Jeneratör Markaları

Jeneratör 

Jeneratör, benzin, mazot gibi sıvı yakıtların kullanılarak mekanik enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülmesine yardımcı olan cihazdır. Bu ekipmanlar, çoğunlukla elektrik altyapılarının olmadığı durumlarda kullanılır. Çünkü elektrik kesintisi yaşanan bölgelerin jeneratör yardımıyla ışıklandırılması mümkün olmaktadır. Bu enerjinin elde edilmesine yardımcı olan önemli araçların başında jeneratörler gelmektedir. Jeneratör sistemlerin kullanım alanları da oldukça geniştir. Çünkü elektriğe kesin ihtiyaç duyulan yerlerde mutlaka bu araçlardan yardım alınır. Örneğin, soğutma tesisleri, market, kasap, gıda depolama alanları ve benzeri mekanlarda jeneratörlere sık sık ihtiyaç duyulur. 

Bu mekanların yanı sıra, teknoloji merkezleri, mağazalar ve devamlı aydınlatılması gereken alanlarda da jeneratörler kullanılır. Hatta evlerin vazgeçilmez araçları arasında da yerini alan ekipmanlardır. Jeneratörler, farklı tip özellikleri olan araçlardır. Elektrik kesintileri çeşitli nedenlere bağlı olarak gerçekleşebilir. Bu gibi durumlarda ise jeneratör desteğinden yararlanılmaktadır. Uzun süreli elektrik kesintilerinde yüksek performansta bir verimlilik sağlayan araçlardır. Hem konut hem işyeri hem büyük merkezlerde elektrik kesintileri, kazanç kayıplarına neden olmaktadır. Ancak bu maliyet kayıplarının önüne geçebilmek için alternatif jeneratör güç kaynağı seçenekleri vardır. Gelişmiş özelliklere sahip olan modelleri satın alarak elektrik kesintilerini yönetebilirsiniz. Böylece mekanlardaki yaşam alanlarını da kontrol altına almış olursunuz. Ev tipi jeneratörlerden, 1500 KW jeneratör seçeneklerine kadar farklı markaların ürettiği modeller vardır. Gelişmiş özellikli ve kaliteli jeneratörleri tercih ederek senelerce optimum performans yakalayabilirsiniz. 

Stand- By Jeneratör Modelleri

Jeneratör nedir? Bu araçlar, elektriğin olmadığı yerde ışıklandırma yapmaya yardımcı olan sistemlerdir. Ayrıca jeneratörlerin farklı tip modelleri de vardır. Modeller arasından en iyisini seçmek için ürünlerin temel özellikleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bu sebeple, jeneratör tipleri, özellikleri, markası ve modeli konusunda da araştırma yapmanız gerekir. Genel olarak bu araçlar, teknik bakımdan enerjiyi dönüştürmeye yardımcı olan cihazlardır. Jeneratör denildiğinde, genel olarak elektrikli jeneratörler akıllara gelir. Ancak ozon jeneratörü, frekans jeneratörü, oksijen jeneratörü, su jeneratörü buhar jeneratörü gibi farklı amaçlara hitap eden modeller de vardır. Bu cihazlar, farklı çalışma prensipleriyle üretilen modellerdir. 

Elektrik enerjisinin dönüşümü bakımından her jeneratör modeli, taşınabilir ya da sabit olarak kullanılır. Bu esaslara uygun olarak tasarlanan jeneratör seçenekleri son derece işlevseldir. Sabit olan jeneratör modellerindeki stand-by ürünler yüksek fiyat etiketiyle satışa sunulmaktadır. Bu ürünlerdeki güç kalitesi ve verimlilik anlamında gelişmiş modeller tercih edilmelidir. İhtiyaçlarınız doğrultusunda, güven veren güce dayanan ve uzun süreli kullanılan stand by jeneratör seçeneklerini tercih edebilirsiniz. 

Sabit özellikli üretilen jeneratör modelleri, güç kapasitesinden ayrı olarak bilgisayar ve elektronik ekipmanları güvenle kullanabilirsiniz. Çünkü sabit jeneratörler, tutarlı ve istikrarlı bir güç üretmektedir. Sabit formlu jeneratörlerin önemli özellikleri arasında, elektrik kesintileri durumunda otomatik olarak devreye girmesi yer alır. Örnek verecek olursak, otomatik çalışma moduyla üretilen 25 kW Jeneratörler, kesintileri anında algılar. Böylece anında güç üretmeye başlar. Gücün geri gelmesi durumunda ise jeneratörler otomatik olarak kendini kapatır. Yapılacak diğer kesintiye kadar jeneratör cihazları, kendini bekleme moduna alır. Ev ya da iş yerlerinizin elektrik sistemine bağlı olan jeneratörler, elektrik sistemine bağlı olan diğer cihazları da çalıştırır. 

Jeneratörlerdeki bekleme sistemine ek olarak kendiliğinden tanı koyabilme ve bu cihazların bakımı gerektiğinde bildirim sistemi avantajı yakalanır. Taşınabilen modellere kıyasla, 8 kW güçle çalışan basit modeller, fazla güç kapasitesiyle ön plana çıkmaktadır. Yakıt tercihine bağlı olarak doğalgaz, benzin ya da mazotlu çalışan ürünleri tercih edebilirsiniz. Ancak sıvı propan ya da doğalgaz yakıtla çalışan cihazlar, uzun süreli çalışma performansı gösterir. Stand-by modellerinin ise güç kapasitesi genellikle 5.000- 25.000 arasındadır. Ayrıca ev kullanımları için sık sık tercih edilen 10 kW modelleri de bu kategoride yer almaktadır.

Taşınabilir Jeneratör Modelleri 

Jeneratör motoru kapasitesi ve taşınabilirlik açısından birbirinden ayrılır. Taşınabilir jeneratör modelleri, geçici güç sağlayabilmek için tercih edebilirsiniz. Fonksiyonel bir mobil jeneratör seçeneği olan taşınabilir ürünler, büyük avantajlar elde etmenize yardımcı olur. Ancak büyük miktarlarda yakıt depolaması yapmanız gerekecek dizel jeneratör modelleri de vardır. Bu modeller ile el jeneratörü gibi taşınabilir ürünler kategorisinde yer alır. Taşınabilen marşlı ürün seçenekleri, stand-by modellere göre daha düşük maliyetlere sahiptir. Örnek verecek olursak, yüksek maliyetli jeneratöre yatırım yapmak istemeyen kullanıcılar, evden uzaktaki işlemler için elektriğe ihtiyaç duyuluyorsa, 5 kW jeneratör modeller iyi bir güç çözümüdür. 

Yüksek kapasiteli olarak üretilen jeneratörlere ihtiyaç duyan kullanıcılar ise 15 kW seçenekleri tercih ederek, kesintiler durumunda güvenilirlik sağlar. Acil durumlarda kullanım için ise 3 kW jeneratör modellerini evde kullanabilirsiniz. Elektriğin olmadığı kamp, eğlence yerleri ve benzeri alanlarda da kullanılabilecek 4 kW ya da 6 kW jeneratör modelleri son derece uygundur. Genel kullanımlar dışında, testere, matkap, şantiye, boya püskürtme makineleri ve benzeri elektrikli aletlerin çalıştırılması için de üretilen jeneratörler vardır. Bu modeller, orta ve büyük kapasiteli olarak üretilen ve portatif özelliklere sahiptirler. Mazotlu jeneratörlerde olduğu gibi egzoz salınımı yapan cihazları, kapalı mekanlar dışında dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz. 

Taşınabilir jeneratörleri satın alırken, bir takım ek özellikleri dikkate almanız gerekir. Cihazlardan yüksek verimlilik alabilmek için kullanım ömrünü artırmak için bir takım özelliklerin cihazlarda bulunması gerekir. Jeneratör alamdan önce ilk olarak güç düzeyini belirlemeniz şarttır. Taşınabilen modeller, genellikle 900-10.000 watt aralığında güç sarf ederek çalışır. Taşınabilen modeller, işlevsel olduğu için sık sık tercih edilir. Çünkü bu ürünler, tekerlekleri sayesinde, bir yerden başka bir yere taşınabilir. Böylece daha kolay taşıma işlemi yapabilmeniz mümkün olur. Jeneratör çeşitleri, çalışma süresi boyunca karbon monoksit yaymaktadır. Bu sebeple, iç mekanlarda, kapı ve pencerelerin yakınlarında çalıştırılması son derece önemlidir. Kapalı alanlarda bireyler için problem oluşturuyorsa, güneş enerjili modeller kullanılmalıdır. 

İnverter Jeneratör Modelleri

Taşınabilen jeneratör modelleri, kategorisinde bulunan yeni nesil inverter modelleri, verimli çalışan ürünlerdir. Genellikle, jeneratör nasıl çalışır? Şeklinde sorular yönlendirilir. İnverter modellerin çalışma şekli son derece sessizdir. Küçük boyutlu jeneratörler denildiğinde ilk akla gelen ürünler inverter modellerdir. Bu ürünlerin en önemli avantajları verimli çalışma özelliği göstermeleridir. Geleneksel olarak imal edilen cihazlara oranla yakıt tasarrufunu yüksek oranlı yapan özellikleri vardır. Tasarruflu ürünlerin motor devirleri, jeneratöre koyulan güç gereksinimlerine bağlı olarak ayarlanmaktadır. İnverter jeneratör modelleri, özel motor tasarımlarından kaynaklı olarak sessizce çalışmaktadır. Çoğu taşınan modelde, yüksek sesli çalışma sesi çıkmaktadır. Ancak inverter modeller, diğer üretilen jeneratörlere göre ses konusunda daha konforludur. Aynı zamanda, sessizce çalıştığı için sık sık tercih edilir. 

Devamlı olarak tam kapasiteyle çalışmak yerine taleplere uyumlu olacak güç üretimi sağlayan, gürültüyü azaltmaya yardımcı olan gelişmiş egzoz sistemleri de seçenekler arasındadır. Bu jeneratörlerin ölçüleri ise genellikle minimal boyutlardadır. Çünkü taşınabilir modeller, inverter jeneratörlere göre daha büyüktür. Tasarımlarının kompakt olması, otomobillerde ya da araçlara konularak taşınmasına yardımcı olur. Böylece ev tipi olarak da rahatlıkla kullanılabilecek ürünler olduğunu söyleyebiliriz. Standart olan ve taşınabilen jeneratörler, tek bir seferde birkaç saat boyunca 10.000 W güçten fazlasını destekler. Ayrıca akülü ya da inverter modeller de küçük boyutlar, taşınabilirlik özelliği ve performans gibi durumlara odaklanıldığı için buna uygun ürünler tercih edilmelidir. Jeneratörler, boyut anlamında farklı ölçülerle üretilir. Küçük boyutlu jeneratörler de bu bölümde yer almaktadır. Bu sistemler, motor yönünden karmaşık bir yapıda tasarlanmıştır. Dolayısıyla genellikle, benzer çıkışlara sahip portatif olan jeneratörlere göre daha yüksek fiyatlardadır. Karbon monoksit zehirlenme riskini azaltmak için ise yeni jeneratörlere yerleştirilen sensörler aktif bir şekilde çalışır. 

Jeneratörlerdeki Kapasite Belirleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Her jeneratörün kapasitesi, Watt değeri ile ölçülmektedir. Bu güç ise aynı anda ışık kaynaklarının kaç cihazla çalışacağının belirlenmesine yardımcı olur. Jeneratör tercihi yaparken, hangi elektrikli cihazlarda kullanılacağının da planlanması gerekir. Elektrik kesintileri sırasında, beyaz eşya, ışıklar, bilgisayarlar, ev aletleri dahil olmak üzere çeşitli ürünlerin çalıştırılması için de jeneratörler kullanılabilir. Bu elektroniklere bağlı olarak, jeneratörlerin kapasitesini belirlemeniz gerekir. Normal bir evin elektrik ihtiyacını karşılayabilmek adına 5.000 wattlık bir güç değerine ihtiyaç olmaktadır. Ticari amaçlar ile ya da şantiye ortamında kullanılacak jeneratörler ise kapasite yönünden fazla olmalıdır. Yüksek kapasiteye sahip jeneratörlerin 30 kW güç ayarında olması gerekir. 

Jeneratörler için başlatma watt gücü sürekli ya da çalışma wattı olarak çalışan iki güç değeri vardır. Elektrikli cihazların ilk başlangıçta yüksek güç tüketimi düzeyinde çalıştırılırken, başlangıç gücünün esas alınması gerekir. Devamlı güç için bu jeneratörlerin normal yük altında çalışabilmesi için Watt değerinin doğru seçilmesi gerekir. Bu anlamda ölçülecek olan her iki değer de Watt olarak ele alınır. Jeneratör modellerinin tümünün çalıştığından da emin olunması gerekir. Bu cihazların çalıştırılabilmesi için her ürünün çalıştırılmadan önce ne kadar güç gerektirdiğinin belirlenmesi de önemlidir. Jeneratörün kullanım talimatları da okunarak, başlatma watt değerleri göz önüne alınmalıdır. Eğer ürünlerde kullanma kılavuzlarına yer verilmemişse, güç ihtiyaçlarının tahmin edilmesi için online olarak watt hesaplama işlemi yapılmalıdır. Örnek verilecek olursa, ışıklar 60, buzdolabı 600, klima 1.000 watt kapasiteyle çalışmaktadır. Bu değerler, her cihazda farklılık gösterir. Dolayısıyla toplamdaki çalışma gücünün hesaplanması son derece önemlidir. Her jeneratörün watt değeri ve diğer özellikleri farklılık gösterir. Buna bağlı olarak da Jeneratör fiyatları değişkenlik gösterir. 

Jeneratörler Hakkındaki Bilgiler

Jeneratörler sistemlerinde yer alan kontrolörden gelen voltajlar, otomatik olarak transfer anahtarını izler. Elektrik kesintisi gibi durumlar söz konusu olduğunda kontrol cihazları 10 ya da 20 saniyeliğine bekletilir. Daha sonra, jeneratörün çalışması konusunda bir bildirim gönderilir. Saliseler içinde ATS’nin jeneratör voltajından geçişi olur. ATS ise, şebeke hattını sorunsuz ve güvenilir bir şekilde kapatır. Daha sonra, aynı anda güç hattını jeneratörlerden açarak yerine getirir. Bekleme sistemi süresi 10-20 saniye aralığındadır. Seçilen devrelere bu bekleme süresiyle elektrik verilir. Denetleyici ise şebekenin hattını izleyerek işlemlerine devam eder. Elektrik gücü geldiğinde ise çalışma durdurulmuş olur. 

Jeneratörlerin çalışma prensipleri, otomatik ise mevcut elektrik gücünü bağlamak için ATS’ye ihtiyaç duyulur. Bu araçlar, genellikle W güç oranına göre daha önceden belirlenen sayıda devrenin oluğu transfer anahtarıyla birlikte gelmektedir. Her bir devre, direkt olarak ana devre kesici sisteminde yer alan bir devreyle eşleşir. Söz konusu cihaza ya da evin belirli bir bölümüne elektrik aktarımı yapılır. Stand-by olarak üretilen hava soğutmalı sistemlerin, motorlarının soğutulması için fan kullanımı sağlanır. Soğutma işlemi farklı şekillerde gerçekleştirilebilmektedir. Sıvı soğutma sistemli 7 kW jeneratör veya 7.5 kW gibi modellerde ise radyatör sistem kullanılır. Bu modellerin kullanımı ise son derece verimli ve ergonomiktir. 

Jeneratör Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Bu araçları satın alırken, öncelikle kullanım alanı, süresi, yakıt tipi ve benzeri konulara dikkat etmek gerekir. Alınacak bu kararlar sayesinde, jeneratörlerden alınacak verim artırılabilir. Verimin artırılması için ürünlerde kullanılan materyaller, teknik yapı ve benzeri özelliklere de dikkat edilmesi önemlidir. Jeneratör tercihi sırasında 2 zamanlı ya da 4 zamanlı ürünler arasında tercih yapılırken dikkatli davranmalısınız. Çünkü jeneratörlerin kullanılacağı alanlarda ölçüme gerek duyuluyorsa, profesyonel destek alınması gerekir. Dolayısıyla kullanım yerine bağlı olarak tercih edilmeyen cihazlar, faydadan çok zarar getirecektir. 

Jeneratörlerde farklı tip yakıtlar kullanılmaktadır. Bu yakıtlar ürünlerin farklı kapasitelerle çalışmasına yardımcı olur. Bu durum ise ürünlerdeki fiyat aralıklarının değişmesine neden olur. Örneğin, jeneratör fiyatları dizel ve benzinli ürünler fiyat performans yönünden birbirinden farklıdır. Ev, iş yeri ve benzeri kullanım alanlarına uygun olarak tasarlanan farklı boyutlarda jeneratörler yer almaktadır. Bu ürünlerin büyüklüğü, ağırlığı, kapasitesi ve gürültü düzeyi kullanıcılar tarafından belirlenmelidir. Bunun yanı sıra, konumlandırılacağı yere bağlı olarak da ürünlerin boyutlarının tercih edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra, eğer tamamen kapalı mekanlarda jeneratörlere ihtiyaç duyuluyorsa, bu özelliklere uygun ürünler satın alınmalıdır. Benzer özellikler taşıyan ve hafif modeller, taşınabilirlik açısından son derece önemlidir. Taşınabilen jeneratörler, gerektiğinde yeri değiştirilebilen ürünlerdir. Sessizce çalışan modeller ise kullanıcılar ve çevrenin korunması açısından büyük bir öneme sahiptir. 

Jeneratör Fiyatları

Bu cihazların fiyat aralıkları, belli başlı niteliklere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ticari ya da ev tipi olarak üretilen jeneratör modelleri vardır. Bu özellikler, ürünlerin fiyat aralıklarını etkilemektedir. Aynı zamanda, güç kapasiteleri ve özellikleri ise fiyatları etkileyen konular arasında yerini alır. Genellikle, jeneratör cihazların satış aşamasında güç kapasiteleri arttıkça fiyatlarında da artış meydana gelir. Örnek verilecek olursa, ürünlerdeki bütün özelliklerin eşit olması durumunda 1 w ve 2 w güçlü modeller, 2.5 w modellere göre daha uygundur. Bunun yanı sıra, otomatik olarak açma ve kapama işlemi yapabileceğiniz seçenekler de vardır. Dijital çalışma prensibiyle donatılan bu jeneratörler, fiyat seviyesi yönünden yüksek değerlerdedir. Jeneratörleri satın alırken, minimum 10 saatlik çalışma süresiyle çalıştığından emin olmalısınız. Böylece kesintisiz, verimli bir çalışma olanağı yakalayabilmeniz mümkündür. Uzun saatler çalışabilen jeneratörler, gün boyu sorunsuz bir şekilde çalışacaktır. 

Jeneratörlerin modellerine bağlı olarak teknik özellikleri de birbirinden ayrılır. Örneğin, aynı anda birden fazla cihaza bağlanarak kullanılan modeller vardır. Bu cihazlar ise standart jeneratörlere oranla yüksek fiyatlıdır. Jeneratörlerin genel olarak kapasite durumları fiyatların değişken olmasına neden olur. Örneğin, temel ihtiyaçları olan bireyler için 3.5 kW güçteki jeneratörler, uygun olan alternatiflerdir. Bu unsurların yanı sıra, enerji ihtiyaçlarını yüksek güçler vererek sağlayan jeneratörler de fiyat olarak daha yüksek oranlardadır. 

Jeneratörler Ne Kadar Sürede Devreye Girmektedir?

Jeneratörlerin farklı teknik özellikler ile imal edildiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda, teknolojik düzeyi ve benzeri nitelikler üründen ürüne değişkenlik gösterir. Ancak genel olarak 8-10 saniye içinde elektrik kesintilerinde jeneratörler devreye girer. 

Jeneratörlerin Güçleri Neye Göre Belirlenir?

Bu araçların güçleri, toplam Kwatt yüküne bağlı olarak belirlenir. Kwatt yükünü ve alternatör değerini hesaplayarak bütün yüklerin toplanmasıyla güç kapasitesi ortaya çıkar. Ancak bu yüksek reaktif ya da aktif güç şeklinde ikiye ayrılır. 

Jeneratörler Hangi Akımlar İle Çalışmaktadır?

Bu cihazların çalışma prensipleri, mekanik enerjilerin elektrik enerjisine dönüşümüyle mümkün olur. Elektrik enerjisine çevrilen güç sayesinde, kesintilerin ve cihazların çalışması sağlanır. 

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Jeneratör

495 ürün listeleniyor
Yapı Market / Bahçe / Oto
Yapı Market / Bahçe / Oto
Yapı Market / Hırdavat
Yapı Market / Hırdavat
Jeneratör
Jeneratör
Taşınabilir Güç İstasyonu
Taşınabilir Güç İstasyonu
Benzinli Jeneratör
Benzinli Jeneratör
Dizel Jeneratör
Dizel Jeneratör
Kuponlu Ürünler
İndirimli Ürünler
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
Hemen Al Sonra Öde
Güvenle Kapında
Sepette Kampanyalı Ürünler
Konumunuzu seçerek hızlı teslimattan faydalanın
Toplam 24 / 495 ürün
DSACategoryId/60002705/2147483620/13003121