Termometreler

Termometre Fiyatları

Termometre

Termometreler ya da bilinen diğer ismiyle sıcaklıkölçerler, bulunduğu ortamın sıcaklığını ölçmeye yarayan alettir. Termometrelerde, Celsius, Fahrenheit ya da Kelvin gibi değişik sıcaklık ölçü birimleri kullanılabilmektedir. Gündelik yaşamda en çok kullanılan termometreler, cıvalı termometrelerdir. Sıcaklık değerlerinin çok düşük olduğu bölgelerde ise donma derecesi daha düşük olan alkollü termometreler kullanılmaktadır. En çok bilinen termometre civalı termometrelerdir. Civalı termometreler çok küçük bir kesite sahip ve üst ucu kapalı bir tüptür. Alt ucundaysa küresel veya silindirik haznenin içinde cıva bulunmaktadır. Ortamın ısınmasıyla cıva genişler ve tüp içerisinde yükselişe geçer. Tüp kesitinin çok küçük olması cıva hacminde meydana gelen az bir büyümeyle civanın yükselişi oldukça belirgin olmaktadır. 

Termometre farklı maddelerden üretilebilmektedir. Katı, sıvı ve gaz maddelerinden yapılmış termometre çeşitleri bulunmaktadır. Yaygın kullanılan termometreler sıvılı ve metal olanlardır. Sıvılı termometreler; cıvalı ya da alkollü olabilmektedir. Cıvalı termometrelerin alkollüye göre donma derecesi daha yüksektir. Bu yüzden soğuk kış günlerinde ya da soğuk olan bölgelerde ölçüm yapabilmek için donma derecesi daha düşük olan alkollü termometreler kullanılmaktadır. Öyle ki alkollü termometreleri kutuplarda bile kullanabilirsiniz. Termometrelerin üzerinde bulunan kılcal boru içindeki sıvıyı kırmızı, sarı ya da mavi renklerde tercih etmelerinin sebebi de sıvının seviyesini dışarıdan daha net görebilmektir. Sıvılı termometreler pek çok alanda kullanılmakta olup, duvar termometresi, hasta termometresi ve laboratuvar termometresi gibi isimlerle adlandırılmaktadır. Metal termometreler ise; cıvalı ve alkollü termometrelerle ölçüm yapılamayan yerlerde sıcaklık derecelerini ölçmek için tasarlanmıştır. Fabrikalar ve fırınlar gibi yüksek ateş derecelerinin olduğu yerlerde kullanılır metal termometreler. 1600 santigrat dereceye kadar ölçüm yapabilmektedir. 

Termometreler farklı amaçlarla değişik tasarımlarla çeşitli sektör ve alanlarda kullanılmaktadır. Bunlardan en çok bilinenleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Oda termometresi
  • Sıcaklık ölçer dijital termometreler
  • Nem tayin cihazı
  • Gıda termometresi
  • Taşınabilir termometre
  • Analog termometre
  • Mini termometre
  • Kablolu termometre
  • Buzdolabı termometreleri
  • Wireless Kablosuz Termometreler
  • Dijital termometre
  • Havuz termometreleri
  • Hava istasyonları
  • K tipi problar ve okuyucular

Oda Termometreleri: Sağlık açısından kendinize ya da sevdiklerinize en iyi ortamlar yaratmak istersiniz. Bu konuda ortam ısısı dikkat edilen önemli bir noktadır. Kış günü buz gibi havalarda oda ısısını bilip odanın ideal derecesine gelebilmesi için ısı kaynaklarını ona göre ayarlarsınız. Yaz aylarında da odayı serin tutmak istersiniz ve soğutucu kaynakları ona göre çalıştırırsınız. Tüm bunlar için bir sıcaklık ölçer termometre kullanmamız gereklidir. Pek çok çeşitli seçeneği bulunan oda termometrelerinin dijitali ve analoğu da bulunmaktadır. Günümüzde en çok tercih edilenleri LCD ekranlı sıcaklık ve nem ölçer termometre cihazlarıdır. Bu cihazların çoğunluğunun LCD ekranında sıcaklık değeri, nem değeri, tarih ve saat göstergeleri bulunmaktadır. Sıcaklık değerini ister C ister F olarak seçebilme imkanı sağlamaktadır. Siz istediğiniz ölçüm değerini seçebilir ve ölçüm yapabilirsiniz. Alarm özelliği olanlar da mevcuttur. Bu tip dijital termometre fiyatısatıcısına göre farklılık gösterebilmektedir. Termometre fiyatı

Sıcaklık Ölçer Dijital Termometreler: Dijital termometre pek çok alanda kullanılmaktadır. Farklı fonksiyonlara sahip cihazlarla ısı ölçümü yapılmaktadır. Dijital gıda termometresinin bile kendi içerisinde kullanım alanına göre farklı fonksiyonlarla donatılış cihazları mevcuttur. Dijital et termometre; ucunda bulunan iğne pişen ete batırıldığında istenilen sıcaklığa geldiğinde bip sesiyle sizi uyarmaktadır. Analog et termometreleri daha basittir ve termometre ucundaki iğneyi ete batırarak kadranı kontrol edebilirsiniz. Dijital oda termometreleri, dijital sauna termometreleri, dijital buzdolabı termometreleri gibi çeşitlendirmek mümkündür.

Nem Tayin Cihazı: Bünyesinde hem terazi hem de ısıtıcı bulunduran cihazdır. Ölçüm yapılacak madde terazi kısmına yayılarak koyulur nemliyken değeri ölçülür. Isı verilmeye başlayınca da maddenin kuruduğundan emin olunduğunda tekrar terazi değerine bakılarak nem oranı yüzde olarak ölçülmüş olur. Nem tayin cihazı çalışma mantığı bu şekildedir. Kullanımı oldukça basittir.

Gıda Termometresi: Gıdaların çekirdek sıcaklığını ölçen bir termometredir. Termometre ucunda bulunan probu gıdaya ya batırarak ya da daldırarak gıdanın sıcaklığı ölçülmüş olur. Yoğurt mayalarken kullanılan gıda termometresi, ısınan sütün içerisine daldırılarak sütün mayalanacak sıcaklığa (45 – 47 °C) gelmesiyle içinden çıkarılarak altı kapatılır. Bu cihazlar öylece gıdanın içerisine bırakılamazlar. 

Cihazlarda genelde Santigrat ve Fahrenhayt sıcaklık ölçü birimleri ikisi bir arada bulunmaktadır. Siz istediğinizi ayarlayarak kullanabilirsiniz. Kullanımı oldukça pratiktir. Açma kapama düğmesini açıp ölçüm yapmak istediğiniz gıdaya katı bir yiyecekse batırabilirsiniz ya da sıvı bir yiyecekse daldırabilirsiniz. Bu cihazlar genelde pille çalışmaktadır. Dijital et termometre çeşitleri de ayrı olarak üretilebilmektedir. Bu cihazların tasarımında prob uçlar bir kabloyla cihaza bağlı durumdadır. LCD gıda yemek termometresi çeşitleri pek çok firma tarafından farklı tasarımlarla üretilmektedir. Hepsinin kullanım mantığı birbirine yakındır. Hem analog hem de dijital çeşitleri vardır. Cihazların ucundaki problar yiyeceklere batırılır. 

Taşınabilir Termometreler: Termometreler ortam sıcaklığını ölçen cihazlardır. Her ortamda yanımızda olabilecek ve pille çalıştığı için taşınmasında hiçbir sorun olmayan taşınabilir termometrelerle istediğiniz yer ve zamanda ortam sıcaklığını ölçebileceksiniz. Termometreler tasarlanırken portatif olarak tasarlanmış ve pratik kullanım için ayarlanmıştır. LCD ekranlı termometrelerin çoğunda alttan led ışık desteği olması karanlıkta da rahatlıkla termometre ekranını görmenizi sağlamaktadır. 

Analog Termometre: Analog termometre, ilk icat edildiğinde at kılının nem karşısındaki değişimi gözlemlenmiş ve bunun üzerine tasarlanmıştır. Ortam nemi arttıkça at kılının boyunun uzadığı gözlemlenir. Uzayan at kılı nem ölçer içindeki yayları harekete geçirerek nem ölçer ibresinde yukarı yönlü hareket başlar. Ortam nemi azaldıkça da tam tersi gözlemlenir. At kılının boyu kısalır ve nem ölçer ibresi aşağı yönlü harekete geçer. Günümüzdeki bazı termometreler halen bu sistem üzerine tasarlanıp üretilmektedir. En bilindik analog termometre çeşidi metal yaylı olanlardır. Diğer nem ölçerlere göre daha uygun fiyatlara üretilmektedir. Ancak kullandıkça gevşeyen yaylar bu nem ölçerlerin doğru ölçüm yapmasını zorlaştırmaktadır. 

Mini Termometreler: Mini termometreler, kendi mini ama işlevi çoktur. Kablolu ve kablosuz olmak üzere farklı modelleri vardır. Cihazların üzerinde açma- kapama düğmesi bulunmaktadır. Cihazı kullanmadığınız zamanlarda kapama düğmesinden kapatarak enerji tasarrufu sağlamış olursunuz. Yüksek ve düşük sıcaklık değerleri için alarm özellikleri de bulunmaktadır. Mini termometrelerin neredeyse kendi büyüklüğünde LCD ekranları bulunmaktadır. LCD ekran üzerinde pil göstergesi ve nem değer göstergesi mevcuttur. Pil göstergesi sayesinde ölçüm yapmadan önce cihazın enerji kaynağını kontrol etmiş olursunuz. Kablolu olan mini termometrelerin, 3 metrelik uzunluğa sahiptir. Kablo ucundaki problar ölçüm yapmaya yaramaktadır. Mini termometrelerin arkasında bulunan vantuzlar sayesinde herhangi bir yere sabitleyerek kullanabilirsiniz. Cihazın hafızasına kaydettiği maksimum ve minimum nem değerlerini cihaz üzerinde bulunan butonlar yardımıyla öğrenebilirsiniz.

Buzdolabı Termometresi: Buzdolapları yiyeceklerimiz için en önemli soğutma makineleridir. Buzdolapları yeterince soğutmadığında yiyeceklerde bakteri oluşabilmektedir. Bunu önlemek için buzdolapları için termometreler vardır. Onu kullanarak buzdolabı içerisindeki sıcaklığı sürekli olarak takip edebilirsiniz. Buzdolabı içerisindeki sıcaklık derecesi 33 – 40 F arasında olmalıdır. Termometreyi buzdolabı içerisindeki duvara yapıştırabilirsiniz. Dondurucu termometreleri de bulunmaktadır. Dondurucu termometrelerinde sıcaklık değeri 0 F olmalıdır. Dondurucu termometreleri iç bölümünün sıcaklığını ölçmektedir.

Wireless Kablosuz Termometre: Wireless kablosuz termometreler, wifi yardımıyla telefonlarınızdaki uygulamalardan da kontrol edilebilen termometre cihazlarıdır. Bu ürünlerde LCD ekran üzerine F ve C dereceler gösterimi yapılmaktadır. Pil göstergesi, tarih ve saat göstergesi de bulunmaktadır. Minimum ve maksimum sıcaklık değerlerini kaydettiği hafıza kaydı mevcuttur. Saat göstergesini 12 ve 24 saat olarak ayarlanıp kullanılabilmektedir. Saat alarmı da mevcuttur. Masa üstü ve duvara asmalı şeklinde kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Genellikle 2 adet kalem pille çalışmaktadır. 

Havuz Termometresi: Havuz termometreleri havuz suyu sıcaklığını ölçmek için kullanılan bir termometre çeşididir. Havuz suyu sıcaklıkları insan sağlığı için ve yüzmek için ideal seviyede olmalıdır. Bu yüzden termometrelere ihtiyaç duyulur. Havuzdaki suyun sıcaklığını sabitleyebilmek için sürekli olarak havuz suyu derecesi ölçülmelidir. Kablolu havuz termometreleri, kablosuz havuz termometreleri, dijital havuz termometreleri, havuzda yüzer tarzda termometreler ve güneş ışığından aldığı enerjiyle çalışan termometreler bulunmaktadır.

Paslanmaz yüzer havuz termometresi, normal termometreler gibi dikdörtgen formda değil yuvarlak ve kadranlı olarak tasarlanmıştır. Havuz suyu sıcaklığı ölçen cihazlardan farklı formlarda bulunmaktadır. Yüzer formda olanları da bulunmaktadır. Bu termometreler sürekli havuzda tutulmazlar. Buğu yapmama özelliği mevcuttur bu sayede sıcaklık derecesi net bir şekilde görülmüş olur. Tüm yüzme havuzlarında termometre bulunmaktadır. Özellikle ısıtmalı havuzlarda termometre kullanımı oldukça önemlidir. Kısa süre içerisinde istenilen sonucu size sağlamaktadır. Çarpma ve darbelere karşı oldukça dayanıklı olarak üretilmiştir. Uzun vadeli kullanım için uygundur. Havuz için üretilmiş yüzer tipteki termometreler suya batmayacak özelliğe sahiptir.

K Tipi Problar ve Okuyucular: Bu ürünlerin en önemli özelliği tek kanallı probla ölçüm yapabilmesidir. Bu cihazlar 1370 °C kadar havanın sıcaklığının ölçümünü yapabilmektedir. Cihaz kullanılmadığı zamanlarda kendisini yaklaşık 10 saniye içerisinde kapatabilme özelliğine sahiptir. Kırmızı renkli power düğmesiyle cihaz açılıp kapatılabilir. 

Dijital ve analog birkaç termometreyi şöyle sıralayabiliriz:

  • Dijital mutfak termometresi dijital termometre gıda termometresi
  • Dijital ekranlı termometre ısı nem ölçer
  • Hediyelik Gıda Termometresi

Led göstergeli duş banyo ve mutfak termometresi

  • 2in1 Termometre mini lcd dijital sıcaklık nem ölçer dedektörü
  • Dijital termometre ısı nem ölçer sıcaklık iç dış mekan termometresi
  • Problu mini dijital termometre LCD kuluçka akvaryum iç dış mekan termometresi
  • Oda içi dijital termometre nem ölçer
  • Nem tayin cihazı
  • Mıknatıslı alarmlı buzdolabı termometresi
  • Metre, su kalitesi ölçüm cihazı termometreli
  • Dijital LCD ekran gıda ve batırmalı mutfak gıda termometresi
  • Anymetre comfortable meter termometre ve nem ölçer
  • Bebek odası termometresi 2 adet
  • Kızılötesi termometre temassız dijital Lazer sıcaklık ölçer
  • Masa termometresi dijital nem ölçer sıcaklık ısı alarm pil hediyeli
  • Termometre küçük boy
  • Mekanik kompost termometresi
  • Kalorifer kazan on- of termostatı
  • Paslanmaz barista süt termometresi

Termometre Nedir?

Termometre, bulunduğu ortamın sıcaklığını ölçen, uzun ve ince bir ampul içinde renkli sıvı (cıva ya da alkol) bulunan ve sıcaklık değerine göre bu sıvının yükselip alçalmasıyla sıcaklık değerini gösteren bir alettir.

Kızılötesi Termometre Nedir?

Bir nesnenin sıcaklığını temasa gerek kalmadan, uzaktan ve hızlı bir şekilde ölçen cihazlardır. En çok endüstriyel sektörlerde kullanılmaktadır bunun yanında evlerde de kullanımı yaygın görülmektedir.

Gıda Termometrelerinde Bulunan Problar Ne İşe Yarar?

Gıda termometrelerinin ucunda bulunan, gıdaların sıcaklığını ölçmeye yarayan, paslanmaz çelikten üretilen uçlardır. Bu uçlar yiyeceklere ya batırılarak ya da daldırılarak ölçüm yapabilmektedir. Prob uçlar göstergesine kadar yiyecek içine batırılıp biraz beklediğinizde anında nem seviyesini size göstermektedir.



Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Sepetim

Termometre Fiyatları

3510 ürün listeleniyor
Kuponlu Ürünler
Hemen Al Sonra Öde
Fotoğraflı Değerlendirme
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
Yurt Dışından Ürünler
İndirimli Ürünler
Sepette Kampanyalı Ürünler
Konumunuzu seçerek hızlı teslimattan faydalanın