Stefan Zweig 14’Lü Mega Set - Stefan Zweig
Kitap Tanıtım Yazısı :
Edebiyatın pek çok alanında; biyografi, roman, öykü, deneme, şiir gibi, eser vermiş olan Stefan Zweig, yirminci yüzyılın unutulmaz yazarları arasındadır. Türk okuru ise insanı tanıyan ve tüm incelikleriyle aktaran Zweig’la şaşırtıcı derecede özel bir bağ kurmuş ve gelecek nesillere bu edebiyat dehasının külliyatının aktarılmasına vesile olmuştur. Bu 14’lü sette Stefan Zweig’ı sadık okuruyla buluşturan öykü ve novellalarından oluşan bir seçkiyi bulacaksınız.
Özel Kutusu İçinde Yer Alan 14 Kitap:
1. Ay Işığı Sokağı, 70 sayfa
2. Amok Koşucusu, 70 sayfa
3. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, 60 sayfa
4. Bir Çoküşün Öyküsü, 60 sayfa
5. Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat, 80 sayfa
6. Bir Kalbin Çöküşü, 50 sayfa
7. Gömülü Şamdan, 130 sayfa
8. Hayatın Mucizeleri, 90 sayfa
9. Korku, 80 sayfa
10. Mecburiyet, 50 sayfa
11. Muhteşem Gece, 80 sayfa
12. Mürebbiye, 100 sayfa
13. Satranç, 70 sayfa
14. Yakıcı Sır, 100 sayfa
(Arka Kapaktan)
Yazar Hakkında:
Stefan Zweig
1881 yılında Habsburg İmparatorluğu'nun başkenti Viyana'da varlıklı ve kültürlü bir Yahudi ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailenin ikinci oğlu olan Stefan Zweig, küçük yaşlardan itibaren kültür ve edebiyat alanında eğitim görmeye başladı; İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Latince ve Yunanca öğrendi. Viyana ve Berlin üniversitelerinde felsefe öğrenimi gördü. Zweig I. Dünya Savaşı başladığında bir gazeteci ve yazar olarak savaşı desteklemişti ancak, Galiçya'ya gidip cephedeki acılara bizzat tanık olduktan sonra savaşın anlamsızlığını kavrayarak pasifist bir tutum sergilemeye başladı. Savaştan sonra Avusturya'ya dönerek Salzburg'a yerleşti. 1920 yılında, Frederike Von Winternit ile evlendi. Yaklaşık yirmi yıl Salzburg'da yaşadı.
Ülkede nasyonal sosyalizmin egemen olmasıyla Zweig kara listeye alındı. 1933'te, Nazilerin meydanlarda ateşe verdikleri törenlerde yakılan kitaplar arasında Zweig'ın eserleri de yer alıyordu. 1934'te Gestapo'nun villasını basıp, silah araması üzerine Zweig ülkesini terk etmek zorunda kaldı ve Londra'ya yerleşti. Avrupa'nın içine düştüğü durumdan duyduğu üzüntü ve yaşamındaki düş kırıklıkları nedeniyle 22 Şubat 1942'de Rio de Janeiro'nun Petrópolis kentindeki evinde, ikinci eşi Lotte ile birlikte uyku hapı içerek intihar etti. Petropolis'te devlet cenaze töreni ile defnedildi. Petropolis'teki evi müzeye dönüştürülmüştür.
Üretken bir yazar olan Zweig, yazdığı pek çok roman ve novellanın yanı sıra birçok konuda denemeler yaptı. Lirik şiirler yazdı, trajedi ve dram