Xiaomi Mi Band 7 Akıllı Bileklik Değerlendirmeleri
KE
KE
21 Temmuz 2022, Perşembe |
K**** E****
Ürün, satın aldıktan bir gün sonra elime hemen ulaştı ve yuzde 70 civarı bir sarjla geldi. Kısa bir sürede şarjını tamamlayıp iphone 11 ile hızlı ve kolay bir şekilde eşleştirdim. Bu bileklik öncesinde iki sene kadar Apple watch series 3 kullandım. Apple watch ile tabii ki birebir kıyaslanması doğru olmaz aradaki uçurum fiyat farkına bakıldığında. Ama benim mi band 7’ye geçmemin tek sebebi Apple watch’un şarjının sadece 1 gün yetmesiydi. O saati her gün sarj etmekten bıkmıştım. Ben gece gündüz kolumdan saati çıkarmadan kullanıyorum ama Apple’da maalesef bu mümkün olmuyordu
Bu bilekligi 14 Temmuz 2022 Persembe akşamı (yüzde yüz şarj ile) kullanmaya başladım ve uyku, stres, nabız, kan gibi sürekli takip edilen bütün özellikleri kapattım. Sadece mesaj, arama, whatsapp bildirimlerimi açtım ve onda da titresim seçeneklerini en kısaya çektim. Normal bir şekilde bildirim geldi telefonuma cok degildi kesinlikle. Ve tam taşınma sürecime denk geldi herhangi bir antrenman hiç yapmadım. Yani sadece saate bakmak ve bazı bildirimlerim icin oldukça düz bir şekilde kullandım diyebilirim bu süreçte. Bu sekilde kullanmaya, 19 Temmuz Salı akşamı yüzde 10 şarjın altına düşünce tekrar sarja taktım. Şarjı 5 gün ancak gitti. Ama bu bana fazlasıyla yetti her gün sarj etmekten cok daha iyi geldi. Bunun dışında YouTube’da Enes Özen mi band 7 ile ilgili çok güzel iki inceleme yapmış o videolari izlemenizi tavsiye ederim. Birçok özelliği bana yeterli geldi ama beklentinizin ne yönde olduğu da önemli. Ben Apple watch kullandığım icin öncesinde hep onunla kıyasladım ister istemez kendimce de ama en kötü bulduğum yönü ise bağlantı kalitesiydi. Telefonumu bul özelliği yan odada bile çalışmıyor ve telefon biraz uzak bir odadaysa bağlantı direkt kopuyor. Arayüzleri bayağı cok ama çoğu oldukça basit arayüzler. Daha sade daha kullanışlı arayüzler eklenebilir. Son olarak Hepsiburada satıcısından aldım ama sadece poşete koyup kargolamislar,maskara aldığımda bile kutuya koyarlardi normalde…
FK
FK
23 Haziran 2022, Perşembe |
F**** K****
20 Haziran dahil 4 gündür kullanıyorum. iPhone 11 ile beraber sorunsuz eşledim ve uygulamalardan bildirim geldikçe açabildiğimiz bir bildirimi sistemi olmasına rağmen şimdilik bildirim alamadığım bie uygulama da yok. Sadece örneğin Garanti Bankasının uygulamasından bu saati kullanırken hiç bildirim gelmediyse eğer saatin bildirim ayarları ekranın gözükmüyor ve uygulamadan bildirim gelmedikçe de bildirimi açamıyorsunuz. Neyse genelde kullandığım uygulamalardan gelen bildirimlerden sonra açtım hepsini ve sorunsuz çalışıyor.
Sürekli açık ekran seçeneğini ilk geldiği gün açık yaptım ancak bariz olarak hızlı şarj tükettiği için akşam gidince kapattım. Kağıt üzerinde bahsedilen 10-14 gün artık neyse o süreler hayal gibi, ancak saat bakmak için yüm bildirimleri kapatıp telefon ile bağlantısını da keserseniz görürsünüz gibi. Yoksa benim gibi ortalama kullanımda (sürekli açık ekran kapalı, nabız otomatik duruma göre ayarlıyor, spo2 kapalı, bildirim gelince ekran açılmasın olarak seçili) tahminen 4 ya da maksimum 5 gün falan şarjı gider.
Şu an 23 haziran 17:33 gibi bu yazıyı yazıyorum ve dün akşam 22 haziran 22:30 gibi şarjdan çekmiştim ve şu an şarjım tam %80.
Alttan çektiğimiz ve uygulamaların gözüktüğü kısımda yazılar aşırı büyük ve tek satırda uzun yazılar olduğu için kayar bir formda. Açıkçası bu kadar büyük olması çirkin ve kayar yazı olmasıyla beraber kullanışsız da gözüküyor. Üstten çekip açtığımız bildirim kısmı da genel olarak sistem gibi kasıyor. Evet sistem son gelen güncellemeden önce epey ağır işlerken şu an biraz daha iyi diyebilirim ancak hantal bir yapısı var.
Daha öncesinde geçtiğimiz yıl Mi Band 5 kullanıp 6 sonrasında Apple Watch Series 6 44 mm'e geçmiştim ve sürekli şarj etmekten sıkılıp 2-3 ay önce Apple Watch'ı da satmıştım. Mi band 7 açıkçası Mi Band 5'ten aldığım o keyfi, kullanışlılığı ve daha uzun pil ömrünü sunamıyor. Hakkı da 3 yıldız ancak kullanıcam tabii bu bilekliği ömrü dolana kadar.
MG
MG
15 Ekim 2022, Cumartesi |
M**** G****
Sıkıntısız olarak ve bur günde ulaştı. Orijinal ürün. Garanti belgesi var. Orijinal amabalajı koruma etiketli, ilk ben açtım. Ancak kutu tam ortadan hasar görmüş. Biraz daha özenli ambalaj yapılabilirdi. Kullanım kılavuzu (Türkçe bölümü) var %65 şarjlı olarak geldi, 5 dakikada %84 oldu.
NE
NE
13 Eylül 2022, Salı |
N**** E****
Şahsen 6 almıştım ama şarj problemi çıktı. Sonra bunu aldım iyi ki de almışım çok beğendim.
CB
CB
16 Haziran 2022, Perşembe |
caner b****
Daha uzun kullanım yapmadım ama Mi Band 5 den geçmiş biri olarak ekran gövde oranı oldukça artmış çok güzel. Titreşim kaliteside farklı Taptic Engine benzeri bir titreşim var. Sanırım ekran büyüdüğü için çözünürlükde yükselmiştir duvar kağıtları vs daha net. Menüler arasında gezinti maalesef hala kasıyor. Çok akıcı değil ama bildirimlerim gelsin saate bakayım telefon çalınca kim arıyor bakayım vs diyorsanız Mi Band tam size göre açıkçası bir ses çıkışı beklerdim ufakta olsa bir ötme vs olsaydı. Mi Band 5 i kolumdan çıkartmayan biri olarak bunuda severek kullanacağımı düşünüyorum. Alanlara hayırlı olsun.
Kullanıcı bu ürünü MOBİLTEAM BİLİŞİM satıcısından aldı.
BD
BD
30 Haziran 2022, Perşembe |
BARIŞ D****
Band 5 ve 6 kullanmış biri olarak 7 bandın tek farkı ekranın büyümüş olması. Geri kalan bütün özellikler aynı. Ekstralar var ama çoğu kullanılmıyor. Kullanışlı bir saat. Satıcı hepsiburada olmak kaydıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
HY
HY
28 Temmuz 2022, Perşembe |
h**** y****
Ürün elime sağlam ve kısa sürede ulaştı. Mi band 4'ten geçiş yaptım, ekran boyutu ve ek özellikler gayet iyi. Özellikle antrenman kategorisindeki seçenekleri artışı ve sp02 özellikleri daha kullanışlı hale getiriyor akıllı bilekliği. Bildirimler iki kez geliyor bazen o kısım biraz can sıkıcı. Bunun dışında şarj süresi kısa geldi bana, 22 Temmuz'da şarj ettiğim bileklik 28 Temmuz'da %14'e düştü. Mi band 4'un şarjı daha uzun süre dayanıyordu, onun dışında sorun yok şu an alınabilir gayet.
BB
BB
02 Mart, Per |
B**** B****
Kargolama süreci bu sefer biraz uzun sürse de ürünüm sorunsuz bir şekilde elime geldi. Herzaman ki gibi hepsiburada.com farkını bir kez daha yaşadım. Teşekkürler hepsiburada ekibi
BÖ
BÖ
20 Kasım 2022, Pazar |
B**** Ö****
Mİ Band 5'ten geçiş yaptım. Ekran büyüdü, çözünürlük arttı, parlaklıkta arttı... Artık birçok ayarlama bileklik menüsünden yapılabiliyor. Telefondaki uygulamayı sürekli açmanıza gerek yok. Sms veya whatsapp üzerinden gelen mesajlara bileklik üzerinden hazır cevaplar gönderebiliyorsunuz. Mi band 5'teki gibi multifonksiyon kadranlar çok az ve düzenlenebilir değil. Sadece pil ömrü konusunda düşündürebilir. Sürekli açık ekran hariç olmak üzere diğer tüm ölçümler aktif şekilde 4,5-5 gün arasında kullanabildim. Pil yöneticisinde de bu yazıyor. Mi band 6 kullananlar bir sonraki seriyi bekleyebilir ama ilk defa alacaklar veya 6'dan önceki serileri kullananlar gönül rahatlığıyla geçebilir. Paketleme tam bir fiyasko. Türkiye şartlarında yüksek bir ödeme yapıyorsunuz ancak kargo poşetinde gönderim sağlıyor Hepsiburada...
EE
EE
31 Ağustos 2022, Çarşamba |
E*** E****
Ürün güzel mi band 6 dan geçtim bazı özellikleri baya değişmiş ürünün kutusu hasar görmüş Hepsiburada’dan beklemezdim