Testere Fiyatları
Kesilecek malzemeye göre şekillendirilen, çoğunlukla bir uzun kenarında üçgen biçimli dişleri olan, paslanmayı önlemesi için özel bir çelikten yapılan, dar, uzunca kesme aracına testere adı verilir. Testere, türü ne olursa olsun kesici bir alettir. Dikkatli kullanılmalıdır. Öncelik her zaman iş güvenliğine verilmelidir. Çok türlü testereler bulunur. Manuel olarak ve otomatik olarak kullanılabilir. Farklı boyutlarda yapılabilir. Bu yine kesilecek malzemeye bağlı olarak şekillenir. Cep testereleri, pala testereleri, demir ve ahşap testereleri, kıl testere, el testeresi çeşitleri bulunur. Bunlar ana testere çeşitlerinden birkaçıdır. Günümüz inşaat sektöründe temel ihtiyaçların başında gelir. Elektrikli makineler hem daha seri bıçak hareketlerine sahiptir hem de daha uzun ömürlü çalışabilir. Hız kazanmasına sebep olan çarkların düzenli bakımı, yağlanması ile paradan da tasarruf edilmesini sağlar.
Testere çeşitleri arasında sıkça kullanılan elektrikli testerelerde yüksek hız çeliği kullanılır. Seri çelik olarak da adlandırılan bu çelik türü hava çeliğinden farklı olarak 50m/dk. hızında kesme işlemi uygular. Hava çeliği ostenitleme sıcaklığına geldiğinde havada soğutulan, perlit ve beynit dönüşümleri yapılmadan martensite dönüşerek sertleştirilen bir çelik türüdür. Yüksek hızlı çelik (HSS) 600 C’ye kadar dayanabilir. İçerik yapısını kaybetmez. Bu çelik havada sertleştirilmesi sebebiyle ani sıcaklık değişimlerinde bile performans gösterir. Genelde orta sertlikte kullanılır. Döküm, metal dışındaki malzemelerin işlenmesi için tasarlanır. Aldığınız ya da alacağınız testereye uygun dişler sipariş etmek gerekir. Parçaları, dişleri ayrı ayrı satılabilir. Testere dişlerinin ayrı satılabildiği gibi testere zinciri de ayrı olarak satılabilir. Testere alırken set halinde almak müşteriler için daha faydalı olabilir. Serinin kendisine ait parçalarının bir arada gelmesi, yedek parçalar açısından da önemlidir.
Çeliğin Özellikleri
Yalnızca aletin değil malzemenin de ücretlendirildiği, çeliğin de sektörünün olduğu bir dönemdeyiz. İçerdiği bileşen maddelerine, kullanım alanlarına, uygulama tarzlarına göre sınıflandırılabilir. İşlenecek malzemeyi tanımak ve yapılacak işi önceden planlamak gerekir. Böylece doğru testere seçilebilir. Yapılacak işleme göre alaşımlı ya da alaşım olmayan testereler tercih edilebilir. Alaşımlı bileşen içeren iyi kaliteli, alaşım içeren yüksek işlevli çelikler bulmak mümkündür. İyi kalite olarak üretilen çelikler yayları için silisyum-manganlı kullanılır. İnce taneli olarak yapılırlar. Bu çelikler bir malzemenin iç yapısını değiştirmek amacıyla yapılacak işlemler yani ısıl işlem adı verilen tür için uygun değildir. Alaşımlı çelikler arasında yüksek işlevli olanlar yine ince taneliler arasındadır. İmalat çeliği üretimindeki ana görev olsa da ısıl işlemler için de koruma sağlar. Bu grupların alaşım olmayan olanları da bulunur. Alaşım içermeyen çeliklerin kalitelileri ısıl işlem görmek için yapılır. Özel kullanım için ayrıca tasarlanır. Alaşım olmayan çubuk çelikler derin çekme yapmak için kullanılan saclar ve otomatlarda kullanılan çelikler olarak örneklendirilebilir. İçerisinde alaşım bulunmayan diğer bir çelik türü de yüksek işlevlilerdir. Saf olarak üretilirler. Isıl işlemden geçtikten sonra diğer gruptaki kalite çelikleri olarak da kullanılabilir. Aynı işlemi görebilirler. Malzemeyi ıslah etme, yüzeyini sertleştirmek için uygundurlar.
Uygulanacak işleme özel alet seçerken gruplandırmalara dikkat edilmelidir. Bu kategoride takım yani alet çelikleri ve imalat çelikleri bulunur. İmalat çeliklerinin kullanım alanları makine, taşıt, cihaz üretimleridir. Birçok alt başlığı bulunur. İmalat çelikleri kesme, sertleştirme, kıvırma ya da düzeltme işlemlerinden ziyade bütün bir çelik konstrüksiyon oluşturdukları için testereler farklı kullanım alanları olur. Özellikle ince taneli çelikler, paslanmaz, mıknatıslanmaz çelikler, yüksek ısıya dayanıklı, ıslah, otomat çelikleri bu kategoriye girer. Alet çelikleri daha günlük kullanım, kolay parça birleştirme, dövme, püskürtme, bireysel kullanım için uygundur. El ve makine kullanımları açısından yararlanılabilir. Piyasa içerisinde en fazla talep gören, müşterilerin yöneldiği kısım budur. Yüksek hız çeliği bu kategoride yer almaktadır. Dövme, püskürtme, döküm kalıpları olarak kullanılabilir. İnşaat işleri için ideal kullanımdır. Soğuk iş çeliği, sıcak iş çeliği türleri birbirinden farklı uygulama alanlarına sahiptir. Soğuk iş takım çelik soğuk durumdayken işlenir. Talaşlı imalat, kesme, biçim verme ve benzeri kategorilerde üretilir. Bu çelikler işlenirken 200 C’nin altındadır. Sıcak iş takım çelik, ağır ve hafif metal içerir. Bu çeliğe sıcak durumdayken şekil verilir. En az 200 C derece ile en yüksek 400 Cl’lik sıcaklıklar arasında kullanılabilir.
Ahşabın Özellikleri
Beton yapılarımızın arasında hala ayakta durmaya çalışan ahşap, aslında özelliğini yitirmedi. Parke zemin, pervaz-çıta, inşaatlık ya da silinmiş kereste, kalas, lambiri, seperatör, dek gibi kullanım alanları bulunur. Bütün bu kullanım alanlarında aynı ağaç görülmez. Ağaç cinsi ahşabın uygulanma şeklini belirler. Mobilyacılıkta kullanılan meşe, kayın, gürgen, kestaneye nazaran işlenmesi daha zordur. Ağaç, yaşayan bir türdür. Çatlaklar, lif eğikliği, lif kıvrılması gibi durumlar oluşabilir. Testere alıcılarının işleyeceği ahşapları tanımaları gerekir. İnşaatlar için yaygın olarak çam, ladin, köknar kullanılır. Dayanıklılığı ön görülerek seçilen bu cinsler, Sibirya gibi bölgelerden de getirilir. Ahşaplar birçok kategoride satılır. Zımpara çekilmiş yani silinmiş, 1., 2. sınıflara ayrılmış, ham, şekil verilmiş tarzlar bulunur. 1. sınıf ahşap adından da anlaşılabileceği gibi birinci sınıf üretimdir. Daha kaliteli, iyi işlenir. Boylarının uzunluğu, kesilen ahşabın kalınlığına göre de fiyatlar değişebilir. 1. sınıf Sibirya çamı en kaliteli ürünler arasındadır. Ladin, daha çok inşaatlık alanlara tercih edilir.
Testere seçilirken, işlenecek ağacın testere için uygunluğuna bakılır. Örneğin mobilyacılık için kullanılacak bir ahşapta kıl testeresi benzeri ince yapılı bir ürün ancak detay vermek için kullanılabilir. Koltuk kenarlarının oyulması, kesilmesi, inceltilmesi gibi dokunuşlar yapılabilir. Süsleme aşamasına kadar gelinmiş mobilyalar, neredeyse son halini almış olduklarından elinizde zaten işlem görmüş bir ahşap olacaktır. Bu da kıl testeresi ile daha kolay bir yol izlenmesine izin verir. Bundan önce benzinli testere aracılığıyla kesilir. Dekupaj testere ile plaka halindeki kereste halinde ürünler daha iyi işlenir. Gönye testere, tezgâh testere, dekupaj testereler yüksek hızlı testere özelliğine sahip oldukları için ahşabı başarılı şekilde kesebilirler. Tam tersi bir durumda, örneğin inşaatta kullanılan bir ağaç türü olan çam kereste, kargası veya çıtalar daha kolay kesilebilecek ahşaplarda fazla sık dişli bir testere kullanmak, dayanıklı olmayan ağaç parçasını kırabilir. Daha yumuşak ağaç türleri olan meşe, kavak, kızılağaç benzeri ile çalışırken elektrikli testere kullanmak daha uygundur. Büyük parçaları küçülttükten sonra pala testere adı verilen genelde ucu ahşap testere sayesinde de kesilebilir. Aynı zamanda sunta kesme makinesi olan bir başka testere de bir çeşit motorlu testere olarak geçer. Testere alımlarında müşterilerin iyi araştırmalar yapması sonucunda daha iyi aletler edindikleri bilinir. Malzemelerin testere ile uyumu bu konuda önem taşır. Öncelikle işlenecek malzeme seçilmelidir. Daha sonra malzemeye uygun testereyi bulmak gerekir. Testerenin de özellikleri bilinmelidir.
Farklı Testereler
Testerelerin fiyat aralıkları boyutlarına, işlevlerine, gövde yapılarına, motorlu, manuel olmalarına göre sınıflandırılabilir. Set halinde almak ya da parça halinde almak fiyatlarda farklılık yaratabilir. Takım halinde testere alımı alet çantanızı düzenlemenize yardımcı olabilir. Gerekli malzemeleri el altında bulundurmak her an size lazım olabilmeleri durumunda yararlı olur. Müşterilerin bu yönde tercih yaptığı görülür. Kimi zaman tek seferlik hobiler için alet çantası alındığı da olur. Fakat tek seferlik bir iş bile olsa takım bulundurmak çıkabilecek ani sıkıntıların önüne geçmesini sağlar. Alıcılar açısından daha fazla tercih edilen bu yöntemle hobiler bir seferlik olmaktan çıkıp bir mesleğe bile dönüşebilir. Oymacılık, mobilyacılık, demir kesme, destek çıkartma, malzemeye detay verme tarzlarında kişilerin kendilerini geliştirmesi yeni ilgi alanları bulunmasına yardımcı olabilir. Kıl testere cinsi arasında set halinde alımlar yaygındır. Boyutları daha küçük, 7-10 parçadan oluşan setler küçük işler için uygundur. Manuel çalışma için tasarlanır. Bazı satışlarda set yerine yalnızca yedek parça alımı olduğu görülür. Yedek parçaların haricinde sadece testere kolunun da satıldığı olur. Profesyonel veya hobi kullanımları için farklı testereler satılır. Yüksek boy, orta boy, küçük boy olarak tercih edilebilir. Boylarına göre fiyatları farklı olabilir. Klasik ahşap saplı, modern plastik, tam çelik kollu testerelerin de fiyatlandırması kendi içinde farklılık gösterebilir.
Testerelerin arasında büyük ölçekli olanların fiyatları da diğerlerine göre daha tuzlu olabilir. Özellikle motorlu testere, şarjlı testere, akülü testere ücretlendirme olarak diğerlerinden farklı kategorilerdedir. Büyük bütçeli inşaat işleri, atölyeler gibi yerler için tasarlanır. Bu sebeple hem masraflı hem de bireysel alım için zorlu olabilir. Yüksek maddiyata sahip işler için idealdir. Elektrikle, şarj, aküyle çalışan testerelerin fiyatlandırması kendi içerisinde ayrılır. İşlenen malzemeye göre doğru testere seçimi yapıldıktan sonra fiyat araştırması yapılmalıdır. Şarjlı testere fiyatları markaya, kaliteye, uzmanlık alanına göre farklılık gösterebilir. Bunun yanı sıra akülü testere ile motorlu testerelerin daha yakın aralıkları olur. Fiyat açısından benzerlik gösterebilir. Daire testere ücretlendirilmesi testere cinsine, makineli olup olmamasına, yedek parçalarıyla satılıp satılmamasına bağlıdır. Bunların arasında çalıştırılması farklı olan bir testere bulunur. Benzinli testere benzinin yağ ile karıştırılması ile çalışır. Yapılan karışım çalkaladıktan sonra benzin deposuna yerleştirilir. İki zamanlı yapılacak bu uygulama motor çalıştırılması hakkında ayrıca bilgi edinilmelidir. Benzinli testereler zincir yedeği yapılması gerekebilir. Zincirlerin hammaddesine göre fiyatı değişebilir. Ayrıca zincirin sarıldığı pala boyu kategori arasında fiyat değişimine sebep olabilir.
Küçük Testereler
Manuel işlerde kullanılmak üzere tasarlanan mini testere çeşitleri üretilir. Mini el testeresi, mini daire testere, mini tezgâh testere gibi türleri bulunabilir. Mini testereler küçük bütçeli işler için oldukça uygundur. Genelde dişleri ayrı satılır. Daire testere kullanımı yaygındır. Kıl testere tasarımında mini demir testereleri de bulunur. Daire testereler haricinde oyma için gerekli aletler de mini testere uçlarıyla eşleşebilir. Bu tarz testereler daire çaplarına, dişli sıklığına göre fiyatlandırılır. Mini testere olarak geçmeyen ancak alet çantasına sığabilecek boyuta getirilmiş kıl testereleri de bulunur. Bunlar mini testereler gibi çalışmaz. Mini testereler genel olarak elektrikle çalışır. Mini testere çeşitleri arasına şerit testere de dahil olur. Daha çok bireysel kullanım için uygun olan mini şerit testereler diğer testerelerden daha ince testere kullanılmasından dolayı kendi içlerinde ayrı fiyatları olur. Bu fiyatlar yine testerelerin işlev, boyut, dişli sıklığına göre değişir. Mini motorlu testereler ise normal boyutlu motorlu testere gibi çalışır. Ancak teknik özellikleri bakımından silindir hacmi, yakıt deposu, yağ deposu, zincir diş sayısı normal testereye göre daha küçük boyutludur. Kısa süreli işlerde kullanılabilir.
Testerelerin kategorilere ayrılıp fiyatlandırılmasındaki ana sebep aramayı kolaylaştırmaktır. Böylece alıcılar tercih edecekleri ürünü karşılaştırmak için aynı ürünün diğer modellerine de bakabilirler. Böylece alıcılar, kendileri için doğru testere seçimini yapabilirler. Yanlış testere seçiminde, örneğin sert bir malzeme işlenecek ise mini bir seri tercihi yapmak işlemenize zarar verebilir. Gereksinimlerinizi karşılayacak testere için öncelik bütçe dostu olması olmalıdır. Tüm testere markaları kategorilerine yapılacak özenli bir inceleme sonucunda aranılan ürün bulunabilir. Fiyat aralıkları markaların bu alandaki yetkinliklerine göre şekillenir. Uzmanlara danışarak, yorumlar okunarak, satış yapılan ürünlerin anketlerine bakılarak marka seçiminde de doğru seçeneğe ulaşılabilir. Testereler açısından marka tercihi büyük önem taşır. Başarıları olan, kendisini kanıtlamış, köklü firmalardan alışveriş yapmak aldığınız aletin uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır. Sık sık alet değiştirmek, maddi manevi olarak müşterileri zorlar. Büyük inşaatlar için vakit kaybı gelir. Gereksiz harcama yapmamak, vakitten tasarruf etmek adına marka seçiminde dikkatli olunmalıdır. Müşterilerin aldıkları ürünler için yorum yapmaları bu açıdan önemlidir. Alınan ürünler hakkında tavsiyede bulunmak, alma düşüncesinde olan diğer kullanıcıları etkiler. Firmalar açısından da ürünlerini geliştirmek için öneriler gelişir. Kategoriler arasında en çok satılan ürünlere göz gezdirmek, aranılan ürünün bulunmasına yardımcı olabilir.
Yeni Tasarım Testereler
Son zamanlarda revaçta olan, sihirli testere adı verilen bu testere çeşidi aslında bir kıl testere olarak işlev görür. Birbirinden farklı birçok malzemenin kesilmesini sağlayan bu testere, elektrikli değil manuel kullanıma uygundur. Ağırlıklı olarak ahşap kesimleri için tercih edilir. Bunun yanında demir, alüminyum, cam, fayans benzeri ürünleri ev ya da atölye ortamında kesebilir, şekil verebilirsiniz. Su boruları, plastik, ayna gibi ev içerisindeki işlerinizi kolayca halletmenize olanak sağlar. Amatör kullanıcılar, hobilerinde ustalaşmak isteyenlerin sıkça tercih ettiği bir üründür. Set halinde satılması birçok farklı ürünün alınıp yedek parçalarını bulmakta zorluk yaşamaktan kullanıcı kurtarır. Satıcıdan satıcıya fiyatlandırmada farklar olabilir. İnce işçilikler için sağlamlığı ile bilinir. Ayrıca boyut olarak mini testere ebatlarında bulunduğu için yerden de tasarruf edilmesini sağlar. Set halindeki sihirli testereler, küçük bir kutu içerisinde dizilir. Hali hazırda mini yapısıyla dikkat çeken ürün, alet çantalarına da sığabilecek düzeyde. Şık, küçük tasarımıyla ihtiyacınız olan her yere götürebilirsiniz.
Alıcıların yorumlarına göre ürün, klasik kıl testereler gibi değil. Normal boyutlardaki kıl testereler, testerenin inceliğine göre detay işçilik için uygun olabilir. Ancak mini testere kavis kısmının dar olması nedeniyle ayrıntılı işlemler için doğru tercih olmayabilir. Düz kesme, düzeltme, bazı ürünlerde de küçültme tipi işlemler için daha iyidir. Bu tarz ürünlerin inşaatlar, takım mobilya yapımı gibi büyük çaplı işlerde kullanılması tavsiye edilmez. Örneklendirilen işler motorlu testere tarzında profesyonel kullanım gerektirebilir. Profesyonellik gerektirecek işlerde mini testerelerin kullanımı uygun olmayabilir. Ancak hobi ürünlerinin ortaya çıkartılması, küçük hediyelerin yapılması, var olan malzemelerde oynamalar yapılması açısından uygundur. Testerenin boyutları, bıçağın kendisi ile sırtı arasındaki kısa mesafe dolayısıyla iri yarı parçaları kesmek için yeterli değildir. Bu ürünün alıcı kitlesi tarafından tavsiye edilmesinin sebepleri fiyat performans değerlendirmesi yapıldığında pozitif çıkması. Yine de bazı kullanıcıların bu ürünü aldığı markaya bağlı olarak kıl testereden daha dayanıklı olduğunu söylemişlerdir. Amatör kullanıcıların severek kullandığı ürün, müşterilerin yorumları açısından da olumludur. Alıcıların yorumlarının büyük bir kısmını ürünün işlevselliği, ebatları, kullanım alanları oluşturur. Bu açıdan ürün, dört yıldız üzeri değerlendirilir. Her evde bulunması önerilen bir testeredir. İhtiyacınız olan tüm testereleri Hepsiburada üzerinden alabilirsiniz.
Hobi İçin Hangi Testereler Kullanılır?
Amatör kullanıcılar için mini testere, kıl testere, mini daire testere gibi manuel kullanıma uygun olanlar kullanılabilir.
Normal Testere ile Motorlu Testere Arasında Ne Fark Var?
Elektrik, motor, akü gibi bilumum enerjiyle çalışan testerelerin gücü, manuel olan kol gücüyle çalışan testerelere göre daha fazla olur. Dişlerin daha sık dönmesi sebebiyle kesimler ince, pürüzsüz olmaktadır.
Ahşap ile Demiri Aynı Testere Keser mi?
Testereye göre değişen bir durumdur. Uygun testere ile birçok malzemeyi tek alet ile kesebilir, şekillendirebilirsiniz.