Uluslararası İlişkiler & Dış Politika

Devletlerin diğer devletler ile olan ilişkilerini anlatan, uluslararası, bölgesel ya da hükûmetler arası normlar ve toplumsal ilişkileri inceleyen dış politika ve uluslararası ilişkiler kitapları, günümüz dünyasının nasıl şekillendiğini anlamanıza yardımcı oluyor. Siyaset biliminin alt dallarından biri olan uluslararası ilişkiler ve dış politika, devletlerin sosyoloji, ekonomi, siyaset, kamu yönetimi, tarih ve coğrafya gibi konularıyla doğrudan ilişkilendiriliyor. Sınırlar ötesi ile uygulanan bu siyasetin nasıl işlediğini, ülkeler arasındaki doğrudan ya da dolaylı yoldan kurulan bağların anlatıldığı; antlaşmaların, müzakerelerin ve ortak kuruluşların işleyişlerinin detaylandırıldığı eserler, dünya düzenini ve siyasetini gözler önüne seriyor. 

Dış Politika Kitapları Ne Anlatıyor?

Bir çok farklı yazar tarafından, farklı kaynaklardan yararlanılarak hazırlanmış onlarca eser, ulusların birbirleri ile olan ilişkilerini, anlaşmalarını, müzakerelerini ve yardımlaşmalarını konu alıyor. 1. Dünya Savaşı sonrasındaki Paris Barış Konferansı'nda ABD ve İngiltere'nin araştırmalar yapacak bir enstitü kurması ile akademik bir disiplin haline dönüşmüş olan uluslararası ilişkiler ve dış politika alanı, antik dönemleri ve ülkeler arası konuları inceliyor. Ali Balcı, Karl Marx, Engels, Troçki, Ernest Mandel gibi pek çok yazar ve eser, devletlerin sınırlar ötesindeki devletler ile rekabetini ve aynı zamanda müttefik olma çabalarını gözler önüne seriyor. Antik Mısır'dan Babil'e, günümüz İngiltere'sinden Rusya'ya kadar her devleti ve ulusu içine alan bu disiplin üzerine yazılmış eserler, farklı fiyat ve avantajları ile de dikkat çekiyor. Medeniyetlerin birbirleri ile iyi geçinmelerini ve anlaşmalarını konu alan, kimi zaman savaş kimi zaman barış temalı müzakerelerin iç detaylarını anlatan, ulusların yönetim anlayışlarını ve ideolojilerini gözler önüne seren onlarca eser, dış politika alanındaki bilinmezleri aydınlatmayı amaçlıyor. 

Dış Politika Eserlerinin Ortak Özellikleri Nelerdir?

Felsefe, sosyoloji, tarih, hukuk ve sosyal çalışma alanları da dahil pek çok farklı disiplinden yararlanan ve disiplinler arası çalışmalar yürüten dış politika, temelde ülkelerin birbirleri ile olan iyi ve kötü ilişkilerini inceliyor. Genel olarak bakıldığında uluslararası normlar, toplum ilişkileri, ortak tarih, ekonomi ve güvenlik gibi konular bu eserlerin ortak noktaları olarak göze çarpıyor. Ayrıca dış politika eserleri, küreselleşme, kalkınma, terör, suç, ekolojik denge, insan hakları ve sürdürülebilir politikalar gibi kavramları da konu ediniyor. Globalleşen dünyanın getirilerinden biri olan uluslararası ilişkiler ve dış politika, ulusların karşılıklı ilişkilerinde ne gibi şartları ve durumları gözettiğini, hangi koşullarda anlaşmaların sağlandığını ve anlaşmalar sonunda hangi kazanımları edindiğini inceliyor. Bunların yanı sıra dış politika kitapları, disiplinin konusu ve temeli gereği Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu gibi kuruluşların temellerini ve esaslarını da inceliyor. 

Hangi Dış Politika Kitapları Okunmalı?

Ulusları ve birbirleriyle olan ilişkilerini konu alan, devletler arası ve devletler üstü anlaşmaların incelendiği, farklı bilim insanları tarafından kaleme alınmış onlarca eser bir arada sunuluyor. William Engdahl'ın kaleme aldığı "Tanrıların Gazabı Kaybolan Hegemonya" isimli eser, eski devletlerin güçleri ve birbiriyle olan ilişkilerini konu alırken, Ebu'l-Hasan Habib el-Maverdi'nin yazdığı "Siyaset Sanatı" devletlerin siyaseti nasıl şekillendirdiklerini gözler önüne seriyor. Montesquieu'nin yazdığı ve tarihin en ihtişamlı devletlerinden biri olan Roma'yı konu alan "Romalıların Yükselişi ve Çöküşü", Dipesh Chakrabarty'in kaleme aldığı ve postkolonyal düşünceyi incelediği "Avrupa'yı Taşralaştırmak", Hüsnü Mahalli'nin yazdığı "Ortadoğu'da Diktatörler" ve Niccolo Machiavelli'nin güç, iktidar ve devlet üzerine incelemeler yaptığı "Hükümdar" isimli eserler, dünyanın farklı coğrafyalarındaki siyaseti ve dış politika hamlelerini anlamanıza yardımcı oluyor. Bunların yanı sıra Çağrı Erhan'ın kaleme aldığı "Türk-Amerikan İlişkilerinin Tarihsel Kökenleri" ve Jale Akhundova'nın yazdığı "Rusya'nın Yumuşak Güç Politikları" isimli eserler de uluslararası ilişkilerdeki yapılan hamleleri, doğruları ve yanlışları gözler önüne seriyor. Global dünya devletlerinin ve kuruluşlarının anlatıldığı, uluslararası ilişkilerin incelendiği ve sistemleri anlamanıza yardımcı olacak onlarca eser sizleri bekliyor. 

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Dış Politika Kitapları

2581 ürün listeleniyor
Kuponlu Ürünler
Fotoğraflı Değerlendirme
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
İndirimli Ürünler
Hemen Al Sonra Öde
Sepette Kampanyalı Ürünler
Toplam 24 / 2581 ürün
DSACategoryId/60001501/2147483645/1501689/9946/1501623