Kâğıt ve plastik gibi materyaller üzerinde hem delme hem de ciltleme yapmak için tasarlanan tel spiralli cilt makineleri, tek kollu veya iki kollu modeller olarak karşınıza çıkar. Matbaacılık, kırtasiye, fotokopi merkezleri ve ofislerde kullanılan en önemli makine çeşitlerinden olan makineleri, modeline ve çalışma biçimine göre değişen özellikler taşır.
Tel Spiralli Cilt Makinesi Çeşitleri Nelerdir?
Tel spiralli cilt makinesi çeşitleri, kollu makineler ve elektrikli makineler olarak değişir. Kollu makineler manuel çalışan ürünler olarak bilinir ve çift kollu veya tek kollu ürünler olarak bulunabilir. Çift kollu makine çeşitleri delme ve sıkıştırma işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapmaya imkân verir. Derinlik ayarı, sayfa kalınlığı ölçme özelliği, ölçü cetveli gibi özellikler taşıyan ciltleme makineleri, yüksek performanslı spiral takma bölümü ile oldukça kolay bir kullanım sunar. Kapasite açısında ise 300 sayfanın üzerinde ciltleme yapmayı mümkün kılar ve böylece tek seferde ciltleme yapmanıza imkân vererek iş yükünü azaltır. Manuel kullanım için tasarlanan cilt makineleri, modeline göre kenar marji ve delik iptal özellikleri de taşır.
Elektrikli ciltleme makineleri ise elektrikle çalışarak benzer modellerden ayrılır. Yüksek performansı ile benzer modellerden ayrılan makineler, modeline göre ayak pedalına da sahip olup farklı biçimlerde kullanılabilir. Ebat ve derinlik ayarlamak için LED ekrana sahip olan elektrikli makinelerin en önemli özelliği güvenlik sensörü fonksiyonu ile yaralanma riskini azaltmasıdır. Ciltleme kapasitesi modeline ve markasına göre değişen ürünleri inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda ürünler arasında tel dikiş makinesi modellerini bulabilir, arşiv ciltleme için kullanılan ürünleri temin edebilirsiniz.
Spiral Cilt Makinesi Nasıl Kullanılır?
Spiral cilt makineleri ürün modeline göre farklı kullanım özellikleri taşır. Manuel kullanıma sahip olan kollu makineler, kâğıt delme ve ciltleme için ayrı kollara sahiptir. İlk olarak kâğıt alma kapasitesine göre alt kısmına kâğıt yerleştirilen makinelerde önce delme işlemi yapılır. Kâğıt delme işleminden sonra kapak olarak kullanılan plastik ciltler delinir. Üst kısımda spiral yerleştirme bölümüne spiral takıldıktan sonra ön kapak olarak kullanılacak şeffaf cilt yerleştirilir. Cildin üzerine kâğıtlar ve arka kapak yerleştirildikten sonra kol tekrar çekilerek birleştirme işlemi yapılır ve kollu makinelerde ciltleme işlemi tamamlanır.
Elektrikli spiral makinesi çeşitleri ise benzer mantıkla çalışıp delme işleminden sonra saniyeler içinde otomatik helezon bağlama özelliği taşır. Aynı zamanda mekanik kol taşıyan elektrikli makineler, metal tel takabilme özelliği ile manuel ürünlerden ayrılır. LED ekranında kolayca kontrol edilir ve hassas kaplama, ebat ayarlama özelliklerini ekrandan ayarlamaya imkân verir. Elektrikli makinelerde ebat deliği ve köşe boyutunu manuel ayar çubuklarından yapabilirsiniz.
Tel Spiral Cilt Makinesi Fiyatları Nasıl Değişir?
Tel spiral cilt makineleri, ürün modeli ile orantılı fiyatlara satılır. Elektrik motorlu makineler, kolay kullanımı ve fonksiyonel özellikleri ile manuel makinelerden ayrılır ve farklı bütçelere hitap eder. Özellikle LED ekranlı modeller, demir tel ve helezon bağlama fonksiyonu ile kısa sürede başarılı ciltlemeler yapmaya imkân verir. Elektrikli makinelerde fiyatlar, ciltleme kapasitesine göre de değişir ve tek seferde çoklu ciltleme yapan makineler daha üst bütçelere hitap eder.
Manuel makinelerde fiyatlar daha cazip olur. Delgeç kolu ve ayarlama çubukları ile standart bir kullanım sunan makineleri uygun fiyat seçeneklerinde bulabilirsiniz. 300 sayfanın üzerinde ciltleme yapmayı sağlayan ürünler ise fiyat açısından değişir. Tek seferde kitap boyutunda ciltleme yaparak işleri hızlandıran makinelerin, delme kapasitesi ve ciltleme kapasitesini inceleyerek ihtiyacınıza uygun ürünleri seçebilirsiniz. Tel dikiş makinelerine ise oldukça uygun fiyat seçenekleri ile sahip olabilirsiniz.