Ucuz Trençkot Modelleri 2019

Trençkot

Her kadının dolabında bulunması gereken dış giyim ürünlerinden olan trençkotların modası geçmiyor. Yıllara meydan okuyan ikonik trençkot modelleri, zamansız giyim ürünleri arasında anılıyor. Trençkotlar, şıklıkları ve sundukları rahatlıkla farklı kombinlere, giyim tarzlarına eşlik ediyor. Hem sportif hem de şık giyimde kendine yer bulan tasarımlar, kullanışlı özellikleriyle zarafetin simgesi haline geliyor. Siz de birbirinden şık trençkotlarla şıklık yarışında bir adım ileri geçebilir, zarafetinizle göz kamaştırabilirsiniz. İlk bakışta maskülen birer parça gibi görünse de ufak dokunuşlarla en feminen giyim ürünlerinden biri olan ceketleri, günlük giyimde, ofis şıklığında veya gece kombinlerinde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Dünya yıldızlarının, moda ikonlarının seçimi olan trençkotları podyumlardan sokaklara taşıyabilir, siz de stilinizle göz kamaştırabilirsiniz. 

Trençkot Nedir? 

Yüz yılı aşkın süredir giyime eşlik eden trençkot, siper anlamına gelen trench ve ceket olarak dilimize çevrilebilecek coat kelimelerinin bileşiminden oluşuyor. Hafif kumaşlardan oluşan, kemerli ve cepli modelleri ile ikonikleşen trençkot modelleri, sağlı sollu düğmeler bulunduruyor. Klasik trençkotların omuzlarında kumaş ve düğme bulunan apolet detayları yer alıyor. Rüzgarlık özelliği taşıyan parçalar, kıyafetin omuzlarının altına uzanıyor. İlk tasarlandığında erkek dış giyim ürünü olan ceketler, günümüzde hem erkek hem de kadınlar tarafından giyilebiliyor. Birinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz askerleri ile özdeşleştiği için 'British Warm' adıyla anılan ürünler bugün, tüm dünyada trençkot adıyla biliniyor. 

Trençkot Ne İşe Yarıyor? 

  • Kamuflaj için toprak tonlarında ve yeşil renklerinde tasarlanan klasik trençkotlar bugün her renkte alternatif bulunduruyor. 
  • Rüzgarı kesmesi için sırt kısmında ikinci bir parça bulunduruyor. Böylece rüzgarlı havalarda bile rahatlıkla giyilebiliyor.
  • Trençkotlar aslen su geçirmez kumaştan imal ediliyor ve klasik trençkot modellerinde muhakkak bir iç astar yer alıyor. 
  • Kemerde metal halkalar bulunması da ilk olarak silahları asmak için kullanılıyordu. 
  • Önde yer alan kulakçıklar cephede darbe etkisini azaltmak için kullanılıyordu. 
  • Günümüzde trençkotlar, mevsim geçişlerinde hafif serinliklerden, ani yağmurlardan korunmak için tercih edilebiliyor. 

Trençkot Tarihi 

İlk olarak 1800'lü yıllarca imal edilen trençkotlar, Birinci Dünya Savaşı sırasında askerlerce giyilmesi ile tanınıyor. Savaşın ardından yapılan Hollywood filmlerinde karakterlerin trençkot giymesiyle bu ürünlerin yıldızı parlıyor. Yepyeni bir moda yaratan trençkot modelleri, özellikle dedektifler, mafya babaları ve gangsterler tarafından giyilerek ikonikleşiyor. Casablanca, Tiffany'de Kahvaltı gibi filmlerde de kullanılan ve kadın stiline de giriş yapan ceketler, yakın geçmişte kırmızı halıda elbise gibi giyilmesiyle hatırlanıyor. Derin yırtmaçlı ceketler, küçük dokunuşlarla seksi birer gece kıyafetinin yerini alıyor. 

Trençkot Modelleri 

Trençkotlar, günümüzde ikonik görünümlerini koruyan alternatifler bulunduruyor ancak koleksiyonlarda yenilikçi tasarımlar da kullanıcılara göz kırpıyor. Geniş yakalı klasiklerin yanında bisiklet yakalı trençkot modelleri, cepsiz alternatifler hatta kemersiz çeşitler bile bulunuyor. Her renk trençkot vitrinleri süslerken, düz kumaşlı modellerin yanına renkli biyeler, farklı desenler de ekleniyor. Günümüzde ince kumaştan yapılan, mevsimlik rüzgarlıklara trençkot denebiliyor. Elbette klasik tasarım da hala küçük yeniliklerle birlikte farklı markaların koleksiyonlarında yerini koruyor. 

Trençkot Boyu Nasıl Olmalı? 

Trençkotların günümüzde birçok farklı boyda tasarımı bulunabiliyor. Maksi boydaki ceketler bileğin birkaç karış üstüne dek uzanıyor, diz boyu alternatifler özellikle eteklerle şıklık sunarken en kısa trençkotların ise kalçaların üstünde bitmesi gerekiyor. Trençkot boyu seçilirken kullanıcıların giyim tarzlarını, ihtiyaçlarını, kombinlerini ve kıyafet zevklerini dikkate almaları öneriliyor. Trençkotlar uzun ve kısa olarak iki boyda kategorize edilebiliyor. 

  • Uzun Trençkotlar: Diz altından bileklere kadar uzanan farklı boylarda uzun trençkot alternatiflerine rastlayabilirsiniz. Uzun trençkotların bacakları kamufle etme etkisi görülüyor. Bu sayede özellikle basen, kalça ve bacak bölgelerinde fazlalıkları olan kullanıcılar daha fit bir görünüm elde edebiliyor. Eğer ayak bilekleri inceyse, bilekleri açıkta bırakan tasarımlar, bacakların da ince olduğuna dair illüzyon yaratmaya yardım ediyor. 
  • Kısa Trençkotlar: Kalçada biten ve dize kadar uzanan tüm boylar kısa trençkotlar arasında görülüyor. Mini etekler, tayt ve pantolonlarla giyilebilen ceketler, uzunlardan daha sportif bir tarz gösteriyor. Özellikle bacakları ince olan kullanıcıların seçimi olan kısa modeller, günlük giyimin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. 

Yeni Nesil Trençkotlar

Trençkotlarda yenilikçi tasarımlar, klasiklerde bir hayli farklılaşıyor. Özellikle son yıllarda trençkotların kesimlerinde değişiklikler olduğu görülüyor. Oversize ve düşük omuzlu ceketler, paraşüt kumaştan tasarlanarak sokak modasına yeni bir soluk getiriyor. Salaş giyim trendlerinin başrolünü üstlenen modeller, özellikle uzun alternatiflerde göze çarpıyor. Uzaktan bir paltoyu andıracak kadar karizmatik olan trençkot ürünleri, yakalar dikleştirilerek giyildiğinde çok daha modern görünüyor. Trençkotların farklı alternatiflerinde, sırt kısmında kocaman baskılar, nakışlar yer alabiliyor. Asimetrik yakaların, omuzları yükselten vatkaların, renkli biyelerin, büyük kapüşonların boy gösterdiği yeni trençkotlar, ceketseverlerin dolaplarının olmazsa olmazlarını oluşturuyor. 

  • Çift Renkli Trençkot: Son yıllarda podyumlarda fırtınalar estiren iki renkli trençkotlar, blok renk geçişleri sevenlerin gözdesi oluyor. Trençkotların kollarında, yakalarında, omuz parçalarında veya iki kapağının her birinde farklı renkler kullanılabiliyor. Trençkotların karizmatik görünümüne iddialı bir dokunuş ekleyen tasarımlar, genellikle kontrast renklerle tamamlanıyor. Bordo-yeşil, siyah-bej veya kırmızı-lacivert renkler çift renkli tasarımlarda bolca kullanılıyor. Ayrıca iki renkli trençkotların ton sür ton renkleri de bir arada taşıdığına rastlayabilirsiniz. Özellikle astarlarda iddialı renkler göze çarpıyor. Krem rengi ceketin içinde kırmızı bir astar kullanılabiliyor. Hatta bazı modeller çift taraflı da kullanılabiliyor. Ceketlerin iki yüzünün de kullanılabilmesi, bir ceket alarak iki farklı görünüme sahip olunabileceğinin müjdesini veriyor. 
  • Kapüşonlu Trençkot: Trençkot modeli, orijinalinde kapüşon bulundurmuyor ancak özellikle su geçirmez kumaştan tasarlanan ceketler kapüşonla daha da kullanışlı hale getiriliyor. Kapüşon, tasarımı daha spor bir görünüme kavuşturuyor. Kapüşonlu ceketlerde genellikle kemer kullanılmıyor ve bu ceketler çoğunlukla yağmurlukları anımsatıyor. Önünde çıt çıt veya fermuar bulunduran yeni nesil kemersiz trençkotlar, klasiklerin güncel bir yorumu olarak moda tutkunlarını karşılıyor. Trençkot paraşüt kumaştan olsa da, kapüşonda genellikle örme kumaş veya penye kullanılıyor. Kapüşonlar, modele göre çıkarılıp takılabilen özellik kazanabiliyor. 
  • Renkli Detaylar: Trençkotlarda renkli detay kullanımı çok kısa zaman öncelerini işaret ediyor. Ünlü moda markalarından birinin mavi ve beyaz çizgili kumaşları bej rengi trençkotlarda biye olarak kullanması, bu yeniliğin yolunu açtı. Ceketlerde desenli ve çok renkli kumaşlardan yapılan biyelerin yerine siyah veya beyaz biyeler de kullanılabiliyor. Kontrast etkisi yaratan biyeler, adeta bir çerçeve gibi ceketin hatlarını belirginleştiriyor. Bu tasarımlar, sıklıkla kontrast renkte düğmelerle mükemmelleşiyor. Renkli detaylar arasında saks mavisi, pembe, yeşil gibi neon kumaşlar öne çıkıyor. Kullanıcılar, detaylı pardesüler aldıklarında detay renkleri kombinlerinin diğer parçalarında da kullanarak trençkotu yıldızlaştırıyor. İki renkten oluşan kombinler, sade trençkot şıklığına iddialı bir parantez açıyor. 

İkonik Trençkotların Teknik Özellikleri 

Eğer klasik bir trençkot giymek istiyorsanız muhakkak kemerli, cepli, her kapakta en az iki düğmeli ve kulakçıklı olmalarına özen göstermelisiniz. Ceplerde de kapak bulunması gerekiyor. İkonik modellerin olmasa olmazları arasında dayanıklı astar yer alıyor. Hatta dünyaca ünlü markalar astarlarında kullandıkları kumaşlarla markalaşıyor. Ekose desenli astarların yanında, marka isimlerinin bulunduğu monogram astarlarda ceketin klasik imajını vurguluyor. Kemer, ceket üzerinde yer alan kemer tokalarından geçirilerek trençkota sabitleniyor. İkonik trençkotların kol manşetlerinin üzerinde de kemer eklentileri bulunabiliyor. Yelken yakalar bu tasarımların vazgeçilmezi olurken klasik modellerde boy, dizin hemen altında bitiyor. Yelken yakaların üzerinde ilik boşlukları yer alıyor. 

Trençkot Kumaşı Nedir?

Trençkot kumaşı pamuk veya polyesterin viskon ile karıştırılmasıyla üretiliyor. Bezayağı veya gabardin örgülerle dokunan kumaşlar, su geçirgenliğinin az olmasıyla trençkot için ideal hale geliyor. İç astar ile dayanıklılık kazanan giyim ürünlerinde kumaş karışım oranları değişiyor. Eğer polyester ile viskon karıştırılacaksa, karışımın %60 civarında polyester %30 düzeyinde viskon içermesi öneriliyor. Pamuklu karışımlar ise %50 viskon %50 pamuk ile oluşturuluyor. Tamamen su geçirmezlik, su iticilik sunan trençkotlar ise %100 sentetik dokumalarla hazırlanıyor. Özellikle son yıllarda paraşüt kumaşlar da trençkotlarda kullanılıyor. Hafif kırışık görünümü olan bu kumaşlar, özellikle çift taraflı kullanılabilen ceketlerde tercih ediliyor. Naylon mikro olarak bilinen dokumalar, sentetikten imal ediliyor. 

Trençkot Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Trençkot alırken ürünün dikişlerine dikkat etmelisiniz. Dikişlerinin dayanıklılığının yanı sıra renkli biye bulundurması gibi detayları seçim esnasında göz önünde bulundurabilirsiniz. 
  • Trençkot kumaşlarının su geçirip geçirmediğine dikkat edebilirsiniz. 
  • Trençkotların bazıları daha kalın ve korunaklı oluyor. Bazıları ise ince kumaşlardan hazırlanarak sadece rüzgarlık vazifesi görüyor. Kumaş kalındığına bakarak isteklerinize uygun alternatifi bulabilirsiniz. 
  • Kumaş içerikleri de seçim sırasında kriter oluşturuyor. 
  • Trençkotların boyuna da bakmalısınız. Ürünün boy uzunluğuna dikkat ederek ceketinizi seçmelisiniz. 
  • Astarın rengine, kumaşına, desenine dikkat etmelisiniz. 
  • Trençkotların cep bulundurup bulundurmaması kullanışlılığı etkiliyor, cep özelliklerine göre seçiminizi yönlendirebilirsiniz. 
  • Modellerin, kuşak, yelken yaka, çok sayıda düğme, kulakçık gibi ikonik trençkot özelliklerini taşıyıp taşımadığına göre seçiminizi yapabilirsiniz. 

Vücut Tipine Göre Doğru Trençkot Seçimi

Trençkot dış giyim ürünü olarak iyi bir kamuflaj aracı olarak görülüyor. Oysa ceket üzerinde yer alan detaylar, kullanıcıları ideal görünümden uzaklaştırmasına neden oluyur. Bu nedenle trençkot seçerken vücut şekline uygun seçim yapılması öneriliyor. Eğer büyük göğüslere sahipseniz, geniş kulakçıklı tasarımlardan uzak durmalısınız. Biraz bol kesimli, salaş, tek sıra düğmeli, derin boyun dekolteli, dar klapalı ve uzun trençkotları giyebilirsiniz. Göğüsleriniz küçükse, beli iyice sıkılan ve ince gösteren kemerli alternatifleri almalısınız. Lazer kesimler, vatkalı ceketler, geniş klapalar ve büyük tokalı kemerler de tam size göre görülüyor. Kalçalarda fazlalıklarınız varsa, uzun modelleri tercih etmeli, düz kesimleri seçmelisiniz. Boyunuz çok uzun değilse, yüksek belli alternatifleri, vücuda oturan dar kesimleri, kısa trençkotları, kol manşetleri kemerli seçenekleri tercih etmelisiniz. Uzun boyluysanız tüm trençkotları giyebilirsiniz. Yuvarlak hatlarınız varsa, vücut hatlarınızı belirginleştirmek için beli kemerli ceketleri, iyice sıkarak giymelisiniz. Diz boyundaki alternatiflere daha rahat yaklaşabilirsiniz. Omuzlarınız genişse düşük kollu modelleri alabilirsiniz. Uzun boy sahibi kadınlar için ise dik yakalı, yakasında tela bulunduran ceketler ideal olarak gösteriliyor. 

Trençkot Nasıl Giyilir?

Trençkot giyerken eğer boynunuz çok kalın değilse, yakaları dik kullanmalısınız. Belinizi ortaya çıkarmak için kemeri sıkmalı ancak trend görünmek istiyorsanız fiyonk yaparak bağlamalısınız. Kolları, truvakar görünüm oluşturacak şekilde sıvayabilirsiniz. Bu sırada, özellikle ceket astarı renkli veya desenliyse, kol manşetlerini birkaç kez kıvırabilirsiniz. Trençkot giyerken kendinize güvenmeli ve sade şıklığınız sayesinde kendinizden emin olmalısınız. Katmanlı üst parçaları nedeniyle dik duruş gerektiren ve duruş bozukluklarını daha kolay fark ettiren ceketleri, kendinden emin yürüyüşünüzle taşıyabilirsiniz. Trençkotları önü açık giyecekseniz kemerini bel hizasında bağlayabilirsiniz. Bu bağlama şekli, beli daha ince gösteriyor, aynı zamanda yürüme esnasında ceket kapaklarının kullanıcıları rahatsız etmesi önleniyor. 

Trençkot İçin Kombin Önerileri

Trençkotlar farklı birçok parça ile kombinlenebiliyor. Çok yönlü özellikleri ile tanınan trençkotları jeanlerle, bisiklet yaka tişört veya trikolarla giyebilir, ayağınız için sneaker, espadril ve babet tercih edebilirsiniz. Eğer etek giyecekseniz, ceketin boyunun etekten her zaman daha uzun olması gerekiyor. Mini eteğin üstüne gömlek veya yakalı bir bluz tercih edebilir, bacak boyunuzu kesmemesi için bileksiz bir ayakkabı ile kombini göz kamaştırıcı kılabilirsiniz. Trençkotlar klasik elbiselerle beraber giyiliyorsa, genellikle üste tam giyilmeden omuzlara atılıyor. Böylece çok daha havalı görünüm elde ediliyor. Hem maskülen hem de feminen kombinleri tamamlayan trençkotlarla erkeksi bir stil oluşturmak isterseniz, gömlek üstüne süveter giyerek kombinin üst kısmını hazırlayabilirsiniz. Altınıza ise deri taytlar, lateks pantolon veya şortlar tercih edebilirsiniz. Kısa botlar ve postallarla tarzınızı tamamlamanız mümkün. Trençkot kombinlerine renk katmak için renkli fularlar ve eşarplar sıklıkla kullanılıyor. Düz bir kazak ile yapacağınız kombini boynunuza bağlayacağınız bir eşarpla benzersiz hale getirebilirsiniz. Yine şapka, güneş gözlüğü ve büyük tokalı kemerleri de trençkota aksesuar olarak seçebilirsiniz. 

Trençkot Kullanma Önerileri

  • Trençkotlar çok soğuk havalarda tek başına soğuktan koruma etkisinde yetersiz kalabiliyor. İçinize sıcak tutan yün bir balıkçı kazak ve altına uzun çizmeler tercih edebilirsiniz. 
  • İş kombini yaparken stilettoların anahtar parça olduğunu unutmamalısınız. Yüksek bel, havuç kesim pantolonlar ve stilettolarla ofis şıklığını yakalayabilirsiniz. 
  • Hafta sonu için rahat kombinler yapmak için trençkot modelleri seçiyorsanız, rahatlığı pekiştirecek esnek ve nefes alan pamuklu alternatifleri almalısınız. 
  • Trençkot kullanırken, omuzlarınız çok düşükse vatkalarla omuzları yükseltebilirsiniz. 
  • Her giyişinizde mükemmel uyum için ceket düğmelerini, kombininize uygun renklerdeki düğmelerle değiştirebilirsiniz. 
  • Trençkot ile her zaman ürünün kendi kuşağını, kemerini kullanmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz diğer kalın kemerleri deneyerek trençkot görünümünde yenilik elde edebilirsiniz. 

Trençkot Bakımı ve Temizliği 

Trençkot modellerinin bakımı kumaşa ve detay özelliklerine göre belirleniyor. Bazı kumaşlar, trençkotların rahatlıkla çamaşır makinesinde yıkanmasını sağlarken bazı modeller, sadece kuru temizleme ile temizleniyor. Trençkotlar genellikle su geçirmez veya su geçirgenliği az kumaşlardan yapıldığı için yıkanabilen modellerde bile kesinlikle yumuşatıcı kullanılmaması öneriliyor. Yıkama esnasında sıvı çamaşır deterjanı kullanabilir ve ek durulama fonksiyonlarını aktifleştirebilirsiniz. Yalnızca kuru temizleme uygulanması tavsiye edilen kumaşları kesinlikle yıkamamalısınız. Birçok trençkot ütüye uygun görülüyor. Ancak ütüleme sırasında özellikle sentetik kumaşlarda ütü bezi kullanmalısınız. Ceketleri kurutma makinesine atmamalı, asarak kurutmalısınız. Mandallar kumaşta iz yapabileceği için kıyafetleri asma esnasında elbise askısı kullanmalısınız. 

Trençkot Kullanmanın Avantajları 

  • Trençkotlar serin yaz akşamlarında, baharda, mevsim geçişlerinde, kış kendini yeni yeni gösterdiğinde kullanılabiliyor. Bu sayede yılın birden çok döneminde giyilebilme özelliği sunuyor. 
  • Trençkotları farklı kombinlerde kullanabilir, hem gündüz hem de gece rahatlıkla giyebilirsiniz. 
  • Trençkotların kumaşları hafif ve esnek olduğu için ceketleri taşırken yorulmazsınız. 
  • Ürünleri rüzgarlık veya yağmurluk olarak tercih edebilirsiniz. 
  • Ürünleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz. 

Trençkot Kullanmanın Dezavantajları 

Trençkotlar yılın farklı dönemlerinde giyilebilse de yıl içinde bu günlerin sayısı oldukça az oluyor. Kışın çok sıcak veya yazın çok soğuk günlerde ceket giyilmiyor. Mevsim geçişlerine ani hava değişiklikleri görülebiliyor, havalar bir anda ısındığında trençkotların çantada taşınması gerekebiliyor. Kumaşlar oldukça hafif olsa da kullanıcılar özellikle uzun trençkotları elde taşımakta zorlanabiliyor. 

Son Moda Trençkotlar

Son yıllarda podyumlarda oversize ve düşük omuzlu ceket modası kendini gösteriyor. Son moda trençkot arayanların daha salaş alternatiflere göz gezdirmeleri öneriliyor. Sokak modasında etkileri görülen bu trendin yanında, daha iddialı seçenekler de moda sevenlerin gözüne çarpıyor. Lateksten, parlak suni deriden yapılan ve adeta aynalama etkisi oluşturan ceketler, ünlü markaların koleksiyonlarında yer alıyor. Astarlarda bolca kullanılan ekose kumaşlar, trençkot modellerinin dış yüzeyinde de kendini gösteriyor. Ekoseli trençkotlarla sezon modasına uyum sağlayabilirsiniz. Son yılların en sevilen ceketleri arasında yarı şeffaf ve neon renklerdeki yağmurluk benzeri trençkotlar bulunuyor. Naylondan yapılan bu modeller, şeffaf botlar ve renkli, desenli çoraplarla bir arada giyilebiliyor.

Trençkot Fiyatları 

Trençkot fiyatları, kıyafetlerin materyallerine, kesimlerine, uzunluklarına, astar bulundurup bulundurmamalarına göre değişiyor. Astarlı trençkotlar diğerlerinden daha yüksek fiyatlara sahip oluyor. Trençkotların markalarına göre fiyatlarda farklılıklar görülebiliyor. Cepler, kemerler, kullanışlılık sağlayan her detay, trençkot fiyatları üzerinde etki gösteriyor. Trençkot seçmeden önce kıyafetten beklentilerinize karar vermelisiniz. Hangi kalınlıkta bir kumaş arıyorsunuz, cep bulundurmalı mı, stili ne olmalı, hangi renklerde tasarlanmalı gibi sorulara yanıt vererek seçime başlayabilirsiniz. Beklentilerinizi karşılayan trençkotları filtreledikten sonra fiyatları değerlendirmelisiniz. Fiyatları karşılaştırarak seçiminizi yapabilirsiniz. Hepsiburada, onlarca markanın yüzlerce farklı trençkot modelini sizlerle buluşturuyor. Beklentilerinize, giyim zevkinize ve bütçenize uygun trençkotu Hepsiburada ayrıcalıkları ile zaman kaybetmeden sipariş verebilirsiniz. 

Soru 1: Kaliteli Trençkot Nasıl Anlaşılır? 

Cevap 1: İyi bir trençkot çabasız şıklığı yakalamanın sırrını sunuyor. Kaliteli bir trençkotun dikişlerinin özenli olması gerekiyor. Kumaşın dokularının dayanıklı olması, su geçirmemesi ve astar bulundurması önem arz ediyor. Çok parçalı kumaşlar bulunduran ceketlerin kulakçıklarının, rüzgarlığının düzgün durması kaliteli görünüm için şart koşuluyor. Kırışık görünen, parçaları esneyen kumaşlar, şık görünüme gölge düşürebiliyor. Son olarak kaliteli bir trençkotun kumaşının kolay temizlenebilmesi ve leke tutmaması gerekiyor. Temizliğin şıklığın ilk sırrı olduğunu bilenler için iyi bir trençkotun aynı zamanda temiz olması gerekli görülüyor. Kullanıcılar, vücut ölçülerine uygun ceketler seçerek iyi bir silüet oluşturabiliyor. Çok dar veya bol olan yanlış ceket seçimi, kaliteli görünümü basitleştirebiliyor. 

Soru 2: Trençkot Ne Renk Olmalı?

Cevap 2: Trençkotların belirli bir rengi olmuyor. Klasik modellerde krem renk çok kullanılırken siyah, lacivert, gri, beyaz, kırmızı gibi birçok farklı renkte trençkot bulunabiliyor. Kullanıcılar dolaplarındaki hakim renklere, giyim zevklerine bakarak kendileri için en uygun renkte trençkot seçimi yapabiliyor. Çok renkli modellerde ise renk uyumuna özen göstermelisiniz. İki veya daha çok renk kullanılan ceketlerde, ton sür ton ahengi veya kontrast renk kullanımı arayabilirsiniz. Eğer çok renkli ceketler seçiyorsanız, kombininizin diğer parçalarının sade tasarımlı ve düz renklerde olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer kombinin diğer parçaları çok renkliyse, trençkotun tek renk olmasını seçebilir ve daha minimalist alternatiflere yönelebilirsiniz. Böylece trençkotun sadeliği ile yıldızlaşmasını sağlayabilirsiniz. 

Soru 3: Trençkot Hangi Mevsimde Giyiliyor?

Cevap 3: Trençkotlar genellikle bahar aylarında giyiliyor. Hafif serin günlerde vücut ısısını korumak, kullanıcıların rüzgarla temasını engellemek için tercih edilen ceketler, dört mevsim kullanılabiliyor. Kullanıcılar sık sık, "Trençkot kışın giyilir mi?", "Yazın trençkot kullanılır mı?"gibi sorular sorabiliyor. Yazın serin anlarında, kışın ılık günlerinde ceket giyilebiliyor. Trençkot kumaşı çok kalın olmadığı için çok sıcak tutma etkisi sunamıyor. Bu nedenle çok soğuk günlerde, kar zamanlarında veya yoğun sıcakta trençkot giyilmemesi tavsiye ediliyor. Astarlı ceketler, astarsız olanlara göre daha çok koruma sağlamasına rağmen yine de kışlık kaban ve montların yerini tutmuyor. Bu nedenle, trençkotları mevsim geçişlerinde veya yalnızca dört mevsim uygun zamanlarda kullanmalısınız. 

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Trençkot Modelleri

1682 ürün listeleniyor
Kuponlu Ürünler
Yurt Dışından Ürünler
İndirimli Ürünler
Hemen Al Sonra Öde
Sepette Kampanyalı Ürünler
Girişimci Kadın Ürünleri
Premium Fırsatları