Hayatın birçok alanında kullanılan panel radyatör nedir diye sorabilirsiniz. Panel Radyatör içinde sıcak su bulunan ve sıcak su ile buharın verdiği ısıyı dışarı yayarak ortamın ısınmasını sağlayan bir kalorifer çeşididir. Öncelikle sıcak su ve buharı içinde dolaştırarak kendini ısıtan cihaz, sonrasında bu ısıyı dışarı vererek bulunduğu mekanın hızlı bir şekilde ısınmasını sağlar. Farklı metal malzemelerle üretilen radyatör oldukça verimli bir üründür. Panel radyatör fiyatları üretim aşamasında kullanılan malzemelere, boyutlarına ve performansına göre değişiklik gösterebilir. Panel radyatör markaları son teknolojiyi kullanarak ürettiği modellerde, her geçen yıl daha başarılı olur. En yüksek verime ulaşmak adına çalışmalarını sürdürür. Panel radyatör çeşitleri arasında bulunan birçok model farklı uzunluk ve genişliklere sahip olmakla birlikte özellikleri de değişebilir. Panel radyatör 600×1000 boyutlarında olan modeller, evinizin her alanında kullanıma uygun olup, hem görsellik hem de ısınma kalitesini sunar. Modern hayata geçiş ile birlikte panel radyatör kullanımı oldukça yaygınlaşır. Panel radyatör çeşitlerinin kolay kurulması, şık tasarımı ve ısıtma kapasitesinin yüksek olması sık tercih edilmesinin nedenleri arasında bulunur. Modeller arasında tamamen alüminyum profilden üretilen yeni nesil radyatörler bulunur. Yüksek ısı iletkenliğine sahip olan bu modeller, paslanma ya da solma gibi problemler oluşturmaz. Ayrıca yüksek basınç dayanımına sahip olmasıyla oldukça avantajlıdır. Bu ürünlerin kullanımı sırasında dilerseniz buhar makinesi kullanarak havayı nemlendirebilir ve kuruluk oluşmasını önleyebilirsiniz.
Panel Radyatör ve Özellikleri
İçerisinden geçen sıcak suyu ve buharı dış ortama direkt olarak ileten ve iletmiş olduğu ısıyı da uzun süre koruma performansına sahip olan panel radyatör, büyük memnuniyet yaratır. Panel radyatör özellikleri arasında montaj ve kullanımının son derece kolay ve pratik olması bulunur. Bunun yanı sıra ince ve şık tasarımlara sahip olan modeller bulunduğu ortamın havasını değiştirebilir. Ayrıca panel radyatörlerin hızlı bir şekilde ısınması ve geç soğuması özelliği, enerji tasarrufu konusunda kazanç sağlar. Birleştirilmiş parçalardan oluşan radyatör çeşitleri, farklı dilim sayılarına sahip olabilir. Ayrıca yapımında kullanılan malzemelerin darbelere karşı dayanıklı olması sayesinde uzun yıllar kullanıma uygundur. Aparatlar arasında bulunan panel radyatör yan kapak plastik tutucu kolay kuruluma sahip olan bir üründür. Organik plastik malzemeden yapılan aparat, kolay taşınabilir özellikte bulunur. Açısını istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz ürün, tak çalıştır modunda olmasıyla pratik kullanım imkanına sahiptir. Bu malzeme aşınmalara karşı oldukça etkilidir. Eğer panel radyatörü duvara monte değil de yere sabitlemek isterseniz bunun için panel radyatör yere montaj ayağı kullanabilirsiniz. Panel radyatör ayağı yere sabitleme imkanının yanı sıra yükü dengeleme ve görünmesini istemediğiniz boruları gizleme özelliği sunabilir. Ayrıca portatif olması özelliği ile radyatörü istediğiniz yere taşımanızı sağlayan panel radyatör tekerlek ayağı büyük kolaylık sunar. Panel radyatör çeşitlerinin sık tercih edilmesinin bir sebebi de isteğinize uygun boyut ve levhalarda olmasıdır. Pk model panel radyatör fiyatları 600x1000 boyutunda olması dikkate alınarak belirlenir. Panel radyatör petek fiyatları karşılaştırması yapıldığında, sizin için uygun olan boyut ve fiyatları değerlendirebilirsiniz. 400 x 1500 panel radyatör modellerini inceleyerek tüm özelliklerini öğrenebilirsiniz.
Kompakt Panel Radyatörler
Kompakt panel radyatör kaliteli çelikten üretilen ve istediğiniz renkte kaliteli polyester toz boya katmanı ile kaplanan bir modeldir. kompakt olması özelliği ile oldukça verimli ürünler arasında yer alır. Panel radyatör üst kapak ürünle birlikte gönderilebileceği gibi ayrı olarak da bulunur. Kaliteli plastik malzemeden yapılan aparatın kullanımı son derece kolay ve pratiktir. Taşınabilir özellikte olan ürünün açısını istediğiniz gibi ayarlayarak kullanabilirsiniz. Farklı renk seçenekleri bulunan aparatın size uygun olan çeşidini tercih ederek şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Bununla birlikte panel radyatör yan kapak çeşitleri ise sağlam plastik malzemeden yapılmakla birlikte farklı boyutlarda bulunur. Şık görünümlü ürünler ihtiyaç olan her alanda kullanılabilir. Kolay kurulum özelliği bulunan yan kapakların açısı farklı şekillerde ayarlanabilir. Panel radyatör montaj
aksesuarları, askı elemanları, kör tapa, prüjörlü tapa, vidalar, dübel, panel radyatör vanası ve çantalardan oluşur. Çantalar panellerle birlikte ekstra isteğinize göre paketlenip sizlere sunulabilir. Üründe kullanılan malzeme ve üretim aşamasına bağlı olarak, aynı ısı gücü için birbirinden farklı radyatörler bulunur. Malzeme ve üretim şekli dikkate alınarak fiyat farklılıklarına rastlanabilir. Döküm radyatörler korozyona çok dayanıklı olmasıyla uzun ömürlü modeller arasında yer alır. Bu özelliği nedeniyle maliyeti yüksek olan radyatör tipleri olarak görülür. Bunun yanı sıra alüminyum radyatörlerin yüksek performans özelliği nedeniyle fiyatında artış görülebilir. Genelleme yapmak gerekirse döküm radyatör ve alüminyum radyatörler benzer fiyat aralığında bulunabilir. Kompakt panel radyatör modelleri yenilikçi tasarıma sahip olan ürünlerdir. Bu modeller her ortama uygun özellikte yeni nesil ısıtma araçları olarak kabul edilir. En fazla su kapasitesine sahip olan radyatörler çeşitleri ise dilimli çelik kompakt radyatör türleridir. Fakat bu tip radyatörler keskin kenarlara sahip olduğu için yerini yavaş yavaş panel radyatörlere bırakır. Bu modellerin su hacminin ve panel ağırlığının az olması, otonom sistemlerin devre elemanı görevini üstlenen termostatik kontrole uygunluk açısından önemli bir avantaj sağlar.
Banyo Panel Radyatör
Son yıllarda banyolarda peteklerin yerine, havlupan olarak tabir edilen banyo panel radyatör kullanımı yaygınlaşır. Bazı banyolarda petek kullanımı devam etse de, yeni trend panel radyatör modelleri denilebilir. Estetik açıdan bakıldığında bu modeller banyonun tüm havasını değiştirebilir. Bununla birlikte çelik panel radyatör modelleri, paslanmaz özelliği ve uzun ömürlü olması ile öne çıkan ürünler arasındadır. Bu tip radyatörlerin ısıtma kapasitesi de oldukça yüksektir. Bunun dışında yağlı panel radyatör modelleri de banyonun yanı sıra birçok alanda kullanıma uygun olabilir. Bu modeller yüzey sıcaklığının düşük olması özelliği ile avantaj sağlayabilir. Ayrıca ortam sıcaklığını algılayan teknolojik özelliklere sahip olan modeller termostatlıdır. Bir diğer avantajlı özelliği ise havada bulunan tozları yakmadan kaliteli ısı sağlamasıdır. Farklı modeller arasında bulunan dikey panel radyatör çeşitleri ise bulunduğu ortama yüksek verimde ısı transferi sağlar.banyonuzu soğuk aylarda gerçekten sıcak tutup tutamayacağı konusunda tereddütte olabilirsiniz. Montaj ve askı aparatı ile birlikte bulunan dikey ürünler alandan tasarruf etmesinin yanı sıra modern görünümüyle fark yaratır. Model seçimi için karar vermekte zorlanmanız halinde panel radyatör tavsiyesi alabilirsiniz. ürün leri kullanarak deneyimleyen müşteriler tarafından yapılan yorumları inceleyebilir ve çok daha kolay seçim yapabilirsiniz. Müşterilerin tavsiyelerini dikkate alarak bilinçli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz. Hem dikey hem de yatay radyatörler hakkında yapılan paylaşımları incelemeniz durumunda, avantaj ve dezavantajlarını belirleyebilirsiniz. Kısıtlı duvar alanı olan küçük bir banyo için panel radyatör 600 x 1200 ölçüsünde bulunan modeller uygun olabilir. 400 x 1000 panel radyatör çeşitlerini de inceleyerek değerlendirebilirsiniz.daha dar olan alanı ısıtmak için size sunulmuş bir diğer tercih olabilir. Seçiminizi yaparken kullanacağınız alanın metrekaresi, yalıtım özelliği ve pencere sayısı gibi özellikleri dikkate alabilirsiniz. Bu sayede çok daha doğru bir radyatör seçebilir ve avantaj elde edebilirsiniz. Genellikle banyolarda tercih edilmekle birlikte farklı alanlarda da kullanıma uygun olan ince panel radyatör fiyatları kampanya dönemlerinde indirime girerek cazip olabilir.
Yağlı Panel Radyatörler
Yağlı radyatörler, elektrikli çalışma prensibine sahip olan modellerdir. Panel radyatör görünümlü ancak termostat aracılığı ile ısı ayarının yapılabildiği ve su yerine yüksek yoğunluğa sahip yağ bulunan tiplerdir. Taşınabilir özelliğe sahip olan cihazların kolaylık sağlayan tekerlekleri bulunur. Elektrikli panel radyatör ısıtıcı cihazın dış yüzeyinde özel kaplama bulunur. Bu özelliği sayesinde dış yüzey aşırı ısınmaz ve güvenli kullanım imkanı sunar. İçerisinde kalın yağ ve bu yağı ısıtmak için kullanılan rezistans vardır. Rezistans uzun panel radyatör modelinde, ürüne uygun uzunluktadır. Yağlı panel radyatör elektrikli olmasıyla pratiklik sağlarken aynı zamanda şık bir görünüme sahiptir. Taşınabilir olması sayesinde ihtiyaç duyulan her alanda değerlendirilebilir. Böylece sadece istenilen bölgeyi ısıtmanız mümkün olur. Ayrıca dilerseniz asarak sabitleyebilir, dilerseniz zemin üzerinde değerlendirebilirsiniz. Zeminde kullanım tercih edildiğinde taşıma özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra ısıtmak için kullandığı enerji ve içindeki rezistansın aktarımına olanak sağlayan yağı sayesinde panel radyatör ince tasarımlar, en sağlıklı elektrikli ısıtıcı olarak bilinir. Havayı kurutmaması ve ısıyı yavaş yavaş ortama aktarması ile oldukça kullanışlıdır. Kampanya dönemlerinde ucuz panel radyatör fiyatlarında cazip indirimler olabilir. Bu dönemlerde bütçe dostu fiyatlardan yararlanarak panel radyatör ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Ayrıca bu modellerin elektrik tüketimi oldukça düşüktür. Yağlı panel radyatörlerin kullanım ömrü ise üretim aşamasında kullanılan malzemelere göre değişebilir. Kaliteli markaların ürünlerini tercih etmeniz halinde uzun yıllar performansını koruyarak size eşlik edebilir. Korozyona en dayanıklı radyatörler, döküm olanlardır. Bu modellerin dayanıklılık oranı oldukça yüksektir. Radyatör modellerinin ömrünü etkileyen faktörler arasında, statik elektrik yani korozyon ve kireçlenme durumu öne çıkar.
Panel Radyatörlerin Avantajları
Panel radyatör çeşitlerinin her bir farklı özelliklere sahip olmakla birlikte sağladığı avantajlar da değişebilir. Tecrübeli markalar tarafından üretilen radyatör modelleri kullanım kolaylığı ve ısı verimliliği özellikleriyle oldukça avantajlıdır. Aynı zamanda modern ve estetik görünümleriyle bulunduğu alanların havasını değiştirir. Soğuk kış günlerini sımsıcak geçirmenizi sağlayan bu ürünlerin, diğer avantaj ve özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
- Özellikle pencere, balkon ya da banyo gibi sabitlemek için çıkıntıları bulunmayan yerlerde, panel radyatör 600x600 ebatlarındaki modeller tercih edilebilir. Bu tip radyatörler hem inceliği hem de montaj kolaylığı ile dar alanlar için ideal olabilir.
- Ağırlık ısının yayılma hızı ve montaj esnasındaki pratikliği açısından önemlidir. Panel radyatör 400x2000 ile birkaç üst boyutunun ve tüm alt boyutların genel olarak ortalaması 33 kilogram civarındadır.
- panel radyatör 600x2000 ebatlarında bulunan modellerin farklı yükseklik seçenekleri bulunur. Nemlendirme haznesi ise bütünleşik tasarıma sahiptir. Düşük sıcaklıklara uygun olan modeller yüksek verim sağlar.
- Şık tasarımlı panel radyatör 600x1500 modellerin nano seramik yüzey kaplamalı çeşitleri mevcuttur. Bu ürünler korozyona karşı oldukça dirençlidir. Ayrıca bu modellerin nem haznesi üzerinde dekoratif görünümlü buhar delikleri bulunur. Bu delikler kapağı açmadan su doldurma avantajı sunar.
- Düz yüzeye sahip veya silindir şeklinde olup erişimi kolay olan modeller arasında bulunan 900x400 panel radyatörlerin temizliğinin çok pratik olması tercih sebebi olabilir.
- Klasik tarzda üretilen radyatörler 4 bar, özel imal edilen radyatörler ise 6 bar basınca dayanıklıdır. Basınca dayanıklılığı arttırma sebebi suyun çıkış noktası ile son ulaşması gereken noktadaki sürtünmeyi en aza indirmektir ve sisteme eşit bir şekilde suyu taşımaktır.
- Radyatörler arasından seçim yapılırken fiyatları da dikkate alınabilir. 600x1000 panel radyatör en ucuz fiyatlarıyla indirim dönemlerinde karşınıza çıkabilir. Panel radyatör almaya karar verdiğinizde kampanya dönemlerini bekleyebilir ve avantajlı fiyatlarla ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Bu sayede bütçenizi sarsmadan kaliteli panel radyatör sahibi olabilirsiniz.
Radyatör Seçimi İçin Öneriler
Dubleks yapıda bulunan binaların merdiven boşlukları ve tavanı yüksek olarak inşa edilen binaların uygun bölümlerinde panel radyatör 500x1000 ebatlarında olan ürünler kullanılabilir. Bu alanlara yerleştirilen radyatörlerin ısı yayılımı daha verimli olabilir. Alt katlarda ise panel radyatör 600x1400 ölçülerinde olan modeller çok daha verimli olabilir. Panel radyatör 200 cm gibi düz yapıda bulunan ve ince bir şekilde tasarımlanan modellerin ısı yayılım oranı daha yüksek olabilir. Isı yayılım oranı en iyi olan modeller ise alüminyum malzeme kullanılarak üretilen radyatörlerdir. Radyatörler genellikle küçük veya büyük pencere altlarına yerleştirilir. Çünkü bu alanlarda ısı kaybı daha fazla olabilir. Panel radyatör 600x800 küçük alanlar için kullanıma uygun olabilir. Yalıtımı iyi olan yapılarda ısı kaybının daha az olması sebebiyle, ısı gücü fazla olan panel radyatör 150 cm modelleri uygun olmayabilir. Bununla birlikte panel radyatör 100 cm olan çeşitleri, dar alanlarda avantaj sağlayabilir. Bu tür mekanlarda, PKKP tipleri yerine QK panel radyatör 120 cm ebatlarında olan türler seçilebilir. Radyatör sabitlenirken, yerden yaklaşık 7 cm kadar kaldırılarak monte edilir. Bu sayede radyatör üstü ile pencere arasında boşluk kalması sağlanır. Pencere altına küçük çıkıntılar bırakılmamış yapılarda derinliği az olan tipteki radyatörler seçilebilir. Radyatörün genişliğinin çok fazla olması, alanda kayba sebebiyet verebilir. Herhangi bir niş veya parampet bulunmayan yerlerde veya radyatör yerleştirmeye müsait olmayan yerlerde, duvar önüne yerleştirilecek olan radyatörler, yüksekliği fazla olan tiplerden seçilebilir. Su geçiş direnci birbirinden farklı olan panel radyatörlerin aynı devrede kullanılması uygun olmaz. Bu şekilde yapılması halinde radyatörde bulunan sıcak su dolanımında sorunlar oluşabilir. Bu problemler radyatörün verimli bir şekilde ısınmasını önleyebilir. Su geçiş dirençleri birbirine yakın aralıkta bulunan modellerini aynı devre üzerinde kullanılması tavsiye edilir. Bu duruma örnek vermek gerekirse alüminyum, çelik ve döküm radyatörlerin, aynı devrede olması sakıncalı olabilir.
Radyatör Bakımı Hangi Aralıklarla Yapılmalıdır?
Radyatörlerin bakımı her sezon başlangıcında, kullanmaya başlamadan önce yetkili servisiniz aracılığı ile yapılabilir. Suyunuzun kireç durumu, suların kesilip tekrar gelmesi veya sizi huzursuz edecek bir durum oluştuğunda da yine aynı şekilde yetkili servis ile iletişim kurmanız sizin için faydalı olabilir. Bunun dışında gerekli durumlarda radyatörlerin havasını alarak performansını artırabilirsiniz. Ayrıca belirli aralıklarla temizleyerek estetik görünümünü koruyabilirsiniz.
Panel Radyatörün Kurulumu Nasıl Yapılır?
Eğer eski radyatörünüzün yeri, yeni radyatörünüz ile uyumlu ise yapmanız gereken tek şey, mevcut bağlantı aksesuarlarını, sabitleme vidalarını ve dübelleri kullanarak ürününüzü sabitlemek olabilir. İstediğiniz bölgeye işaretler bırakarak delik açabilirsiniz. Gerekli aletlerden yararlanarak radyatörü sabitleyip bağlantı rekorlarını sıkabilirsiniz. Ardından sistemden ürünün suyunu tamamlayıp, purjör vanasını açarak havasını atmasını bekleyebilirsiniz. Su geldiğinde vanasını kapatıp sistemi çalıştırdığınızda, sistemde yeterli ve temiz su mevcut ise radyatör kullanıma hazır hale gelir.
Renkli Panel Radyatörlerin Boyası Isıyı Engeller mi?
Bu tip panel radyatörler, boyanın ısıyı engellememesi için neme ve 80 santigrat sıcaklığa dayanabilecek şekilde tasarlanır. Sadece panel radyatörler için üretilen kaliteli, standartlara uygun boyalar kullanılır. Radyatör ısındığında koku vermeyen ve hemen kuruyan özelliklere sahip olan boya çeşitleri ince bir tabaka halinde uygulanır. Tüm bu özellikleri sayesinde panel radyatörden gelen ısıyı etkilemez.