Sebze Tohumu Fiyatları
Kendi bahçenizde veya seralarınızda ekeceğiniz bitki tohumlarının kalitesi çok önemlidir. Eğer böyle bir yeriniz yoksa dilerseniz balkonunuzda veya terasınızda da ürünlerinizi yetiştirebilirsiniz. Bunlar için uygun sebze tohumu fiyatları makul seviyelerde olan paketlerden temin edebilirsiniz. Tarlada kullanmak isterseniz, profesyonel olan çiftçiler için daha büyük paketler hazırlanıp satışa sunulmaktadır.
Hiçbir alanınız yoksa evlerinizde saksılarınızda da sebze tohumlarını ekebilirsiniz. Sebze tohumlarının birçoğu toprak seçimi yapmadan yetişen bitkiler olarak her mevsim yeşil kalmaktadır. Nerede kullanılırsa kullanılsın sebze tohumlarının kalitesi çok önemlidir. Doğal ve genetiği değiştirilmeyen organik sebzelerin tohumlarını bulmak gün geçtikçe daha da zor olmaktadır.
Üreticiler, ekilen ürünlerden verim alabilmek için kaliteli sebze tohumuna ihtiyaç duyacaktır. Sebze tohumu fiyatları tohumun kalitesine ve cinsine göre büyük farklılıklar gösterecektir. Tohumları, tavsiye edilen yöntemler ile dikip, bakımlarını düzenli olarak yaparsanız büyük verim elde etmiş olursunuz. Uygun sıcaklık ve sulama şartları sağlanan tohumların gelişimleri sonunda, istenilen boyutlara ulaştığında verdiği görüntü sizlerin de çok hoşuna gidecektir.
Şehrin verdiği stresten kurtulmak için topraklarla ilgilenmek, enerjinizi yenilemenin en iyi yoludur. Özellikle bir tohum ektiğinizde, gelişim göstererek büyümeye başlaması sizin en büyük mutluluğunuz olacaktır. Hobi bahçeleri için hızlı sonuç almak istediğinizde, özel olarak hazırlanan paketler içerisindeki tohumları satın alabilirsiniz. Pratik ekimi olan bu paketler oldukça kullanışlıdır.
Sebze Tohumu
Sebze ve meyvelerin ekiminden verim elde etmek isterseniz, tohumlar için gerekli olan koşulları sağlamalısınız. Yetiştirilmek istenen ürünlerin çekirdekleri ile dilerseniz aynı kaliteli ürünleri tekrar yetiştirebilirsiniz. Bu tür sebze tohumu çeşidine ata tohumu adı verilir. Devamlılığı açısından oldukça faydalı olan bu tohumu dilerseniz bu şekilde çoğaltabilirsiniz.
Sebze tohumu çeşitleri arasında yer alan hibrit tohumu, organik tohumlarla aynı özelliklere sahiptir. Tadı, rengi ve raf ömrü bakımından kendi ürününü elde etmek memnuniyet vericidir. Bu tohumlarda GDO bulunmaz. Eğer mevsime uygun sebze tohumları değilse, sebze veya meyvelerin aroması az olsa da sera yetiştiriciliğinde kullanılabilen tohumlardır. Bu tohumların genetiğiyle oynanmadığı için daha çok tercih edilmektedir.
Her yıl yeniden hasat veren genetiği ile oynanmamış tohumlardan büyük verimler elde edilir. Doğal yöntemlerle bakımı yapılır. Ürünlerin renkleri ve biçimleri doğal olduğu için aroması çok yoğundur. Katkı maddesi içermeyen bu tohumlar vitaminler ve mineraller bakımından son derece zengindir. Hem vitamin hem de mineral bakımından zengin olduğu için huzurlu ve gönül rahatlığı ile ürünlerinizi tüketebilirsiniz.
Sebze tohumu fiyatı, bahçe tohumları, hobi bahçesi tohumları, saksı tohumları veya tarla tohumları kullanılan alana göre farklılık gösterecektir. Bahçe tohumları ve hobi bahçesi alanları dar ve küçük alanlardır. Ama düzenli yapılan bakımlarla hem lezzetli hem de yüksek verim elde edilir. Bahçenize ektiğiniz organik ya da yerli tohumlarla, mevsiminde yiyebileceğiniz meyveler elde edebilirsiniz. Saksıda dahi yetiştirilen ve büyük alana ihtiyaç duymayan maydanoz, dereotu, roka, fesleğen, reyhan tohumlarını balkonunuzda da yetiştirebilirsiniz. Bu sebzelerin tohum fiyatları da oldukça uygundur.
Kışlık kıvırcık Marul Tohumu
Evinizde yetiştirdiğiniz çiçekleriniz gibi bahçenizde de estetik olarak güzel bir görünüme kavuşturmak için bitki yetiştirmek isteyebilirsiniz. Ayrıca bahçenizin doğal bir görüntüye kavuşması için bitki tohumlarından yararlanabilirsiniz. Kışlık kıvırcık marul tohumu ekildiği zamanhem kışın hem de yazın tüketebileceğiniz besin değeri yüksek olan bu sebzeyi sağlıklı olarak tüketme imkanını elde edebilirsiniz.
Bahçenizin her zaman renkli ve yeşil kalmasını isterseniz, o zaman bahçenizi düzenlemeniz gerekir. Örneğin; yerli Çanakkale domates tohumu diğer bitkilerle birlikte hem renkli hem de yeşil kalabilir. Bahçenizi daha keyifli hale getirebilmek, dalından kopardığınız taze domates kokusunu almak isterseniz, onun için ortam oluşturmalısınız.
Çeşitli meyve ve sebze tohumları özel paketler halinde hazırlanıp satışa sunulmaktadır. Her bir ürünün tohumları birbirinden farklıdır. Sebze tohumları arasında ve salatalarda olmazsa olmazlardan olan göbek marul 1000 adet tohum sera ya da açık tarla yetiştiriciliğine uygun sebze tohumlarındandır. Göbek marulların olgunlaşma süreleri 30-35 gün arasında değişmektedir. Bu kısa zaman içerisinde tohumlar ürün vermeye başlayacaktır.
Köy tipi domates tohumu 500’lü paketleri lezzetleri sebebiyle çok fazla talep görmektedir. Yayla domatesi olarak da adlandırılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı sertifikasına sahip tohumlardır. GDO veya benzer hormonlar bulunmayan tamamen doğal sebze tohumlarıdır. Bu tohumları bahçenizde veya terasınızda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
Bahçe ve Balkon Sebze Tohumu Çeşitleri
Tohum alırken bazı unsurlara dikkat edilmesi gerekir. Örneğin; mevsime uygun olan ürünü seçmek ve toprak cinsini bilmek, ekim işlemi için son derece önemlidir. Ekim yaptığınız tarlayı veya bahçeyi birden fazla ürün için kullanmak istiyorsanız, bu ancak mevsime uygun tohumların seçimi ile mümkün olabilir. Bazı sebzelerin kış mevsimlerinde ürünlerini vermesi, olumsuz kış şartlarında dahi tarlanızın kullanılabilir olmasını sağlayacaktır. Kış sebzelerinden olan marul, soğan, pazı veya turp sağlıklı besinlerdir ve soğuk havalarda tüketebileceğiniz sebzelerdir. Dilerseniz bu sebzelerin tohumlarını, kışın boş kalan tarlanıza veya bahçenize ekebilirsiniz.
Sebzeler ekim zamanlarına göre de değişiklik göstermektedir. Ekimi yapılmadan önce sebze tohumlarının nemli bir bez parçası içinde 1 gün veya suda 1 veya 2 saat kadar kısa bir süre bekletilmesi gerekmektedir. Sebze tohumları, belirli bir süre nemli bir ortamda bekletildiğinde çimlendirme işlemi yapılmaktadır. Daha sonra toprağa aktarılan çimlenen tohumlar, gerekli ve uygun bakımlarla ürün vermesi gerçekleşemeye başlar. Sebze tohumu kalitesine göre ve sürekli verim elde edilme türüne göre değişmektedir.
Kahvaltılarda taze olarak tüketilen vitamin değeri yüksek besinlerin ekim zamanları pek olmamakla birlikte hızlı bir şekilde ürün elde etmek isterseniz nisan- mayıs aylarında güneşli günlerde ekimini gerçekleştirebilirsiniz. En fazla bir ay içinde bu ürünleri sofranızda tüketmeye başlayabilirsiniz. Hem bahçede hem de balkonda saksılarda yetişen tere tohumu, brokoli tohumu 300’lü olarak paketlenmiş halde satılmaktadır. Bu pratik bir şekilde yetişen bitkiler kolayca ve hızlı bir şekilde ürün vermeye başlayacaktır. Lezzetli ve şifa kaynağı olan yeşil soğan tohumu 10 gram, roka tohumu 25 gram halinde yine balkonlarınızdaki saksılarınızda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Defalarca ekilebilen organik tohum türlerinden olduğu için, her yıl aynı lezzetli ürünler elde etmenizi sağlayacaktır.
Bamya Tohumu 500 gram Özellikleri
Tohumların organik yapıya sahip olmaları ile onların insan vücudundaki bağışıklıklarını güçlendirici etkileri vardır. Bamya da bu sebzelerin başında gelir. Bamya tohumu 500 gram paketi ile ekim işlemi yapacak olan kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. Bamyanın dış yüzeyi tüylü ve dikenlidir. Her mevsime özel koruyucu gücü vardır. Bunların başında soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı korur. Ayrıca tohumun içinde yer alan antioksidan lifler ve malzemeler yer alır.
Bamya tohumu sağlıklı yapısının yanı sıra zayıflamaya yardımcı olan etkisinin beraberinde vücuda değerli vitaminler veren etkisi de vardır. Organik bamya tohumu insan sağlığını etkisi altına alan güçlü bir yapıya sahiptir. Doğal ilaç niteliği de gören bu bitkinin karaciğerin dengede ve sağlıklı olmasına yardımcı olur. Karaciğeri koruyarak, günlük fonksiyonlarının yerine getirmesinde etkin rol oynar. Kanser hücrelerini yok eder. Antialerjik yapısı vardır. Zararlı hücrelere karşı vücudu koruma altına alır. Diyabet dostu olan bamya, şeker hastalarının günlük şeker değerlerini dengede tutar.
Bamyayı bahçenizde ya da seranızda ekmeniz için birçok neden sayılabilir. Ancak en önemli faydalarından biri de bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici gücünün olmasıdır. Bamya tüketimi ile idrar söktürücü özelliği sayesinde kolayca ödem atabilirsiniz. Diyet listelerinde yerini alan bamyanın yağ yakımında görevi çok büyüktür. Kolesterolü dengeler, kurutulmuş bamyaları dilerseniz çayın veya suyun içerisine atarak tüketebilirsiniz. Bamya tohumunun içinde A, C ve K vitaminleri vardır. Gebelik ve diyet dönemlerinizde sizleri zinde tutacaktır. Beyin sağlığınızı da yüksek oranda koruyan bamya tohumu, uyku düzensizliğinizi onaracaktır.
Yerli Kuzu Ispanak Tohumu Faydaları
Ispanak sebzesi vitaminler ve mineraller ile doludur, birçok yararı olması nedeniyle süper gıda olarak adlandırılır. Düzenli ıspanak tüketimi, kan şekeri seviyenizi dengede tutar, kanseri önlemede yardımcı olurken, güçlü kemiklerin oluşmasını sağlamaktadır. Yağlı gıda tüketimlerinizde dolaşım sistemlerinizde oluşan hasarları düzeltmeye yardımcı olacaktır. Yerli kuzu ıspanak tohumu alarak, bahçenizde yetiştirebilir ve çocukların ıspanakları severek yemelerini sağlayabilirsiniz.
Ispanak tohumlarını yetiştirmek istediğinizde, ekimlerini eylül veya ağustos aylarında yapabilir ama öncesinde ekilecek toprağınızı hazırlamanız gerekir. İlk olarak yabancı otlarınızı o alandan temizlemelisiniz. Daha sonrasında toprağı çapalayarak havalandırmalısınız. Böylece bitkiniz daha iyi gelişim gösterecektir. Çapa yaptığınızda toprağı 6 veya 7 gün bekletmelisiniz. Ispanak tohumlarını ekmeden kısa bir süre önce tohumlarınızı ya suda bekletmeli veya nemlendirmelisiniz. Bu işlem, tohumun hızlı çimlenmesine yardımcı olacaktır. Tohumları artık hazır olan toprağa ekerek sonrasında da düzenli olarak sulamalı ve bakımlarını yapmalısınız.
Kavun Tohumu Ekimi
Tohumların hiçbiri GDO’lu değildir veya hormon gibi malzemeler kullanılmamıştır. Tamamen doğal ve taşsız olan kavun tohumu, atalık tohumu, ata tohumu, yerli veya milli tohum isimleri ile anılır. Doğal, genetik yapısı ile oynanmayan tohumlardır. Bu tohumların tatları, kokuları, verimleri çevresel koşullara göre dayanıklılık gösterir. Dilerseniz hasat sonrası elde edilen tohumları kurutup buzdolabında saklayabilirsiniz. Böylece bir sonraki ekim uygulamasında bu tohumları kullanabilirsiniz. Üstelik aynı tat ve kalitede organik ürün elde edebilirsiniz.
Kavun tohumu, organik olduğu için fide dikim işlemini yaklaşık 3 ay öncesinden başlayabilirsiniz. Kavun çeşitleri arasında susuz ve sulu kavun olarak bilinen türleri vardır ve bunların türlerine göre bakım işleri de farklıdır. Susuz kavunlar, adından anlaşılacağı üzere susuzluğa karşı çok dirençlidir. İlk iki hafta sulamanızı yaptıktan sonra diğer günler su vermenize ihtiyaç duymadan büyüyüp yetişen kavun türüdür. Bu kavun türü kurak ve kırsal alanlarda çok rahat yetişir. Bu susuz kavunlara fazla su verdiğinizde düşük verim elde edersiniz. Çabuk çürümesine neden olursunuz. Bu detaya özellikle dikkat etmelisiniz.
Diğer kavun türü ise sulu kavundur. Susuz kavunun aksine bol su isteyen bir türdür. Sulaması ve bakımı düzenli olarak yapıldığında son derece sulu ve lezzetli kavunlar elde edersiniz. Susuz kavuna göre daha meşakkatli bir türüdür.
Tohum Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Toprağın türüne, iklim koşullarına özellikle dikkat edilmelidir. Çünkü her bitkinin yetişme alanları çok farklıdır. Buğday oluşum evresinde serin, nemli ve ılık bir iklim ister.
Organik Tohum Çeşitleri Nelerdir?
Genetiği bozulmamış olan tohumların tamamı yerli tohumlardır. Ata, hibrit, organik, yerli ve milli tohumlar olarak bilinen tohum çeşitlerindendir. Bu tohumların içerisinde kimyasal bir madde veya katkı maddesi yer almaz. Yerli tohumlar nesilden nesile aktarılarak gelir. Her ekim dönemlerinde yeniden satın alınmasına gerek olmayan tohumlardır. Organik tohum, yetkili kurumlar tarafından sertifikalı tohumlardır.
Toprakta Yetişen Meyve Türleri Nelerdir?
Çilek, kavun, karpuz, havuç direkt olarak toprakta yetişen meyve türleridir. Saksıda da üretilen çilek, yaz aylarındaki en lezzetli meyvelerdendir.