Ucuz Kadın Gömlekleri

Giyim tarzınıza uygun kombinler oluşturarak şıklık kazanmak için kadın gömlek modellerinin sunduğu alternatif tasarımlarından yararlanabilirsiniz. Kadın giyim ürünleri arasında bulunan gömlekler, modaya uygun olan seçenekleri beğeninize sunarak zevklerinize uygun seçimlerde bulunmanıza olanak tanır. Beyaz gömlek kadın ürünlerinin yanı sıra siyah gömlek kadın ve mavi gömlek kadın ürünleri de seçenek alanınızı zenginleştirir. Renk detayına göre tercih edebileceğiniz gömleklerin oluşturduğu kombin seçenekleri sayesinde pantolon ve etek gibi alt giyim ürünlerini kolayca tamamlayarak tarzınızı vurgulayabilirsiniz. Keten gömlek kadın ürünleri, kalın kumaşları sayesinde kış aylarının soğuk hava koşullarına uyum sağlamanız için idealdir. Farklı kumaş malzemeleriyle üretilen kadın gömlek modelleri arasından giyim tercihleriniz doğrultusunda seçimler gerçekleştirerek konforlu bir deneyim elde edebilirsiniz. Yumuşak yüzeyleriyle giyim rahatlığı sağlayan saten gömlek kadın ürünleri, teninize uyum gösteren bir ürüne sahip olmanız için idealdir. Aynı zamanda ince ve kalın kumaş seçeneklerini bir arada sunan oversize gömlek kadın ürünleriyle de esnek bir seçenek alanına ulaşabilirsiniz. Üst giyim tercihinde bulunurken birbirinden şık ve estetik bluzlardan da yararlanabilirsiniz. Bluz fiyatları açısından inceleyerek tercih edebileceğiniz modeller sayesinde son derece hesaplı seçimlerde bulunabilirsiniz. Gömlek ve bluz gibi ürünlerle uyumlu bir biçimde kullanabileceğiniz kadın ceket modelleri de size sunulan özel ürünler arasında bulunur. Kadın ceketlerinin vücudu sıcak tutan kumaşları, serin ve soğuk hava koşullarına daha kolay şekilde uyum göstermenizi sağlar.

Yakaları ve Düğmeleriyle Dikkat Çeken Kadın Gömlek Modelleri

  • Dik yakalı şekilde üretilen ve keskin hatlarıyla biçimli bir dış görünüş oluşturan ekose gömlek kadın ürünlerini kullanarak stilinizi vurgulayabilirsiniz.
  • Yuvarlak hatlara sahip olan yakalarıyla yumuşak ve estetik bir stil yaratan kareli gömlek kadın ürünleri yardımıyla günlük yaşam için ideal olan seçimlerde bulunabilirsiniz.
  • Tasarımlarını zarif bir biçimde tamamlayan düğmeleriyle beğeni toplayan kot gömlek kadın giyim seçenekleri, kolayca kullanmanız için ergonomik detaylarla tasarlanmıştır.
  • Dayanıklı yapıları ve şık renkleriyle dikkat çeken düğmelere tasarımlarında yer veren kısa kol gömlek kadın giyim ürünleri sayesinde hem kaliteli hem de estetik bir ürüne sahip olabilirsiniz.
  • Çok sayıda düğmeye sahip olan gömleklerin boğaz bölümünde yer alan düğmeleri giyim tercihlerinize bağlı olarak açık ya da kapalı halde tutabilirsiniz.

Cepli Kadın Gömlek Çeşitleriyle Oluşan Kullanışlılık

Tasarımlarını daha kullanışlı hale getiren cep detayı ile öne çıkan yazlık, kışlık gömlek kadın ürünleri sayesinde işlevsellik elde edebilirsiniz. Geniş cepleri sayesinde telefon ve mendil gibi ürünleri taşımayı kolaylaştıran jean, kadife, deri, pamuk, ipek gömlek kadın ürünleri, gün boyunca konfor kazanmanız için ideal bir yapıya sahiptir. Kumaş özelliklerine göre alt giyim ürünlerinizle kombinleyebileceğiniz bu gömlekler sayesinde şıklığınızı arttırabilirsiniz. Deri gömlekleri deri pantolon ve deri ayakkabı seçenekleriyle tamamlamanız, son derece uyumlu bir tarz oluşturmanızı sağlayacaktır. Mavi kadın gömlek ve yeşil, haki, pembe, kahverengi, kırmızı gömlek kadın giyim ürünlerinin bir arada size sunulması, giysi dolabınızda çok sayıda renk alternatifine yer vermenizi kolaylaştırır. Beyaz, siyah, mavi keten gömlek kadın ürünlerini iş hayatınızda veya gündelik yaşamınızda giyerek rahat ve estetik olan bu ürünlerden yararlanabilirsiniz. Kadın siyah gömlek çeşitleriyle sade bir tarz oluşturarak farklı giysilerinizi kolayca kombinleyebilirsiniz. Tasarımlarında tek renge yer vererek yalın ve sade bir tarz oluşturan kadın uzun gömlek çeşitlerini kullanarak minimal bir tarz oluşturabilirsiniz. Birden fazla rengi içeren tasarımlarıyla öne çıkan desenli, çiçekli, çizgili, fermuarlı, fitilli gömlek kadın modelleri ise dikkat çekici bir görünüm elde edebilmeniz için idealdir. Rahat giyim tarzını tercih eden kullanıcılar için tasarlanan salaş, boyfriend, büyük beden gömlek kadın ürünleri sayesinde konforunuzu ön plana alabilirsiniz. Esnek kumaşlarıyla hareket kolaylığı sağlayan kadın tunik gömlek modelleri, hareketli geçen zamanlarda gövdenizi daha rahat şekilde kullanmanız için idealdir.

Biçimli Kesimleriyle Dikkat Çeken Kadın Gömlek Çeşitleri

Kalıpları ve kesimleri biçimli bir görünüm elde etmenize yardım eden kısa gömlek kadın çeşitleriyle birlikte şıklığınızı arttırabilirsiniz. Ön kısmını ilikleyerek kullanabileceğiniz gömleklerin yanı sıra tişört ve kazak gibi çeşitli ürünlerle beraber, önlerini açık bırakarak giyebileceğiniz gömlekler de vardır. Böylece tarzınıza ve giyim tercihlerinize uyum sağlayan kadın şık gömlek ürünlerini değerlendirebilirsiniz. Estetik görünümleriyle göz dolduran kırmızı kareli gömlek kadın ürünlerine ek olarak mor, bej, gri, lacivert, turuncu gömlek kadın giyim seçenekleri de zengin alternatifler oluşturarak size yardımcı olur. Nostaljik tasarımlarıyla beğeni toplayan vintage gömlek kadın modellerini tematik bir tarz oluşturarak kombinlerinizi zenginleştirmek için kullanabilirsiniz. İnce ve hafif yapılarıyla kullanıcılarını memnun eden kadın şifon gömlek çeşitleriyle özel günlere ve partilere uygun bir giyim stili yaratabilirsiniz. Sadelikleriyle öne çıkan beyaz gömlek kadın tesettür giyim ürünlerini tercih ederek tek renkli pantolon ve etek çeşitlerini şık şekilde tamamlayabilirsiniz. Boğaz ve boyun bölgesini sararak soğuklara karşı koruma yaratan hakim yaka gömlek kadın ürünlerini kış aylarında oldukça konforlu bir şekilde giyebilirsiniz. Yaz aylarında da tercih edebileceğiniz bu gömlekler sayesinde ince kumaş özelliğine sahip olan ürünlere de ulaşabilirsiniz. Soğuklara ve rüzgârlı havalara karşı koruma elde etmeniz için üretilen kapüşonlu gömlek kadın giyim modelleri, başınızı kolayca korumanız için elverişli olan ürünleri içerir.

Kol Manşetleriyle Zarif Bir Stil Oluşturan Kadın Gömlekleri

Sıkı kol manşetlerine sahip olan lila, saks mavisi, buz mavisi, sarı, toz pembe gömlek kadın giyim seçeneklerini tercih ederek tarzınızı son derece zarif hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda kollarınızın çeşitli alanlara takılmasının da önüne geçen bu gömlekler, gün içerisinde ve çalışma ortamınızda işlerinizi rahatça gerçekleştirmenize yardımcı olur. Bol yapılarıyla dikkat çeken oversize beyaz gömlek kadın ürünleri ise esnek ve geniş kol manşetleriyle ön plana çıkar. Böylece kollarınızı gün boyunca daha özgür şekilde yönlendirerek rahatlığı deneyimleyebilirsiniz. Estetik görünümleriyle beğeni toplayan bebe yaka gömlek kadın ürünleri, sahip oldukları desenlerle ve dantel işlemeleriyle dikkat çeker. İnce gömlek kadın modelleri arasında da yer alan bu ürünler, sevimli ve dikkat çekici bir tarz elde etmek isteyen kadınlar için ideal olan seçenekleri içerir. Gömlek çeşitleri kadın kullanıcılar için farklı bedenlere sahip olan birçok modeli bir arada sunar. Bu modellerden olan kadın bordo gömlek seçeneklerini bordo renkli pantolon ve ceket çeşitleriyle tamamlayarak uyumlu bir tarz elde edebilirsiniz. Kadın gömlek çeşitleri arasındaki ekonomik ürünler, kadın gömlek fiyatları bakımından bütçenizi aşmayan tercihlerde bulunmanız için geniş bir opsiyon alanına ulaşmanızı sağlar.

Kadın Gömleklerinin Özellikleri Nelerdir?

Renk zenginliği sunan kadın gömlek modelleri, dar ve bol kesimli ürünleri seçiminize sunarak opsiyonlarınızı çeşitlendirir. Kadın gömlekleri nefes alabilir kumaşlara sahip ürünleri içerdiği için, terleme sorunu yaşamadan kullanabilmenizi sağlar.

Kadın Gömlekleri Hangi Ürünlerle Kombinlenebilir?

Kolye, bileklik ve saat gibi şık aksesuarları gömleğinizle beraber kombinleyerek şıklığınızı kolayca arttırabilirsiniz. Aynı zamanda kadın çantalarının estetik ve zarif özellikleri de gömleğinizle uyumlu bir tarz elde etmeniz için elverişlidir.

Gömlek Temizliği Nasıl Yapılır?

Ceplerini kontrol ettikten sonra gömleğinizi ters çevirip çamaşır makinenize yerleştirebilirsiniz. Ürününüzün etiketinde belirtilmiş olan yıkama suyu sıcaklığını dikkate alarak temizlik işlemlerini güvenli bir şekilde başlatabilirsiniz.

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Kadın Gömlek

10.000+ ürün listeleniyor
Kuponlu Ürünler
İndirimli Ürünler
Yurt Dışından Ürünler
Girişimci Kadın Ürünleri
Premium Fırsatları
Hemen Al Sonra Öde
Sepette Kampanyalı Ürünler
Toplam 24 / 10000+ ürün
Kadın Gömlekler Kategorisinde En Çok Merak Edilenler
Androjen Androgyn yani androjen tarz, kadın ve erkek giyim modasında aynı kesimler kullanılarak üretilen giyim tekstil ürünlerini ifade eder. Daha ziyade erkek kıyafeti olarak alışılagelmiş tarzın kadınlar tarafından kullanılması şeklinde karşılık bulur. Bu tasarım stili maskulen olarak bilinen tarza benzemekle birlikte, maskulen kadın kıyafetleri feminen tarzla harmanlanırken androjen giyim ürünlerinde bu durum ortadan kalkar. Alternatif olduğu kadar güçlü ve modern bir duruş da sunan androjen tarz her mevsimde tercih edilebilir. Daha keskin ve sert bir görünüm sunan androjen kıyafetler; farklı renk, desen, kalıp, boyut, dikim gibi seçeneklerle tüketicilerin beğenisine sunulur. Yaz ve bahar aylarında ince ve açık renkli kumaşlar tercih edilirken serin kış aylarında ise genellikle daha kalın ve pastel tonlar rağbet görür. Androjen giyim ürünlerini bir araya getirerek oluşturulan etkileyici tarzlarla modern, sıra dışı ve yenilikçi tavrı doğrudan dışa vurmak mümkün. Androjen giyimde yaygın biçime bol pantolonlar, geniş ceket ve gömlekler, topuksuz ve sade ayakkabılar kombinlenir. Dökümlü bluzlar, vücudu saran yüksek bel pantolonlar ve uzun ceketler de yine bu stile uygun biçimde üretilir. Burada çoğunlukla kesim ve dikim teknikleri belirleyicidir. Androjen kıyafetler, sıra dışı görünümün yanı sıra konfor ve rahatlık da vadeder. Güçlü bir imaj yaratmak isteyenlerin rağbet ettiği bu tarzda, takım elbise ya da trençkot ve mont çeşitleri de oldukça fazla tercih edilir. Örneğin; ceket, pantolon, yelek, kravat ya da papyonun kombine edilmesi ile oluşturulan androjen takım elbiseler, hem göz alıcı bir stil hem de kıyafetler içinde rahat hareket kabiliyeti sunar. Birbirinden farklı kombinlere imkân tanıyan androjen giyim ürünleri farklı zevklere hitap eder. Büyük bir renk ve desen çeşitliliği ile satışa sunulan bu tekstil ürünleri; takı, gözlük, şapka ve saat gibi aksesuarlarla çok daha dikkat çekici bir hâle gelir.
Aplike Aplike, düz yahut desenli kumaşlardan kesilen parça motiflerin çeşitli dikim teknikleri ile başka bir kumaşa birleştirilmesi sürecidir. Kırkyamadaki temel tekniklerden olan aplikenin oldukça geniş bir uygulama alanı mevcuttur. En yaygın kullanım alanlarından biri de giyimdir. Çanta, kemer, şapka gibi aksesuarlarda, çocuk ve yetişkin giyiminde, telefon kılıfı ve gözlük kılıfı gibi diğer aksesuarlarda kullanılır. Aplike ile en fazla karşılaşılan bir diğer alan da ev dekorasyonudur. Perde, masa örtüsü, banyo ve mutfak alanındaki tekstil ürünleri, yatak örtüsü, yastık, pano ve duvar süslemelerinde aplike sıkça tercih edilir. Kullanılan araç - gereçler ile dikkat edilmesi gereken hususlar aplikede önem arz eder. Fon kumaşlar, renkli kumaşlar, iplik, makas, dikiş iğnesi ve elyaf gibi malzemeler aplike sürecinde gereklidir. Desen olarak doğa, manzara, insan ve hayvan figürleri, geometrik şekiller oldukça fazla tercih edilir. Aplikede fotoğraflardan, boyama kitaplarından ve hatta çocuk kitaplarından faydalanılabilir. İstenilen ve uygun olan materyalleri dilediğiniz desenlerle süsleyebilirsiniz. Fon ya da aplike yapılacak kumaşların aynı nitelikte olması gerekir. Kullanım yerine göre yıkanması ve ütülenmesi de önem arz eder. Aplike sürecinde ayrıca yıkandığında boyası çıkmayan kumaşları ya da yıpranmış kumaşları kullanmamak, kumaş kalınlığına uygun iplik seçmek, aplike niteliğine göre tela seçmek, kumaş kayganlığını hesap etmek, desene göre dikim ve nakış iğnesi seçmek gibi noktalara da dikkat etmek gerekir. Aplike elde ve makinede olmak üzere iki şekilde yapılır. Elde yapılan aplike, açık ve kapalı olmak üzere ikiye ayrılır. Açık türünde aplike, kumaş materyaline pay vermeden kesilir. Kapalı aplikede ise kumaşa pay verilerek kesim yapılır ve kenar payları içeri doğru kıvrılarak kumaşa tutturulur. Açık ve kapalı aplikeler makinede de rahatlıkla yapılabilir. Yapışkan aplike, gölgeli aplike, celtic aplike, ters aplike gibi pek çok türü bulunur.
Diagonal Fransızca kökenli bir sözcük olan diagonal, kelime anlamı olarak çapraz demektir. Temel anlamı, köşegenleştirme ve çaprazlaştırma olan ve farklı anlamları içerisinde barındıran terim çeşitli alanlarda kullanılır. Kullanıldığı alana göre anlamları farklılık göstermektedir. Diagonal, genellikle çokgenlerin bir köşesi ile karşı köşesini birleştirmek için çizilen verevine çizgilerdir. Başta matematik ve geometri gibi sayısal alanlarda olmak üzere, otomotiv ve tekstil gibi teknik konularda ve sektörlerde de sıklıkla kullanılır. Fotoğrafçılıkta da kullanılan diagonal, perspektif ile birlikte derinlik, hareket ve dinamiklik hissi katarak izleyicinin gözünü fotoğrafa, yani özneye yönlendirir. 1/3 kuralı uygulanarak çekilen bir fotoğrafta diagonal çizgiler kullanıldığında, ortaya göz yormayan net fotoğraflar çıkar.    Dikdörtgenlerin köşelerini hesaplamak için kullanılan diagonal hesaplama tekniği oldukça faydalıdır. Diagonal, çapraz çizgi anlamlarında kullanıldığı gibi, farklı terimlerin karşılığı da olur. Örneğin, diagonal duruş, kavram ile ilgili diğer terimlere göre en sık kullanılandır. Tiyatro sahnesinde oyuncuların arkasını seyircilere dönmemesi demektir. Oyuncu yüzünü seyirciye dönerek oynadığı oyunda daha verimli olur. Ayrıca bu kavram, toplum içinde de samimiyet ve saygıyı ifade etmek için kullanılır.                  Diagonal kavramının kullanıldığı alanlardan biri de tekstil sektörüdür. Diagonal, kalın iplikten büyük örgüler şeklinde dokunmuş olan kumaşa verilen isimdir. Kumaşın atkı ve çözgüsünde kullanılan iplikler farklıysa, daha parlak ve değerli olan iplik kumaş yüzeyine daha çok çıkarılır. Böylece üretilen kıyafetler daha şık bir görünüm oluşturur. Kalın iplikten özel teknikler ile dokunan kumaş türü kaliteli pantolon, gömlek, etek ya da elbise üretiminde kullanıldığı için herkes tarafından kolaylıkla bilinir. Genellikle pantolon ve etek üretiminde kullanılsa da ağır gramajlı ve dayanıklı olduğu için çadır çuhası ya da branda bezi üretiminde de yer alır.
Doku Doku, kelime anlamıyla görme ve dokunma duyusuyla algılanabilen, cisimlerin yüzey alanını oluşturan homojen birimdir. Bu homojen birimin şekli, büyüklüğü, dağılımı, yoğunluğu yüzeyin karakterini oluşturur ve ona özgünlük kazandırır. Doku, yüzeyi düzenli ya da rastlantısal dizilime göre iki şekilde oluşturur. Düzenli dizilimde, yüzeyi oluşturan her bir doku belli bir sistemle sıralanır, belli bir kurala göre kendini tekrarlar. Lifin dokunması ya da örülmesiyle oluşan kumaş yüzeyi buna örnek verilebilir. Rastlantısal dizilimde ise yüzey, birbirini tamamlayan dokuların oluşturduğu bütünlük içinde meydana gelir. Bu grubun sayısız örneğini doğada görmek mümkündür. Yaprak, toprak, tahta parçası, kaya, kum buna örnek verilebilir. Dokular, görsel ve dokunsal (gerçek) olarak iki ana sınıfa ayrılır. Görsel dokular sadece gözle algılanabilir. İki boyutludur. Çizgilerle, noktalarla, boyalarla açık ve koyu tonlarla yüzeye derinlik kazandırılır. Bu dokuyu genel olarak resim sanatında görmek mümkündür. Dokunsal (gerçek) doku, doğada var olan, dokunma ve görme duyusuyla algılanabilen dokudur. Bu doku için pürüzlü, düz, sert, yumuşak, kaygan gibi sıfatlar kullanıldığı görülür ve bal peteği, ayçiçeği tarlası, ağaç kabuğu gibi örnekler verilebilir. Doğada, sanatta, hayatın içinde anlam kazanan doku kavramının, tekstil ve moda dünyasındaki algısı da oldukça önemlidir. Çünkü kumaşın dokusu tercih edilmesindeki en önemli faktörlerden biridir. Örneğin, tekstilde yaygın kullanım alanına sahip pamuklu kumaşın yumuşak dokusu; esnekliği, güçlü yapısı ve nem tutma özelliği kadar önemlidir. Ayrıca pamuk, doku özellikleri nedeniyle farklı kumaşların yüzey özelliklerini iyileştirmek için de tercih edilir. Yün, rahatsız doku özelliğine rağmen yalıtım avantajı ile ipek ise pürüzsüz dokusu ile ön plana çıkar. Birçok sektörden talep gören non-woven ise dokusuz olarak adlandırılan bir tekstil ürünüdür. Bu grubun üretiminde dokuma ya da örme teknikleri kullanılmaz. Lifler bir takım kimyasal ve fiziksel işlemlere tabi tutulur. Teknik tekstilin temsilcisi bu ürün; medikal, otomotiv, inşaat, suni deri gibi birçok sektörün ilgi odağıdır.
Domese Domese, her iki yüzü de kullanılabilen, dünyaya Şam'dan yayılmış bir kumaş çeşididir. Genellikle ipek, keten ve yün karışımı olan bu kumaş çeşidine, Şam kumaşı adı da verilir. Fransa ve İtalya'da dokunan taklitleri ise "damasko" olarak adlandırılır. Kendinden desenli olan domese kumaş, ev dekorasyonunda döşemelik ya da perde olarak sık kullanılan kumaş çeşitleri arasındadır. Domese kumaş, çift taraflı olması nedeniyle dekorasyonda oldukça önemli bir yere sahiptir. Mat iplik desenler üzerine parlak saten ipliğin işlenmesiyle üretilen kumaşın dokumasında gümüş ve altın renkli klasik iplikler oldukça sık kullanılır. Domese kumaş, evini klasik detaylarla döşemek isteyenlerin en beğendiği kumaş türleri arasında yer alır. Domese kumaşlarla tasarlanan perdelerle evlerin salonlarında son derece elegan bir görünüm meydana getirmek mümkündür. Domese, döşemelik kumaş olarak da tercih edilir. Klasik görünümünün yanı sıra fiziksel olarak da ağır bir kumaş olan domese, bu yönüyle diğer kumaş türlerine göre daha dayanıklıdır. Bu nedenle koltuk takımlarında uzun süreli ve sağlam bir kullanım sunar. Ev dekorasyonunda geleneksel çizgileri sevenler, koltuk takımlarının yanı sıra yastık ve minderlerde de domese kumaş tercih edebilir. Düz renk koltuk takımlarıyla şık bir kombin oluşturan klasik domese kumaşlı yastıklar son derece dekoratiftir. Domese kumaş, yemek takımı sandalyelerinde değişim yapmak isteyen kişiler tarafından da tercih edilebilir. Bunun yanı sıra bu şık kumaş çekyat döşemesi olarak da kullanılabilir. Domese, ağır bir kumaş olması nedeniyle ev dekorasyonunda duvar kaplaması olarak tercih edilebilir. Kendinden desenli olan domese kumaşlar, evde şık kombinasyonlar yapmak amacıyla oldukça sık kullanılır. Sade bir koltuk takımını domese kumaştan dikilen bir perdeyle kombinleyebilir ya da klasik ve düz renklerin kullanıldığı bir salonda koltuk takımı için birbirinden zengin desenlerle donatılmış domese kumaşlar tercih edebilirsiniz.
Döpiyes Etek ve ceketten oluşan iki parçalı giysiye döpiyes adı verilir. Döpiyes, Fransızca iki parça anlamına gelen "deux piéces" sözcüklerinden üretilmiştir. Dünyanın en önemli moda merkezlerinden olan Fransa'dan dünyaya yayılan döpiyeste temel iki parça yer alır. Kadınların pantolon giymediği dönemlerde döpiyesler sadece etek ve ceket olarak tasarlanmıştır. 20. yüzyıldan itibaren kadınların pantolon giymeye başlamasıyla pantolon ve ceketten oluşan döpiyes modelleri de üretilir. Döpiyeste ceket içine, gömlek ya da bluz gibi herhangi bir kıyafet giyilmez. Tek başına bir bluz gibi giyilen ceket ile takımı tamamlayan etek ya da pantolon parçaları farklı modellerden oluşamaz, bir bütünlük söz konusudur. Döpiyes bir takım olarak tercih edilir. Tayyör ve döpiyes sık karıştırılan iki kıyafet türüdür. Tayyörde pantolon-etek ve ceketin yanı sıra tişört, bluz ya da gömlekten oluşan bir üçüncü parça daha kullanılır. Döpiyeste ise alt ve üstten oluşan iki parça vardır ve döpiyes ceketi gömlek veya bluz olarak kullanılır. Döpiyeste alt ve üst parçaların aynı kumaştan üretildiği görülür. Bu kumaşlar çok çeşitli olabilir. Özel gecelerde ve davetlerde; saten, vual veya ipek gibi şık görünümlü kumaşlarla farklı döpiyes modelleri tasarlanabilir. Yaz mevsiminde giymek için pamuklu, keten ve patiska kumaştan dikilmiş döpiyes modelleri tercih edilebilir. Soğuk havalarda giyilen döpiyes modellerinde ise kadife, yün veya kaşe gibi sıcak tutan kumaş çeşitleri kullanılır. Döpiyes modelleri renk ve kesim açısından oldukça zengindir. Döpiyes ceketleri; deri, blazer, peplum veya tüvid gibi farklı kesimlerde olabilir. Pantolonlu döpiyeslerde kumaş pantolon modellerinin yanı sıra daha spor ve günlük pantolonlar da kullanılabilir. Döpiyeslerin olmazsa olmazlarından olan etekler ise isteğe göre farklı uzunluklarda ve kesimlerde tercih edilebilir.
Hint Sarısı Zaman zaman kehribar sarısı olarak da adlandırılabilen Hint sarısı rengi, karın boşluğu çakrası (Manipura) ile ilişkilendirilen, enerjisi yüksek bir renktir. Hinduizm inanışında beden, yaşamsal enerjilerine göre yedi önemli bölgeye ayrılır ve bu enerji merkezlerinin, kişinin günlük hayatında ya da ruhani faaliyetlerinde etkili olduğuna inanılır. Yine bu inanışa göre, her çakranın kendine özgü bir rengi vardır ve bu renkler kullanılarak ( giyilerek, aksesuar olarak takılarak) kişi kendi içsel enerjisini yükseltebilir, şansını yanına çağırabilir ve negatif etkilerden korunabilir. Bedenimizin merkezinde bulunan karın boşluğu çakrası, davranmak ve eyleme geçmek için ihtiyacımız olan enerjiyi barındırır, iradeyi ve iyiliği temsil eder. Manipula olarak adlandırılan karın boşluğu çakrasının Hint sarısı ile ilişkilendirilmesi elbette tesadüf değildir. Çünkü sarı, diğer pek çok başka kültürlerde olduğu gibi, yaşam enerjisi, iyiliği yükseltilmiş ego ve dikkat çeken başarının ışıltısı ile ilişkilendirilir. Aynı zamanda sarı, Hint bahar şenliklerinin de rengidir. Doğanın yeniden uyanışı olarak kabul edilen bu şenliklerde sarı giyilerek toprağın uyanması, eyleme geçmesi, ağaçların yeniden çiçeklenmesi kutlanır. Ayrıca sarı, Hint Kast Sistemi'nde Vaishya kastının rengidir ki Vaishya Kastı; ziraat, ticaret ve hayvancılıkla uğraşarak ekonomik hayata yön verir. Öte yandan bu sınıf, üretimin ve ekonomik hayatın bel kemiğidir. Günümüz renk terapisinde ise hint sarısı, sindirim sistemi ve metabolizma işleyişi ile yakından ilgilidir. İletişimi kolaylaştırdığı için medya dünyasında da sıklıkla tercih edilen sarı, öz güvenli bir sadeliğin, göz alıcı enerjinin sembolüdür. Mor ve siyah gibi opozit renklerle kombinlendiğinde daha yüksek enerji veren ve öz güveni arttıran hint sarısı, su yeşili ya da beyaz gibi daha sakin renklerle kullanıldığında ise kendiyle barışık bir portre çizmeye yardımcı olur.
Koleksiyon Koleksiyon, modanın ortaya çıkardığı tüm çalışmaları niteleyen özel bir kavramdır. Koleksiyon, kişiye özel dikilen kıyafetlerin uzun bekleme süreleri, kısıtlı modeller arasından seçim yapma zorunluluğu gibi nedenler sonucunda ortaya çıktı. 19. yüzyılda başlayan koleksiyon denemeleri, kişilerin ihtiyaç ve beklentilerini deneysel yollarla karşılamak üzerine başladı. Başlangıçta sadece zengin aileler için hazırlanan özel tasarımları içeren koleksiyonlar, zamanla gelişerek farklı kitlelere hitap eden kıyafet tasarımlarını da içine alacak şekilde genişledi. Koleksiyon dendiğinde akla ilk olarak kıyafetler gelse de ayakkabı, çanta, şapka gibi aksesuar çeşitleri de koleksiyonların kapsadığı ürünlerdir. Koleksiyon hazırlama süreci, günümüzde farklı ihtiyaçları karşılayacak şekilde farklılık gösterir. En yaygın koleksiyon hazırlama şekilleri; markaların mağazaları için hazırladığı ticari koleksiyonlar, bireysel modacıların kendi dünya görüşünü yansıtan özel koleksiyonlar ve kişilerin modacılardan belirli gün ve etkinlik için istediği tasarımları içeren sipariş koleksiyonlardır. Her koleksiyon, tasarlanan ürünleri kullanacak kişilerin istek ve beklentilerine uygun olması amacını taşır. Bununla birlikte hazırlanan tüm koleksiyonlar, modacısından bir iz ve ezgiyi üzerinde taşır.  Moda koleksiyonlarının hazırlanmasında zaman kavramı önemlidir. Modacılar, koleksiyonlarını mevsimlere, yüzyıllara, 50'ler 60'lar gibi dönemlere ya da tamamen özgün çizgilere göre belirler. Bu gibi koleksiyon dönemleri genel olarak özgür fikirler üzerine tasarım gerçekleştiren bireysel modacıların koleksiyonlarında görülür. Koleksiyon hazırlama süreçleri tasarımcılar için zahmetlidir. Özellikle ticari koleksiyon hazırlayan modacılar; toplumsal beklentiler, popüler çizgiler ve renkler ile kumaş çeşitleri gibi onlarca farklı değişken arasından beğeni kazanacak tasarımları yaratmak durumundadır.  Modacılar ve markalar, hazırladıkları koleksiyonlarda kişilere imaj ve şıklık katan tasarımları oluşturur. Koleksiyonların bu şekilde hazırlanmasında, tüketicilerin kendilerini rahat ve şık hissettiren koleksiyonları tercih etmeleri belirleyicidir. Koleksiyonların oluşturulmasında sürdürülebilirlik önemli bir konudur. Kültürden kültüre, kişiden kişiye değişen beklentilere karşılık koleksiyonların sürdürülebilir olması tasarımcılarına değer katar.
Kontur Kontur, en yalın anlamıyla kesim ya da çizim yapılırken nesneyi belirlemek için çizilen sınır çizgileridir. Çizim yapılırken çevresinden kontur geçilen bir nesne, genel görünümde daha ön planda gösterilmiş olur. Kesimi yapılacak materyaller için çekilen kontur ise kesilecek olan bölümün belirli hale getirilmesini sağlar. Kontur kelimesine eş anlamlı olarak bazı yerlerde kenar çizgisi, çevre çizgisi ifadelerinin de kullanıldığını görebilirsiniz. Kontur terimi birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Görsel sanatlarda sıklıkla başvurulan bir teknik olan bu yönteme, çizimi yapılan nesnenin yada bir resim içindeki bölgenin daha estetik bir görünüme kavuşması için sıklıkla başvurulmaktadır. Çizim yapılırken kullanılan kontur teknikleri, el ile yapılan çizimlerde görülebilirken bilgisayar ortamında yapılan çizimler için programlanmış çeşitli kontur teknikleri bulunur. Bu teknikler ile çizilen kontur, bir tür efekt olarak çizimdeki nesnelere hoş bir görüntü katar. Ayrıca yapı ve inşa sektöründe de bu terimin sıklıkla kullanıldığı görülmektedir. Çeşitli motif ve figürleri çevrelemek için kullanılan kontur çizimine bu alanda çevre çizgisi de denilmektedir. Çizim yapılırken oluşturulan kontur çizgileri düzgün bir kesimin olmazsa olmazıdır. Kesim yapılacak görsellerin çevrelerinden kontur geçildiği zaman düzgün bir kesim yapılabilir. Bu kesimler el ile yapılabildiği gibi, dijital kesim makineleri kullanılarak da düzgün bir şekilde gerçekleştirilebilir. Böylece birçok alanda kullanılan kontur çizgisi, çizim ve kesim işlemlerini kolaylaştırması açısından da son derece faydalıdır. Diğer yandan kontur çizgisi ve taslak çizgisi arasında fark vardır. Bu iki çizim tekniği, zaman zaman aynı anlamdaymış gibi kullanılabilir. Taslak çizgileri, genellikle bir çizimin ön çalışması olarak yapılan kaba çizimdeki çizgiler anlamına gelir. Kontur ise oluşturulan görseli veya görselde istenen nesne çizimlerini belirtili hale getirmek için çizilir.
Kreasyon Moda ve giyim alanında kreasyon; bir terzi, modacı, modaevi veya markanın çeşitli renk ve çizgisel dokunuştaki tasarımları yaratıcılıkla birleştirerek ortaya koydukları yeni modellere verilen isimdir. Kreasyon kelimesi, moda dilindeki anlamının dışında yaratıcılığın söz konusu olduğu birçok alanda, yaratılan ürünler veya ortaya konulan eserler anlamında da kullanılır. Moda kreasyonlarının, giyimin geçmişten gelen özelliklerini günün çağdaş trendleriyle harmanlama ve bir üst boyuta taşıma özelliği de bulunur. Her zaman daha şık, estetik ve etkileyici tasarımlar ortaya koymayı amaçlayan moda ve giyim kreasyonları ile ilgili bilgi, tavsiye ve yorumların yayımlandığı çeşitli web siteleri ya da bloglar vardır. Moda ve giyim alanındaki kreasyon türleri; yıl, mevsim, ünlü modacılar, modaevleri, marka ve desen isimleri ya da erkek giyim kreasyonları, kadın giyim kreasyonları gibi genel isimlerle anılır. Mevsim isimleriyle anılan kreasyonların arasında sonbahar, kış, ilkbahar, yaz, Sonbahar/Kış, İlkbahar/Yaz gibi çeşitli kreasyon türleri bulunur. Mevsimsel kreasyonlar o mevsimin iklim koşullarına ve günün moda trendlerine uygun olan şık, estetik ve etkileyici tasarımlar yaratmayı hedefler. Modacıların ya da modaevlerinin isimleriyle anılan kreasyonlar, bulundukları ülkede veya dünya çapında ün yapmış ünlü modacı veya modaevlerinin yarattığı özgün tasarımlardan oluşur. Marka isimleriyle ifade edilen kreasyonlar da yine ülke veya dünya genelinde tanınan ünlü markaların üretmiş oldukları çeşitli özgün tasarımlardan oluşur. Ünlü modacı, modaevi veya markaların üretmiş olduğu kreasyonların, zaman zaman çeşitli kadın ve erkek modellerin katılımıyla düzenlenen gösterişli defilelerle tanıtımları yapılmaktadır. Moda ve giyim alanındaki ana kreasyon türlerinin, kendilerine özgü alt kreasyon isimleri ile anılan çeşitli alt kreasyon türleri de vardır. Plaj kreasyonları, kısa elbise kreasyonları, kadın iç giyim kreasyonları, büyük beden kreasyonları, etek kreasyonları gibi tasarımlar bu alt kreasyon türleri arasında yer alır.
Melanj Dokumacılıkta ve tekstilde kullanılan terimlerden biri olan melanj, değişik renkteki elyafların farklı oranlarda karıştırılması ile hazırlanan çok renkli bir iplik türüdür. Sözcük anlamı “karışık şey, muhtelif şeylerden ibaret” olan melanj, Fransızca kökenli bir sözcük olup genellikle terim anlamı ile karşımıza çıkar. Kırçıllı görünümü ve değişen renk tonları ile tek renkli ipliklerden ayrılan melanj, kullanılan ham maddenin doku, yumuşaklık, kalınlık ve esneklik gibi karakteristik özelliklerini yansıtır. Melanj iplikler üretilirken iplikte istenilen renk miktarı, kullanılan boyalı elyaf miktarına göre değiştiği için melanj, karışık renkli iplikler olarak tanımlanır. Melanj iplik hazırlanırken harman hallaç, vigure baskılı kamgarn tops ve bantlardan dublaj denilen üretim yöntemleri kullanılır. İplik üretiminde genellikle standartlaşmış harman elyaf karışımları tercih edilir. Melanj iplikte, ilk aşamada elde edilen rengin kalitesini yitirmemesi için ipliğin içerisine sim, kırçıl, nope, yün, angora gibi elyaflar ikinci adımda ise dublaj dairesi uygulanır ve böylece farklı karışımlar yapılarak birden çok iplik üretilir. Farklı yöntemlerle hazırlanan melanj iplikler, ağırlıklı olarak dokumada ve örmede kullanılır. Melanj ipliklerin karışımında kullanılan her elyaf çeşidi ipliğin kalitesini ve türünü değiştirebilir. Yün ağırlıklı elyaflar tekstil alanında kullanılan melanj kumaşların üretiminde rol oynar. Üretiminde ağırlıklı olarak kullanılan ipliğe göre kumaşlar; pamuk melanj, polyester melanj, viskon melanj ve penye melanj gibi isimler alır. Melanj iplik çeşitlerinden üretilen kumaşlar modaya bağlı olarak ev tekstilinden giyime kadar her alanda kullanılabilir. Mobilya kaplamalarında sıkça duyulan gri melanj daha birçok ev tekstil eşyasında görülür. Giyim sektöründe ise ağırlıklı olarak sweatshirt, tişört ve eşofman gibi parçalarda kullanılan kumaşlar; kaban, bere veya kazak gibi kışlık giysilerde de sıkça tercih edilir. Üretildiği ipliğe göre dokusu değişen melanj kumaşın tekstilde kullanıldığı alanlar oldukça geniştir.
Masculin Maskulen, Fransızca kökenli "masculin" kelimesinden dilimize geçmiştir. Genel olarak erkek, erkeksi, erkek gibi, erkeği andıran, eril ve erkeğe benzeyen gibi anlamlara gelir. Fransızcaya da Latincede bulunan "masculinus" sözcüğünden geçmiştir. Maskulen, aynı zamanda feminen kelimesinin zıt anlamlısıdır. Modaya da yansımış olan maskulen sözcüğü, genel olarak kadın giyimi için kullanılmakla birlikte erkeklerin giyim stilini de etkiler. Erkek modasında daha çok erkeksiliğin ön plana çıkarıldığı kıyafetleri tanımlarken kullanılabilir. Maskulen, kadınlar için üretilen kıyafetlerin erkeksi çizgilerle tasarlanmasıdır. Erkeksi giyim tarzının hakim olduğu çok sayıda aksesuar ve eşya ç