I-Life A10S Robot Süpürge Değerlendirmeleri
FG
FG
03 Aralık 2021, Cuma |
F***** G*** - İstanbul
Bu robot değil apayrı bir icat bence. öncelikle çok hızlı geldi teşekkür ederim. uzun zaman araştırıp en sonunda bu modeli bu satıcıdan almaya karar verdik. çok da iyi bir tercih yapmışız. Satıcı çok hızlı bir şekilde sorulara cevap veriyor ve kargolamayı hemen yaptılar. kurulumu basit .Kutu içinden; şarj istasyonu,4adet yan fırça,2adet mop bezi,2 adet filtre,kumanda,2 adet alt için fırça ,2 adet hazne çıkıyor birisi sadece süpürme esnasında takılıyor diğeri silme esnasında kullanılıyor.Bütün bu yedek malzemeler aşağı yukarı 6 ay gotürür bence. Zaten uygulama üzerinden bu parçaların ne kadar ömrünün kaldığını izleyebiliyorsunuz.alt kısmında uzun fırça mevcut.Ben uygulamadan emiş gücünü fırçaların dönüş hızını suyun mop yaparken ki püskürtme seviyesini vs. her şeyi artırıp azaltabiliyorum.Performans olarak günlük kullanımda çok rahat ve kesinlikle alınması gereken bir alet. Her gün süpürge çalıştırılan evler için kesinlikle şart! Emiş kuvveti baya iyi halıları rahatlıkla süpürüyor püskülleri Bile aşabiliyor. 10cm ve üstünde ki her boşluğa girebiliyor evinizde ki yere yakın ürünlerin yüksekliğini ölçerek almanızı tavsiye ederim. İstediğiniz odaya silme süpürme yaptırabiliyorsunuz haritalaması baya güzel haritalama esnasında uzun perdeleriniz varsa,ortalıkta döküntü eşyalarınız varsa ya da ufak halı/kilim varsa kaldırmanız daha faydalı olur. Emiş ayarını azaltarak ses ayarı yapabiliyorsunuz bu da güzel gece bile çalıştırsanız alt/üst kat rahatsız olmaz. Toz haznesini boşaltması çok kolay. Kesinlikle alınması gereken bir alet ,akıllı telefon kullanabilen herkes çok rahatlıkta kullanabilir. biz ilk seferde şarj ünitesini biraz saklamışız duvar kesiyordu bulamadı üniteyi sonra yerini değiştirip haritayı sıfırladık ,yeniden harita çıkarttık şuan gayet güzel üniteyi de buluyor süpürüyor siliyor da. üniteyi açık alana koymanızı tavsiye ederim. kesinlikle alın aldırın asla lüks değil buzdolabi gibi bir ihtiyaç eviniz büyük eşyanız azsa hiç düsünmeyin. ilk zamanlar biraz peşin
MŞ
MŞ
23 Temmuz 2021, Cuma |
M***** Ş** - Antalya
Donanım ve özellik olarak fiyat skalasında ki en mantıklı seçenek olarak değerlendirdiğim için tercih ettim ve beni yanıltmadı. İki katlı evi olanlar ve bölgesel temizlik seçeneğine ihtiyaç duyanlar için ideal.
Haritalandırma hızı gayet iyi, lidar sayesinde yönünü bulmada ve dolayısıyla temizleme süresi de iyi oluyor. Bataryası ilk başta beni şüpheye düşürmüştü fakat tek seferde çok rahat tüm katı bitirebiliyor.
Moplama özelliği ise çok iyi, halılarınız harita üzerinde seçerek oraya girmemesini de sağlayabiliyorsunuz.
Yanında birer takım daha yedek sarf malzemesinin gelmesi ve teferruatlı bir kumandasının olması da çok iyi. Uygulama ile uğraşmak istemeyen yada yaşlılar için iyi bir seçenek olabilir.
Ürünle birlikte hediye olarak kahve fincanı yollamışlar. Ekstra broşür falan hazırlamışlar. Ucuz yada pahalı bir hediye olması fark etmeksizin distribütör ve servisin bunlara önem vermesi, ileride bir sorun yaşanması durumunda, karşımızda ilgili ve çözüm odaklı birilerini bulmak için bir umut doğurdu. Umarım hiç ihtiyacım olmaz ama olursa da beni yanıltmaz.
Eksileri olarak; uygulaması herşeyi yapmaya yetiyor ama bu özellik ve donanıma göre yavaş ve zayıf kalıyor. Fakat yeni bir güncelleme gelecek orada bununda düzeltileceğini düşünüyorum.
AK
AK
12 Haziran 2021, Cumartesi |
A*********** K***** (44) - Giresun
Bu benim kullandığım 3'üncü robot süpürge ve diyebilirim ki f/p olarak piyasadaki tüm cihazlardan açık ara önde. Evimde 2 kedi var. Beni de sayarsak, her sabahın körü otomatik olarak evden topladığı toz-tüy inanılır gibi değil. Sesi önceki kullandığım Tefal ve XMi'den daha sessiz. Toz haznesi tam bi tasarım harikası; kapasitesini çok verimli kullanıyor. Bataryası 120m2 alanı temizlemeye yetiyor. Mekanı iyi haritalıyor. Mobil kurulumu sorunsuzdu. Kutusundan bütün sarf malzemelerinin bir yedeği çıktı. Gördüğüm tek olumsuzluk eşikleri aşmakta XMi mop pro kadar başarılı değil. Uzun tüylü 2 halım var ve bazen onlara tırmanamıyor. Yine de parasını kesinlikle hak ettiğini düşünüyorum, tavsiye ederim.
MA
MA
05 Şubat, Cts |
M********** A*** (38) - Adıyaman
ürünü aylardır kullanıyorum. uygulaması haritalaması yön bulması silme seçenekleri felan güzel. ancak eksilerine gelirsek
1. 15 mm lik engel aşma yetersiz. biraz kalın ve ya örtüsü bulunan halılara çıkamıyor. alacaklara tavsiyem engel aşma en az 20 mm olsun.
2. çekim gücü tatmin etmedi. bazen alamadığı tozlar oluyor. biraz daha yüksek çekim gücü olması gerekirdi.
3.iki yan fırşadan mı kaynaklı yoksa forçaların genel sıkıntısımı önündeki toz kırıntıları felan genelde fırlatıyor o yüzden de alamıyor. hızını da süşürdüm fırçaparın ama sonuç aynı.
4. en önemli ve yazılımla giderilmesi gereken durum ise temizlik mesafeleri çok fazla o yüzden aralarda temizlemediği alanlar kalabiliyor. ara mesafelerin biraz daha daraltılması lazım.
HD
HD
24 Temmuz 2021, Cumartesi |
H**** D***** (40) - Giresun
Uygulaması eksiklerle dolu.
1-) Haritayı güncellemiyor. İlk harita nasıl oluştu ise o şekilde devam ediyorsunuz sonraki temizliklere. Eşyaların yeri değişse bile hala aynı yerde gösteriyor eşyaları ve ona göre hareket ediyor.
2-) Her robotta olan bir odayı veya bir alanı birden fazla temizleme seçeneği yok.
3-) Oda seçim sırasına göre odaları temizlemiyor. İstasyonuna en yakın oda neresi ise oradan başlıyor.
4-) Tırmanma kabiliyeti 1.5 cm. 2 cm'lik halınız veya oda geçişleriniz varsa oraları aşamaz. Takılır kalır.
5-) Siklon teknolojisi sisteme göre tasarladıkları toz tankını temizlemek zahmetli. Toz tankının içi bir sürü girinti çıkıtından oluşuyor. Diğer markalara göre iki katı zaman harcatıyor.
6-) İnce tozlarda daha başarılı. Biraz kalın taneli tozu, pisliği diğer robotlar kadar iyi çekmiyor.
7-) Çift yan fırça avantaj yerine dezavantaj oluşturmuş. Kalın taneli tozları sağa sola fırlatıyor yaklaşınca. Örnek: Kedi kumu tanecikleri.
8-) Temizlik esnasında herhangi bir engele takılıp, kurtulamadığı için temizlik işlemini durursa eğer robotu kurtarıp işleme devam ettirdiğinizde kaldığı yerden devam etmeyip tüm programı baştan başlatıyor.
9-) Şarj istasyonuna bazen park ederken çapraz girmeye çalışıyor. Bu nedenle şarj manyetiklerine temas edemediği için tekrar geri çıkıp yeniden deniyor fakat yine çapraz deniyor girmeyi. Her deneme esnasında yaklaşma açısı düzleştiği için 4. turda ancak oturabiliyor istasyona.
10-) Odaların kenar köşelerinde kalan bazı noktalarını bazen es geçebiliyor. Nadirende olsa nedeni belirsiz bir şekilde o bölümlere gitmiyor.
11-) Cihazın yüzeylere temas eden çevresi diğer robotlardaki materyallere nazaran daha sert bir malzemeden yapılmış. Daha çabuk çizilebiliyor.
12-) Bu kadar çok eksiklerle dolu olmasına rağmen güncelleme falan yayınlamıyor doğru düzgün üretici firma.
Artı sayabileceğim ses desibeli düşük. Çoğu robotta tekerlekten gelen dişli mekanizma sesi yok. Mop özelliği diğerlerinden başarılı.
SO
SO
20 Temmuz 2021, Salı |
s********** o***** (31) - İstanbul
Ürünü 3 gündür kullanıyorum.Halı ve sert zeminde oldukça başarılı temizlik yapıyor.Haritalandirmasi ve uygulamasi çok iyi değil yazılımsal olarak geliştirilmeye ihtiyacı var.En azindan 360 kadar olsa yeter.
Mop olayi robot süpürgelerde çok fazla gelişmedi henüz ancak piyasadaki en iyi moplardan biri bu cihazda.
Ek olarak ürün tam bir f/p ürünü fiyatına göre gayet iyi iş çıkarmasinin yanında ürün beraberinde gelen yedek aparatlar, silikon filtre, titresimli mop gibi özellikler ürünü ön plana çıkarmakta.Yazilimsal olarak iyi bir geliştirme ile piyasayi domine edebilir.
3.000 tl civarlarinda küçük ve ortalama(120m2 yekadar) evi olanlar için alina bilinecek en iyi 2-3 cihazdan biridir ve tavsiye ederim.
NOT: Modeminizde 5ghz yayın varsa ilk kurulumda 5ghz yanini kapatın ve cihazı 2.4 ghz de kurun.Cihaz kurulumu yapıldıktan sonra modem arayüzünuzden robotu sadece 2.4ghz de çalışsın sekliden ayarlaya bilir ve sonrasında 5ghz yayinizi aktif edelirsiniz.
İÖ
İÖ
03 Eylül 2021, Cuma |
İ**** Ö******* (45) - Ankara
2 aydır gün aşırı kullanıyoruz. Çok memnunuz. Uygulaması biraz daha kullanışlı olabilirdi belki ama mevcut hali ile çoğu ihtiyacımızı karşılıyor. Moplama özelliği sadece su kullandığından çok tatmin etmeyebilir ama hafif lekeleri çok rahat temizliyor. Tavsiye ederim.
BS
BS
03 Ağustos 2021, Salı |
B***** S**** (44) - İstanbul
Eksi yildiz olsa onu vercem ama yok.
- oncelikle gizasmart ortada yok. Sekiz gundur ariyorum acmiyorlar. Whatsapp destek hatlarida kapali.
-urunun yazilimi berbat otesi. Buyuk hatalar var.
- robotu temizlige baslattiniz. İki oda temizledi. Bir yerde takildi mi ? Bitti sil bastan. Butun programa bastan basliyor. Kaldigi yerden devam etmiyor siliniyor her sey.
- urun calisirken durdurdunuz yuvaya don dediniz ? Sapitiyor 20dk yuvayi bulamiyor.
- yuvayi 3cm yana kaydirdiniz ? Agir sapitiyor. Baska odada gozukuyor yuva. Koridoru temizlerken kendini salonda gosteriyor. Tek care yeniden haritalama.
- size bildirim gondermiyor. Takildi mi bitti haberiniz bile olmuyor.
- guzel temizlemiyor. Kenar temizligi yapmiyor ve donusleri s seklinde ama cok genis acili oldugu icin pislik birakiyor.
- orta seviye bir haliya bile takiliyor. Hali performansi rezalet.
- sarj suresi alti saate yakin ve 145m2 evimi ancak yuzde yetmis gucle tek seferde temizliyor. 1a bilr sarj etmiyor.
- oda siralama yok. Su odadan basla diyemiyorsun.
- dinamik haritalama yapmiyot bu yuzden bazi yerlerde yavasliyor yeni esya gordugunde.
- sarj olurken dogru kalan pil vermiyor. Sarj yuzdesi de gostermiyor tipki iphone gibi.
- cift firca dezavantaj olmus. Cekirdek var diyelim yerde cift firca yuzunden geriye veya baska bir yere dogru pisligi savuruyor.
- yuvaya donerken sapitirsa dolanip duruyor. Girmemesi gereken isaretli alanlara bile girmeye basliyor.
- temizleme gecmisi silenmiyor.
- gecen gun harita silindi gelmefi ekrana uzun sure.
- baslangicta kayit ulke siralamasi bile hatali. F altinda vatican i gosteriyor.
- bir odayi iki kere temizle ozelligi yok.
- toz haznesinin dizayni berbat, digerlerine gore zor temizleniyor.
- firma sekiz aydir tek guncelleme yapmamis bu hatalar icin.
Arti olarak:
yazabilecegim fazla bir sey yok bile.
- titreşimli mopu sadece cok basarili. Kurumus lekeleri bile cikariyor.
- haritalandirmasi hizli. 15dk da 145m2 yi cikardi.
Pismanim.
TZ
TZ
05 Eylül 2021, Pazar |
t**** z**** - Adana
Ürünü yaklaşık 2 aydır kullanıyorum.Bilindik markalara kıyasla çok özellikli bir ürün haritalaması gayet iyi süpürge emiş hızını ve yan fırçaların dönüş hızını ayarlayabiliyorsunuz paspaslamada üç kademeli su püskürtme seçeneği var.Ayrıca silme yaparken titreşimli paspaslama özelliği var.Ürünün malzeme kaliteside gayet iyi şu ana kadar çok önemli bir teknik sorun ile karşılaşmadım..
SK
SK
21 Mayıs 2021, Cuma |
S***** K**** (37) - Hatay
Modüler kasa, devir hızı ayarlanabilen çift yan fırça, yüzeye göre kullanmanız için 2 ana fırça, hareketli ana fırça haznesi, elektronik su pompası, siklon emişli toz haznesi ve bu fiyata en önemlisi TİTREŞİMLİ MOP. Kutu içinden ana fırçalar hariç birer adet yedek parça çıkıyor. Yaklaşık 1 sene yedek parça ihtiyacınız yok.