ARA
Konum
Konum seç
Efsane Teslimat'lı ürünleri görmek için konum seçin
Giriş Yap
0Sepetim
Arifoğlu
Arifoğlu Lavanta Yağı 100 ml

Arifoğlu Lavanta Yağı 100 ml

Arifoğlu
%0 indirim 59,90 TL 59,90 TL
( / adet)
miktar
%
  • (Kargo Bedava)
  • (Kargo Bedava)
DSACategoryId/2147483619/28001469/60001330/60001332
Arifoğlu Lavanta Yağı 100 ml

Arifoğlu Lavanta Yağı 100 ML


Lavanta (Lavandula angustifolia Miller) 

Ballıbabagiller(Lamiaceae) familyasından Lavandula cinsini oluşturan mor, mavi veya kırmızı çiçekleri olan, güzel kokulu bir bitkidir.Ülkemizde daha çok Akdeniz bölgesinde süs bitkisi olarak yetiştirilir.
Lavanta bitkisinden  su buharı Distilasyonu ile elde edilen uçucu bir yağdır.Aromaterapi ve kozmetikte yaygın olarak kullanılır.Tatlı Badem yağı veya jojoba yağı ile seyreltilerek haricen kullanılması önerilir.

Akdeniz Bölgesi ülkeleri ve Türkiye?de (İstanbul) süs bitkisi olarak yetiştirilir. Bu tür 100 cm kadar yükseklikte, çalı görünüşünde, yapraklar gümüşi, çiçekleri ise koyu mor renkli bir bitkidir. Kuvvetli özel kokulu ve acı lezzetlidir.


ELDE EDİLİŞ YÖNTEMİ:

Lavanta çiçeklerinden su buharı distilasyonu yöntemi ile elde edilmektedir.


İÇİNDEKİLER:

Lavanta Yağı - Lavender Oil (Lavandula angustifolia Miller Oleum)


Menşei: Türkiye

 Lavanta yağı çoğunlukla buhar distilasyonu yoluyla lavanta bitkisinin çiçeklerinden ekstrakte edilir. Lavanta çiçekleri oldukça kokuludur ve güzeldir. Bu nedenle, geleneksel olarak lavanta esansiyel yağı parfüm yapımında kullanılmaktadır. Yağı ise aromaterapide oldukça faydalıdır. Birçok aromatik karışımlar ve kombinasyonlar lavanta yağı kullanılarak yapılmaktadır.

Tavsiyeler
Losyonlara, şampuanlara ve cilt bakım ürünlerine birkaç damla yağ ilave ederek bu sevilen aromanın keyfini çıkarabilirsiniz.
1 fincan Epsom tuzu ve 4 damla yağ bir araya getirdikten sonra sıcak bir banyoyla birleştirerek spa benzeri bir rahatlama yöntemini deneyebilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı, şeker ve lavanta esans yağı ile basit bir ev yapımı masaj karışımı hazırlayabilirsiniz.
Lavanta yağını kullanarak omuzlara, boyuna ve sırta masaj yapabilirsiniz.
Yastığınızda birkaç damla lavanta yağı damlatabilir veya suyun içine ekleyip sprey olarak kullanabilirsiniz.
Topikal: Doğrudan istenilen alana 2-4 damla yağ uygulayın. En hassas cilt hariç seyreltme gerekli değildir. Gerektiği gibi kullanın.

Aromatik: Günlük olarak 1 saat olmak üzere 3 kez yayılır.

UYARILAR: Oda sıcaklığında ağzı kapalı, ışık almayan yerde saklayınız. Şeker, böbrek hastaları ve hamilelerin doktor kontrolünde kullanması önerilir

Türü Lavanta Yağı
Diğer
Garanti Süresi (Ay) 24
Yurt Dışı Satış Yok
Stok Kodu HBV00000XC3HZ
Bu ürün hakkında soru bulunmuyor.
Fiyat Satıcı Kargoya Veriliş Tarihi
%
Sepette indirimli fiyat

Popüler aramalar

Başa dön