Kaliteli Tohum Markaları

Tohum Çeşitleri ve Fiyatları

Toprakla uğraşmak ve topraktan ürün almak hemen hemen herkesi rahatlatan hobiler arasında yer alır. Hem meslek olarak hem de hobi olarak yapmaya uygun olan çiftçilik ve tarım altında yatan birçok çeşitli farklı sebepler de yer alabilir. Topraktan alınan verim, rengarenk tohumların ürün vermesi hem maddi açıdan getiri arttırır hem de insanların toprakla uğraştıkça daha dingin bir hayat yaşamasına olanak sunar. Oldukça kaliteli bir şekilde vakit geçirmek, bahar ve yaz aylarını değerlendirmek ve toprağın güzelliğinden yararlanmak için sizler de çeşitli tohumlar alabilir ve toprağınızı renklendirebilirsiniz. 

Mini ve kuru şekilde satışa sunulan tohum çeşitleri arasında onlarca meyve, sebze ve yeşilliğin tohumunu bulmanız mümkündür. Üstelik tüm bu tohum çeşitleri ve fiyatları uygun şekilde sunularak sizlere daha fazla alma olanağı sunar. Ekiminden dikimine, büyüyen ürünlerin toplanmasından satılmasına her aşaması oldukça özel olan bu işlemleri yapabilmek için en temel ihtiyaç tohum temin etmektir. Online raflarda çeşitli paketlerde yerini alan tohum çeşitlerini temin ederek ister bahçelerinizi ister arsalarınızı yemyeşil ve rengarenk şekilde doldurabilirsiniz. Bu işi hobi olarak yapmaya başlayabilir ve ardından işlerinizi büyüterek ticaret aşamasına dahi geçebilirsiniz. Tarımla uğraşmayı düşünüyor ve bir an önce ufaktan da olsa ekim biçim işlerine başlamak istiyorsanız tohum çeşitlerine bir göz atabilirsiniz. Hem ekimi kolay olan hem de kısa sürede büyüyerek mahsul veren tohumlar sizleri bekliyor. 

Tohum Nasıl Ekilir?

Tohumları ekebilmek için öncelikle doğru bir toprak alanına karar vermek gerekir. Toprağın yumuşak ve çernozyum özellik taşıması tohumların çok daha sağlıklı bir şekilde yerleşmesine ve oturmasına olanak sunar. Tohumları temin ettikten sonra ister kuru şekilde ister taze şekilde ekim yapabilirsiniz. Ancak kuru şekilde ekim yapacağınız zaman sulama aşamalarına daha fazla özen göstermeniz gerektiğini unutmamalısınız. Toprağı iyice havalandırdıktan sonra açmalı ve tohumları seyrek aralıklarla ekmelisiniz. Ardından tohumun üzeri tamamen kapanacak şekilde toprağı üzerine çekmelisiniz. Yeterli miktarda toprağı ıslatmalı ve tohumlara suyun ulaştığından emin olmalısınız. Böylece tohum toprağa verimli şekilde yerleşir ve ardından büyümeye hazır hale gelir. Düzenli aralıklarla toprağın güneş görmesi ve sulanması tohumların daha kısa sürede taze bir şekilde büyümesine olanak sunar. 

Tohum Çeşitleri Nelerdir?

Tohumlar birbirinden farklı büyüme stiline sahip olan ve onlarca çeşidi olan malzemelerdir. Oldukça etkili şekilde ekilen ve en büyük bahçelerde dahi büyümeye devam eden tohum çeşitleri arasında maydanoz tohumları, pazı tohumları, marul tohumları, göbek marul ve kıvırcık marul tohumları, dereotu tohumları, roka tohumları, nane tohumları, brokoli tohumları, yerli ıspanak tohumları, kasımpatı çiçeği tohumları, domates tohumları, salatalık tohumları, biber tohumları, havuç tohumları, mısır tohumları ve papatya tohumları yer alır. Her biri birbirine benzer formda yer alsa da her birinin ekiminde, sulamasında ve büyüme aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur. 

Maydanoz Tohumu

En çok temin edilen tohum çeşitlerinden biri maydanoz tohumu geniş yaprak 25 gr olanıdır. Her evde kullanılan ve tam bir şifa deposu olan maydanozları yetiştirmek için ister bahçe ister geniş ve derin saksılar kullanabilirsiniz. Kısa sürede büyüyen ve serpilen maydanozların toprağının yumuşak olması oldukça önemlidir. Evde rahatlıkla yetişmekte olan maydanozların tohumları Ocak ile Eylül ayları arasında ekilebilir. İlkbahar ve yaz aylarında ekildiğinde çok daha kısa sürede verimli bir şekilde yetişmekte olan maydanozların iklim açısından seçici bir bitki olduğunu bilmek gerekir. Ekimi yaptıktan sonra hayvan gübresi ile toprağını zenginleştirmek de maydanozların daha sağlıklı büyümesine olanak sunar. Saksıda yetiştirmek istediğimizde önce saksıyı uygun bir toprakla doldurmalı ardından tohumları saksıya serpmelisiniz. Tohumlarını üzerini hafif bir şekilde kapatmalı ve bastırmalısınız. Ardından ilk sulama işlemini yapmalısınız. Suyu çok dökmemeye özen göstermelisiniz. Aynı zamanda sulama yaparken tohumların da görünmemesi gerekir. Kullanılan gübrede yabancı maddeler de olmamalıdır, hastalık taşıyıcı bakterilerin olmadığından emin olunmalıdır. Ekim ve sulama işlemi doğru yapıldığı takdirde 30-35 gün içerisinde maydanozlar yenilebilir hale gelir. 

Kış boyunca şifalı bir şekilde tüketmek üzere en çok ekilen bir diğer çeşit ise pazı tohumu olarak bilinir. Ispanak familyasından gelen pazılar böreklere, yemeklere ve her türlü tarife yakışmaktadır. Lezzetli yaprakları ve bol vitamin içeren sapları sayesinde kış boyunca hem çocukların hem yetişkinlerin tüketmesi gereken bir besin olarak kabul edilir. İster sulu yemeklerde ister kuru tariflerde kullanılan pazıların tohumları da kuru şekilde ekilmelidir. 

Kıvırcık Marul Tohumu

Salataların vazgeçilmezleri arasında yer alam ve çıtır çıtır parlak görünümüyle herkesin severek tükettiği kıvırcık marul için doğru tohumların temin edilmesi ve yetiştirme aşamalarının tek tek özenle hayata geçirilmesi gerekir. Evinizin rahatlığında verimli bir şekilde marul yetiştirmek için kuru hazırlanan kıvırcık marul tohumu temin etmeniz gerekir. Vitamin açısından oldukça zengin olan bu bitkinin tohumlarını ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında ekebilirsiniz. Tohumun kalitesi ne kadar iyi olursa hasadın verimliliği de o kadar yüksek olacaktır. 

Roka Tohumu

Balık ve et yemeklerinin yanına oldukça fazla lezzet katan ve hem tek başına hem de salatalarda tüketime uygun olan rokaları evinizde yetiştirmek istemez misiniz? Roka tohumu fiyatı uygun şekilde temin ettikten sonra uygun derinlikte ve genişlikte saksılara ilkbahar ve sonbahar aylarında ekebilirsiniz. Toprakta ve havada yeterli rutubet olduğu takdirde rokalar çok hızlı bir şekilde gelişir. Diğer tohumlara nazaran roka tohumlarını ekerken bir farklılık ön plana çıkar. Roka tohumlarının ekilmeden önce 1 gün boyunca suda beklemesi gerekir. Ya da nemli bir bez içerisinde yatan tohumlar daha kısa sürede çim vermeye başlar. Toprak bakımından da seçici olan rokaların organik madde açısından zengin toprağa ekilmesi gerekir. 

Dere Otu Tohumu

Roka, marul ve maydanoz gibi sevilerek tüketilen dere otu da mezelerde ve salatalarda yerini alan yeşilliklerden birisidir. Hazmı kolaylaştıran ve mideyi rahatlatan dere otları herkes tarafından tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır. Kötü nefes kokusunu gidermeye yardımcıdır. Emziren annelerin süt oranını arttırır. Her açıdan faydası bulunan dereotlarının yetişmesi için uygun bir toprak ve verimli aşılanmış dereotu tohumu ihtiyacı oluşur. Yalnızca ilkbaharda ekilmeye uygundur. Çimlenme oranı düşük bir bitki olduğundan her attığınız tohum çim vermeyebilir. Bu nedenle ekim aşamasında fazla sayıda tohum atmanız daha doğru olacaktır. 

Nane Tohumu

Hem salataların hem soğuk içeceklerin ferahlatıcı etkisinden ötürü vazgeçilmezleri arasında yer alan naneleri kendi başınıza yetiştirmek için nane tohumu almanız yeterlidir. Kısa süre içerisinde çimlenen ve filiz veren nane tohumları saksıda yetiştirmeye de uygun bir antioksidan deposudur. Komposto toprak seçtikten sonra tohumları ekebilir ve sprey sulama yöntemiyle naneleri sulayabilirsiniz. 

Yerli Ispanak Tohumu

Yerli ıspanak tohumu ise herkes tarafından aranan ve doğal ıspanak tüketmek isteyenlerin vazgeçilmezidir. Ispanaklar daha büyük yapraklı bitki türü olduğu için geniş bir alana ekilmesi daha doğru olacaktır. Ispanak tohumlarını bahçenize ektikten sonra düzenli olarak sulayabilir ve kısa süre sonra ıspanaklarınıza kavuşabilirsiniz. Ispanaklarınızın daha verimli şekilde büyümesi ve toprağa sıkı bir şekilde tutunması için çim tohumu alarak yakın alanlarına da çim ekimi yapabilirsiniz. 

Papatya Tohumu

Evinizi, balkonlarınızı ya da bahçelerinizi beyaz ve sarı papatyalarla doldurmak için papatya tohumu 100 adet almadan geçmemelisiniz. İlkbahar ve sonbahar aylarında ekimi yapılan papatya tohumları kısa sürede filizlenir ve mis gibi kokan, rengiyle ve dokusuyla kendisine hayran bırakan papatyalar çevrenizi güzelleştirmeye başlar. 

Brokoli Tohumu

Çocuklar için de yetişkinler için de tam bir vitamin kaynağı olan brokoliyi bir saksıda dahi yetiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Yemyeşil ve taze brokoli salatası yapmak, haşlanmış yemeğiyle çocuklarınızı doyurmak istediğinizde brokoli tohumu 300’lü temin ederek daha büyük alana ekimini gerçekleştirebilirsiniz. İlkbahar aylarında ekilen brokoli tohumları sonbaharda artık toplanıp yenebilecek hale gelir ve kış boyunca taze brokoli yeme avantajını sizlere sunar. 

Kasımpatı Çiçeği Tohumu

Bahçelerinizi renk renk çeşitli çiçeklerle donatmak istediğinizde papatyalarınızın yanlarına kasımpatı çiçeği tohumu ekmeye ne dersiniz? Pembeden turuncuya, kırmızıdan mora, sarıdan beyaza tüm renkleri içerisinde barındıran kasımpatı çiçek tohumları yaz ve bahar aylarında ekilir ve Kasım ayında kendini göstermeye başlar. 

Domates Tohumu

Kendi lezzetine sahip ve %100 doğal domatesler yetiştirmek için kolları sıvamanızın zamanı geldi. Kıpkırmızı kızarmış ve içerisinde kesinlikle kimyasal madde ve hormona yer verilmeyen domatesler yetiştirmek için öncelikli adım domates tohumu temin etmektir. Domates tohumları kendi çekirdekleri şeklinde ekilir. Kuru tohumları nemli toprağa ekerek sulamasını yapmalısınız. Yaz aylarında ise misler gibi büyüyen domateslerini tüketebilirsiniz. 

Havuç Tohumu

Turuncu mu turuncu havuçlarınızı kendi bahçenizden toplamak ve çeşitli yemekler ve salatalarda kullanmak istemez misiniz? O halde çeşitli paketlerle bezenmiş olan havuç tohumu türleri sizleri bekliyor. Temin ettikten sonra kışa havuçlarınızı toplayabilmek için ilkbahar ve yaz aylarında ekimi yapmanız iyi olacaktır. 

Mısır Tohumu

Süt mısır tüketmeyi neredeyse herkes sever. İster haşlanmış şekilde ister kurutulup patlama şekilde isterseniz de közde pişirerek tüketime uygun olan mısırları mısır tohumu ekerek yetiştirebilirsiniz. Biraz uzun bir zaman gerektiren mısır yetiştiriciliği için tüm teknikleri bilmek ve doğru toprak türüne ekim yapmak oldukça önemlidir. 

Tohum Fiyatları

Tohum çeşitlerinde fiyatlar türe bağlı olarak ve paket büyüklüğüne ya da miktarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak bakıldığında tüm tohum çeşitlerinde uygun fiyatların belirlendiğini görebilirsiniz. 

Tohum Ekilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tohumları ekerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta doğru toprak türünün seçilmesidir. Doğru toprak seçildikten sonra mutlaka tohumların üst kısmı hafif düzeyde kapatılmalıdır ve sulama aşamasına geçilmelidir. 

Tohum Ektikten Sonra Hemen Sulanması Gerekir mi?

Tohumlar ekildikten sonra hemen sulanması gerekir. Ancak çok su vermemeye ya da yetersiz düzeyde su vermemeye özen gösterilmesi gerekir. Özellikle de bir gün boyunca suda ya da nemli bez içerisinde bekletilen tohumlar ekildikten sonra yalnızca spreyleme tekniğiyle sulama yapılmalıdır. Tohumların filizlenmeye başlaması ve artık ürün formunu alması sulamanın düzenli olarak devam etmesi gerektiğini gözler önüne serer. 

Tohumlar Nerede Saklanmalıdır?

Kuru tohumlar güneşten, nem ve rutubetten kesinlikle etkilenmemelidir. Ekmeniz gereken tohum miktarını ektikten sonra kalan tohumları bir peçete ile kapatabilir ya da poşet içerisinde koyarak serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Böylece uzun süre boyunca tohumlarınızı saklamaya devam edebilirsiniz. Ekmek istediğiniz zaman bulunduğu yerden çıkarabilir ve dilediğiniz şekilde ekmeye devam edebilirsiniz. Doğru saklanan tohumlar verimli şekilde mahsul vermeye devam eder. 

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Tohum Çeşitleri ve Fiyatları

10.000+ ürün listeleniyor
Yapı Market / Bahçe / Oto
Yapı Market / Bahçe / Oto
Bahçe
Bahçe
Çiçek Bakımı & Bitki Yetiştirme
Çiçek Bakımı & Bitki Yetiştirme
Tohumlar
Tohumlar
Sebze Tohumları
Sebze Tohumları
Meyve Tohumu
Meyve Tohumu
Çiçek Tohumu
Çiçek Tohumu
Bitki Tohumları
Bitki Tohumları
Çim Tohumu
Çim Tohumu
Sertifikalı Tohumlar
Kuponlu Ürünler
Acem Borusu Ağacı Tohumlar
Bahar Yıldızı Çiçeği Tohumlar
Mikro Yeşillikler Tohumlar
Ay Yıldız Çiçeği Tohumlar
Bey Beğendi Çiçeği Tohumlar
Katmerli İpek Çiçeği Tohumlar
Aynı Safa Çiçeği Tohumlar
Kraliyet Halısı Çiçeği Tohumlar
Bey Beni Beğendi Çiçeği Tohumlar
Beni Unutma Çiçeği Tohumlar
Unutma Beni Çiçek Tohumlar
Adaçayı Çiçeği Tohumlar
Tropikal Güney Feneri Tohumlar
Çarkıfelek Çiçeği Tohumlar
Çengelköy Salatalık Tohumlar
Civan Perçemi Çiçeği Tohumlar
Çayır Üçgülü Tohumlar
Barbadus Çiçeği Tohumlar
Koyun Gözü Çiçek Tohumlar
Mısır Püskülü Tohumlar
Aloevera Çiçeği Tohumlar
Amerikan Çit Sarmaşık Tohumlar
Baruk Ağacı Kabuğu Tohumlar
Beyaz Civan Perçemi Tohumlar
Deli Kuduz Otu Çiçeği Tohumlar
Kırmızı Civan Perçemi Tohumlar
Madalyon Çiçeği Tohumlar
Narin Kırmızı Yumak Tohumlar
Sarı Horoz İbiği Tohumlar
Unutma Beni Mavi Çiçek Tohumlar
Yapışkan Andız Otu Tohumlar
Çayır Güzeli Çiçeği Tohumlar
Çayır Salkımotu Tohumlar
Çin Kavağı Ağacı Tohumlar
Çürdük Otu Çiçeği Tohumlar
İskenderiye Üçgülü Tohumlar
Fotoğraflı Değerlendirme
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
İndirimli Ürünler
Sepette Kampanyalı Ürünler