Yüz Bakımı

Cilt Bakımında Temizleme Cihazları Ne İşe Yarar?

Cildinizi derinlemesine temizlemek cilt sağlığınız için oldukça önemlidir. Düzenli cilt temizliği ve sonrasında cildinize uygun nemlendirici ve vitamin yağları kullanarak yaşlanmaya dirençli bir cilt elde edebilirsiniz. Çeşitli tasarım ve özelliklere sahip olan temizleme cihazları arasından dilediğiniz ürünü sipariş ederek cilt bakım rutininizi daha profesyonel bir hale getirebilirsiniz. Fırçalı aplikatöre sahip olan temizleyiciler cildinizi yormadan, tahriş etmeden dairesel hareketler ile gözeneklerdeki yağı ve kiri temizler. Tamamen temizlenen cilt, üzerine uygulanan serum, krem, vitamin gibi ürünleri daha derinlemesine emer. Böylece cildiniz her zamankinden daha sağlıklı ve genç görünür. Silikon cilt temizleme cihazları da cildi temizleme noktasında oldukça etkilidir. Ayarlanabilir titreşim seviyeleri sayesinde cihazı istediğiniz ayarda çalıştırarak cildinizi makyaj ve kirden arındırabilirsiniz. Masaj yapma özelliği de bulunan bu ürünler, temizlik sonrasında krem, serum ve vitamin gibi ürünleri masaj yapma özelliği sayesinde cildinizin en derinine kadar uygulanmasını sağlar. Yüzdeki kan dolaşımını da artırarak daha dinç, gergin ve parlak bir cilde kavuşmanıza katkıda bulunur.

Yüz Temizleyici Cihazlar Nasıl Kullanılır?

Cilt temizleyici cihazlar kullanımı oldukça basit ürünlerdir. Yağlı, karma ve kuru ciltler gibi tüm cilt tipleri temizleyici cihazlardan yararlanarak ciltlerini makyaj ve kirden arındırabilir. Eğer cildiniz çok hassas ise bu cihazları haftada bir ya da iki kez en düşük ayarda, cildinize baskı yapmadan kullanmanız tavsiye edilir. Hassas cilt problemi olmayan kişiler ise her gün akşam cilt temizlik rutinlerini bu cihazlar ile gerçekleştirebilir. Cilt temizleme cihazını kullanırken, cildinizi temizlemek için kullandığınız ürünü beraberinde kullanmanız gerekir. Cildinizi nemlendirdikten sonra cilt tipinize uygun bir temizleme jelini ya da köpüğü yüzünüze hafifçe uygulayın. Temizleme cihazınızın temizleme bölümüne de ıslatıp cildinizi temizlemeye başlayın. Cihazı cildinizde birkaç dakika dairesel hareketler yaparak uyguladıktan sonra bölgeyi bol su ile yıkayın. Cihazı kullanırken özellikle burun kenarlarına, çene ve alın bölgelerine, yani gözeneklerin en açık olduğu alanlarda etkili kullandığınızdan emin olun.

Evde Siyah Nokta Temizliği Nasıl Yapılır?

Siyah noktalar cilt yüzeyinde gözeneklerde oluşur ve görünüm itibariyle hiç kimse cildinde siyah nokta ya da sivilce gibi akneleri görmek istemez. Profesyonel cilt bakımına ayıracak zamanınız yoksa evde kendiniz siyah noktalarınıza savaş açabilirsiniz. Gözeneklerde meydana gelen kirlenme ve yağlanma sonucu oluşan siyah noktalar düzenli cilt temizlik rutinleri ile zaman içinde tamamen kaybolurlar. Bakımlara devam edilmesi durumunda ise tekrarlamazlar. Siyah nokta oluşumunu engellemek ve mevcut siyah noktaları yok etmek için yapmanız gereken ilk şey düzenli cilt temizliğidir. Sabah ve akşam cildinize uygun, aynı zamanda siyah nokta karşıtı ürünler ile cildinizi temizleyin. Haftada bir ya da ihtiyacınıza göre iki kez cilt tipinize uygun bir peeling kullanın. Her cilt temizliği sonrasında açılan gözenekleri kapatmak için tonik uygulayın. Sonrasında ise uygun bir nemlendiriciyle cildinizi nemlendirin. Bu klasik cilt bakım rutinini düzenli olarak uygulayın. Bu bakıma ek olarak siyah noktalardan kurtulmak için siyah nokta bantlarını kullanabilirsiniz. Haftada bir ya da iki kez burun ve çene bölgesinde kullanıma uygun olan bantlar ile siyah noktalarınızda ciddi azalmalar gözlemleyebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak siyah nokta temizleme aletlerinden ve cihazlarından yardım alarak derinlemesine bir siyah nokta temizliği de gerçekleştirebilirsiniz. Burada önemli olan siyah noktalarınızdan kurtulmaya çalışırken cildinizi çok fazla yormamaktır. Bahsedilen temizleme rutinlerini daha fazla uygulamak, her gün bant kullanmak ya da cilde her gün peeling yapmak gibi aşırı uygulamalardan kaçınmalısınız. Böylece hem cildiniz uyguladığınız bakımlardan dolayı kendisini toparlayacak hem de kısa sürede siyah noktalardan arınacaktır.

Siyah Nokta Temizleme Aletleri Nasıl Kullanılır?

Siyah nokta temizleme aletleri, siyah noktaları cildinizden daha kolay çıkarmanıza ve siyah noktaların tıkamış olduğu gözenekleri tamamen açmanıza yardımcı olur. Yoğun siyah nokta problemi yaşayan kişiler için oldukça kullanışlı olan bu aletler, ciltte görülen siyah noktalardan tamamen kurtulmanızı sağlar. Siyah noktalarınızı bu aletleri kullanarak temizlemek istiyorsanız dikkatli olmalı ve belli aşamaları takip etmelisiniz. Komedon aletleri olarak geçen bu aletleri kullanmadan önce uygulamanız gereken aşamalar şunlardır;

Aşama 1: Öncelikle her zaman uyguladığınız cilt temizleme rutininizi uygulayarak cildinizi derinlemesine temizleyin. Komedon aleti kullanmadan önce cildinizin tamamen temizlenmiş olması oldukça önemlidir. Komedon aletlerinden önce cildinizi yormadan hafif bir peeling de uygulayabilirsiniz. Böylece cildiniz derinlemesine temizlenmiş olacaktır.

Aşama 2: Cildinizdeki gözenekleri açmalısınız. Aksi halde siyah nokta temizliği yaparken cildinizi tahriş edebilir, cilt dokusuna hasar verebilirsiniz. Cilt gözeneklerini açmak için ılık bir duş alabilir, yakıcı olmamak kaydıyla temiz bir havluyu sıcak suyla ıslatıp havlunun nemini aldıktan sonra yüzünüzde bekletebilirsiniz. Dilerseniz kontrollü olarak cildinize buhar banyosu da yaptırabilirsiniz. Bu işlemlerde ısı konusunda temkinli olmalısınız. Bu uygulamalardan herhangi birisini yaparak gözeneklerinizi açtıktan sonra komedon aletlerini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Aşama 3: Komedon aletini kullanmaya başlamadan önce ellerinizi dezenfekte etmelisiniz. Bol sabun ve suyla  ellerinizi iyice yıkadıktan sonra bir kolonya ile komedon aletlerinizi de dezenfekte etmeyi ihmal etmeyin. Böylece cildinize bakteri bulaştırmanın önüne geçmiş olacaksınız. Dilerseniz komedon aletlerini kullanırken tek kullanımlık eldiven giymeyi tercih edebilirsiniz.

Aşama 4: Komedonu kullanmadan önce siyah noktalarınızı da dezenfekte etmelisiniz. Bir pamuğa döktüğünüz alkol ya da kolonya ile siyah noktalarınızı sterilize edebilirsiniz. Bu sayede bakterileri öldürerek gözenek temizliği esnasında gözeneklere bakteri iletimini minimuma indirmiş olacaksınız. Siyah nokta temizliğinde sterilizasyon oldukça önemlidir. Aksi halde cildinizi siyah noktalardan arındırmaya çalışırken gözeneklere bakteri iletimi sağlayıp iltihaplı sivilceler ile karşılaşabilirsiniz.

Aşama 5: Tüm sterilizasyon işlemlerini tamamladıktan sonra komedon ile siyah noktalarınızı çıkarmaya başlayabilirsiniz. Komedon halkasını siyah noktanızı ortalayacak şekilde siyah noktanın üzerine yerleştirin. Bölgeye hafif baskı uygulayarak sağ sol hareketler ile siyah noktanın yüzeye çıkmasını sağlayın. Yüzeye çıkmayan siyah noktalar ile çok fazla uğraşmayın, o bölgeyi irite etmekten kaçının. Bu işlemi tüm siyah noktalarınıza uygulayın. Siyah noktaların çıktığı yerlerde kimi zaman minik kanamalar meydana gelebilir. Böyle bir durumda bir gazlı bez ya da pamuk yardımıyla kanamayı durdurabilirsiniz.

Aşama 6: Siyah nokta temizleme işleminiz bittikten sonra o bölgeyi yine alkollü veya kolonyalı bir pamukla dezenfekte edin. Aynı işlemi komedon aletlerinize de yapın. Her siyah nokta temizliği öncesinde ve sonrasında kullandığınız aletleri sterilize etmeyi unutmayın. Bu sayede daha hijyenik şartlarda cilt temizliğini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Dermaroller Ne İşe Yarar?

Cilt sorunlarının önlenmesi adına sürekli olarak yeni ürünler ve yeni yöntemler geliştiriliyor. Bu yöntemlerden birisi ise son yıllarda oldukça popüler olan ve olumlu etkileri bilinen dermarollerlar. Uzak Doğu’da binlerce yıldır kullanılan bu güzellik ürünü gelişmiş formu ve pratik kullanımı ile artık herkesin rahatça ulaştığı ürünlerin başında geliyor. Hareket eden küçük bir silindirden oluşan aletin üzerinde küçük mikro uçlu iğneler bulunuyor. Dermaroller cilt yüzeyinde hareket ettirildiğinde cildi uyarıyor ve cilt yüzeyine uygulanan cilt bakım ürünlerinin etkinliğini artırıyor.

Dermaroller’ın iyi geldiği sorunlardan bazıları şunlardır:

  • Cilt lekeleri
  • Ciltteki çatlaklar
  • Saç dökülmesi sorunları
  • Yaşlanma karşıtı önlemler
  • Selülit sorunu
  • Kırışıklığa karşı önlem

Dermaroller Nasıl Kullanılır?

Dermaroller kullanmadan önce uygulanacak olan bölgenin temizlenmesi gerekir. Daha sonra dermaroller başlığının da bir kolonya ya da alkol ile dezenfekte edilmesi ve sonra kullanılmaya başlanması önerilir. Daha sonra cilde baskı yapmadan, dermaroller cilt yüzeyinde hareket ettirilir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta dermarollerı cilt yüzeyine bastırmadan uygulamanızdır. Uygulama sırasında canınız yanmaz. İğneler mikro büyüklükte olduğu için herhangi bir acı hissetmezsiniz. Cilt yüzeyinde birkaç kez dermarollerı hareket ettirdikten sonra gözenekler kapanmadan uygulamak istediğiniz cilt bakım ürününü bölgeye nazikçe uygulamasınız. Bu esnada ellerinizin temiz olması oldukça önemlidir.

Dermarollerın ilk bir ay haftada bir ya da iki kez daha sonra ise iki haftada bir kez uygulanması tavsiye edilir. Dermaroller uygulaması yapmadan önce bu konu hakkında bir cilt doktoruna danışmanız daha yararlı olacaktır.

Dermarollerı Kimler Kullanmamalı?

Dermaroller cilt yüzeyindeki iyileştirici ve onarıcı etkisinden dolayı pek çok kişi tarafından kullanılır. Tüm cilt tipleri öncesinde bir cilt doktoruna danışarak dermaroller kullanabilir. Dermarollerın kullanılmaması gereken durumlarınız varsa bu uygulamadan kaçınmalısınız. Bu durumlardan bazıları şunlardır: Diyabet ve hipertansiyon rahatsızlığı, mantar sorunu, egzama problemi, kemoterapi ve radyoterapi tedavisi ve açık yaralar. Eğer bu problemlerden en az birine sahipseniz dermaroller uygulaması yapmamanız tavsiye edilir. Bunların yanı sıra doğum kontrol hapı kullanıyorsanız, hamileyseniz ya da çocuğunuzu emziriyorsanız da dermaroller kullanmayı ertelemelisiniz.

Vücut Kremi ve Vücut Sütü Kullanmanın Önemi

Cilt bakımı denildiğinde akla ilk gelen bakım ürünleri arasında vücut kremleri ve vücut sütleri gelir. Cildinizi nemlendirmek cilt bakımında çok önemlidir. Nemli tutulan cilt, kendisini daha kolay yeniler. Tahriş, kuruluk, kırışıklık ve vücut çatlağı gibi sorunların önüne vücut sütü kullanarak geçebilirsiniz. Vücut kremi kullanımında yanlış bir algı vardır. Sadece kuru cilde sahip olanların ciltlerini nemlendirmesi gerektiği düşünülür. Oysa bu düşüncenin herhangi bir geçerliliği bulunmaz. Cildiniz yağlı da olsa cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile her duştan sonra vücudunuzu nemlendirmeniz gerekir. Nemlendirici ve sütler cildin yapısal ihtiyaçlarına göre üretilirler. Çok kuru cilde sahipseniz, cilt tipinize uygun olan ürünü aldığınızda ürün, cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirecektir. Eğer cildiniz yağlı bir yapıya sahipse, bu durumda kullandığınız ürün cildinizdeki fazla sebumu dengeye getirecek, aynı zamanda cildinize nitelikli bir nemlilik sağlayacaktır. Hangi cilt tipine sahip olursanız olun, ipeksi bir cilde sahip olmak istiyorsanız cilt tipinize uygun ya da her cilt tipinin kullanabileceği vücut kremi ve vücut sütlerini kullanmalısınız.

Gül Suyunun Cilde Faydaları

Son yılların en popüler cilt bakım ürünlerinden birisi gül suyudur. Hoş kokusu, hafifi yapısı ve cilde olan faydaları düşünüldüğünde gül suyu kullanılabilecek en iyi cilt bakım ürünlerinin başında yer alır. Cildin pH dengesinin korunmasına yardımcı olur. Bu sayede ciltte gözenek, akne ve sivilce sorunları minimuma düşer. Hemen her cilt tipi için uygundur. Cildiniz yağlı ise yağ dengesini koruyarak cildinizdeki yağ seviyesini optimumda tutar. pH dengeleme özelliği sayesinde doğal tonik görevi görür. Cildi derinlemesine temizlerken, geride daha dolgun bir cilt bırakır. Gül suyu içeriğindeki aminoasitler sayesinde cildinizi nemlendirir. Eğer kuru bir cildiniz yoksa, gül suyu kullandıktan sonra nemlendirici kullanmaya ihtiyaç duymazsınız. Gül suyu antiseptiktir. Bu özelliği onun etkili bir şekilde şişkinliklerin azaltılmasını sağlar. Koyu renk göz altlarınızdan ya da göz torbalarınızın şişmesinden şikâyetçiyseniz, düzenli gül suyu kullanımı sonucunda şikâyetlerinizin büyük oranda azaldığını gözlemleyebilirsiniz. Gül suyunu buzdolabında muhafaza edip, şişmiş göz kapaklarınıza bir pamuk yardımıyla uygularsanız şişliklerin kısa sürede geçtiğini görebilirsiniz. Çok hassas bir cilde sahipseniz ve toniklerle aranız bu sebepten dolayı iyi değilse, gül suyunu tonik olarak kullanabilirsiniz. Hiçbir yan etkisi bulunmayan gül suyu, tahriş ve kızarıklık gibi cilt sorunlarını hafifletir. Düzenli gül suyu kullanımı güneşten dolayı zarar gören cildin kendisini yenilemesine yardımcı olur. Özellikle yaz mevsiminde deniz ve güneşten dolayı yıpranan cildinize buzdolabında beklettiğiniz gül suyundan sürebilirsiniz.

Kil Maskelerinin Faydaları Nelerdir?

Doğanın insana sunmuş olduğu en değerli ürünlerden birisi kildir. İçeriğinde yer alan ve bolca bulunan mineraller cilt için oldukça kıymetlidir. Bu nedenle kil maskeleri cilt bakımının temelini oluşturan önemli ürünlerin başında yer alır. Kilin en çok bilinen özelliklerinden bir tanesi, cilt yüzeyindeki yağı düzenlemesidir. Özellikle yağlı cilde sahipseniz, cilt bakım rutininize kil maskesini mutlaka eklemelisiniz. Yağlı ciltler haricindeki tüm cilt tipleri kil maskesi kullanabilir. Kil, cildi ve gözenekleri derinlemesine temizler, ölü derinin cilt yüzeyinden atılmasına yardımcı olur. Kil maskesi uygulamasından sonra cildiniz daha berrak, pürüzsüz, ton olarak açılmış ve parlak olur. Bunların yanı sıra cilt yüzeyinde bulunduğu süreç içerisinde toksinleri emerek cildi toksinlerden arındırır. Yağ dengeleme özelliğinden dolayı siyah nokta ve akne oluşumunun önüne geçer. Mevcutta var olan akne ve siyah noktaların ise kaybolmasını sağlar. Kil maskeleri düzenli uygulandıklarında cilt yüzeyinde ton eşitliği sağlar. Güneş lekeleri gibi lekelerde etkisi oldukça yüksektir. Kil maskesini uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kilin yüzünüzde durma süresidir. Kil, yağ emme özelliği olan bir madde olduğu için kontrolsüzce bekletmelerde ciltte aşırı kuruluğa sebep olabilir. Cildiniz çok yağlıysa kil maskesini maksimum 15 dakika uygulamanız gerekir. Hassas cilde sahipseniz 5 dakika sizin için yeterli olacaktır. Kil maskelerini haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Cilt Bakımında Kolajen Kullanımı

Cilt, zaman içerisinde kendisini genç ve diri tutan kolajeni yitirmeye başlar. Yaş ilerledikçe ciltte azalan kolajen sonucunda kırışıklıklar, sarkmalar meydana gelir. Bunlarla beraber cilt ışıltısını yitirmeye başlar ve daha mat görünür. Cildinize kolajen takviyesi yaparak, kolajenin eksikliğinden kaynaklanan tüm bu sorunların önüne geçebilirsiniz. Kolajen serumlar, cildin ihtiyacı olan kolajeni sağlamak, cildi daha canlı ve genç göstermek için tasarlanmış cilt bakım ürünleridir. Düzenli kullanımlarda cilt, kaybettiği kolajeni yerine koyar. Böylece ortaya daha genç, sıkı ve parlak bir cilt çıkar. Kolajen serumları uygulaması oldukça basittir. Düzenli cilt bakım rutinlerinize kolajen serum ekleyerek cildinize nitelikli bir bakım yapabilirsiniz. Temizlenmiş ve gözenekleri arındırılmış cilde her gün birkaç damla kolajen serum uygulayarak cildinize gereken kolajen desteğini verebilirsiniz. Kolajen kullanımından sonra mutlaka cilt tipinize uygun, yaşlılık belirtileri ile savaşan cilt bakım kreminizi uygulamayı ihmal etmemelisiniz. Unutmayın, cilt bakım ürünlerinden maksimum derecede faydalanmak ve etkisini görmek için hem ürünleri düzenli kullanmanız hem de destekleyici cilt bakım ürünleri ile cildinizi derinlemesine beslemelisiniz.

Cilt bakımı yaparken nelere dikkat etmeli?

Cilt bakımı yaparken en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan biri cildin tahriş edilmemesidir. Düzenli cilt bakım rutini cilt için çok faydalıdır. Fakat peeling, maske gibi uygulamalar her gün kullanıldığında cildi tahriş eder. Bu nedenden dolayı cilt bakım ürünlerini kullanırken, ambalaj arkasında yer alan kullanım talimatlarına uymanız tavsiye edilir.

Cilt bakımında ürün seçimi nasıl olmalı?

Doğru cilt bakımı uygulamasının en önemli sırrı cilt tipine uygun ürün seçimidir. Cilt tipinizi doğru analiz etmeli ve sizin cildinize uyan ürünleri kullanmalısınız.

Cilt bakımında yaş faktörü önemli mi?

Cildinizin de bir yaşı olduğunu unutmamalısınız. Bakım ürünleri ve düzenli cilt bakımı ile cildinizi genç tutabilirsiniz. Fakat ürün alırken yaş aralığınıza uygun ürünleri tercih ettiğiniz takdirde cildiniz daha bakımlı, genç ve dinamik görünür.

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Yüz Bakımı Ürünleri

10.000+ ürün listeleniyor
Kozmetik Kişisel Bakım
Kozmetik Kişisel Bakım
Kozmetik
Kozmetik
Cilt Bakımı
Cilt Bakımı
Yüz Bakımı
Yüz Bakımı
Nemlendirici Kremler
Nemlendirici Kremler
Anti-aging / Kırışıklık Karşıtı
Anti-aging / Kırışıklık Karşıtı
Temizleyiciler ve Tonikler
Temizleyiciler ve Tonikler
Akne / Gözenek Kontrolü
Akne / Gözenek Kontrolü
Maskeler
Maskeler
Peeling Ürünleri
Peeling Ürünleri
Leke Gidericiler
Leke Gidericiler
Boyun ve Dekolte Bakımı
Boyun ve Dekolte Bakımı
Yüz Temizleme Cihazları
Yüz Temizleme Cihazları
Kuponlu Ürünler
Hemen Al Sonra Öde
Yurt Dışından Ürünler
İndirimli Ürünler
Sepette Kampanyalı Ürünler
Fotoğraflı Değerlendirme
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
Premium Fırsatları
Toplam 24 / 10000+ ürün
Yüz Bakım Ürünleri Kategorisinde En Çok Merak Edilenler
Peeling Güneş ışığı ve rüzgâr gibi doğal etkenlerin yanı sıra makyaj gibi müdahaleler sonucunda da ciltte çeşitli yıpranmalar yaşanabiliyor. Yıpranmalara bağlı olarak cildin dış yüzeyinde kirli ve ölü bir deri tabakası meydana gelebiliyor. Sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olmak için ölü deri tabakası nedeniyle kirlenmiş ve tıkanmış gözeneklerin açılması gerekiyor. Çeşitli yöntem ve ürünler yardımıyla ölü derinin doğru ve etkili bir biçimde temizlenme işlemine peeling adı veriliyor. Peeling işleminin cilt tipine göre uygulanması gerekiyor. Normal, kuru, yağlı ve karma ciltlere göre farklı peeling işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Temizlenmesi gereken ölü derinin durumu göz önünde bulundurularak standart işlemlerin yanı sıra derin ve yüzeysel peeling uygulamaları da yapılabiliyor. Böylece hassas ciltler, zarar görmeden ölü deri ve kirlerden arınmış oluyor. Yağlı ciltler akne ve sivilceye karşı korunuyor. Peeling ürünleri içerisinde bulunan mikro tanecikler, cildin kolayca temizlenmesini ve siyah noktaların etkili bir şekilde giderilmesini sağlıyor. Birçok farklı yöntem ve aksesuar kullanılarak uygulanabilen peeling işlemi, vücutta temizleyici ve canlandırıcı etkiler meydana getiriyor. Doğal maskeler, cildin yenilenmesine ve ışıldamasına yardım ediyor. Fırça gibi aksesuarlar kullanılarak yapılan peeling işlemleri, ölü cildin sökülmesini son derece kolaylaştırıyor. Lazer teknolojisinden yararlanılarak gerçekleştirilen peeling uygulamalarında ise kişinin cilt hassasiyeti ön planda tutuluyor. Kişiler, kendilerine peeling yapabilecekleri gibi profesyonel hizmet alma yoluna da gidebiliyor. Peeling, cildi ölü durumdaki deriden arındırıcı bir uygulama olmasının dışında vücudun uygulandığı bölgelerinde çeşitli etkilere de neden oluyor. Temizlenen yüz bölgesi, geriliyor ve sıkılaşıyor. Kurumuş olan dudakların yeniden nemli hale gelmesi sağlanıyor. Bacak gibi kısa süre zarfında kuruyabilen ve canlılığını yitirebilen cilt yapısına sahip olan bölgeler, parlak bir görüntüye kavuşuyor.
DSACategoryId/60001547/2147483603/32000005/32010885