Doğrayıcılar/Rondolar

Yiyecek ve içecek hazırlama süreçlerinde en çok tercih edilen mutfak aletleri arasında yer alan rondo robot olarak da bilinen doğrayıcı rondo modelleri, yerli ve yabancı onlarca marka tarafından üretilerek kullanıcıların beğenisine sunulur. Elektrikli, elektriksiz, set, mini doğrayıcı gibi pek çok çeşidi bulunan söz konusu mutfak yardımcıları, pratik ve hızlı çalışarak kullanıcılara zaman kazandırırken fazla efor sarf etmeden yiyecek hazırlama avantajı sunar. "Rondo doğrayıcı ne işe yarar?" sorusuna verilebilecek en sade yanıt ise sebze, meyve ve kuruyemiş başta olmak üzere gıdaları küçük parçalara bölmeye yarayan alet" olur. İçine konulan gıdanın ne kadar küçük parçalara ayrılacağını ise tamamen kullanıcı belirler. Bu noktada rondo tuşunun basılı tutulduğu veya çalıştırıldığı süre ne kadar uzun olursa rondo haznesindeki gıdalar da o kadar küçük parçalara ayrılır. Başka bir ifadeyle çok küçük doğrama gerektirmeyen işlemler için rondo tuşuna bir kaç defa basmak yeterliyken gıdaların tam olarak öğütülmesi gerektiğinde ise tuşa daha uzun süre basmak gerekir. Rondolar tek bıçaklı, çift bıçaklı veya dört bıçaklı olabilmektedir. Bıçak sayısı arttıkça gıdalar daha fazla bıçak ile temas edeceği için daha yoğun bir öğütme sağlanır. Söz konusu aletler doğrayıcı robot olarak adlandırılsa da çeşitli aksesuarlar sayesinde çorba, hamur işi, krema, ayran gibi pek çok yiyecek ve içeceğin hazırlanmasına olanak tanır. Farklı fonksiyonlara, aksesuarlara ve bıçaklara sahip olan çeşitleri sebebiyle oldukça geniş bir aralığı ifade eden doğrayıcı fiyatları genel olarak ulaşılabilir seçenekler sunar.

Doğrayıcı ve Rondo Çeşitleri

Yerli ve yabancı markalar tarafından onlarca farklı modeli üretilen doğrayıcı rondolar, çalışma prensiplerine göre elektrikli rondo ve manuel doğrayıcı olmak üzere iki farklı seçenek sunar. Manuel doğrayıcılar ipli rondo ve multi doğrayıcı set gibi insan gücü ile çalışan aletlerden meydana gelir. Elektrikli rondolar ise fonksiyonları, hazne kapasiteleri, hazne malzemeleri, bıçak sayıları, tekli rondo veya rondo seti olmalarına göre farklı çeşitlere ayrılır. Hazne kapasiteleri 350 ml ila 800 ml arasında değişen doğrayıcılar mini rondo veya küçük rondo olarak adlandırılırken geniş ailelere hitap eden büyük rondo doğrayıcılar da vardır. Büyük boy doğrayıcı hazne kapasiteleri ise 800 ml ila 2000 ml arasında değişir. Kullanıcıların en yoğun ilgi gösterdiği aletler ise 1000 ml hazneli doğrayıcı modelleridir. Doğrayıcı rondolar, haznelerinin malzemesine göre de farklı seçenekler sunar. Cam doğrayıcı ve plastik doğrayıcı olarak bilinen bu modellerde haznesi cam olanlar ve plastik olanlar yer alır. Plastik rondo modelleri arasında güçlendirilmiş akrilikten üretilen aletler de yer alır.

Patates, soğan, sebze, domates, salata, cips, meyve, sarımsak, sebze, şekilli patates, havuç, kabak, buz, maydanoz doğrayıcı olarak çok amaçlı kullanım sunan elektrikli doğrayıcı modelleri arasında mikser rondo ve rondo blender gibi çok amaçlı doğrayıcılar da bulunur. Birden fazla ucu bulunan ve gerektiğinde mikser gerektiğinde blender olarak kullanılabilen bu aletler, iki veya üç fonksiyonlu olduğu için doğrayıcı set olarak da adlandırılır. Öte yandan basmalı doğrayıcı olarak bilinen ve yeni nesil rondoların neredeyse tamamını temsil eden rondo modelinde ise kullanıcının doğrama işlemini devam ettirmesi için rondonun tuşuna basmaya devam etmesi gerekir. Enerji tasarrufu sağlayan bu sistem ayrıca tüm kontrolün kullanıcıda olmasını da sağlar. Kullanıcıların parmaklarını yormayacak ve incitmeyecek kadar yumuşak malzemelerden üretilen tuşlar sayesinde kullanımı oldukça pratik olan söz konusu aletler, kullanıcı memnuniyeti yüksek olan rondo çeşitleri arasındadır.

Elektrikli doğrayıcı modelleri arasında tek bıçaklı ve 4 bıçaklı doğrayıcı modelleri bulunsa da günlük yemek hazırlığı için daha çok çift bıçaklı doğrayıcılar tercih edilir. Hazne içinde gıdalara temas eden iki farklı bıçak bulunan bu aletler, yoğun ve hızlı bir doğrama yapar. Haznede yer alan gıdaları hem alttan hem de üstten doğrayan çift bıçaklı rondo modelleri, markadan markaya değilken farklı fonksiyonlara da sahip olabilir. Örneğin bir çok rondo modeli ceviz, fındık gibi kuruyemişlerin de öğütülmesini sağlar. Özellikle birden fazla bıçağı olan modeller bu tür kuru ve küçük parçalı gıdaları doğrama işlemlerinde oldukça başarılıdır. Ancak bu en iyi rondo modellerinin çok bıçaklı modeller olduğu anlamına gelmemektedir. Çünkü rondonun güçlü doğrayıcı özellikte olması için yoğun kullanımda dahi yüksek performans göstermesini sağlayacak yeterli motor gücüne sahip olması gerekir. Bu tür rondolar, sert gıdaları dahi püre kıvamında öğütebilir.

Doğrayıcı Blender Modelleri

Daha çok yumuşak gıdalar ile yüksek miktarda sıvı içeren gıdaları homojenize etmek amacıyla kullanılan blenderlar, el blender doğrayıcı ve blender seti olarak iki farklı seçenek sunar. El blenderları, haşlanan sebzeleri çorba yapmak, ayran yapmak, mayonez yapmak, krema hazırlamak gibi daha çok katı parçalar içeren ancak sıvı miktarı fazla olan karışımları tamamen sıvılaştırmak için kullanılır. Uç kısmında 4 adet bıçak bulunan bu aletler, tutuş konforu sağlayan tasarımı ve hafif olması ile oldukça pratik bir kullanım süreci sağlar. Blender cihazının uç kısmına çırpma telleri takılarak kek çırpma, süt köpürtme, krema havalandırma gibi pek o farklı şey yapılabilir. El blenderları, marka ve model uyumu olduktan sonra farklı uçlar eklenerek daha fonksiyonel hale getirilebilen aletlerdir.

El blender'ının yanı sıra plastik veya cam rondo da içeren blender setleri, doğrayıcı blender olarak da adlandırılır. Bu tür robot doğrayıcılar, doğrama, ezme, çırpma, öğütme, püre haline getirme, rendeleme gibi pek çok işi tek bir cihaz ile yapma olanağı sunar. Modelden modele değişen fonksiyonları ile yemek, içecek, hamur işi, salata, çorba, bebek maması yapımını hem pratik hem de hızlı bir hale getiren pratik doğrayıcılar, motor gücüne, hazne kapasitesine ve bıçak sayısına göre değişen pek çok seçenek sunar. Bu kadar çok fonksiyona sahip olan aletlerin yoğun kullanıldığı durumlarda mutlaka yeterli motor gücüne sahip olması beklenir. Ancak motor gücü en yüksek olan aletin en iyi rondo doğrayıcı olduğu düşüncesi tam anlamı ile doğru değildir. Çünkü, bu gibi multi fonksiyonel mutfak aletlerinde malzeme kalitesi de çok önemlidir. Bu noktada uzmanlar ve tecrübeli kullanıcılar, paslanmaz çelik bıçaklara sahip olan ve birçok parçası bulaşık makinesinde yıkanabilecek özellikte olan modelleri tavsiye eder.

Rondo satın almadan önce bu tür özelliklere dikkat edilmesi ve ihtiyaç ile beklentileri karşılayacak aletler arasında seçim yapılması gerekir. Örneğin tek yaşayan kullanıcılar, yeni evli çiftler veya çekirdek aile olanlar için mini robot doğrayıcı modelleri, el blender’ları veya soğan doğrayıcı rondo olarak da bilinen 350 ml-800 ml arasında değişen kapasiteye sahip modeller yeterli olurken kalabalık aileler veya gün içinde birçok defa yemek hazırlayan kullanıcılara rondo seti modelleri uygundur. Fiyat açısından oldukça geniş bir yelpaze sunan söz konusu aletler arasında yer alan rondo seti fiyatları ile bütçe dostu seçenekler de sunar.

Doğrayıcı Rende Özellikleri

Jülyen, küçük, dilimleyici, küp doğrayıcı olarak pek çok doğrama stilini tek başına sunan farklı bıçaklara sahip olan doğrayıcı rende modelleri, klasik rondo tasarımında olduğu gibi yoğun öğütme yerine istenilen stilde doğrama yapar.halk arasında el doğrayıcı olarak da bilinen bu aletler, elektrik enerjisi ile çalışmakla birlikte doğradığı gıdaları kendi haznesinde biriktirir. 2 ila 8 arasında değişen rende ucuna sahip olan bu aletler sayesinde farklı şekillerde patates, elma, kabak, patlıcan gibi sebzeler doğranabilir, farklı görünümlere sahip salatalar yapılabilir. Tüm parçaları insan eliyle yapılamayacak kadar düzgün ve eşit şekilde doğramalarının yanı sıra çok hızlı çalışırlar. Mutfakta geçirilen zamanın önemli ölçüde azalmasına yardımcı olan doğrayıcı rendeler, minimal tasarımları sayesinde çekmece ve dolaplarda kolaylıkla muhafaza edilebilir.

Elektriksiz doğrayıcı rende modelleri de vardır. Paslanmaz çelikten üretilen ve dört farklı doğrama yüz bulun geleneksel rende tasarımının yanı sıra kabak, patlıcan ve patates gibi az sert sebzeleri spagetti şeklinde doğrayan rendeler de bulunur. Görünüm olarak elektrikli doğrayıcı rendeye benzeyen ancak arka kısmında bulunan çevirme kolunun hareketi ile rendeleme yapan rendeler de vardır. Tamamen insan gücü ile çalışan bu aletler, kablosuz olması ve elektriğe ihtiyaç duymamaları ile pek çok avantajı birden sunar. Evde, tatilde, piknikte kısacası her yerde kolaylıkla kullanılabilen bu tür doğrayıcı rendeler, elektrikli modelleri ile elde edilemeyecek şekillerde doğrama olanağı sunar. Söz konusu aletler, manuel soğan doğrayıcı, ipli soğan doğrayıcı ve sebze rendesi gibi farklı isimlere sahiptir. Yeni tarifler denemek, hazırladığı yemek ve salatalara özel bir dokunuş yapmak isteyenlere hitap eden bıçaklı doğrayıcı modelleri uygun fiyatları ilde de dikkat çeker. Hemen her bütçeye hitap eden elektriksiz pratik sebze doğrayıcı fiyatları, farklı doğrama stilleri ile eğlenceli yiyecekler hazırlama ayrıcalığı da sunar.

İpli Doğrayıcı Kullanımı

Manuel doğrayıcı modelleri arasında yer alan ve elektrik enerjisi olmadan çalışması ile yoğun ilgi gören ipli doğrayıcı, ipli el rondosu olarak da adlandırılır. Klasik rondo tasarımı ile aynı görünüme sahip olan söz konusu aletler, elektrik enerjisi yerine hazne içindeki bıçakların insan gücüyle dönmesini sağlayan bir mekanizmaya sahiptir. Bıçakların takıldığı silindir, rondo kapandığında kapak kısmındaki bir dişli ile temas eder. Bu dişli de bir kısmı kapağın dışında kalan bir ipe bağlıdır. Dolayısıyla kullanıcı ipi çektikçe hazne içindeki bıçaklar dönme hareketi yaparak gıdalara temas eder. Kullanıcı ipi ne kadar hızlı ve arka arkaya çekerse o kadar yoğun bir doğrama işlemi gerçekleşir Öte yandan kullanıcı ipi çekip bıraktıktan sonra, ipin yeniden mekanizmaya sarılmasını sağlayan bir düzenek söz konusudur. Başka bir ifadeyle kullanıcı ipi bir kez çekip bıraktığında ip otomatik olarak ilk andaki konumuna geri döner. Bu sayede kullanıcı ipi arka arkaya çekerek hızlı bir doğrama yapabilir.

Oldukça basit olan çalışma prensibine kıyasla doğrama ve karıştırma işlerinde oldukça başarılı olan bu rondo modelleri, özellikle elektrikler kesildiğinde veya elektrik olmayan ortamlarda yemek hazırlarken büyük bir kolaylık ve avantaj sağlar. Hazne kapasitesine göre büyük ve küçük gibi farklı modelleri bulunan ipli el rondoları, elektriksiz olduğu için elde veya bulaşık makinesinde yıkanabilen aletlerdir. Bütçeye yük olmadan masrafsız bir kullanım olanağı sunmalarının yanı sıra yoğun kullanımda dahi kullanıcının yorulmasına neden olmazlar. Basit bir ip çekme hareketi ile bir kaç defa tam tur dönebilen bıçakların yer aldığı ipli ipli doğrayıcı fiyatları açısından da oldukça avantajlıdır. Elektronik olmadığı için uygun fiyat seçenekleri ile kullanıcılara sunulan söz konusu rondolar, hemen her bütçeye hitap eden mutfak aletleri arasındadır.

Multi Doğrayıcı Set Avantajları

Mutfak doğrayıcı olarak da adlandırılan ve tamamen manuel çalışan multi doğrayıcı setler, farklı doğrama bıçaklarını barındıran, çok yönlü aletler arasında yer alır. Genellikle dikdörtgen doğrama haznesine sahip olan bu modellerde, doğranacak olan sebze, bıçak üzerine yerleştirilir ve üst kapak hızlı bir şekilde kapatılır. Bu sayede bıçağın türüne göre değişen şekillerde doğrama sağlanmış olur. Sebze veya meyveyi tek seferde doğramasının yanı sıra keskin bıçakları sayesinde çok fazla güç kullanımı da gerektirmez. Büyükten küçüğe farklı bıçaklar sayesinde ustaca doğrama yapan ve rendenin gelişmiş versiyonu olarak kabul edilen söz konusu alet ile peynir, salam, sosis gibi gıdalar da doğranabilmektedir. Bıçakları çift yönlü olarak kullanılabilen multi doğrayıcılar, olası yaralanmalara karşı koruyucu pek çok güvenlik önlemi bulunan aletlerdir. Bıçakları hazne ve üst koruyucu kapak arasında yer aldığı ve kullanıcının direkt olarak bıçaklara teması olmaması sebebiyle güvenli bir kullanım sunar.

Multi doğrayıcılar arasında dilimleyici ve doğrayıcı olarak adlandırılan ve yuvarlak haznesi ile dışarıdan bakıldığında tam olarak otomatik bir rondo gibi görünen modeller de bulunur. Kullanıcının kapak üstünde yer alan kolu çevirmesi ile dilimleme ve doğrama yapan bu aletler, bıçakları hariç tamamen plastik malzemeden üretilmeleri ile dikkat çeker. Tüm parçaları bulaşık makinesinde yıkanabilen söz konusu aletler, manuel rende olarak da kullanılabilir. Bıçakların kolay muhafazası için özel stand ile birlikte gelmelerinin yanı sıra tamamen toparlandıklarında fazla yer kaplamamaları ile yer tasarrufu da sağlar. Mutfak doğrayıcı fiyatları, modelden modele farklılık gösterse de genel olarak fonksiyonlarına kıyasla ulaşılabilir seviyelerdedir.

Bütçe Dostu Doğrayıcı Rondo Fiyatları

Mutfaklarda tecrübeli ve tecrübesiz tüm kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlaması ile öne çıkan parçalayıcı doğrayıcı rondo modelleri, en sert sebze ve meyveleri dahi kısa süre içinde mükemmel şekilde eşit boyutta doğramaya yarayan aletlerdir. Kullanıcıların daha çok soğan, domates, patates, salatalık, kabak gibi sebzeleri doğramak için kullandığı bu fonksiyonel aletler, peynirden salama, ayvadan cevize kadar pek çok farklı besin için dilimleme ve öğütme yapabilecek niteliktedir.

Yemeklerin pişme sürelerini etkileyecek kadar önemli olan sebze doğrama işini kullanıcının istediği şekil ve boyutta neredeyse kusursuz olarak gerçekleştiren doğrayıcı rondolar, marka ve model seçenekleri sayesinde kullanıcılara çok fazla alternatif sunar. Örneğin, doğrayıcı cam hazneli olabildiği gibi plastik veya akrilik hazneli de olabilir. Bıçak sayısı, motor gücü, ekstra fonksiyonlu olup olmaması gibi modelden modele değişen özellikler sebebiyle fiyat açısından da oldukça geniş bir aralık söz konusudur. Bu noktada küçük doğrayıcı fiyatları ile multi fonksiyonel rondo doğrayıcı fiyatları arasında farklılıklar bulunmasına rağmen çok fazla ürün modeli olduğu için hemen her bütçeye uygun rondo ve doğrayıcı bulmak mümkündür.

Doğrayıcı rondo nasıl kullanılır?

Doğrayıcılar, sebze, meyve, peynir, bazı şarküteri ürünleri, kuruyemişler, bisküviler ve kuru ekmek gibi farklı gıdaları doğramak ve öğütmenin yanı sıra çorba yapmak, çorba terbiyesi hazırlamak, kek hamuru hazırlamak, krema yapmak gibi farklı amaçlarla da kullanılabilen aletlerdir. Modelden modele değişen kullanım şekiller bulunan doğrayıcı rondoları sağlıklı bir şekilde kullanabilmek ve aletlerden maksimum fayda sağlamak için kullanım talimatlarına uyulması gerekir.

Doğrayıcı rondo nasıl temizlenir?

Elektrikli doğrayıcı rondolar ve manuel doğrayıcılar tamamen farklı şekilde temizlenmesi gereken aletlerdir. Elektrikli olan aletlerin hangi kısımlarının su ile temas edebileceği, hangi kısımlarının bulaşık makinesinde yıkanabileceği kullanım talimatlarında belirtildiği için bakım ve temizleme önergelerine dikkat etmek gerekir. Manuel doğrayıcılar ise tamamen elde veya bulaşık makinesinde yıkanabilen aletlerdir.

Doğrayıcı rondo alırken nelere dikkat edilmeli?

Rondo almadan önce, hangi amaçla kullanılacağı ve ne kadar yiyecek hazırlanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Çok fazla doğrama stiline ihtiyaç duyuluyorsa ve çırpma, doğrama, dilimleme ve öğütme fonksiyonları sık kullanılıyorsa rondo setleri tercih edilmeli, sadece salata hazırlanacaksa veya yemek hazırlanırken malzemeler doğranacaksa mini rondo modelleri incelenmelidir. Önemli olan ihtiyaç ve beklentilere yanıt verecek doğrayıcı rond modellerini belirlemek va arasından seçim yapmaktır.

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Doğrayıcılar Rondolar

1119 ürün listeleniyor
Kuponlu Ürünler
Hemen Al Sonra Öde
Fotoğraflı Değerlendirme
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
Yurt Dışından Ürünler
İndirimli Ürünler
Toplam 24 / 1119 ürün
DSACategoryId/2147483637/22001/22008