Siyaset ve siyasi kişilikler hakkındaki kitap seçenekleri, farklı yazarların kaleminden çıkarak raflardaki yerini alıyor. Ulusların kaderlerini tayin eden siyasi görüşleri ve siyasi hareketlerin arkasında yer alan ideolojileri anlatan birbirinden farklı eserler, uygun fiyat seçenekleriyle sunuluyor. Dünyanın kaderini değiştiren, milletlerin yükselişine ve yok oluşuna imza atan, savaşlar başlatan ve devrimsel hareketlere neden olan siyasi sistemler ve davranışlar ile ilgilenen siyaset bilimi kitapları, geçmişi ve günümüzde yaşanan olayları anlamanıza yardımcı oluyor.
Siyaset Bilimi Kitaplarının Konusu Nedir?
Dünya üzerindeki siyasi hareketlere ve bu hareketlerin toplumlar üzerindeki değişimlerine yakından tanıklık eden siyaset bilimi kitapları, siyasi düşüncenin ve ideolojinin ne demek olduğu üzerinde duruyor. Devlet ve iktidar kavramları üzerine araştırmalar yapılıyor, siyasi kararlar ve bu kararların toplumlar üzerindeki etkileri inceleniyor. Geçmişten bugüne pek çok önemli isim, bu alanda önemli eserler vererek toplumun aydınlamasına ve haklarını savunmasına yardımcı olmaya çalışıyor. Siyaset bilimi kitaplarında, Antik dönemlerden itibaren hayatın içerisinde yer alan iktidar ve devlet kavramlarının en ideal şekli anlatılıyor. Siyaset bilimi, 14. yüzyılda popülaritesini arttırıyor ve ideolojik kavramların da ortaya çıkışı ile birlikte hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Siyaset bilimi aynı zamanda siyaset felsefesi ve siyaset sosyolojisi gibi iki alt dalın da içerisinde bulunduğu bir alandır. Siyaset felsefesi siyasi hareketlerin ardındaki ideolojileri ve düşünceleri açıklamak için uğraşırken, siyaset sosyolojisi ise toplum ve siyasi erklerin birbirleri arasındaki ilişkiyi açıklamaya ve anlatmaya çalışıyor.
Hangi İsimler Siyaset Bilimi ile İlgili Eserler Ortaya Koymuştur?
Eski Yunan toplumlarına kadar uzanan bir geçmişe sahip olan siyaset kavramı, birçok filozofun devlet ve iktidar üzerine yazdıkları eserler ile ortaya çıkıyor. Özellikle devlet ve iktidar kavramlarını güç ve ideoloji odaklı olarak inceleyen siyaset biliminde; Platon'un yazdığı ideal devlet ve toplum anlayışını temel alan "Devlet" isimli eser ilk örneklerden biri olarak değerlendiriliyor. İtalyan düşünür Machiavelli'nin yazmış olduğu ve devletin askeri güçlerinin siyaset ile olan ilişkisini anlatan "Savaş Sanatı" isimli eseri ve J.J. Rousseau ve John Locke gibi isimlerin yazmış olduğu eserler siyaset biliminin gelişmesine ve modern dönemlerdeki halini almasına yardımcı oluyor. 20. yüzyıla gelindiğinde felsefi düşüncenin alt kategorisi olmaktan sıyrılan siyaset bilimi, Karl Marx ve Engels gibi isimler ile birlikte eleştirel bir boyuta taşınıyor. Daha sonraki dönemlerde ise Carl Schmitt, Hannah Arendt, Michael Mann gibi önemli isimler de bu alanda eserler ortaya koyarak siyaset biliminin gelişmesine katkı sağlıyor.
Hangi Siyaset Bilimi Kitapları Okunmalı?
Siyaset bilimi ve ideolojiler üzerine yazılmış onlarca kitap seçeneği, farklı yazar ve kaynaklar ile birlikte sizleri bekliyor. Platon ve Aristo gibi antik dönem filozoflarının yazdığı eserler bu alanda okumalar yapmak için başlangıç niteliği taşıyor. J. J. Rousseau'nun ortaya koyduğu "Toplum Sözleşmesi" isimli eser toplumları etkileyen siyasi hareketleri ve toplumsal bilinci anlamanız konusunda yardımcı oluyor. Geatano Mosca'nın siyasi kavramları ele aldığı "Siyaset Biliminin Temelleri" ve Hannah Arendt'in yazdığı "Geçmişle Gelecek Arasında" isimli eserler bu alandaki temel konuları anlatıyor. Karl Marx'ın kaleme aldığı "Kapital" isimli eser, Josef Stalin'in yazdığı "Diyalektik ve Tarihi Materyalizm" isimli eser, Adam Smith'in "Ulusların Zenginliği" isimli eseri, Spinoza'nın yazdığı ve toplumların düşünce sistematiğinin arkasındaki ideolojiyi gösteren "Etika" isimli eseri, bir derleme olan "Dünya Kapitalizminin Krizi" adlı kitap ve Platon tarafından yazılan "Siyaset ve Retorik" isimli eserler yine bu alandaki eserlerin başında geliyor. Siyaset bilimi ile ilgili araştırmalar yapabileceğiniz, dünya tarihine yön vermiş olayları inceleyebileceğiniz onlarca esere sipariş vererek kolayca sahip olabilirsiniz.