Pilates Setleri ve Malzemeleri

Modernleşen dünyamızda hareket alanımız da giderek azalmakta. Daha çok masa başında zaman geçiren metropol insanı hiç olmadığı kadar spora ihtiyaç duymakta. Fitness, yoga ve pilates gibi sporlarla modern hayatın getirdiği fiziksel ve ruhsal yorgunluğu üzerimizden atmaya çalışıyoruz. Masa başında çalışan birçok insanın şikayeti olan bel ve sırt ağrılarının çözümü olarak pilates ve benzeri sporlar oldukça işe yaramakta. Günün stresiyle de baş edebilmemiz için oldukça önemli olan bu sporlar, fiziksel olarak odaklandıkları bölgeler, yapılış biçimleri, süreleri gibi birçok unsurla birbirlerinden ayrılmakta.

Eğer siz de spor sayesinde yeniden canlanmak ve harekete geçmek istiyorsanız, sizin için en uygun olanı seçin ve zaman kaybetmeden başlayın. İster evinizin konforunda isterseniz de bir spor salonunda

Hızla vücudunuzu şekillendirmek, duruş bozukluğunu gidermek ya da bölgesel sıkılaşma sağlamak isterseniz pilates sizin için en iyi seçenek olacaktır. Evinizin konforunda da rahatça uygulayabileceğiniz bu spor için gerekli pilates matı, pilates topu, pilates lastiği, pilates çemberi gibi pilates malzemelerine hızlıca ulaşabilir, sizin için en uygun pilates setini oluşturabilirsiniz.

Pilates; bedeni, nefesi ve zihni senkronize eden bir çalışma sistemine sahiptir. Kas ve kemiklerden oluşan insan bedeni, kaslar sayesinde hareket edebilmektedir. Sıkı ve sağlıklı kaslarla desteklenmeyen kas sistemi, ilerleyen yaşla birlikte birtakım sorunlara neden olacaktır. Raşitizm, omurga eğriliği ve ateşli romatizma gibi birçok ileri yaş rahatsızlığına pilatesle erken bir önlem alınabilir.

Vücut merkezine odaklanan pilates, kas sistemini esneme ve gerilmelerle şekillendirir ve daha estetik bir görünüme sahip olmanızı sağlar. Doğum sonrası kiloların verilmesinde, kilo kayıplarında yaşanan sarkmalarda da oldukça etkili olan pilates; duruş bozukluğunun getirdiği kamburluğun da hızla iyileşmesini sağlar.

Pilates, günümüzde özellikle bir kadın sporu olarak görülmektedir. Fakat kaslarda sağladığı kuvvetlenme ve esneklikle birçok sakatlanmanın da önüne geçen pilates, artık erkekler içinde ideal bir spor olarak görülmeye başlanmıştır. Kas gelişimlerini pilatesle destekleyen birçok erkek, daha hızlı ve etkili bir sonuç elde edebilmekte ve spor kaynaklı sakatlanmaların önüne geçebilmektedir.

Pilates Benim İçin Uygun mu?

Daha önce spor yapmış olanlar kadar, hep niyetlenmiş ama bir türlü spora başlayamamış ve daha önce hiç spor yapmamış olanlar için de uygun bir spor olan pilates, yaşınız ve spor geçmişiniz ne olursa olsun sizin için uygun bir spordur.

Yaş ve yeterlilik sınırlandırması olmayan pilatesi, yapmakta olduğunuz diğer sporlara destekleyici olarak düşünebilir ve uygulayabilirsiniz. Fitness, yoga, koşu ya da yüzme gibi sporlarla uğraşıyorsanız pilates sizin için mükemmel bir destekleyici olabilir. Evinin rahatlığında spor yapmak isteyenler için de ideal olan pilates, edinilen doğru pilates malzemeleri ya da en uygun pilates setleri sayesinde spor salonuna gitmeden uygulanabilen bir spordur.

Özellikle şehir hayatının getirmiş olduğu fiziksel ve ruhsal bozuklukların onarılmasında etkili olan pilates, sadece fiziksel olarak değil, ruhsal olarak da canlanmanızı sağlayacaktır. Depresyon, kaygı bozuklukları ve özgüven sorunları gibi modern insanda oldukça sık rastlanan psikolojik sorunlarda da etkili olan pilates, yaşınız kaç olursa olsun sizi dıştan içeriye yenileyecek ve canlandıracaktır.

Neden Pilates Yapmalısınız?

  • Pilates bütüncül bir çalışmadır. Pilates sayesinde bütün kaslarınız doğru ve dengeli bir biçimde çalışır.
  • Pilates sayesinde gelişen ve güçlenen kas sistemiyle günlük koşuşturmanız bile daha kolaylaşacak ve rahatlayacaksınız. Sizi yormayan bir iş günü şaşırtıcı olabilir ama pilatesle bunu başarabilirsiniz.
  • Yaşınız ne olursa olsun pilatese geç kalmış sayılmazsınız. İster ellisinde olsun ister yirmilerin başında, pilates tam size göre bir spor.
  • Kan dolaşımını hızlandıran pilates sayesinde daha genç hissedersiniz. 
  • Nefese de odaklanan pilates ile kalp sağlığınızı korurken, kolesterolünüzü de düzenleyebilirsiniz. 
  • Fıtık, bel ve sırt ağrıları, romatizma gibi sorunlarınızdan pilates sayesinde kurtulabilirsiniz. Uzun süre masa başında çalışmanın getirdiği omurga eğriliği gibi basit sorunlardan daha komplike sorunlara kadar birçok iskelet sistemi rahatsızlığını pilates sayesinde aşabilirsiniz.
  • Pilates bedeninizi daha esnek hale getirirken, hareketliliği arttırarak yaşam kalitenizi de yükseltir. 
  • Düzenli olarak pilates yaptığınızda beliniz incelir, kalça ve karın bölgeniz sıkılaşır. Daha estetik bir görünüme kavuşabilirsiniz. 

Pilates Türleri Nelerdir?

Kullanılan malzeme ve uygulanan yöntemlerle pilates zaman içinde çeşitlenmiştir. Pilatesin kimi çeşitleri her yaş ve seviyeye uygunken bazı çeşitleri daha fazla beden esnekliği ve kondisyon isteyebilir. Pilatesin değişen türleri, bedenin farklı kısımlarına odaklanır ve odaklandığı bölgede maksimum gelişmeyi amaçlar.

  • Mat Pilates: Pilatesin klasik versiyonu ve en çok uygulanan çeşidi diyebiliriz. Mat pilates, omurga üzerinde yoğunlaşarak postür sorunları için oldukça etkili hareketler barındırır. Mat pilates seçmeniz durumunda sabır ve kararlılığın önemli olduğunu unutmamanız gerekir. Belirlediğiniz hedefe ulaşmak için belirli periyotlarda çalışmalı ve kararlı olmalısınız.

  • Aletli Pilates: Gelişen teknolojiyle birlikte pilates için geliştirilen aletler bu sporun bambaşka bir hâl almasına neden oldu. Kişiye özel ayarlanabilen makineler ve yine kişiye özel bir program ile ilerleyen aletli pilates hareket sayısını ve çeşidini arttırarak belirlenen hedefe daha hızlı ulaşılmasında oldukça etkilidir.

  • Pilates Reformer: Sadece bir spor olarak değil aynı zamanda bir tedavi yöntemi olarak uygulanan pilates reformer, aletli pilatesin bir türüdür. Reformer denilen tekerlekli ve yaylı bir sistemle yapılan pilates reformer, bedenin iki tarafında sağladığı simetrik gelişmeyle pilatesin diğer türlerinden ayrılır.

  • Pilates Barrel: Omurga odaklı çalışan bu pilates sistemi, ahşap varile benzer bir yapıyla çekme ve germe odaklı bir çalışma prensibine sahiptir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği bir sistem olan barrel pilates etkili sonuçlar verebilmektedir. Aynı zamanda bu pilates türü skolyoz tedavisinde de başarılı sonuçlar vermektedir.

  • Cadillac Pilates: Karın kası odaklı çalışılan bu pilates türü; ayakta, yatarak ve asılarak yapılabilen birçok hareketi kapsar. Cadillac pilates, temel olarak karın kasları odaklı olsa da hareket çeşitliliği sayesinde bütün kas gruplarını çalıştırır. Yaylar ve bardan oluşan bir sisteme sahip Cadillac pilates alt ve üst kas gruplarını etkili bir biçimde güçlendirir. 

Pilates İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Her sporda olduğu gibi pilatese başlamak için de birkaç gerekli malzeme vardır; fakat bu sizi korkutmasın. Çok fazla alet ve ekipman gerektirmeyen pilates, bu özelliğiyle diğer sporlardan farklıdır. Vücut ağırlığınızı esas alan pilates, ağırlık ekipmanlarına ihtiyaç duymaz. Hızlı ve basit bir şekilde ulaşabileceğiniz pilates malzemelerine, aynı anda sahip olabileceğiniz gibi çalışma temponuza ve odaklandığınız bölgeye göre zamanla edinebilirsiniz. İşte pilates için gerekli birkaç malzeme;

  • Pilates Matı: Pilatesin olmazsa olmazı olan pilates matı, her şeyden önce sizin güvenliğiniz için gerekli. Hareketler sırasında sizin kaymanızı engelleyen pilates matı, sizi sakatlanmalardan da korur. Çeşitli kalınlıklarda olan pilates matları diz ve eller üzerinde yapılan hareketler için yumuşak bir destek olur. Pilates matınızı ağırlığınıza ve boyunuza göre en uygun kalınlıkta seçmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Diz ve bilekleri hassas olanlar daha kalın bir pilates matı tercih edebilirler.

  • Pilates Çemberi: Ana kas gruplarını çalıştırmak için etkili olan pilates çemberi, bacak ve kol egzersizleri için vazgeçilmezdir. Esnek bir malzemeden üretilmiş olan pilates çemberi birçok hareketi yapabilmenizi sağlayacaktır.

  • Pilates Topu: Pilates matı kadar gerekli olan malzemelerden biri de pilates topudur. Büyük ve küçük olmak üzere iki çeşidi olan pilates topları, vücudu güçlendirmek ve kas gruplarını harekete geçirmek için oldukça gereklidir.

  • Pilates Lastiği: Kol ve bacak egzersizlerinin vazgeçilmezi olacak pilates lastikleri, farklı direnç ve boylarla çalışmanızı çeşitlendirecek, kas gelişiminizi destekleyecektir. Hafif, orta ve sert seçenekleriyle çalışmak istediğiniz kas grubuna göre seçebileceğiniz pilates lastikleri, farklı renk seçenekleriyle de sporu bir eğlenceye dönüştürebilir.

  • Pilates Kıyafetleri: Bu iş için nefes alan ve teri hızla emebilen pilates kıyafetleri seçmek oldukça önemli. Sizi kuru tutan kıyafetler seçmek daha iyi odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Olabildiğince rahat ve bir miktar vücudu saran kıyafetler seçmek sizi takılma nedeniyle oluşabilecek yaralanmalardan koruyacaktır.

Evde Pilates Yaparken Nelere Dikkate Etmelisiniz?

Elbette diğer sporlarda olduğu gibi pilateste de bir eğitmen eşliğinde çalışmak oldukça iyi olacaktır. Eğitmen sizi, hareketleri doğru yapmanız konusunda yönlendirirken, yanlış yaptığınız hareketlerin neden olduğu sakatlanmalardan da koruyacaktır. Fakat siz de belirli şeylere dikkat ederek evde pilates yapabilirsiniz.

  • Pilates için evinizdeki en uygun köşeyi seçin. Bu köşe hareketleri yapabileceğiniz kadar geniş olmalı, dar ve eşyalara yakın bir köşe sizin sakatlanmanıza neden olabileceği gibi hareketleri doğru yapmanızı da engelleyecektir.

  • Pilates için doğru ve sizin için en uygun matı seçtiğinizden emin olun. Mat sizin kaymanızı ve yaralanmanızı önleyen en önemli pilates malzemesidir. Bu yüzden kaliteli bir pilates matı seçmeniz önemli. Eğer pilates için daha yolun başında iseniz daha kalın pilates matı seçmek daha iyi olacaktır. Çok fazla sırt üstü hareket barındıran pilatesi, daha yumuşak bir zeminde yapmanız bazı sakatlıkların önüne geçecektir. Zamanla ilerlediğinizde pilates matınızın kalınlığını değiştirebilirsiniz.

  • Pilates köşenizde büyük bir ayna bulundurmak sizin için iyi olacaktır. Hareketleri tam ve doğru yaptığınızı gözlemlemeniz için ayna iyi bir yardımcı olabilir; ama sakın aynanızı duvara sabitlemeyi unutmayın.

  • Pilates yapmadan önce evi havalandırmak spor kalitenizi artıracaktır. Beden, zihin ve nefes uyumuna odaklanan pilates deneyimi, kaliteli bir nefesle daha da zenginleşecektir.

  • Eğer müzik dinlemekten hoşlanıyorsanız pilates yaparken dinleyebileceğiniz bir playlist oluşturabilirsiniz. Daha sakin ritimli müzikler hem sizin konsantrasyonunuz artıracak hem de belirli bir tempoya sokacaktır.

  • Pilates sırasında yanınızda su bulundurmak iyi olacaktır. Spor sırasında kaybettiğiniz suyu yeniden yerine koymak hayati bir önem taşır. Kendinizi susuz bırakmanız kas kramplarına, baş dönmesine ve zorlanmaya neden olur. Pilates sırasında bol bol su içmek sizi iyi hissettirecektir.

  • Düzenli pilatesle ilerleme kaydettikçe çeşitli pilates aletleriyle egzersizlerinizi zenginleştirin. Pilates topu, pilates çemberi gibi aletler sizi motive ederken, istediğiniz sonuca daha hızlı ulaşmanızı sağlayacaktır. 

Pilates Yaparken Nasıl Beslenmelisiniz?

Pilates yapmaya başladıktan kısa bir süre sonra bedeninize bakış açınızın değiştiğini fark edeceksiniz. Merkezi kas sisteminizi güçlendiren pilatesle birlikte hayatınız öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılacak. Pilatesle birlikte daha dengeli bir hayata adım atmışken beslenme alışkanlığınızda yapacağınız küçük değişimlerle pilatesin başlattığı değişimi kalıcı bir hale getirebilirsiniz.

Kaliteli yaşamın sırrı ister spor yapın, isterseniz yapmayın dengeli ve yeterli beslenmekten geçer. Pilates gibi bir spor, yağ yakımını artırırken kas gelişimini de destekleyecektir. Bu yüzden hangi tür pilates yapıyor olursanız olun yeterli ve dengeli beslendiğinizden emin olun.

Az yağlı ve protein ağırlıklı beslenmek kas gelişiminizi desteklediği gibi, istenmeyen kilolardan da sizi kurtarabilir. Eğer pilatese yeni başladıysanız daha fazla omega-3 tüketmek yorgunluğunuza da iyi gelecektir. 

Günlük ya da haftalık pilates egzersizlerine başlamadan önce aç ya da tok olmamalısınız. Fazla dolu bir mide egzersiz esnasında sizi oldukça rahatsız edecektir. Boş bir mide sizi enerjisiz bırakacak ve pilates egzersizi için olumsuz etki yaratacaktır. Yemek yedikten üç ya da dört saat sonra pilatese başlamak daha uygun olacaktır.

Pilates sonrası C vitamini bol bir yeşil salata tüketmek bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve aynı zamanda spor sırasında sizi sakatlanmalara karşı korur. 

Günlük sıvı tüketimini artırmak pilates öncesi ve sonrasında sizin yaşam kalitenizi yükseltecektir. Pilates sırasında yanınızda su bulundurmanızı tavsiye ederiz. Vücudumuzun yüzde atmışının su olduğunu düşünürsek, pilates gibi yoğun bir aktiviteye susuz girmek istemezsiniz.

Belirli bir pilates programını beslenmenizle desteklemek kadar dinlenmeyle de desteklemek oldukça önemlidir. Düzenli bir uyku sizi hedefinize götürecek yolda oldukça önemlidir. İyi bir uyku sizi dinlendirmekle kalmaz pilates sayesinde kazandığınız kaslarınızın gelişmesine de yardımcı olacaktır.

Pilates ve Yoga Arasındaki Farklar Nelerdir?

Son dönemlerde yoga ve pilatesi duymayan yoktur. Oldukça popüler olan bu iki spor, modern hayatın karmaşasından uzaklaşarak bu hayatın bize getirdiği olumsuz etkilerden bizi kurtarmayı amaçlar. Pilates ve yoga temel prensip olarak birbirine oldukça benziyor olsalar da birbirlerinden oldukça farklı disiplinlerdir.

Beden ve ruhu bir araya getirmeyi amaçlayan yoga disiplini, meditasyonla birleşerek ruhani bir gelişimi temel alır. Yoga pratiğiyle bedensel kazanımların asıl hedefi ruhani bir olgunluğa ulaşmaktır. Pilates ise bir doktor tarafından fiziksel sorunları düzeltmek için oluşturulmuş bir disiplindir. Spor disiplinini fizyoterapinin tedavi edici yönüyle birleştiren pilates, temel olarak yogadan ayrılmaktadır.

Yoga ve pilates kullandığı araçlarla da farklılık göstermektedir. Yoga sadece bir bedene ve nefese odaklıyken, gelişen teknolojiyle giderek gelişen pilates, birbirinden farklı ekipman ve makineyle oldukça çeşitlilik sunmaktadır. Bir mat, birkaç blok ve bir battaniye gibi basit gereklilikleri olan yoganın aksine pilates; denge topu, pilates çemberi, direnç lastikleriyle oldukça farklı ekipmanlara gereksinim duyar ve hatta pilates için özel üretilmiş makinelerle yapılan egzersizler günümüzde oldukça popülerdir.

Birçok yoga türünde hareketleri stabilize etme ve hareketin içinde derinleşme yaşamak ortak özelliktir; fakat pilates itme ve çekme, germe ve esneme üzerine kurulu hareket dizgelerinden oluşarak daha dinamik bir pratik sağlar.

Pilates beden odaklı bir yapılanmayla fiziksel bir dönüşümü hedefler. Bu, kas ve iskelet sistemine ait bir hastalığı tedavi etmek olabileceği gibi, tamamıyla estetik bir kaygı ile bedenin bir bölümü ya da tamamını çalıştırmak da olabilir. Kilo vermek, duruş bozukluklarını gidermek, fıtığı tedavi etmek pilatesin temel hedefi olabilir. 

Yoga ise uzun bir yolu kendine disiplin edinir. Sekiz aşamalı bir yol izleyen yoga disiplini, en sonunda insanın aydınlanmaya varabileceğini vaat eder. Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana ve Samadhi adımlarından oluşan yoga disiplini, son aşamada yüksek bir ruha ulaşmayı amaçlar.

Kaç Yaşında Pilatese Başlanır?

Pilatese başlamak için belirli bir yaş kriteri bulunmamaktadır. Kas ve iskelet sistemine oldukça iyi gelen bu spora istediğiniz yaşta başlayabilirsiniz. 

Evde Pilates Yapılır Mı?

Pilates, evde yapmak için son derece uygun bir spordur. Uygun pilates malzemeleri ile istediğiniz ortamda pilates çalışması yapmanız mümkündür. Bir mat, birkaç direnç lastiği ve bir pilates topuyla istediğiniz her yerde pilates

yapabilirsiniz.

Pilates ile Yoga Arasındaki Farklar Neler?

Bu iki konu her ne kadar birbirine yakın görünse de temelde felsefe olarak

birbirinden ayrılırlar. Pilates daha çok beden odaklı iken yoga daha çok ruh sağlığına odaklanır. Sizin amacınız ne olursa olsun her ikisi de insan ruh ve beden sağlığını iyileştirmek için son derece önemlidir. 






Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Pilates Seti Fiyatları

3358 ürün listeleniyor
Kuponlu Ürünler
Yurt Dışından Ürünler
İndirimli Ürünler
Fotoğraflı Değerlendirme
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
Hemen Al Sonra Öde
Güvenle Kapında
Toplam 24 / 3358 ürün
DSACategoryId/60001546/2147483635/353045/367867