Xiaomi Mi Vacuum Mop 1C 2 in 1 Robot Süpürge Değerlendirmeleri
EŞ
EŞ
23 Nisan 2020, Perşembe |
E**** Ş****
Xiaomi kalitesi tartışılmaz bir marka artık. Cihaz Xiaomi ailesinin en yeni üyelerinden birisi. Mijia 1C olarak da geçiyor. Hem ıslak hem de kuru temizleme yapabiliyor. Robotu kurarken telefonunuzdan, Mi Home uygulamasının konum serviserine erişimine izin vermeniz gerekmekte. Aksi taktirde kurulum aşamasında cihaz ve uygulama eşleşmiyor. Üründe henüz Smart Map Zone Clean ve Smart Wall özelliği yok ama güncellemeler ile gelme ihtimali var. Kullanmaya başlamadan önce kabloları özellikle ince olanları toplamakta fayad var. Cihaz üstünden geçip gider ama altından bırakana kadar bir şeyleri devirme ihtimali var. Tek sorun da o zaten. Şarjı %15 olduğunda dock'a gitti ve ~2 saatte %100 şarj oldu. Standart emiş gücünde ~80 dakikada 55m2 alanı bazı yerleri 3 defa geçerek temizledi. İnanılmaz başarılı şekilde bir temizlik gerçekleştirdi. Evimizde köpeğimiz olduğu için bu tarz bir cihaz şart olmuştu ve parasını sonuna kadar hakettiğini bize gösterdi.
Deneme yapmak için 1 hafta evi süpürmedik. Robot 78 dakikanın sonunda 600ml kapasiteli temizlik haznesini sonuna kadar doldurmuştu. 1 haftada bu kadar kirleneceğine ihtimal vermezsiniz. Ya da bir sefer de bu kadar çok fazla kiri temizleyebileceğine...
Ürün üzerinde gelen yazılım 3.5.8_1025 sürümüydü. Ürünü satın aldıktan sonra yaptığım araştırmalarda Üretici firma tarafından yayınlanan bir güncelleme sonrasında (3.5.8_1048) çoğu robotun anakartı brick olmuş (bu durumda yapılacak tek şey anakart değişikliği). Neyse ki üretici firma hızlı davranarak yeni bir güncelleme sunmuş (3.5.8_1059). Ve şimdilik bir sorun yok. Cihazı update yapmadan kullanamıyorsunuz. Sistem sizi update yapmaya zorluyor, aksi taktirde uygulamdan çıkıp Mi Home uygulamasının ana ekranına atıyor. Update'lerden önce sürüm numarasını internetten aratıp sorun var mı yok mu diye araştırın.
SARS CoV 2 pandemisinden ve döviz kuru hareketinden önce bu cihazlar %50 daha ucuzdu. Satın almak için uygun zamanı kollayın.
FK
FK
01 Nisan 2020, Çarşamba |
fatih k****
Çok çok iyi! Başka bir marka model almıştım biraz daha cüziydi, optimizasyon mesleki dezenformasyon olduğu için bunun özelliklerini görüp indirimide görünce iptal ettim bunu aldım. Öncelikle adı Robot Reyiz tanıştırayım. Geldi uygulamayı indirip wifi ya bağladım yazılıma güncelleme geldi ve yükledim. Algoritma bazlı bir haritalama sistemi var. Önceki yorumlarda harita kaydedilemiyor yorumunu gördüm sanırım bu sürümle bu özellik de gelmiş. Zamanla evi gezdikçe Burak Kut'un "Çarpa çarpa kendisi öğrensin komple*3 tikiyiz" şarkısı misali evi öğreniyor öğrendikçe haraketleri daha kararlı hale geliyor :) Yatak odası hariç ( ilk günden mahremime sokacak değilim:)) her yeri süpürttüm halıları rulo yapıp yerlere paspas da attırdım. Uygulamada haritadaki alanı seçip sadece seçili alana temizlik yaptırabiliyorsunuz bu arada bu oda veya birkaç oda olabilir. Harita geliştikçe sanal duvarlar ekleyip o böldelerin temizliğini de kısıtlayabilirsiniz. Özetle delikanlı çocuk ben sevdim Robot Reyiz'i anlaşırım yani. Bekar evi için uygun sesi de cüzi dırdırı yok:) bana uyar. Haftalık program yapacağım kendisine işteyken takılsın, bu aralar yeşil küçük canavar yüzünden home office iz cümle alem gerçi. Neyse Ugulamayla Fizan'da olsanız da temizlik başlatabilirsiniz ileride ofise dönünce... Toparlarsak haznesinden çıkanlar da temizlik sonrası ortam da beni tatmin etti.
* Kablo ve gereksiz şeyleri de bir zahmet toplayalım arkadaşlar, bu konuya girmeyeceğim bu yüzden...
Şimdi gelelim pek eksi olmasa bile bazı problemlere
Benim halılar kalın yün gibi saçak iplikli saçma halılardan üstüne bazen çıkamıyor. Pil kapasiteside biraz daha fazla olabilirdi gerçi bu sefer daha büyük olması gerekirdi.
Özetle oscar goes to Xiaomi Mi 1C !
SON
Kullanıcı bu ürünü Robx Türkiye satıcısından aldı.
IY
IY
10 Haziran 2020, Çarşamba |
i**** y***
1) Haritalama var, güncelleme sonradan geliyor. Çok güzel bir özellik. Sağ üst köşede + işareti olan yerden bölgesel temizleme ayarı yapabilirsiniz.
2) Bazen şarj ünitesini bulamıyor. Kolay bulması için şarj standının sağında ve solunda 50'şer cantimetrelik boşluk olması gerekiyor.
3) Haritalama için bütün evi süpürme için hazırlamanız gerekiyor. Şarj standa iken başlatıp bütün kapıları açmanız gerekiyor.
4) Deneysel özellikler menüsünden "harita kayıt modunu" açmanız gerekiyor.
5) Bütün temizlik geçmişini görebilirsiniz.
6) Servis programı menüsünden yedek parçaların değişme zamanını görebilirsiniz.
7) Uzaktan kumanda programı var. Komuta edebilirsiniz.
8) Yazılımı güncellerseniz son versiyonu kullanabilirsiniz.
9) Ek ayarlar menüsünden telefonun ana ekranına kısayol ekleyebilirsiniz.
10) Yardım menüsünden cihazla ilgili her türlü soruya Türkçe ulaşabilirsiniz.
11) Mi Home uygulamasına kurduktan sonra Türkçe dilinde işlem yapabilirsiniz. Menü Türkçe.
12) Son 1.5 ayda sadece 1 defa büyük süpürge açıldı. Kesinlikle çok faydalı bir cihaz. Evimdeki en faydalı ürün dersem abartmış olmam. Özellikle çocuk varsa inanılmaz kolaylık sağlıyor.
13) Çok güzel bir temizleme yapıyor, çöp haznesi 0,6 litre. yeterli oluyor. Bazen biraz alamadığı yerler oluyor. Ancak tekrar çalıştırınca çok temiz oluyor. 10 cm. derinliği olan her yere giriyor. Özellikle koltukların ve yatağın altını süpürgesi inanılmaz güzel bir şey.
KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUM. ÇOK MEMNUN KALINACAĞINA ŞÜPHEM YOK.
NB
NB
24 Temmuz 2020, Cuma |
n**** b****
Baaaayılldımmmm aşırı aşırısı güzel bir icat gerçekten ben ki çalışıyorum evim büyük bir 3+1 özellikle salonum çok geniş haftasonları sürekli Seyehat etmek zorundayım çok zor yetişiyordum ev işlerine ki sık sık temizlikçi almak durumunda kalıyordum. Pandemi sebebiyle ona da ara verdim ama sürekli evimin süprülmesi gerektiği düşüncesi kirli olduğunu düşünmek ve bunu yine benim zaman ve enerji ayırıp yapmam gerektiği düşüncesi çok yoruyordu. Bir cesaret herkesin tavsiyesi ve yorumlara bakarak aldım. Nasıl çok daha iyi olduğunu anlatabilirim bilmiyorum ama evim mis gibi tertemiz bu robot sayesinde ve benim temizlikçi ihtiyacımı camlar hariç sıfıra indirdi hiçbir efora hiçbir kafa yorgunluğuna gerek kalmadan misler gibi evimin keyfini sürüyorum aldığım gün den beri. Alın aldırın herkese tavsiye ediyorum bende çok kararsızdım ama şu an normal süpürgeyi ve vileda takımını gözüm görmüyor çok büyük rahatlık ve konfor inşallah uzun yıllar devam edecek kullanımım, nitekim bundan sonra yokluğuna alışamam 😊kargo gönderim hepsi sorunsuzdu v aşırı hızlıydı zaten kurulum da çok kolay kullanımı da hiç endişelenmeye gerek yok kapatın gözünüzü ve verin siparişinizi aldığımdan beri ekstradan mutlu ve hafiflemiş hissediyorum kendimi 🙏😇🤗
Olumsuz tek özelliği halı saçaklarından bazen kendisini kurtaramıyor takılıp kalıyor tek sorun bu evin insanı gibi oldu çoktan katia 🤗 teşekkürler
ÖT
ÖT
25 Mayıs 2020, Pazartesi |
Ö**** T****
Çekiş:Gayet güzel iyi temizliyor, 4 güç modu var. En düşük güç modu bile yeterli. Kendi temizlik sırasında halıya çıkınca mod değişikliği yapmıyor.
Sessiz mod:100-110 dakika çalışıyor.1800 Pa
Standart modda 70-80 dakika
Güçlü mod:50-60 dakika
Turbo mod:40 dakika 2500 Pa.
Paspas:110 dakika pil %100 den %15 e düşene kadar çalışıyor. Mop yetersiz.
Haritaları kaydetmeden önce moddan bağımsız olarak dakikada yaklaşık 1m2 temizlerken, haritaları tamamladıktan sonra hızlandı 1,2m2 temizlemeye başladı. Harita kaydını deneysel özellikler altından açmanız gerekiyor. Ancak bende harita kaydı %100 e ulaşana kadar 3 kez tam temizlik bitirmesi gerekti. Çoğu zaman takıldıktan sonra harita kaydına yeniden başladı. Bazen evin dışında olmayan bir yerde kendini görmeye ve harita kaydı yapmaya başladı. Bu durumda cihazı dudur tuşuna basıp o temizlik sırasında haritaladığı bir yere koyarsanız yeniden pozisyon saptayıp doğru konumdan devam ediyor. Yani harita kaydedene kadar 10 kez kadar çalıştırmam gerekti. Takılıp zorlandığı zaman kaldırıp yerini değiştirince yada odanın ışığını açınca pozisyonunu kaybedip yeni temizliğe başlıyor ve harita kaydı bozuluyor. Bu durumda temizliğe başladığı yeri şarj istasyonu sanıp şarja dönemiyor.. Biraz denedikten sonra beni şarja götürün diye uyarı verip duruyor. Rastgele navigasyon yapan aletler bile köşeden köşeden tüm evi dolaşıp şarjını bulabiliyor. Buraya kadar cihazı iade etmeyi düşünüyordum. Ancak harita kaydı tamamlandıktan sonra herşey değişti. Tüm evi gayet güzel bir şekilde pozisyonunu kaybetmeden öncesine göre daha hızlı bir şekilde dolaşmaya başlıyor. Şarj istasyonuna her seferinde hızlı bir şekilde dönebiliyor. Sonuç olarak önerim ilk başta evdeki engelleri kaldırıp birkaç kez tam temizlik yaptırıp harita kaydını hızlıca oluşturun. Son olarak tercih sebebim yüksekliğinin 8.2 cm olmasıydı her yere girebiliyor. Pil ömrü düşük ancak evim brüt 205 m2 net temizleme alanı 105m2 çıkıyor. Sessiz modda 1 kerede 100 dakika civarında temizliyor.
Kullanıcı bu ürünü Digital Store satıcısından aldı.
AV
AV
18 Nisan 2020, Cumartesi |
A**** V****
Gayet kullanışlı bir ürün... 1+1 evde yaşıyorum... Mutfağında bulunduğu büyük salonumu çok güzel temizledi... Küçük bir kusurunu gördüm... Diğer odamdaki halının etrafında yaklaşık 10 santimetrelik siyah şerit bölüm var... Makina bunu engel olarak algıladığı için halının üstüne çıkamadı... Etrafında gezinerek diğer kirli bölümleri temizledi... Sonrasında ben elimle makinayı halının üstüne koydum ve 6 metrekare halıyı güzelce temizledi... Halının üstündeki yaklaşık 5 santimetrelik siyah bölümleride engel olarak algıladığı için bu 5 santimetrelik bölümlerin etrafından dolanarak temizlemeyi tamamladı... Kenardaki 10 santimlik siyah bölümü geçemediği için halının dışına çıkamadı ama halının %90-95'ni temizledi... Halım eski olduğu için ben fazla dert etmedim, yenisiyle değiştiririm diye düşündüm... Aynı halımdan büyük odamdada var ama onun etrafı kırmızı renkte şeritli olduğu için halının her yerini çok güzel temizledi ,halının şerit engellerini rahatlıkla aştı... Büyük odamın tamamını tek başına çok güzel temizledi... Küçük odamda ise dediğim gibi halının üstüne benim çıkarmam gerekti... Halının etrafındaki ve içindeki 10 ve 5 santimetrelik siyah şeritleri engel olarak algıladığını üretici firmaya bildireceğim, belki yazılım güncellemesi ile çözerler... Ben halim eski olduğu için fazla dert etmedim ama yenisini alırken bu özelliğine mutlaka dikkat edeceğim... Genel olarak ben ürünü beğendim...
HK
HK
26 Mayıs 2020, Salı |
Hidayet K****
Ürünü 1,5 aydır kullanıyorum. Bilhassa pahalı ürünler alırken; birçok ürün inceleme videosu izleyip, yüzlerce yorum okuyarak karar vermeye çalışıyorum. Bu sebeple gerçek kullanıcı yorumlarına çok önem veriyor ve aldığım her ürün hakkında -bir süre kullandıktan sonra- deneyimlerimi yorum olarak paylaşıyorum. Bildiğiniz üzere Ürün hem süpürme hem de paspaslama işini yapıyor.
1. Bölgesel temizlik: Birçok videoda ve yorumda bahsedilen “oda tanımla yok” özelliği ilk etapta yok ama bir süre sonra gelen yazılım güncellemesi -telefondaki uygulamayı da güncellemeniz şart- ile istediğiniz odayı hatta oda içerisindeki belli bir alanı süpürmesini sağlayabiliyorsunuz.
2. Paspaslama: Su haznesi o kadar az su alıyor ki “bu suyla neyi silecek” diyeceksiniz 😊 su miktarı neredeyse 90m evi silmek için yeterli oluyor; o kadar suyla hiç baskı yapmadan nasıl silme işlemi yaptığına siz karar verin. Temizlik için olmasa da “ehh işte toz alıyor” dersiniz.
3. Süpürme: 4 farklı modu -sessiz, standart, güçlü ve turbo- olan ürün güçlü ve turbo özelliğinde normal bir süpürge ile yapılan temizliği aratmayacak derecede evinizi süpürüyor. Yorumlarda okuduğun “topladığı toza inanamayacaksınız” yorumuna sonuna kadar katılıyorum ki bir gün önce süpürülen evden, çıkardığı tozu fotoğraf olarak ekliyorum 👍🏼
4. Pil Ömrü: Güçlü ve turbo modda 90m evi tek şarjla süpüremiyor ama bu bir sorun değil zira şarj için istasyona gidip, şarjını %80 yaptıktan sonra kaldığı yerden işine devam ediyor.
5. Boyut ve Tekerlek: Bazı modellerde olan üst kısımdaki çıkıntı olmadığından 10cm yüksekliğindeki her koltuk, yatak ya da dolabın altına rahatlıkla girebiliyor çok başarılı şekilde süpürebiliyor. Tekerlekleri de kalın ve püsküllü halıların üstüne inip çıkmada hiç sorun yaşamıyor.
Özetle: Silme işleminden beklentiniz pırıl pırıl yapmalı değilse normal süpürgelerinizi atabilirsiniz 😊
EA
EA
12 Nisan 2020, Pazar |
Emre Can A****
Özellikle ürünü çalıştırmadan önce çok güvendiğim dikey süpürgem ile evi dip bucak temizledim, ardından ürünü çalıştırdım. Ya kendi içinde kir üretti ya gitti komşuyu süpürdü ya da arada ben görmeden köpeği taradı! İnanamadım, emiş gücü çok iyi, mop ile evi parlatıyor, içine yüzey temizleyici koyabiliyorsunuz eğer yoğun değilse. Uygulama başarılı, kurulum kolay. Son gelen güncelleme ile oda seçme, harita kaydetme, istediğiniz odaya gönderme, sanal duvar oluşturma özellikleri de geldi. 2.gün sonunda evin vazgeçilmezi oldu. İstediğiniz saate ve güne planlama yapıp kendi kendine süpürme sağlayabiliyorsunuz ve arada şarjı biterse şarj olup kaldığı yerden devam ediyor, şaka gibi! 4 modu var biz 2.güç olan standartta kullanıyoruz ve baya baya sessiz. Beklediğimizden de sessiz. Eğer silenttaysa geldiğini duymuyorsunuz bile. Engel atlama halıya çıkma vs hiç sorun değil. Hiç düşünmeden alın. Tek eksisi pil kapasitesi ama dediğim gibi şarj olup kendi devam ediyor zaten.
VK
VK
19 Temmuz 2020, Pazar |
V**** K****
1C serisi olan süpürge ve mop paspas eden seridir. eskiden harita kayıt etmiyordu ve alan seçip sadece şurayı temizle yada şurası hariç temizle seçeneği yönetme opsiyonu yoktu. Artık var.
8,2cm olduğundan piyasadakilerin en alçak yüksekliği olan ürünüdür.
80-100 m2 bir evi mop için su haznesi orta seviye damlatma ile yetecek şekilde ayarlar, içinde su haznesinde kalırsa harita bitsede devam ediyo cilalıyo bitene kadar :)
Evi çektirmiştik anlamadım... İki avcunuzu tepeleme dolduracak kadar toz kıl evdeki halıları kaldırmama rağmen full doldu.
Mop bezi simsiyahtı ayaklarımın altına baktım :)
Azbiraz sıvı sabun, az dezenfektan, geri kalanı su koydum.
Tabiki bu dediğim yaptığım 2.temizlikti. Çünkü mop haznesini çıkarıp ilkini harita belirlemesi için temizlerken sınırları oluştursun kaydetsin diye yaptım.
ikincide hatasız hızlıca temizlik yapsın diye mopu takıp yaptım.
Standart hızda kullandım yuzde 60 şarjı vardı,dayanamadım bastım ve 50dakikada 50m2 yi fıstık gibi yaptı ,yuzde 15 kala ingilizce olarak ben şarj olmaya gidiyom hacı dedi ve gitti :)
İlk haritada sandalyelerin masaya ters çevrilmesi, Poşet , Çorap gibi makinanın dönen rolesine takılıp sıkışacak şeylerin her temizlik öncesi ortadan kaldırılması ve kesinlikle kabloları kelepçe melepçe bağlamanızı öneririm. Modemin kablosunu yakalarsa dolar ve sodemi söker götürür:) bu model 2500pascal cekim kuvvetine sahip en iyi robotlardan biridir. Ama ne terslikki batarya kapasitesi az kullanılmış.Gerçi geri gidip doldurduğu sürece sıkıntı yok arkadaşlar.
Yurt içi kargo hernekadar tırsarak beklesemde, uyarıldıkları yada pahalı ürün olduğundan sanırım,on numara şekilde 2güne İstanbul-Sirkeciden getiriyo.
Google PlayStore dan Mi Home uygulamasını indirin.
Kurulumda Türkiye Seçin.
Yeni kullanıcı kaydı oluşturun Mail dresinizle.
Şuan türkçe oldu,hesaba bağlandığınızda profile girin, ayarlardan alt kısımda bölgeyi Çin seçin. Seçmezseniz robotu yönetmek için çin server'ına bağlanamazsınız. sectikten sonra o şekil kalsın.
Telefonunuzda başlangıçta evdeki wifi ağınız, bluetooth ve konum açıkken ,süpürgeyi açıp bekleyin. Mi uygulamasında değişiklik kırmızı nokta gibi ibarelerle sizden istediği ev wifi şifrenizi girin.
İkisi bağlansın, isim koyun gitsin :)
Sonra dünyada birgün soğuk savaş olduğunda Çin gece siz uyurken yatak odanıza makineyi yollayıp sizi uçursun havaya :)
Hariya yönetimi olduktan sonra - sanal duvar koyduktan sonra - Ayrılmış istediğin yeri temizledikten sonra ve haritada telefonda kayıtlı kaldığı sürece sıkıntı kesinlikle yok.
(Bazı modellerde her açmada haritalama yapıyor. Alet ilk günkü gibi saf gibi tanıma modunda temizlik yapmakta zorlanıyor)
Siz kurduktan sonra hatunun telefonunada başka kullanıcıdan hesap kurun. Sonra sizin telefondaki cihazı paylaş seçeneğinden kelimelik oyunundaki saçma numaralı kullanıcıyı çağırır gibi davet edin ve cihazı paylaşın. Onun telefondada onaylayın. iki telefondada aktif olsun. Sonra siz işteyken o evdeyken onu korkutun :) Binbir kere Hayırlı olsun ....
CS
CS
04 Ocak 2020, Cumartesi |
C**** S****
Kurulumu ve wireless baglantisi cok kolay oldu. Standart temizleme modunda tum evi 60 dakika civarinda temizliyor, turbo modda sarjin tamamini bitirip sarj istasyonuna geri dondu. Standart modda hala sarji kaldigi icin calismaya devam ediyor, 2. Turu yapti. Paspas ozelligini de denedim, gayet basarili gorunuyor. Tekerlekleri cok basarili, herhangi bir engele takilma ihtimali cok dusuk, yuksekligi cok ideal, yatak ve koltuklarin altini cok rahat temizledi.
Eksiler: ozellikle bir odaya gonderme secenegi olsa guzel olurmus.
Genel olarak cok basarili buldum, verilen paraya deger.
Kullanıcı bu ürünü CBTX Global satıcısından aldı.