En Ucuz ve Kaliteli Yoğurtlar

Yoğurt Çeşitleri

Yediden yetmişe neredeyse herkesin tüketmekten büyük keyif aldığı yoğurt çeşitleri her geçen gün daha farklı ve doğal şekilde karşınıza çıkıyor. Hem tadı oldukça leziz olan hem de faydaları saymakla bitmeyen yoğurt, gün içinde mutlaka tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır. Gerek tek başına tüketildiğinde gerek sulu yemeklerle veya kuru yemeklerin yanında tam bir şifa deposu olarak tercih edilir. Doğal mayalama yöntemleri ile fermente edilen ve kısa sürede sütün katı hale gelmesiyle ortaya çıkan yoğurt, farklı tat ve lezzetleriyle çocuklar tarafından da sevilerek tüketiliyor. Meyveli çeşitlerden probiyotik çeşitlere, bebeklere özel çeşitlerden yöresel çeşitlere, süzme çeşitlerden tam yağlı çeşitlere varana dek oldukça fazla içeriğe sahip olan bu ürünler yoğurt çeşitleri nelerdir sorusuna da oldukça kapsamlı bir yanıttır. 

Koyun Yoğurdu Çeşitleri

Taze bir şekilde koyunlardan sağılan sütün kaynatılması ve mayalanması sonucu elde edilen koyun yoğurdu, katı ve kaymaklı bir görünüm alır. Besin değeri oldukça yüksek ve kalorisi oldukça düşük olan koyun yoğurdu birçok diyet listesinde de kullanılır. Lezzeti ve kıvamı tam yerinde olan koyun yoğurtları, sade olarak tüketebileceğiniz gibi yulaf ve meyve parçalarıyla, çikolata ve badem gibi kuruyemiş parçalarıyla da tüketime uygundur. Vitamin değeri bir hayli yüksek olan koyun yoğurdu, kaşığa tam kalıp şeklinde çıkar. Özellikle de protein ve B vitamini açısından zengin bir içeriğe sahip olan koyun yoğurdunu kalsiyum yükseltmek amacıyla da tüketebilirsiniz. Kas gelişimini destekleyen koyun yoğurdu içinde yer alan iyot sayesinde iyot eksikliğine de birebir fayda sağlar. Bağışıklık sistemini yüksek oranda güçlendiren koyun yoğurdunu online bir şekilde tek tıkla sepete atabilirsiniz. İlk kez deneyecek olanlar küçük litrelik paketleri tercih edebilirler. 

Tam Yağlı Süzme Yoğurt Çeşitleri

Sofraların vazgeçilmez mezelerine ve yoğurtlu salatalarına eşlik eden tam yağlı süzme yoğurt çeşitleri, en katı kıvama sahip olan çeşitlerdir. Tüm yoğurt çeşitleri arasında en sık tüketilen ve en fazla tercih edilen süzme yoğurtlar, katı kıvamı sayesinde sofralarda yerini alıyor. Tek başına tüketmesi de oldukça keyifli olan süzme yoğurt daha çok salata ve mezelere yakışıyor, sulanma yapmıyor. Hardal ve mayonez gibi soslarla da oldukça lezzetli bir uyum sağlayan süzme yoğurt, tüm meyve ve sebze türleri ile tüketime uygundur. 

Keçi Yoğurdu Çeşitleri

Keçi sütünün kaynatılması, soğutulması ve mayalandırılması sonucunda elde edilen keçi yoğurdu, yoğun bir yoğurt kokusu ve kıvamına sahiptir. Tek başına tüketilebileceği gibi keçi peyniri ve lor peyniri yapmak için de idealdir. Kilo vermeye yardımcı olan keçi yoğurdu en çok tercih edilen yöresel yoğurt çeşitleri arasında yer alır. Cilt sağlığından saç sağlığına kadar her alana fayda sunan keçi yoğurdu, tamamen doğal olarak fermente edilmektedir. Kilo vermek isteyenler için altın değerinde bir besin kaynağı olan keçi yoğurdu, düzenli tüketildiği takdirde vücuda güç ve enerji kazandırır. Kanserin önlenmesinde büyük bir rol oynayan keçi yoğurdu, fosfat eksikliğine de birebirdir. Yüksek oranda B1 ve B2 vitamini içeren keçi yoğurdu aynı zamanda mide rahatsızlıklarının giderilmesine de yardımcı olur. Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkili olan keçi yoğurdu, egzama ve kaşıntı gibi cilt problemlerinin giderilmesine de olanak sağlar. 

Meyveli Yoğurt Çeşitleri

Hem yetişkinlerin hem çocukların severek tükettiği meyveli yoğurt çeşitleri, rengiyle ve kokusuyla lezzet şöleni oluşturuyor. Yoğurdu sade bir şekilde tüketmekten hoşlanmayanların ilk tercihi oluyor. Çilekli, ahududulu, böğürtlenli, vişneli, kayısılı, ananaslı, mangolu ve yaban mersinli yoğurtlar en çok tercih edilen meyveli çeşitler arasında yer alıyor. Rengi ise kullanılan meyvenin rengiyle aynı olan bu yoğurtlar daha çok minik paketlerde sunuluyor. Tek tüketimlik şekilde hazırlanan meyveli yoğurtlar günlük enerji ihtiyacını karşılamaya yarıyor. 

Bebeklere Özel Yoğurt Çeşitleri

Bebeklerin ek gıdaya geçişten itibaren ilk ve mutlaka tüketmesi gereken besin kaynağı yoğurttur. Hem kemik hem de kas gelişimini desteklemek, boy ve kilo artışında denge sağlamak ve özellikle de bağışıklık ve sindirim sistemini güçlendirmek adına bebeklere yoğurt çeşitleri düzenli olarak verilmelidir. Sade yoğurtların yanı sıra meyveli yoğurtlar ve hatta cici bebe ve bisküvi gibi içeriklere sahip olan yoğurtlar bebeklerin damak zevkine de uyum sağlar. Gün içerisinde ara öğün olarak ya da mama yerine yoğurt tüketimi bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. 

Probiyotik Yoğurt Çeşitleri

Bağışıklık ve sindirim sisteminde bozukluk olanların bol bol tüketmesi gereken yoğurtlar ise probiyotik yoğurt çeşitleri olarak bilinir. İçeriğinde enzim ve vitamin, protein, kalsiyum gibi bileşenlere daha fazla yer verilen probiyotik yoğurtlarda da sade ve meyveli olan çeşitleri bulabilirsiniz. Diğer yoğurtlardan ayrılan en önemli özelliği bağırsak sağlığını destekliyor olmasıdır. Yediğiniz tüm besinlerin de daha kolay sindirilmesine yardımcı olur. 

Yoğurt Tüketmenin Faydaları

  • Yoğurt çeşitleri gıda olarak günlük mutlaka tüketilmelidir. Düzenli olarak yoğurt tüketmek kas ve kemik gelişimini destekler. 
  • Beyine enerji sinyalleri gönderir ve hareketli bir yaşam olanağı sunar. 
  • Mikroplara karşı koruma sağlar. 
  • Mide çeperini güçlendirerek mide problemlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. 
  • Cildin daha parlak ve sıkı görünmesini sağlar. 
  • Vücudun direncini arttırır. 
  • Mucizevi ve şifa kaynağı bir besin olarak adlandırılan yoğurt, kemik erimesini ve kireçlenmeyi yavaşlatarak ilerleyen yaşlarda daha kolay hareket etmenizi sağlar.
  • Sindirim sisteminin en güçlü dostu olarak bilinir. 
  • Yoğun miktarda kalsiyum içerdiği için dişleri güçlendirir ve çürümesini önler. 
  • Fosfor kaynağı olarak bilinen yoğurt, DNA ve RNA için gerekli olan enerji üretimini sağlar. 
  • Oldukça kolay bir şekilde sindirildiği için kabızlık ya da diyare gibi sorunlara yol açmaz. 
  • Kana çok çabuk karıştığından zehirlenmeyi kesici bir etkisi de vardır. 
  • Diyabet hastaları için de tam bir insülin direnci görevi görür. 
  • Yağ yakımını hızlandırarak sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. 
  • Özellikle çocukların büyüme ve gelişiminde büyük bir rol oynar. Hamile kadınlar tarafından tüketildiğinde ise bebeğin daha sağlıklı gelişmesini sağlar. 

Yoğurt Çeşitleri ve Fiyatları

Meyveliden probiyotiğe, sadeden keçi yoğurduna, koyun yoğurdundan süzme yoğurda çeşitleri oldukça fazla olan yoğurt, fiyatları açısından da memnun edicidir. Yöresel yoğurtlar, tamamen doğal fermantasyon yöntemiyle elde edildiğinden ve içeriğinde hiçbir zararlı kimyasal bileşene yer verilmediğinden fiyat farkı görülecektir. Ancak lezzetiyle, kalitesiyle ve sunduğu faydalarıyla her bütçeye uygun yoğurt çeşitleri bulunmaktadır.

Yoğurt Nasıl Fermente Edilir?

Yoğurtların fermente edilmesi için doğal kaynatılmış sütler kullanılır. Özel olarak hazırlanan mayalar ılık sütlere karıştırılır. Daha sonra mayalanma işleminin gerçekleşmesi için ağızları kapalı bir şekilde en az 8 saat bekletilir ve soğumaya bırakılır. Kıvamını alan yoğurtlar belirlenen kullanma tarihine dek satışa sunulur. 

Yoğurt Kaç Aydan İtibaren Tüketilebilir?

Bebekler için ek gıda süreci 6.ay başlar. 6.aydan itibaren bebeklere yoğurt verilebilir. Ancak günde 1-2 kaşık olmak suretiyle, düzenli olarak miktarında artışa gidilebilir. 

Meyveli Yoğurtların Ömrü Ne Kadardır?

Meyveli yoğurtlar içerdiği taze meyvelerden ötürü kısa süreli bir kullanım ömrüne sahiptir. Alır almaz tüketilmesi uygundur. Açıldıktan sonra maksimum 2 gün buzdolabında bekletilebilir. 

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Yoğurt Çeşitleri

75 ürün listeleniyor
Kuponlu Ürünler
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
İndirimli Ürünler
Toplam 24 / 75 ürün
DSACategoryId/2147483619/28001469/28001470/60008782