Xiaomi Mi Box S 4K Android Tv Box Değerlendirmeleri
BŞ
BŞ
19 Nisan 2019, Cuma |
B**** Ş****
Burada yapılan yorumları ürün alırken çokça incelediğim için ben de bu ürün için yorum yapmak istedim. 1-2 yıldır Xiaomi cihazlar alıp kullanan birisi olarak, alırken kalitesinden hiç endişe etmedim diyebilirim. Haksız da çıkmadım, diğer ürünlerinde olduğu gibi ortalama üzeri bir malzeme kalitesine sahip cihaz.
Bu cihaza kimler ihtiyaç duyar? "Akıllı Televizyon" sahibi olmayanlar için ideal bir cihaz olduğunu söyleyebilirim. Yani internet ağına bağlanamayan ve üzerine yeni uygulamalar kuramadığınız bir televizyonunuz var ise bu cihaz ile bahsi geçen özellikleri televizyona kazandırabilirsiniz.
Olaya kurulum ile başlayım. Cihazı HDMI kablo ile televizyona ve güç kablosu ile adaptöre bağlamak yeterli. Ekrana gelen yönergeleri takip ederseniz ve Android işletim sistemli bir cep telefonunuz var ise diyebilirim ki hiç bir şey yapmanız gerekmiyor. Ekrandaki 3-4 yönergeyi uyguladığınızda Google hesabınız, Wi-Fi ayarlarınız, vb. telefonunuzda bulunan hemen hemen tüm hesaplar ve ayarlar cihaza uygulanıyor. Yani kurulum çok kolay.
Cihazın ağ bağlantı arayüzü sadece Wi-Fi olduğundan modem veya access point cihazına yakın bir yerde olması önemli. Yorumlarda yazılan sorunların büyük kısmının bu durumdan kaynaklandığını düşünüyorum. Ben modem ve Mi Box S'i yan yana koydum. Ağa bağlanmada ve hızda bir sorun yok.
Cihazda herkesin yazdığı gibi Youtube, Netflix, Spotify kurulu geliyor. Bu uygulamaları hiç bir sorun olmaksızın kullandım. Uygulamaların açılış hızları komutlara tepkileri gayet hızlı ve sorunsuz. Bunların yanında chromecast gerçekten de telefon veya tablet ile senkronizasyon açısından çok başarılı. Sesle komut verme özelliği de gayet iyi çalışıyor ve işlevsel.
Sonuç olarak televizyonu "akıllı" olmayan ve içerik servislerine (Youtube, Netflix, vb.) televizyon ile erişmek isteyen kişiler için ideal bir cihaz. Beklentileri doğru belirleyenlere tavsiye olunur.
Saygılarımla..
TI
TI
22 Ocak 2020, Çarşamba |
t**** i****
öyle yavaşlama, takılma vs olmuyor. uzun kullanım sonunda dahi böyle bişey olmadı. sesli kumanda çok başarılı. kumandanın çekim mesafesi de çok iyi. eğer yavaş bağlantı vs sorunu yaşayan varsa modemin ayarlarını bir kurcalasin bence 2.4/5ghz desteği varsa zaten sıkıntı yok. Bluetooth touchped klavye de bağladım. herhangi bir yavaşlama olmadı. tarayıcı için markette puffin var. onunla gereken herşey yapılabiliyor. ayrıca Chrome apk da yüklenebilir USB yoluyla. amacına göre değişir ama benim istediğimi yapıyor. cebe Google home kurup akıllı cihaz olarak listenize eklediğiniz anda zaten herşeyi ile cebinizden kontrol edilebilir. YouTube üzerinden ders konu anlatımı için kullanıyorum yoğunlukla. sesli arama tuşuna basıp almak istediğiniz ders ve konuyu söyleyin. başlasın anlatmaya. bence almadan, ne için kullanacağınıza karar verin. fiyatı belli zaten, gayet ucuz. oyunlar dahi akıcı. 35mbps vdsl kablosuz ile 3.6mbyte indirme yapıyor. modem aynı odada olmamasına rağmen. ayrıca ses çıkışı çok yüksek ve net. ayrıca HDMI cec özelliği ile tek kumandadan hem tv hem mibox kontrol edilebiliyor. teşekkürler hb, 24 saat olmadan Eskişehir'e teslim ettiler. kumanda pilleri yok. AAA iki adet pil ile çalışıyor. İnce kumanda pili yani.
TS
TS
22 Kasım 2019, Cuma |
Tahsin S****
Teknolojik ürünlerde yorum yapılmadan önce en azından 1-2 ay ürünün kullanılması gerekiyor. Ürünün satın alındığı gün yapılan yorumlar aşırı derecede aldatıcı oluyor.
Ürünü yaklaşık bir yıldır kullanıyorum, üründe en büyük sıkıntı, cihazı bir süre kullanıp kapattıktan sonra cihazın donma yapması ve mutlaka cihaz yeniden başlatılması gerekiyor. Bunu için fişini çekmeye gerek yok kumandadan güç tuşuna basılı tutulduğunda Cihazı yeniden başlat menüsü açılıyor onay verince cihaz kendini yeniden başlatıyor bu kadar basit. Cihazda gelen yüklü programlar maalesef kısıtlı kendi android marketinde de uygulamalar kısıtlı. Bunu için ek uygulama yüklemeniz gerekiyor bunlarda sorunsuz çalışıyor. Uygulama içindeki oyunları oyun kolu ile sıkıntısız oynayabiliyoruz, netflix ve youtube mükemmel ve hatasız bir şekilde çalışıyor, tarayıcı olarak da Puffin browser yükleyin film izleme dahil tüm sitelere giriş yapabiliyorsunuz.
Kısacası, evimde az akıllı ama çok kaliteli TV’im var diyorsanız tam size göre.
MÇ
MÇ
01 Şubat 2020, Cumartesi |
Mustafa Cihan Ç****
Öncelikle aşırı hızlı teslimat için teşekküler. Ürün gerçekten mükemmel, tam beklediğim gibi. Televizyon almaya karar verdiğimde çok araştırdım. Üst segment bir smart tv almıyorsanız orta ve alt segment smart tvler ihtiyacı karşılamıyor. Çünkü uygulama mağazaları yok sadece ön yüklü birkaç uygulamayla geliyor. O yüzden çok düşük bir fiyata bir akılsız tv ve bu cihazı aldım. Şuanda 1400 lira gibi bir fiyata en az 3000 liralık bir televizyon performansı elde edebiliyorum. Düşük bütçesi olup tv almayı düşünenlere, akılsız tv lerini akıllı tv ye dönüştürmeyi düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. Bir de güzel bir soundbar alırsam 5000 bin liralık tv performansı alacağıma eminim :))
AK
AK
11 Kasım 2019, Pazartesi |
A** K****
Ürünün teslimatı çok hızlıydı. Ürün orjinal kutusunda ve sağlam olarak geldi. 1 hafta boyunca kullandım ve görüşlerim; başka bir tv box kullanmadım fakat bundan çok memnun kaldım. görüntü kalitesi gerçekten çok iyi. 42" FullHD tv de izliyorum çok kaliteli görüntüsü var. Arada sırada çözünürlük düşüyor ama internetten olabileceğini düşünüyorum. Netflix te bir sıkıntı yaşadım ama oda cihazdan mıdır programdan mıdır bilemedim. Yaşadığım sıkıntı da şöyle; akşam Netflixi açıyorum gayet güzel izliyorum gece yatıp sabah kalkınca tekrar netflixi açtığımda sadece N harfi çıkıyor ekranda öyle kalıyor. Cihazın elektriğini söküp tekrar çalıştırdığımda düzeliyor.
HE
HE
25 Temmuz 2019, Perşembe |
H**** E****
Xiaomi'nin bir çok ürününü kullanan ve oldukça memnun olan biri olarak uzun araştırmalarım sonucunda bahse konu cihazı almaya karar verdim ve bir kez daha kararlarımın ne kadar isabetli olduğunu teyit etmiş bulunmaktayım =)
İlk başta burada yorumlarda ve başka platformlarda yazıldığı gibi belli bir süre sonra donma ve kasmalardan kaynaklı kapatıp tekrar açmam gerekti, yazılımını güncellediğim halde bu sorunlar devam etti, daha sonra başka platformlarda araştırmalarımda bir kaç ince ayar yapıldığında bu sorunumun ortadan kalktığını ve bir kaç pratik özelliğinde aktif olduğunu gördüm.
Eğer sizde de belli bir süre sonra donma veya kasma sorunları baş gösteriyor ise "Ayarlar kısmından > Tercihler > HDMI CEC" kısmında hepsinin aktif olduğundan emin olun. Kasma veya donma sorunu yaşamıyorsanız bu mesajı görmezden gelebilirsiniz =)
Bunun dışında internetten bir videoyu televizyonunuza yansıtmak istiyorsunuz, ancak uygulama mağazasında Chrome Web Tarayıcısı olmadığından harici kursanız bile verim alamadığınızdan dolayı burada devreye "Chromecast" teknolojisi devreye giriyor. Telefonunuzdan "Chromecast" ile istediğiniz görüntüyü televizyona çok pratik bir şekilde yansıtabiliyor, televizyonda görüntüyü izlerken telefonunuzdan başka işlemler yapabiliyorsunuz.
DY
DY
21 Aralık 2019, Cumartesi |
D**** Y****
Urunu almadan once chromecast ile bu urun arasinda kararsiz kalmistim, son karar bu cihazdan yone oldu. Nedenileri:
1. Telefondan kumanda etmenize gerek yok, sade bir kumandasi var bu nedenle kullanimi pratik.
2. Eski monitorume baglayip kullanmak istiyordum, monitorumde hoperlor yoktu, bu cihaza bluetooth hoperlor baglayabiliyorum.
3. Dahili google cast ozelligi var istedigim zaman telefondan cast islemi yapabiliyorum.
4. Ustunde USB baglantisi mevcut gerekirse bluetooth hoperloru sarj edebilirim veya USB bellek takabilirim.
Urunu alirken cekindigim seyler:
1. Bir sure sonra yavasladigi veya uykudan uyandirildiginda kasildigi soyleniyor.
2. Chromecast tanidigim, bildigim bir cihazdi android tv ne kadar stabil calisiyor emin olamiyordum.
Merak edene ek bilgiler:
1. Uzerinde optik SPDIF cikisi var, kablosunu alip bu cikisi kullanabilirsiniz.
2. Kumanda icin pil kutusundan cikmiyor.
3. Cozunurluk ayarini elle degistirebiliyorsunuz. Eger monitore baglayip kullacaksaniz ve monitor eskiyse HDMI-VGA donusturucusunu kullanarak goruntu alabilirsiniz.
4. Bluetooth hoperlor baglanabiliyor.
5. WIFI 5GHz bandinda hizli calisiyor. 2.4GHz bandinda da denedim, 5GHz de videolarin cok daha hizli yuklendigini soyleyebilirim.
6. DVI baglantili bir monitorunuz varsa HDMI-DVI kablosu alip kullanabilirsiniz.
7. Arayuzunde cikan klavyenin kullanimi rahat, birsey yazmak gerektiginde yormuyor.
8. Kumandada live tv tusu var, bu tus iptv aplikasyonunu calistirmak icin kullanilabilir. TurkcellTV veya VodafoneTV gibi paketlere uyelikleriniz varsa kullanimi pratik olacaktir.(Daha denemedim, tahmin ediyorum)
9. Adaptoru bizim prizlere uygun olarak geliyor, donusturucuye gerek kalmadi.
10. 4K cozunurlugunu denemedim, anladigim kadariyla 4K destekli bir cihaza baglamadikca 4K cozunurluk secenegi menude cikmiyor.
AŞ
AŞ
06 Ağustos 2019, Salı |
ahmet ş****
Almadan önce çok araştırdım diğer çin malı tv box lardan uzak durun ram rom değerleri yüksek diye aldanmayın ulusların bir firmanın tv box ını satın alıyorsunuz netflix ile uyumlu, diğer markalarda netflix güncellemesi aldınız mı çalışmıyor, artı ben ıp tv kullanıyorum, smart ip tv propramlarını destekliyor kurun maçlarınızı seyredin. Harika bi alet
KK
KK
31 Ekim 2022, Pazartesi |
Keremcan K****
Ürünü uzun zamandır kullanıyorum kesinlikle memnun kaldim kumanda ile ilgili olumsuz yorumlar okumustum sorunsuz calisiyor ,
Netflix primevideo blutv spotify beinsports disney tarzi app sorunsuz donmadan calisiyor. Donma ve internete baglantida hiç sorun cıkmadı. İnternet tarayicısı google ve chrome izin vermiyor oyuzden torbrowser gibi bir uygulama ile tarayici sorunumu cözdüm.
Arkada yer alan usb 2.0 girişi bir adet oludugu icin klavye ve mouse baglantisinds tek usb vericisi olan bir set tercih etmeniz gerekebilir.
Wifi ile baglantı sagladiginizdan dolayi internet sorunu olur diye dusunmustum ancak 14 mgb internet hizima gore oldukca basarili daha hic donma yasamadim ethernet girisinin olmadigini belirtmeliyim tam bir f/p ürünü appletv ile kiyasladiginizda ise tek olumsuz yani screenshare yapamamaniz iphone kullanici icin bahsediyorum ama tüm android telefon kullanicilari rahatlikla screenshare yapabilirler.Ses çıkısı 3,5 mm jack ses dolbyatmos 5.1 6.1 6.2 ses sistemlerini sorunsuz destekliyor bluetooth baglantisi var cihazin bu yuzden ses cikisi icin bluetooth uzerinden kulaklik veya soundbara kolaylik ile baglayabilirsiniz , bluetooth baglantisi ile geceleri film izlemek icin ben apple airpods pro kulakligimi baglayip kullaniyorum sorunsuz calisiyor , hdmi cikisi 4K yayin kalitesini sagliyor kutu icinden hdmi kablosu mevcuttur.
MK
MK
24 Ağustos 2022, Çarşamba |
M*** K****
Netflix, Prime Video, Disney+, Youtube, Mubi, BluTv, Exxen... hepsini cihaza yükleyebilirsiniz. Herhangi bir donma kasma olmuyor. Kumandası şık ve kullanışlı. Akıllı TV'si olmayanlar için çok iyi bir ürün. Telefonumdaki görüntüyü cihaza yansıtabiliyorum 3. parti uygulamalarla.
Kullanıcı bu ürünü BETPADIJITAL satıcısından aldı.