluyor. Kapsül gardıroba sahip insanlar için de bu tonlarda olan birer ürün kurtarıcı parça olarak değerlendiriliyor.
Enerjik renklerle yeni bir şeyler denemek istiyorsanız pastel ve canlı tonlara yönelim tavsiye ediliyor. Bu renkleri kullanırken uzun boylu ve kısa boylu insanlar için farklı öneriler bulunuyor. Uzun boylu kişilerde farklı renklerden oluşan bloklar oldukça dinamik bir görüntü yaratıyor. Pantolon, etek, bluz ve ceket bambaşka renklerde seçilebiliyor. Kısa insanların boyunu kesen bu tarz, onların enerjik giyimine engel olmuyor. Üst giyimde kullanılan bluz, gömlek ve tişörtün ceket ile aynı ya da benzer tonlarda tercih edilmesi tavsiye ediliyor. Pantolon ve eteği yüksek belli olarak giymek oldukça şık görünüyor. Ton sür ton olarak adlandırılan, tek rengin farklı ya da aynı tonlarının giyilmesi de kısa ve uzun boylu her insanın vücut hattının güzel görünmesini sağlayan bir perspektif yakalıyor.
Kadın Deri Ceket Materyalleri
Birbirinden şık ceketlerin üretiminde deri, suni deri, pelüş kürkler ve dolgulu modellerde elyaf ve kuş tüyü gibi ürünler kullanılıyor. Suni deri, teknolojinin getirdiği imkânlarla gerçeğine benzer şekilde yapay olarak üretiliyor. Suni deri sadece kıyafette değil mobilya ve ayakkabı gibi farklı eşyalarda da kullanılan bir malzeme olarak biliniyor. Poliüretan ve vinil kullanımının yanı sıra ekstra katkı malzemeleri ile de imal ediliyor. Poliüretan, sıklıkla esnek ve yumuşak dokuya imkân tanıdığı için suni deri ceketlerin üretiminde kullanılan malzeme oluyor. Gerçek deride ise farklı hayvanların postları özel olarak işleniyor, tabaklanarak kişilerin kullanımı için uygun hale getiriliyor. Gerçek deri, uzun ömürlü olması ile biliniyor. Suni olanlar uygun fiyatları ile kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Gerçek derinin kullanımı sırasında aşırı nem ve güneş ışığına dikkat edilmesi öneriliyor. Gerçek deri fazla nemde küf, fazla güneşte solma yapabileceği için dikkatli kullanılması gerekiyor. Suni deriler, gerçeğine oldukça benzer şekilde üretiliyor ve solmaya karşı dayanıklı oluşuyla biliniyor. Kullanım ömrü açısından iki materyal arasında fark bulunuyor. Genellikle canlı renklerin uygulandığı modeller, suni derinin boya kabul eden yapısının avantajından faydalanıyor. Deri, esnek yapısı sayesinde kırışsa dahi çatlaklar oldukça geç oluyor. Suni deri, pürüzsüz yüzeyi ile beğeni toplarken çatlamaya karşı dikkatli kullanımı tavsiye ediliyor.
Özellikle yaka ve kol detaylarında sıkça kullanılan kürkler, soğuk havalarda sizi sıcak tutarak işlevsellik sağlıyor. Kürklü deri mont tasarımlarında, peluşu ayrılan ve bütünleşik olarak tasarlanan farklı modeller bulunuyor. Suni kürk ve peluş olarak bilinen malzemenin alerjik insanlar tarafından kullanılması tavsiye edilmiyor. Şık ve gösterişli bir görünüme sahip olan kürklü modeller farklı renk ve tasarımları ile göz dolduruyor. Dolgulu kaban modellerinde kullanılan iç malzeme ürüne göre değişiklik gösteriyor. Model özelliklerini inceleyerek hakkında detaylı fikir edinebileceğiniz malzemeler arasında aksesuarları oluşturan metal tokalar ve fermuarlar da yer alıyor.
Kadın Deri Ceket Yıkama Önerileri
Kullandığınız derinin suni ya da gerçek olması temizleme şekillerini değiştiriyor. Gerçek deri, yaşayan bir organizmanın tabaklanması ve işlenmesi için üretildiğinden, doğru bakılmadığında küflenebiliyor. Havasız ve ıslak kalması, nemli ve rutubetli bir yerde bırakılması gibi farklı sebepler, gerçek deri üzerinde hasar yaratabiliyor. Suni deri söz konusu olduğunda ise bu durum geçerli olmuyor. Gerçek derinin temizlenmesi için öncelikle ağır kimyasallar içermeyen bir deterjan ya da doğal sabun kullanmanız gerekiyor. Ilık su ve deterjan ile hazırlanan karışımın içerisine bir sünger batırarak, çok bastırmadan tozu ve basit lekeleri çıkarabiliyorsunuz. Eğer zor çıkan şarap, çimen ve kahve gibi lekeler varsa, en ideali kuru temizlemeye vermek oluyor. Belirli aralıklarla deri ceketi has zeytinyağı ve badem yağı gibi doğal içeriklerle sildiğinizde, parlama oranı artıyor. Nemini geri kazandıran bu yağlama işleminin düzenli olarak yapılması, çatlama ve kırışıklık görünümünü azaltarak deri dökülmesini azaltıyor. Cekete yapılan silme, fırçalama ve yağlama işlemlerinden sonra düzgün ve kırışık olmadan kuruması için askıya asmak tavsiye ediliyor.
Suni deri temizleme işlemlerinde de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. İki deri türü de çamaşır makinesine atıldığı zaman devir ve aşırı sıcak sudan zarar görerek parçalanıyor ve kullanılmaz hale gelebiliyor. Deri ceketi korumak için sadece çok gerekiyorsa temizlenmesi tavsiye ediliyor. Gereksiz yapılan her işlem, ürünün ömrünü kısalttığı için, genellikle senede bir defa bahar aylarından sonra kuru temizlemeye veriliyor. Bu süreçte çamur, toz ve içecek dökülmesi nedeniyle oluşan kirleri çıkarmak için, hazırlanan solüsyonla silmek yeterli oluyor. Eğer açık renkli deri ceketiniz yağmurda kotunuzun boya vermesi nedeniyle renklendi ise kendiniz çıkarmaya çalışmadan, bir profesyonelden yardım almanız öneriliyor.