Pratikko Prx Meyve Sebze Kurutucu Değerlendirmeleri
GK
GK
06 Nisan 2021, Salı |
g**** k****
Ürün aynısı resimdeki gibi. Kargo hızlı geldi. Fiyatı da uygundur. Paketlenmesi güzeldi.
Meyve kurutma makinesi almaya uzun zamandır istiyordum ama hep başka daha önemli alışverişleri vardı. Sonunda almaya karar verdim. Ve gerçekten istedim (fırın tipi) modelin fiyatı iki binden fazla olduğu için denemek için bunu aldım.
Normalde fırında kuru meyveler yapıyorum ve fırında açıkçası daha hızlı oluyor. Bu kurutucu elmayı cips haline getirmek için 20 saat çalıştırması lazım (kullanma kılavuzunda zaten yazıyor bu) bir de her 2 saat tepsilerin yerleri değiştirmek lazım yoksa en alttaki meyveler kuruyor ama en üstteki nemli kalıyor. Ayrıca tepsiler az meyve alıyorlar ve 20 saatlik kurutma ile olan meyve cipsler 1 günde bitiyor. Ondan makine sürekli çalışıyor. Ama ben artık birkaç manipülasyon yapınca fazla meyveler kurutabiliyorum.
Ne kadar elektrik harcıyor ayın sonunda göreceğiz ama makine günde sadece 1 saat çalışmıyor biraz rahatlasın diye.
Bugüne kadar elma, portakal, kivi, çilek, havuç ve ağaç çubukları (evcil hayvan için) kuruttum. Ailem çok mutlu ve daha fazla meyveler tüketmeye başladık.
Bu arada benzer tipi ama 2 bine yakın meyve kurutma makineler almayın boşa para harcamayın. Farklardan sadece otomatik kapatma ve elektronik gösterge. Ama bunlar gerçekten gereksiz. 2 bin TL harcamaya hazırsanız fırın tipi meyve kurutma makinesi alın o daha kullanışlı. Ama bu kadar para yok ise bu makine gayet işi görür.
AE
AE
29 Ağustos 2021, Pazar |
A**** E****
Cihazın ne kadar elektrik tükettiği hakkında kısa bir teknik bilgi vermek istiyorum, bir çok kişinin aklında vardır bu soru.
Cihaz eğer 24 saat çalışırsa 6.72 kW enerji harcıyor. Şu anda ortalama 1 kw enerjiyi 0,91 kuruş üzerinden hesaplandığından 6,72 x 0,91 = 6,1 T-L'lik günlük harcamaya denk geliyor.
1 kilo muzu kurutmak, harcadığı enerjiyi de sayarak, 1 kilo kurutulmuş muzu almanın yarı fiyatından daha aza denk geliyor.
AK
AK
07 Mart 2021, Pazar |
A**** K****
atistirmalik cips alternatifi sagklikli bir seyler yapmak icin kurutucuya niyetlenmistim, tonla urun, tonla paraya satiliyordu, ya bu ucuz aliyim en kotu ihtimalle az parali bir sey icin riske girerim dedim, aldim, iyi ki de almisim
kullanim klavuzu ingilizce bilmeyen annem icin de cv sinde konusabilir duzeyde ingilizce belirten benim icin de anlasilmaz ama kurcalanarak ogrenme metodu ile kuruttugu elmalari yediginizde bu durumu unutabiliyorsunuz
hayatiniza kurutulmus elma ve nasil kullanilacagini bilmediginiz bir cihaz gizemi katmak isterseniz siddetle tavsiye olunur
not: kalabalik bir aileniz ve cevreniz varsa yani otlakcilariniz coksa, ya onlara bu cihazi aldiginizi soylemeyin, ya da elektrik faturasina ortak olmalarini isteyin. baktiniz her ikisinde de basarisiz oldunuz, kesilmis meyve ile takas yontemi uzerinde uzlasmaya giderek ortak bir uretim yontemine gecin, cunku o elmayi es kaza tadan birisi bir daha yakanizi birakmaz
cilekten bahsetmiyorum bile...
ZU
ZU
03 Mayıs 2022, Salı |
Z**** U****
Ürünümü çok severek kullanıyorum. Çocuklarımla kurumuş meyveleri çok seviyoruz, gramajı çok pahalı olduğu için aldım. Paketlemesi özenli bir şekilde yapışmıştı. Çok memnunum tereddüt etmeden alın derim.
DG
DG
17 Ağustos 2022, Çarşamba |
D*** G****
7-8 saat arasında Portakal ve Elma dilimleri mükemmel şekilde kurudu. Püf noktası, dilimleri kalın kesmeyin. En fazla 2-3mm kalınlığında. Kalın olursa zor kurur. Afiyet olsun...
EE
EE
08 Mayıs 2021, Cumartesi |
erhan e****
70C max termostat ayarinda ulasabildigi max isi klimali iklimlendirilmis ortamda 46.1C, klimasiz normal kendi halinde 25-26C derecelik bir odada 47.1C maximum. Bunun otesine alet cikamadi. Dis nemlilik orani 50% iken 45 dk icinde alet ici nemlilik orani 10%. Sensor olcumleri en ust tepsiye yerlestirilerek yapilmistir cunku en dusuk sicaklik ve maksimum nem o bolgede olusmaktadir. Burada sanirsam iki problem var. Ilki termostat sensoru isitma kabinin icinde olmasindan kaynakli olabilir. Isiyi devamli kesip durdugu icin ust tepsiler belirtilen isiya hic bir zaman ulasamayacak. Ikincisi isi kaybi da fazla olabilir tepsilerden bilemiyorum. Filament kurutma amaciyla almistim ama 60 derece bu sartlarda ulasmasi zor. Cift cidar arasina aluminyum folyali disi yapiskanli karavan yalitim malzemisiyle alternatif cidar olusturup yeniden olcum alip aletin ise yarayip yaramadigini kararlastirmak gerekiyor. Su an ki haliyle filament kurutmak icin umutlu degilim. Modifiye sart.
EA
EA
10 Mayıs 2021, Pazartesi |
E*** A****
Urun Çin malı. Ust rafları kurutmuyor. Değiştirerek alt üst yaparak kurutacaktir. Gelelim en önemli soruya ne yakıyor. Urunde sensör yok. 15 saniye acik 9 saniye kapali yapiyor. 15 saat çalışıyor 9 saat kapalı. 15 saatte kitaptaki verilere göre 280w elektiriği de 0.80 kuruş alırsak 24 saatte 3.40 TL gibi bir tüketimi var(elektirik zamlarında degisebilir). Alanı orta bir tepsi kadar ve 24 saatte ortalama istediginiz kuruluğa getirir. Ben memnunum.
NH
NH
11 Ekim 2022, Salı |
N**** H****
Epey oldu alalı.ilk çilekler kururdum.gayet başarılı olduk.bir gün bile sürmedi.Ama kırmızı acı biberler 3.gün hala kurumadı.Sabirla bekliyorum.derce mi az.60 da...ama iş görür.
NA
NA
27 Temmuz 2021, Salı |
Nesrin A****
Kullanım kılavuzunda bilgilere göre kurutma yapmadı, okuyucu yorumlarında en üst seviye ve 13 saat kuralını uyguladım o da tam sonuç vermedi 70 derece ve 36 saatte biberler kuruyabildi..
DÖ
DÖ
22 Nisan 2022, Cuma |
D**** Ö***
Dışarıdan tüylü tozlu kuru ürünleri alıp yemektense bu makineyi almaya karar verdim ve tertemiz kurularımı kendim yaptım.kurutma süresi uzun olsada elektrik çekmiyor.dusunmeden alabilirsiniz ben çok memnun kaldim