Gigabyte M28U 28" 144Hz 1ms (HDMI+DP+Type-C) Adaptive Sync HDR 400 3840x2160 4K UHD IPS Gaming Monitör Değerlendirmeleri
Öne çıkan özellikler
AÖ
AÖ
14 Eylül 2022, Çarşamba |
A**** Ö****
Ürün görüntü kalitesi çok iyi.Bundan daha iyisini isterseniz Oled veya
Micro Led almanız gerekiyor ki bu panelleri kullanan ürünler oldukça pahalı.Güncel tüm bağlantı seçenekleri mevcut oldukça güzel bit oyuncu monitörü.Burda teknik özellikler detaysız yazılmış ve bazı eksikler var almayı düşünenler için önemli 2 detayı aşağıda belirteyim.
-Bu monitörde 2x3W hoparlör var.
(Monitör seçerken dikkatli olun bu sizin için önemli ise birçok monitörde hatta bu modelden daha pahalı olanlarda bile hoparlör bulunmayabiliyor.
-Bu üründe HDMI 2.1 desteği var ve içinden çıkan kablo da HDMI 2.1 versiyonudur.Almanıza gerek yok.
HDMI 2.1 ile PS5 ve XBOX SERIES X konsollarında 120 hz 4K desteği vardır.
(Bu model 144 hz bilgisayar için konsollar için ise en yüksek 120 hz de 4K çözünürlüktür.
KY
KY
29 Kasım 2022, Salı |
K**** Y****
Daha önce "LG 27GN950-B" kullanıyordum. Bilenler bilir, çok iyi bir 4K oyunucu monitörüdür. Bu modelden 2K başka bir monitöre geçtim ama çözünürlük ve parlaklık bakımından tatmin etmeyince piyasadaki en alınabilir 4K oyuncu monitörlerinden biri olan Gigabyte M28U'ya yöneldim.
İyi ki de yönelmişim çünkü monitör görüntü kalitesiyle beni kendine hayran bıraktı. Öncelikle şansıma ölü piksel, ışık sızması ya da "backlight bleeding" gibi sorunlarla karşılaşmadığımı belirteyim. Bu nedenle, ben aldıktan sonra yaklaşık 2.000 TL indirime gidilmiş olsa da ürünü iade etmedim.
Ekran parlalıklığı konusunda belki LG 27GN950-B'nin gerisinde kalıyor ama siyah ve gri dengesi bakımından daha başarılı. Bulutlanma neredeyse hiç yok. Ayrıca HDR açıkken bence parlaklık da yeterli bir seviyeye ulaşıyor. Ben HDR kapalı kullanırken de gündüz, aydınlık bir ortamda sorun yaşamadım. Hatta karanlıkta parlaklığı kısmak zorunda kalıyorsunuz.
Monitörün renk doğruluğunu da çok beğendiğim için fabrika ayarlarını değiştirmeye gerek duymadım. Oyunlarda çok canlı ve net bir görüntü alıyorsunuz. RTX 4090 ile kullandığım için "yenileme hızı en azından 165 Hz olsaydı daha iyi olabilirdi" diye aklımdan geçti ama hikaye odaklı AAA oyunlar için 4K'da 144 Hz de şimdilik gayet iyi bir değer.
Masada son derece sağlam durmasının yanında monitörün yükseklik ayarı da kolayca yapılabiliyor. Pivot özelliğinin olmaması eksi olarak değerlendirebilir ama ben gerek duymadığım için sorun etmedim.
Sonuç olarak 12-13.000 TL seviyesinde alınabilecek en kaliteli monitörlerden biri olduğunu düşündüğüm Gigabyte M28U'yu 4K monitör arayışındaki herkese öneririm.
02 Şubat, Per |
J*** T****
KA
KA
23 Ocak, Pts |
K**** A****
Ürünün 300 cd/m olan parlaklık seviyesini az bulan incelemeler okuduğum/izlediğim için biraz tereddütlüydüm. Ancak, PS4 ve pc'de çeşitli oyunlarda test ettikten sonra iyi ki satın almışım diye düşünüyorum. Beni rahatsız edici bir parlaklık azlığıyla karşılaşmadım.
Üründe fark ettiğim ufak eksiklikler şunlar oldu:
1) ekranın sağa-sola döndürülememesi
2) menü çubuğunun ekran arkasında kalması ve ayarlamayı zorlaştırması
3) hdmi kablolarını takmak da biraz yorucu
4) hoparlörler son derece yetersiz (hoparlörü var diye güvenmeyin)
Üründe fark ettiğim artılar:
1) Çerçevenin ince olması zariflik katmış
2) Güç ışığının çok parlak, büyük ve renkli olmaması özellikle karanlıkta oynarken dikkat çekerek rahatsız etmiyor
3) Ekranın yükseklik ayarı çok rahat, güç harcamadan yapılabiliyor
4) Ürünün montajı son derece kolay
5) Çözünürlük, tepki süresi, yenileme hızı, görüntü kalitesi fiyatına göre fena değil ama fiyatının %15-20 daha ucuz olmasını beklerdim
Profesyonel seviyede yeterli olur mu bilemem, fakat, normal seviyede tatmin edici bir monitör olduğunu düşünüyorum.
BK
AC
AC
16 Kasım 2022, Çarşamba |
A**** C****
Ürün tertemiz ve hızlı bir şekilde elime ulaştı. LG C1 OLED kullanmama rağmen monitör seviyesinde beni çok tatmin etti. Yine de satın almadan iyice araştırmanızı öneririm. Satıcıya teşekkürler.
31 Ocak, Sal |
J*** T****
Siparişimi 24 saat içinde teslim aldım. Ve her şey yolunda gidiyor.
OM
OM
16 Mart, Per |
O*** M****
Ps 5 için aldım. Beklediğimden daha iyi performansı var.
13 Temmuz 2022, Çarşamba |
F**** D****
Kötü bir sürprizle karşılaşmadım. Hızlı ve sağlam geldi. Ürünü de araştırıp almıştım. Birkaç aydır kullanıyorum ve gayet memnunum.
13 Ağustos 2022, Cumartesi |
F**** D****
Sorunsuz geldi. Birkaç aydır kullanıyorum, çok memnunum.