Edebiyat tarihi kitaplarıyla dünyanın farklı ülkelerinin yazın sanatında ne gibi gelişmeler yaşadığını ve nasıl eserler verdiğini yakından görebilirsiniz. Tarihsel süreç içerisinde yapılan incelemelerle kronolojik bir şekilde ilerleyen kitaplar okuyabilirsiniz. Destan, efsane gibi türlerin milletlerin edebiyatını etkileyiş biçimlerini ve modern örneklere konu oluşunu akademik anlatımla öğrenebilirsiniz. Türk tarihindeki önemli karakterlerin edebiyatımızda ne gibi izler bıraktığı ve hangi eserleri etkilediği üzerine yapılmış çalışmalarla toplu olarak nitelikli bilgilere erişirsiniz. Okuma önerileri alabilmenize de yardım eden edebiyat tarihi kitapları aracılığıyla farklı yüzyıllara ait önemli eserleri yakından tanırsınız. Edebiyatseverlerin kütüphanelerinde yer vermeleri gereken eserlerden olan edebiyat tarihi kitaplarıyla beraber okuduğunuz eserlerin edebiyat biliminin içerisinde inceleyebilirsiniz. Türk Edebiyatı'nın yanı sıra İngiliz Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı gibi konularda yazılmış kitaplara da sahip olabilirsiniz. Üniversitede okuduğunuz bölüme göre bu kitaplar arasından size uygun olanlarını satın alabilirsiniz.
Edebiyat Tarihi Alanında Çalışma Yapan Yazarlar Kimlerdir?
Dil, edebiyat ve seyahat yazılarının bir araya getirildiği baskılarla İsmail Gaspıralı hem tarih hem de edebiyat tarihi açısından önemli eserler vermiştir. Murat Belge Genesis - Büyük Ulusal Anlatı ve Türklerin Kökeni isimli çalışmasıyla edebiyat tarihimize ve Türklerin geçmiş yüzyıllarda nasıl bir yaşayış içerisinde olduklarına değinir. İbrahim Kıbrıs'ın Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı ismini taşıyan yapıtı 1923'ten 21. yüzyılın başlarına kadar geçen süre içerisinde modern edebiyatımızın ne gibi değişimler yaşadığını, nasıl eserler verdiğini aktarıp inceler. Değerli yazarlarımızdan Ahmet Hamdi Tanpınar'ın On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyatı başlıklı kitabı 1800'lü yıllarda roman, öykü, şiir gibi türlerde sanatçılarımızın odaklandıkları konuları, anlatım biçimlerini ve yazdıkları eserleri okurlarına aktarır. Özlem Fırtına'nın kaleme aldığı Alman Dili ve Edebiyatı ile bu bölümde okuyan öğrenciler için başucu kitabı niteliği taşıyabilecek bir esere sahip olunur.
Edebiyat Tarihi Kitapları Nelerdir?
Belirli türleri inceleyen edebiyat tarihi kitapları yazın sanatını roman, hikâye, şiir, deneme gibi sadece belirli bir alana özgü eserlerle mercek altına alır. Ian Watt'ın Romanın Yükselişi adlı çalışması roman sanatının yüzyıllar içerisinde nasıl geliştiğini ve ne gibi büyük örnekler kazandığını okuyucularına anlatır. İkinci Yeni Poetikası gibi kitaplarla belli bir edebî akımın ne gibi dinamiklere sahip olduğunu, hangi yazarların bu akımın içerisinde yer aldığını okuyabilirsiniz. Diğer akımları etkilemeyi başaran ve yeni bir biçim doğuran İkinci Yeni gibi yeniliklerin edebiyatı nasıl geliştirdiği de eleştirel olarak incelenir. Sözdizimi ve Anlambilim gibi kitaplarla edebiyat sanatlarını taşıyan eserlerin okurlara nasıl daha etkileyici bir şekilde ulaştığını anlatır.
Edebiyat Tarihi Kitaplarının Fiyatları Ne Kadar?
Çağdaş edebiyatın yanı sıra sözlü edebiyata kadar uzanan geniş bir alanı kapsayan kitaplarla keyifli okumalar yapabilirsiniz. Karton kapaklı baskıların yanı sıra ciltli baskılarla da kütüphaneniz için kaliteli eserlere sahip olursunuz. Edebiyatın farklı dönemlerde yaşadığı sorunları ülke, tür, dil gibi farklı açılardan inceleyen akademik kitaplar bilimsel bilgiye ulaşmanızı sağlar. Dil ve Edebiyat Öğretimi gibi eserlerle özellikle okul çağındaki bireylere okuma sevgisinin ve bilincinin nasıl kazandırılabileceği aktarılır. Batılılaşma ve Türk Edebiyatı gibi tematik kitaplarla belirli bir kültürü etkileyen diğer kültürün yazın sanatı ile verilen eserlerde ne gibi değişikliklere yol açtığı incelenmektedir. Türk Tenkit Tarihi gibi kıymetli çalışmalarla eleştiri türünün önemli eserlerinin derlendiği kitaplar okuyabilirsiniz. Edebiyatımızda İsimler ve Terimler kitabı ile geçmişten günümüze eserlerde hangi adların daha çok kullanıldığını ve edebî metinlerde ne kadar terimsel bir dil kullanıldığını öğrenebilirsiniz.