Şişme Havuz

Şişme Havuz

Hem eğlendiren, hem de sağlığı olumlu yönde etkileyen birçok aktivite vardır. Amatör ya da profesyonel olarak yapılan yüzme de bu sporlardan biridir. Genellikle yaz aylarında yapılan yüzme aktivitelerinin birçok faydası bulunur. Öncelikle tüm vücudu çalıştırdığı için en iyi sonuç alınacak sporlar arasındadır. Aynı zamanda ciğerlerin kapasitesini de artırdığından solunum sistemi üzerinde de oldukça etkilidir. İyi bir egzersiz olması gibi fiziksel faydalarının yanı sıra ruhsal faydaları da vardır. Bunlardan biri modu yükseltmesi diğeri ise stresi azalmasıdır. Yüzme, bebekler için de oldukça faydalı aktivitelerden biridir. Egzersiz olması açısından bebeğin koordinasyonuna ve denge kurmasına yardımcı olur. Kas gelişimini destekler, iştahını artırır ve ebeveyn ile bebek arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirir. Eğlenceli bir aktivite olmasıyla da bebeklerin iyi zaman geçirmesini ve bu bağlamda rahatlamasını sağlar.

Bu spor, genellikle olimpik yüzme havuzları, şişme havuzlar ya da denizlerde yapılır. Eğer deniz ya da klasik havuzlara ulaşım imkânı kısıtlı ise şişme havuz avantajı ile çoğu yerde bu aktivite gerçekleştirilebilir. Şişme havuzların kendi içlerinde farklı birçok modeli bulunur. En çok bilinen ve tercih edilenler arasında olan plastik şişme havuz çeşitleri farklı renk, derinlik, genişlik ve şekillerde üretilir. Bebekler ya da çocuklar için, arkadaş grupları ya da geniş aileler için farklı farklı modeller önerilir. Havuzun derinliği için yüzecek kişilerin boyları, genişliği için de hem kişi sayısı, hem de havuzun koyulacağı alanın dar ya da geniş olma durumu etkili olmaktadır. Şekil olarak da en çok yuvarlak ya da oval şişme havuz tarzları bilinmekte ve tercih edilmektedir. Bunun dışında kare ya da dikdörtgen şekiller de özellikle dar alanlar için önerilenler arasındadır. Siz de hem eğlenmek, hem de güzel bir aktivite gerçekleştirmek için şişme havuzlardan dilediğiniz modeli tercih edebilirsiniz.

Küçük Alanlar İçin Şişme Havuz Seçimi

Şişme havuzlar, genellikle geniş bahçe ya da teras gibi büyük alanlara konulur düşüncesi yanlıştır. Çünkü balkon ya da küçük bahçeler için uygun boyutlarda da birçok havuz modeli bulunur. Şişme bir havuz almaya karar verenler, ilk önce havuzu koyacakları alanı ölçmelidir. Bu alana rahat bir şekilde sığacak bir seçim yapmak hem rahat yüzmeyi sağlar, hem de havuzun zarar görmesini engeller. Küçük şişme havuz seçimi yaparken bir diğer önemli kriter de alanın şeklidir. Daha oval bir alana ya da uzun ve dar bir alana sahip olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda hem derinlik, hem de kişi kapasitesi açısından farklı birçok model karşınıza çıkar. Öncelikle dar ve uzun ya da geniş ve kısa alanlar için dikdörtgen şişme havuz almak kesinlikle faydalı olacaktır. Çünkü bu sayede alanı daha avantajlı kullanarak tahmininizden daha büyük bir havuz alabilirsiniz. Daha oval biçimde bir alana sahipseniz de yuvarlak modellere göz atabilirsiniz. Küçük boy havuz modellerinde derinlik de yine değişkenlik gösterir. Eğer kapalı bir alanda kullanacaksanız yine bu kriteri de göz önünde bulundurmanız gerekir. Alan genişledikçe daha çok su alabilen yüksek kapasiteli modeller tercih edilebilir.

Sadece büyük ya da küçük değil orta genişlikte alanlar için de seçenekler fazladır. Orta boy şişme havuz modellerinde de hem tasarım, hem kapasite, hem de derinlik olarak ihtiyaca uygun tercihler yapılabilir. Derinlik özelliği her boyutta havuz için farklı seçeneklerde sunulsa da genellikle şişme bir havuzun derinliği boyu ile çok büyük farklılık içermez. Bunun sebebi de havuz su doluyken denge kaybı yaşamayı engellemektedir. Bu tarz dar alanlar için kullanılacak havuz boyutları ortalama olarak 150 cm genişliğinde ve 40 cm derinliğinde olabilir. Fakat 200 cm uzunlukta ve 70 cm derinlikte olan modeller de bulunmaktadır. Bu havuz çeşitleri, maksimum 2 ya da 3 kişinin rahatlıkla sığabileceği şekilde üretilmektedir. Küçük ve orta boyuttaki havuzlarda mavi, sarı ya da lacivert gibi tek renkli tasarımlar mevcuttur. Aynı zamanda zevke bağlı olarak farklı renkler ile dizayn edilmiş modeller de kullanıcının beğenisine sunulur. Özellikle çocuklar için kullanıma uygun desenli seçenekler de tercih edilebilir. Havuz büyüklüğü seçiminde havuzun kurulacağı alanın ölçüleri önemli bir kriter olarak karşımıza çıkar. Bu gibi teknik kriterler belirlendikten sonra zevke uygun birçok tasarım tercih edilebilir.

Kalabalık Ortamlar İçin Şişme Havuz Seçenekleri

Evinizde geniş bir bahçeniz ya da büyük bir yazlık alanınız varsa büyük boylarda havuzları ve hatta dev şişme havuz modellerini rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Arkadaşlarınız, kuzenlerinizle ya da çevrenizdeki herhangi bir kalabalık grup ile kaliteli vakit geçirmenin yollarını arıyorsanız yüzme aktivitesini gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle kalabalık arkadaş grubuyla eğlenmek ve güzel vakit geçirmek için bu tarz havuz modelleri oldukça idealdir. Geniş bir alana sahipseniz büyük bir havuz kullanabilir ve kişi sayısı fark etmeksizin rahatlıkla eğlenebilirsiniz. Bu tarz havuzlar, genellikle 300 cm veya daha fazla genişlikte ve 70 cm ve üzeri derinlikte olmaktadır. Dev boyut olarak adlandırılan modellerde ise 550 cm genişlik ve 120 cm derinlik gibi modeller olmasının yanı sıra 3 metreye kadar derinliği artan havuz çeşitleri de bulunmaktadır. Eğer yetişkinler için şişme havuz alınacaksa yüzme ve hareket rahatlığı öncelik olarak belirlenerek şişme havuzların derin ve geniş modelleri tercih edilmesi önerilir. Büyük ya da dev fark etmeksizin kalabalık ortamlar için bu tarz havuzlar alınabilir. Tabii ki havuzda yüzecek insanların sayısı kadar havuzun konulacağı alan da önemlidir. Geniş boyutlarda havuzların fazla yer kapladığı unutulmamalı ve göz önünde bulundurulmalıdır.

Özellikle prefabrik olarak geçen ve normal şişme havuzlardan daha farklı yapıda olan dev havuz modelleri, havuzun genişliği dışında da ekstra yere sabitleme gerektirdiği için daha da fazla alanda ve mümkünse açık alanda kullanılması daha avantajlı olacaktır. Çünkü bu tarz alanlarda denge havuzun şişmesinden değil tıpkı çadırlarda olduğu gibi toprak ve benzeri zeminlerde yere sabitlenen ipler sayesinde gerçekleşir. Şişme havuzların derinliği konusunda kalabalıktan ziyade ortalama boy baz alınarak bir tercih yapılabilir. Örneğin; küçük çocuğunuz ve arkadaşları eğlensin diye bir havuz alacaksanız 1 metre ve alt ya da hem eğlenmek, hem de profesyonele yakın yüzme deneyimi için bir havuz alacaksanız da 3 metrelik şişme havuz modelleri gibi yüksek derinlikleri tercih edebilirsiniz. Yüzmek ya da eğlenmek dışında kaliteli vakit geçirmek için alınabilecek farklı teknik özelliklere sahip havuz modelleri de mevcuttur. Eğer spa olarak kullanmak için bir şişme havuz arıyorsanız içinde oturma yerleri bulunan ya da başınızı koymak için kenarlarda çıkıntılar bulunan modelleri alabilirsiniz. Aynı zamanda hem spa, hem de masaj yapma özelliklerine sahip şişme havuz modelleri de tercih edebilirsiniz. Bu bağlamda seçim yaparken beklentiler de çok önemlidir.

Aile Şişme Havuz Seçenekleri

Ailenizle kaliteli vakit geçirmek için birçok aktivite ya da beraber yapılabilecek sporlar vardır. Özellikle yaz aylarında yüzmek, bu sporlardan biridir. Siz de eşiniz ve çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirmek, ilişkilerinizi sağlamlaştırmak ve aynı zamanda egzersiz de yapmak istiyorsanız kesinlikle beraber yüzmeyi tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında deniz kenarına kaçamayan ya da yakınlarında havuz bulunmayan aileler için yüzerek eğlenmenin en iyi yolu şişme havuzları kullanmaktır. Siz de şişme havuzlardan ailenize uygun modelleri tercih ederek kaliteli zaman geçirmek adına önemli bir adım atabilirsiniz. Ailenizde bulunan kişi sayısına ya da çocuk sayısına göre havuz boyutu seçmek, avantajlı olacaktır. Eğer çekirdek bir aileniz varsa 3 ya da 4 kişilik şişme havuz modellerini tercih edebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Onun dışında 2 kişilik ya da daha fazla bütün modeller aileler için uygundur. Kişi sayısı aynı zamanda havuz içindeki su oranını da etkiler. Havuz içinde ağırlık arttıkça doğal olarak su da yükselmekte ve taşabilmektedir. Bu sebeple o an havuzu kullanacak kişi sayısına uygun olarak su doldurulmalıdır. Örneğin; 2 kişi kullanacaksa daha fazla fakat 4 kişi kullanacaksa daha az su konulabilir. Yine de havuzun doğru biçimi alabilmesi için belli miktarda su kesin olarak konulmalıdır. Bu miktar havuz boyutlarına göre değişiklik gösterir.

Kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmenin en güzel yollarından biri olan yüzme sporu aileler için de vazgeçilmezdir. Hem aile için uygun olacak, hem de balkonunuza, terasınıza ya da bahçenize sığabilecek ölçülerde havuz bulmak çok önemlidir. Bu noktada kısa fakat geniş bir alana sahipseniz ailenizin sığamayacağı kadar küçük bir havuz almak yerine geniş şişme havuz modellerini almanız daha avantajlı olacaktır. Eğer tam tersi şekilde uzun ve dar bir alana sahipseniz, bu durum da ise uzun şişme havuz modelleri, sizin için en iyi tercih olacaktır. Bu şekilde alan da en avantajlı şekilde kullanılmış olur ve hem rahatlıkla aileniz sığar, hem de eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Bunlar dışında eğer küçük çocuklarınızın yüzebileceğinden daha derin bir havuzda yüzmeyi tercih ederseniz iki adet farklı boyutlarda şişme havuz alabilirsiniz. Biri iki ya da daha fazla yetişkin için uygun olurken diğer çocuklar için daha uygun boyutlarda şişme havuzlar olabilir. Fakat yüzme dışında suyun içinde yatmak ve oturmak veya oyunlar oynamak için siz de geniş fakat derin olmayan bir aile boy havuz tercih edebilirsiniz.

Çocuk Şişme Havuz Modelleri

Çocuklar için yüzmek, uzun ve sağlık geçirecekleri bir hayatın ilk adımıdır. Yüzmenin ve hatta suyun içinde olmanın bile çocuklar ve bebekler için birçok faydası bulunur. Yüzme sporu, çocukların kalp kaslarının güçlenmesine yardımcı olur. Bu sayede ileriye dönük felç gibi fiziksel rahatsızlıklar önlenebilir. Yüzme aynı zamanda vücudun tamamını çalıştıran harika bir egzersizdir. Bu sebeple obezite gibi sağlık sorunlarını önlemek için ideal sporlardan biridir. Yine çocuklarda görülebilen ve sağlık sorunlarına da yol açabilen iştahsızlığı giderir. Çünkü yüzme, enerji vermeyi gerektiren bir spordur ve acıktırır. Fakat egzersiz de olduğundan sağlıksız kilo almayı önler. Bunların yanı sıra yüzmek çocuklara zindelik, tecrübe ve denge kurabilme kabiliyeti kazandırır. Özellikle yaz aylarında yapılan yüzme sporu, iş yoğunluğu gibi sebeplerle tatile çıkamama sonucu zor hale gelebilir. Böyle durumlarda şişme bir havuz almak, mükemmel bir çözüm olacaktır. Bu sayede çocuklarınız hem yüzmenin faydalarından yararlanacak, hem de eğlenceli vakit geçirmenin keyfine varacaktır. Büyük ya da aile boy gibi ölçülerin dışında çocuklar için üretilen şişme havuzları daha farklı ölçülerde ve modelden modele değişen özelliklerde üretilerek kullanıcının beğenisine sunulur. Siz de çocuğunuzun yaşına ve boyuna göre uygun şişme havuzları kolayca bulabilirsiniz.

Daha küçük yaşta çocuklar ve suyun içinde saatlerce oyun oynamayı seven çocuklar için oturaklı şişme havuz modelleri mevcuttur. Bunun dışında yine küçük bebekler için havuzun içine koyulan oturaklı modeller de kullanılabilir. Bu modellerin genellikle ortalarında bebeklerin bacaklarını geçirmek için iki delik bulunur, bu delikler sayesinde bebekler hem oturarak suyun keyfine varabilir, hem de düşme tehlikesinden korunmuş olur. Yine çocuklar için kaydıraklı şişme havuz tasarımları da popüler ürünler arasındadır. Bu modeller, genellikle ek parça olmadan kendinden kaydıraklıdır ve dinozor, ördek ya da köpek balığı gibi birçok figürde tasarımı bulunmaktadır. Kaydıraklı modeller arasında en çok kaplumbağa ve salyangoz tasarımlı fıskiyeli çocuk havuzu, gülen yüz fıskiyeli çocuk havuzu ve köpekbalığı ve palmiye ağaçları ile tasarlanmış çocuk havuzu modelleri en çok tercih edilenler arasındadır. Özellikle hareketli çocuklar kendi havuzlarında rahatça oyun oynarken oldukça dikkat etmek gerekir. Eğer siz de bu sebeple şişme havuz alıp almamakta kararsız kaldıysanız yumuşak tabanlı şişme havuz çeşitleri tam size göre olabilir. Bu modellerde taban kısmı da şiştiği için ekstra bir yumuşaklık ve güvenlik sağlar. Çocuğunuz içinde rahatça oturabilir ve dilediği gibi oyun oynayabilir.

Her Bütçeye Uygun Şişme Havuz

Eğlenmek, egzersiz yapmak, yazın sıcağından kaçmak ya da sevdiklerinizle kaliteli vakit geçirmek için şişme havuzları tercih edebilirsiniz. Hem çocuklarınız, hem de sizin için eğlenirken spor yaptıran bu aktiviteyi siz de bahçenizde ya da terasınızda kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Şişme havuzların geneline bakıldığında en büyük fark ölçülerdir. Bir şişme havuzun genel ölçüsüne bakmak için uzunluk, genişlik ve derinlik ölçülerine bakmak gerekir. Dikdörtgen havuzlarda uzunluk ve genişlik farklı olmaktadır fakat kare şişme havuz çeşitlerinde böyle bir farklılık söz konusu değildir. Aynı şekilde yuvarlak şişme havuz modellerinde de ekstra bir uzunluk olmadığı için genişlik ve derinliğe bakmak yeterli olacaktır. Zaten şişme havuzlarda bir diğer ayrım da kare, dikdörtgen ya da oval olmasıdır. Bunun dışında derinliğe ve genişliğe bağlı olarak havuzların içine alabildikleri maksimum su miktarı değişir. Bu tarz havuzlarda ayrıca taban şişme ya da klasik tabanlar da bulunur. Şişme tabanlar, ekstra yumuşak tabanlı olarak geçmekte ve özellikle küçük çocuklar için tercih edilmektedir. Bir şişme havuzun genel ölçüsü, kaç litre su aldığı, şekli ve taban özellikleri gibi tüm teknik özellikler, fiyatını etkilemektedir. Fakat bunun dışında da fiyatı etkileyen daha tasarım odaklı ve kullanım şekline bağlı olarak değişen özellikler de bulunur.

Tasarım odaklı değişiklikler özellikle çocuklar için üretilen şişme havuzlarda daha çok görülmektedir. Çocuklar için kaydıraklı ve oturaklı gibi kullanıma göre farklılaşan tasarımlar vardır. Özellikle kaydıraklı modellerde kaydırağın şekli, ekstra tasarımda bulunan figürler ve yine havuzun boyutu ile fiyat değişiklikleri görülmektedir. Oturaklı modellerde ise oturak yüksekliği ya da sayısı değişebilmektedir. Aynı şekilde hem oturaklı, hem de kaydıraklı olarak tasarlanmış farklı figürlerle dizayn edilmiş çocuk havuzları da bulunmaktadır. Fakat genel olarak bakıldığında şişme havuz fiyatları, modellerin de oldukça geniş olmasından dolayı her bütçeye uygun olabilecek geniş bir aralıktadır. Bu sebeple hem çocuklar için, hem de yetişkinler için üretilen farklı tasarımlarda bütçeye uygun havuzu bulmak hiç zor değildir. Genel olarak bakıldığında bir şişme havuz almaya karar verdiğinizde ilk önce ölçülerini kendinize ya da çocuklarınıza ve havuzu kullanacağınız alana uygun olarak belirlemeniz gerekir. Ardından tasarımı zevkinize uygun olarak seçmeniz de aktiviteyi daha da eğlenceli kılar. Son olarak da bütçe aralığınıza uygun havuzu bulmanız gerekir. Tüm bu kriterleri tam da size uygun olarak bulabileceğiniz şişme havuz modellerine göz atmak ve güvenle alışveriş yapmak için Hepsiburada adresini ziyaret edebilirsiniz.

Şişme Havuz Nasıl Kolay Şişirilir?

Şişme havuzları, genellikle havuzu alırken yanında verilen ya da ekstra alınan pompalar ile kolayca şişirilebilir.

Şişme Havuz Nasıl Temizlenir?

Klasik şişme havuzları, genellikle önce silinerek ve ardından bol su ile yıkanarak temizlenir. Bunun dışında filtrasyon sistemi olsa bile havuzu düzenli aralıklarla temizlemek önerilir.

Şişme Havuz Nasıl Söndürülür?

Şişme havuzu söndürmek için öncelikle içindeki suyu boşaltmak gerekir. Ardından tıpasını çıkartarak havanın çıkmasını bekleyebilir ya da işlemi hızlandırmak adına havuzun üstüne hafifçe baskı uygulayabilirsiniz.

Şişme Havuz Kurulumu Nasıldır?

Şişme havuzu çeşitli pompalar ile şişirilmektedir. Ardından bir su hortumu yardımıyla içine su koyulur. Fakat burada suyu tazyikli koymamaya dikkat edilmelidir.

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Şişme Havuz Fiyatları

1168 ürün listeleniyor
Kuponlu Ürünler
Fotoğraflı Değerlendirme
Yurt Dışından Ürünler
İndirimli Ürünler
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
Hemen Al Sonra Öde
Sepette Kampanyalı Ürünler
Toplam 24 / 1168 ürün
DSACategoryId/60001546/2147483604/1800549/1300149