Çanak Anten Fiyatları
Çanak anten televizyon izlerken görüntünün ekrana gelmesini sağlayan önemli bir cihaz-aparattır. Aynı zamanda uydudan alınan sinyal ile birçok kanalın tv ekranına aktarılmasına yardım eder. Rahat bir izleme imkanı sunan ürün, içerik bakımından haberleşme uydularından aktarılan sinyalleri toplar. Daha sonra bu sinyalleri veriye dönüştürür. Birçok ölçüden oluşan ürün, kullanım alanına göre ve alacağı sinyal oranına bağlı olarak çeşitlendirilir. Uzayda 1300’ün üzerinde uydu mevcuttur. Uyduların iletimi ile ulaşan sinyaller LNB üzerinden aktarmaktadır. Bu şekilde iletim sağlanarak görüntüye çevrilir. Televizyon ekranına aktarılan film, dizi, çizgi film veya herhangi bir programın izlenmesi sağlanır.
Ürün aparatları içerisinde LNB kolu, bağlantı dübelleri ve ayak takımı mevcuttur. Aynı zamanda gövdeye kullanılan maunt takımı ve çanak anten tepsisi bulunur. Kullanım sırasında sinyali tam olarak alması için çanak antenin tam ve eksiksiz olması gerekir. Bütün parçaların tam olması kurulum sırasında sinyali algılayabilmesi açısından önemlidir. Ürün çeşidi, uydudan gelen sinyalleri toplayıp ucunda mevcut olan LNB’ye yansıtan ve görüntü almayı sağlayan bir anten türüdür. Antenler, uydudan TV programlarını izlemek için tüm ekipmanları içerisinde barındırır. Çanak ebatları değişim göstermekle beraber kurulum süreci aynıdır.
Çanak anten seti içerisinde bulunan aparatlar; anten tepsisi, bağlantı sağlayacak vida, LNB kolu, anten gövde maunt takımıdır. Aynı zamanda anten bağlantısında kullanılacak dubeller ve ayak takımından oluşmaktadır. Hem merkezi sistemlerde hem de bireysel kullanım açısından idealdir. Montaj vidaları ile kolaylıkla bağlantı kurulur. Kısa sürede de bağlantı kurulumu ile ekrana görüntü gelmeye başlar. İsteğe bağlı olarak duvara veya balkona sabitlenebilir. Çanak anten fiyatları ise herkesin alım yapabileceği seviyelerde bulunmaktadır.
Çanak Anten Çeşitleri Nelerdir?
Genel olarak dünyadan haberleri izleyebilmek ve birçok konuda bilgi alabilmek için çanak antenlerin hayli yaygın bir kullanımı vardır. Çanak antenler opsiyonel kurulum süreci ve kolay bağlantı ile istenilen kanalın görüntülerini ve sesini aldığı sinyal ile aktarır. Dört farklı çanak çeşidi mevcuttur. Bu modeller kullanıma göre değişmektedir. Ürün çeşitlerinde kullanımı yaygın olan 4 seçenek ise;
- Parabolik çanak,
- Offset çanak,
- Flat çanak,
- Multifocus çanak
Yukarıda verilen çeşitlerden Parabolik modeller, geniş bir açıya sahiptir. Bombeli yapısı ile diğerlerinden farklıdır. Sinyalleri uydudan alarak en iyi şekilde aktarır. Fakat bu tip modellerde LNB, kablo ve kollar sayesinde gelen sinyallerin bir kısmı engellenir. Bu sebeple %60 civarında yayın sağlar. Offset model türü ise elips şeklinde üretilir. Daha fazla çekim sağlayan sinyal algılayıcı aparatları ile bu oran %75’lere kadar varır. Flat seçeneği düz antenleri kapsar. Kare şekilde üretilen modeller, ofset ürün modeli kadar verimlidir.
Multifocus ürün çeşidi ise çoklu odaklama sağlar ve birçok yere monte edilebilir. Çoklu anten ayağı ile kolaylıkla sabitlenir. Bu şekilde her yerde sarsılmadan sabit kalabilme imkanı sunar. Ofset modeller daha geniş bir yansıtıcı yüzeye sahip oldukları ve parabolün merkezi kesitinden elde edildikleri için yüksek kalitede sinyal toplayabilirler. Multifokal model ürünler ise kapasite olarak birbirinden farklılık göstermektedir. Bu sayede birden fazla alıcının farklı uydulara bağlanmasına olanak sağlamaktadır. Bu şekilde izleyenlere istediği yayını izleme imkanı sunar. Çatı izolasyonu da monte edilirken çanağa ve konumuna da dikkat edilmelidir.
Çanak Anten Kurulumu Nasıl Yapılır?
Kurulum sırasında belirli detaylara dikkat etmek hayli önem taşımaktadır. Vidalama işlemi yapıldığında eksiksiz olmasına dikkat edilmelidir. Çanak anten aparatları içerisinde LNB kolu oldukça önemlidir. Alıcı işlevine sahip olmakla beraber radyo dalgalarını toplamaktadır. Diğer parçası ise ayak takımıdır. Kolay monte edilebilmesi için önemlidir. Gövde yapısına uygun olarak maunt takımı kullanılır. Çanak anten tepsisi ise her aparatın bağlantı sağlaması içindir. Vida ile bağlanması gereken somun da kullanılır. Kusursuz bir kullanım imkanı sunan ürün, kurulum sonrasında görüntüyü aksatmadan iletir.
Kurulum için yapılması gerekenler oldukça basittir. Kurulacağı yerin öncelikle tespit edilmesi gerekir. Rüzgar yükünü kaldıracak sağlamlıkta olmalıdır. Çelik dübel, çelik halat ve çoklu anten ayağı kullanılmalıdır. Beton bir zemin tespiti oldukça önemlidir. Çoklu ayakların sabit kalması için dikkat edilecek hususlar arasında yer alır. Sarsılmaya müsait zeminler tercih edilmemelidir. Hangi uydu için kurulacak ise o yöne çevrilmelidir. Daha sonra ise ayak montajı yapılması yeterlidir. Çoklu ayak zemine yerleştirilerek monte edilir. Öncelikle deliklere dübel uygulayarak monte edilir. Dübellerin iç kısmına yerleştirilen bir de somun dübel de aynı şekilde monte edilir.
Çelik dübel montajıyla sabitlenir. Somun tekrar sökülerek çıkarılır. Anten ayakları ise belirtilen deliklerden geçirilerek sarsılmayacak şekilde ayarlanır. Çanak anten kurulumu için en son olarak çana tepsi yerleştirilir. Daha sonra ise analog veya dijital olmak üzere ayar cihazı sayesinde birçok yöne çevrilir. Bu sayede yön tayin edilir. Uyduyu doğru noktada yakalayarak sabit bırakılır. Kurulum ile LNB aparatı çanağın uç kısmına takılır. Bir sonraki işlem ise ürünün kablo yardımı ile bağlanmasıdır. Kurulumun yapılacağı alanda kablo açılır. F-konnektör aparatları kablo ucuna bağlanarak kurulum yapılır. Kurulum işlemi yapıldıktan sonra kanal kaydedilir.
Çanak Anten Aparatları Nelerdir?
Ürün modellerinin her birinde kullanılan aparatlar aynıdır. Monteleme işlemi de farklılık göstermese de çanak ebatları fark gösterebilir. Çanak anten kelepçesi ise bulunduğu alana sabitlenmesini sağlar. Karasal anten montajında ve daha birçok yerde montaj malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu pratik kurulum aksesuarı sayesinde kurulum sırasında balkon korkuluklarını delmeye veya antenleri delmeye gerek kalmaz. Bu sayede TV anteni veya karasal anten kolayca monte edilebilir. Kurulum ile uydu alıcılarını başta hava koşulları olmak üzere çeşitli faktörler nedeniyle yanlış hizalanabilir. Yanlış hizalanmış bir alıcı, basit el aletleri ile kolayca onarılabilir.
Çanak anten ayarlama ise kurulumu yaptıktan sonra, oldukça kolaydır. Çanağın uydu sinyallerini kesintisiz alacağı bir bölgeye konması gerekir. Çanağın çevrilerek sinyali bulmak gerekir. Bu sebeple hava şartları da etki edecektir. Daha sonra ise elevasyon ayarı yapılır. Kurulum esnasında dikkat edilen bu husus ise dikey hareket açısını ortaya koyar. Ürün üzerinde bulunan ölçeğin ayarlama esnasında kontrolü önemlidir. Azimut isimli açının ayarlanmasından sonra kelepçelerin açılması gerekir. Bu sayede çanak hareket eder. Uydu alıcılarındaki sinyalin alınması sırasında oluşan sinyal kalitesi grafik ve sayısal değerlere göre belirlenir. LNB ayarı da yapılan çanağın kurulumu yapılmış olacaktır.
Çekim sağlanan mevkii de konumlandırılarak montajı yapılır. Bu sayede istenen çekim gerçekleşerek kurulum yapılmış olur. Evde uydu sistemlerinin düzgün bir şekilde kurulabilmesi için anten kablolarının yönlendirilmesi profesyonelce yapılmalıdır. Ürünün ayar noktasında ise ürün kablosunun bağlantısı önemli bir konumdadır. Duvardaki anten ve kablonun diğer ucundaki fişlerden biri prize, diğeri ise TV'nin soket girişine takılmıştır. Erkek anten konnektörünün bir ucuna diğer uydu cihazına bağlanacak şekilde ayarlanır. Daha sonra kablo ile uydu cihazının bağlantısı sağlanır.
Çanak Anten Takımı
Kurulum sırasında ürünün takım halinde eksiksiz olması gerekir. Televizyon çanak anten takım 4K izleme keyfini sunar. Bu sayede konforlu bir seyir imkanı bulunur. Paket içeriğinde bulunan aparatların kurulumunu yapmak yeterli olacaktır. İçerisinde bulunan Full HD 4K çift çıkışlı LNB mevcuttur. Ürünün ayarlanabilmesi için önemlidir. Montaj için gereken ise çelik dübeldir. Bu sayede monte edildiği yerde sabit kalabilir. F fonnektör ile kurulumu kolaylaştırılır. Bir adet ürüne montaj ayağı ile yön verilemesi oldukça kolaydır. HD tv uyumlu aparatları ile uydunun bağlanması kolaylaşır. Yer kaplamayan yapısı ile kolay kurulum imkanı sunar.
Kullanımda en yaygın olan ofset çanak seti ise, geniş yansıtıcısı ile net aktarıma sahiptir. Bu sayede zorlu şartlarda dahi çekim gücü zayıflamaz. Multifocus modeller ise birden fazla alıcıya bağlanarak geniş sinyal ağına sahip olur. Delikli çanak anten takımı fırtına ve yağmura karşı kötü hava koşullarına uygun olarak yapılmıştır. Her türlü hava koşullarına uygun bir kullanım sunar. Aynı zamanda yönünü şaşırmadan aynı bağlantıyı net bir şekilde aktarabilir. Kurulum sırasında en önemli noktalardan biri de Lnb'nin yönünü kontrol etmektir. Lnb'nin yönü kurulum sonrası sinyal alabilmek için gerekir. Türksat'ta Lnb kuyruğunun yönü hafif batıya, Hotbird'de ise Lnb'nin yönü hafif doğuya doğru olmalıdır. Bu şekilde istenilen sinyal yönü bulunabilir.
Çanak Anten Modelleri Nelerdir?
Birçok farklı model seçeneği olan üründe ebat farkı oldukça fazladır. Kullanım sağlanacak yere göre ebat seçimi yapılmalıdır. Kurulum esnasında çanağın sağa ve sola döndürülerek sinyalin bulunması yeterlidir. Sinyalin bulunduğu alanda sabit bırakılan ürünün yüzeyinde paslanmaz fırın boya kullanılmıştır. Böylece dayanıklı yüzeyi akma veya dökülme yapmadan uzun süre kullanıma uygundur. Çanak ayak takımı standart boru ile sabitlenme imkanı sunar. Bu sayede yer değiştirmeden monte edilebilir. Uydu sinyalini kurulum yapılan yere göre algılar. Bu şekilde tv ekranına net bir şekilde sinyalden aldığı frekansı görüntü olarak iletir.
Çanak modelleri arasında ebatlarına göre farklılık sunar. Örneğin 45 cm ebatta başlayarak 150 cm genişliğe kadar üretilir. Yaklaşık olarak 1300 üzerinde bulunan yapay uydudan alınan sinyalleri iletir. LNB yardımı ile evdeki uydu cihazına iletim yapılır. Daha sonra ekrana çıkan görüntü birçok kanalın izlenmesini sağlar. Sinyal gücü yüksek olan ofset çanaklar sayesinde daha net algılar. Görüntüde hava durumuna göre bozulma sağlamaz. Bu sebeple ofset veya delikli çanak modelleri en yaygın kullanılan seçeneklerdir. Çanak ayak düz 46 cm seçenekleri ise kolay kurulumu sağlarken ideal boyutlar arasındadır. Görüntünün en iyi şekilde algılanabilmesi için model çeşidine dikkat edilmelidir.
Dünyadan yaklaşık olarak 35.700 kilometre yukarıda yer alan uydulardan alınan sinyal, kesintisiz olarak gelir. Bu sebeple donma veya kumlanma gibi sorunların ekranda oluşmaması için LNB ayarı da en iyi şekilde yapılmalıdır. Elektronik bir devreye sahip olan LNB tarafından evde bulunan uydu alıcısına iletim sağlanır. Daha sonra net bir görüntü kalitesinde aldığı sinyali tv yardımı ile iletir. Keyifli izleme olanağı suna uydu alıcısı ve çanağın ebat çapı oldukça dikkat edilmelidir. Aksi halde sinyallerin algılanması ve iletiminde sorun oluşacağı için çekim gücü minimuma inerek net aktarım sağlamaz. Daha iyi bir sinyal aktarımı için çanağın bulunduğu konum ve ürün ebatı sinyali algılayabilmesi için dikkat edilmelidir.
Çanak Anten Alımında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Satın alırken kolay kurulumu destekleyecek model olması için ebat yapısına dikkat edilmelidir.
Çanak Anten Çekim Gücü Nedir?
1 metrelik kablo ile bağlanıyorsa bu durumda %99 çekim gücü olmalıdır. Sinyal kalitesi ise %94 gibi bir orana denk gelmelidir.
Çanak Anten Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?
Ürünün set içerisinde yer alan bütün aparatları tam olmalıdır.