Modern araçların en önemli fren bileşenlerinden biri olan araba Westinghause sistemi, frenleme için gerekli olan pedal basıncını oluşturmak için kullanılır. Frenlere daha yüksek hidrolik basınç vermek, etkili frenleme yapılabilmesi için son derece büyük önem arz eder. Servo olarak da bilinen Westinghause, pedal tarafından ana silindire uygulanan kuvveti artırmak için motor girişindeki vakumu kullanır. Daha etkili frenleme için ana servoya fazladan bir vakum pompası eklemek de mümkündür. Tek bir diyafram ya da tandem diyafram içine giren güçlendirici ekipmanlar, genellikle daha büyük araçlarda tercih edilir. Fren veya vakum güçlendiricisi olarak da isimlendirilen fren servoları, kısmi bir vakum oluşturarak çalışır ve ana silindire uygulanan gücü artırır. Bu sayede, ana silindirin içindeki basınç artar ve Westinghause, tekerleklere daha etkili bir frenleme olanağı tanır.
Westinghouse ya da fren servosu, uygulanan fren kuvvetini 5 kata kadar artırır. Fren gücü artarken fren pedalına uygulanması gereken fiziksel temas da olabildiğince yumuşar. Hidrovak (Westinghouse) sayesinde daha yumuşak, güvenli ve konforlu fren kullanımı sağlanır. Hidrolik kutusu, fren merkezi ve pedal ekipmanlarının arasında bulunan Westinghouse, direksiyon ile aynı hizada konumlandırıldığı için kaput açıldığında kolaylıkla görülebilir. Silindir bir şekle ve çoğunlukla siyah renge sahip olan mekanizma, fren yağı haznesi ve ana merkez borusu ile aynı kanal üzerinde yer alır. Motor çalıştığında devreye giren sistem, motor stop ettirildiği anda kapanır. Motorun çalışmadığı zamanlarda hidrovak da görevini yerine getiremez. Birkaç defa fren pedalına basıldığında pedal sertleşir ve dibe doğru itilemez hâle gelir. Bu nedenle aracı çalıştırmadan kullanmak ya da seyir hâlindeyken motor kapalı konumda ilerlemek, oldukça tehlikelidir.
Motor çalıştığı anda emme manifoldunda oluşan vakum, fren servosundaki diyaframı çalıştırır ve etkili fren için gerekli olan güç üretilir. Oluşan vakum etkisiyle fren pedalı yumuşar ve güvenli sürüş için gerekli dinamikler devreye girer. Benzinli ve dizel araçların vakum mekanizmaları birbirinden farklıdır. Benzinli otomobillerdeki vakum gücü, emme manifoldundan bir hortum vasıtası ile elde edilir. Dizel taşıtların emme manifoldu donanımlarında ise vakumlama opsiyonu bulunmaz. Yüksek güçlü hava beslemesi ile çalışan dizel araçlar, geleneksel ya da elektrik destekli vakum pompaları kullanır. Westinghause silindirine gerekli olan güçlü vakum, harici pompa sistemleri ile sağlanır. Aracın sahip olduğu teknolojilere ve donanımlara göre pompanın yeri ve özellikleri de değişiklik gösterebilir. Gücünü eksantrik milinden alan modeller, daha çok silindir kapağı çevresinde konumlandırılır. Alternatör parçasının hemen ardına yerleştirilen klasik vakum pompaları ise dizel araçlarda sıklıkla tercih edilir.
"Basınç odası" ve "vakum odası" olmak üzere iki farklı odacığa sahip olan Westinghause (fren servosu), etkin frenleme için gerekli olan gücü temel fizik kurallarına uygun olarak üretir. Hidrovak içindeki odacıklar, esnek diyafram duvarları ile birbirinden ayrılır. Hava kanalı ile birbirine entegre edilen iki oda, frene basılmadığı anlarda eşit güç üretir. Toplam basınç ve vakum odası içindeki mevcut güç, birbirine denktir. Hava kanalları açık, vakum kanalları ise kapalı hâlde pozisyon alır. Fren pedalına basıldığı anda kaldıraç ya da itme kolu, diyafram plakasını ileri yönde iter. Vakum kanalı kapanır, vakum ve basınç odası hava geçişleri sayesinde birleşir. Atmosfer basıncı ve vakum gücü arasında oluşan kuvvet, basınç odasını etkiler ve merkez fren sistemine iletilen güç, 5 kat kadar artar. Oldukça hassas bir içeriğe sahip olan Westinghause sisteminin düzenli olarak bakıma tabi tutulması ve eskiyen donanımların yenisi ile değiştirilmesi ihmal edilmemelidir.