Jojoba bitkisi, simmondsia chinensis adı ile de biliniyor. Çölde yetişen ve çalı türünde olan bu bitki türünden jojoba yağı elde ediliyor. Jojoba yağı nedir diye merak eden kullanıcılar için renksiz ve şeffaf bir yapıda olduklarını söylemek mümkün. Uzun yıllardır kullanılan jojoba bitkisi Amerika, Meksika, Hindistan ve İsrail gibi ülkelerde yaygın olarak görülüyor. İlk jojoba yağı üretimi Kaliforniya ve Sonora Çölü yerlileri tarafından gerçekleşiyor. O zamanlarda jojoba yağının deri kanseri ve yaraların tedavi edilmesine olanak sağladığı görülüyor. E vitamini bakımından da oldukça zengin olan jojoba yağları şimdilerde ise birçok farklı alanda kullanılıyor. En çok da kozmetik sektöründe ön plana çıkıyor. Aroması fındık kokusunu da andırıyor. Aynı zamanda rafine edilmeden altın sarısı bir renge sahip olması, bu yağı dikkat çekici kılıyor. Jojoba yağı sürüldüğü bölgeden kolay bir emilim de sağlıyor. Jojoba yağı doğal bir yağ olarak kullanıcıya sunuluyor. Cilt ve deri yüzeyindeki birçok sorunun giderilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca yapıları gereği raf ömürleri de uzun oluyor.

Jojoba Yağının Görünümü

Jojoba yağı bitki özlerinden rafine ediliyor. Bu işlem sonrasında jojoba yağı şeffaf bir görünüme sahip oluyor. Kokusu da fındık aromasını andırıyor. Rafine işleminden sonra renksiz ve kokusuz bir yağ haline dönüşüyor. Erime derecesi 10 santigrat derece olan jojoba yağı içerisinde trigliserit de bulunduruyor. Bu da raf ömrünün uzun olmasını ve yağın kıvamının en ideal şekilde bulunmasını sağlıyor. Şeffaf ve berrak bir renge sahip olan jojoba yağı, farklı esans ve bitki özleri ile harmanlandığında renginde değişim gözlemlenebilir.

Jojoba Yağının İçeriği

Jojoba yağı çölde yetişen ve adı jojoba olan bir bitki özünden elde ediliyor. Ham maddesi ve doğal içeriği bu bitki oluyor. Jojoba yağının içeriğinde birçok farklı madde de bulunuyor. Cildin doğal yağı olarak bilinen sebuma yapısal olarak oldukça benzeyen jojoba yağı cilt dengesini sağlamak içinde farklı bileşenlere sahip oluyor. Jojoba yağı E vitamini ve B vitamini başta olmak üzere çinko ve bakır bakımından da oldukça zengin bir yapıya sahip. Bu özelliği ile de cildini bitkisel yollarla beslemek isteyenler ideal ve nemlendirici etki sağlayan bir çözüm oluyor. Aynı zamanda içerisinde bazı yağ asitlerini de barındırıyor. Jojoba yağı hindistan cevizi yağı gibi farklı organik bileşenler ile de birlikte yer alabiliyor.

Jojoba Yağının Kullanım Alanları

Jojoba yağı kullanım alanına göre birçok farklı etkiye sahip oluyor. Cilt üzerinde, saçlarda, lekelerin giderilmesinde, kaş yapısının gürleşmesinde ya da nemlendirici olarak kullanılabiliyor. Jojoba yağı kullanım alanına göre incelendiğinde; kozmetik ve dermokozmetik alanlarda, makyaj ürünlerinde, saç ve saç bakım ürünlerinde özellikle doğal ham maddeden oluşan bitkisel ürünlerde görmek mümkün oluyor. Jojoba yağının en çok rastlandığı bakım ürünleri ise şu şekilde listelenebilir:

  • Vücut losyonları jojoba yağı içerebilir.
  • Nemlendirici kremlerde jojoba yağının nemlendirici etkisine rastlanabilir.
  • Şampuanların içerisinde farklı esanslar ile birlikte jojoba yağı da bulunabilir.
  • Saç bakım kremleri de şampuanlar gibi jojoba yağı içerebilir.
  • El ve tırnak bakım kremleri; manikür ve pedikür alanında da kullanılabilir.
  • Saç maskelerinin içeriğinde de jojoba yağlarını görmek mümkün oluyor.

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar

Jojoba yağı doğal ve bitkisel bir içerik olarak biliniyor. Jojoba yağı ne işe yarar diye merak edildiğinde birçok sonuç ortaya çıkıyor. İlk keşfedildiği zamanlar deri ve cilt rahatsızlıkları için kullanılmak dışında parfüm yapımında da tercih ediliyor. Kullanıcılar eski zamanlarda jojoba yağı içeren parfümlere fazlasıyla rağbet gösteriyor. Kozmetik ve güzellik bakım ürünleri içinde de jojoba yağına sıkça rastlanıyor. Kullanıcılar tarafından; nemlendirici, gençleştirici, kırışıklık giderici, leke, akne ve sivilce temizleyici, gözenek sıkılaştırıcı, kıl köklerini güçlendirici gibi birçok etkiye sahip olmak için kullanılıyor. Cilt üzerinde düzenli kullanım sağlandığında cildi daha sağlıklı bir hale dönüşebilir. Başka bir açıdan incelendiğinde saç güzelliğine de etkisi bulunan jojoba yağı saç için de önemli bir ürün.  

Jojoba Yağının Faydaları

Antioksidan özelliği bulunan jojoba yağının faydaları incelendiğinde birçok sonuç elde ediliyor. Özellikle de cilt ve saç üzerindeki etkileri ile ön plana çıkıyor. Akne ve sivilce iyileştirici olarak kullanılıyor. Ayrıca yüzde ortaya çıkan kırışıklıkların giderilmesi içinde ideal bir çözüm sunuyor. Jojoba yağı doğal yapısı sayesinde; cildin yağ dengesinin korunmasına ve nemlenmesine olanak sağlıyor. Nemlendirici ve ışıltı verici etkisi sayesinde yorgun görünen ve yıpranmış ciltleri de canlandırıyor. Ayrıca cildin esneklik kazanmasına yardım ederek gergin ve dinç bir görünüm de sağlamanıza yardımcı oluyor. Bunlara ek olarak vücutta oluşan çatlakların iyileşmesine de etki sağlıyor. Jojoba yağı sadece kadın kullanıcılar için değil erkek kullanıcılar içinde birçok fayda sağlıyor. Özellikle sakal güçlendirme konusunda ön plana çıkan yağlardan biri oluyor. Kıl köklerini güçlendirdiği biliniyor. Düzenli kullanım sağlanırsa verimli sonuçlar alınabilir. Ayrıca jojoba yağını traş öncesi ya da sonrası losyon olarak da kullanabilirsiniz. Sakalları gürleştirici etkisi olduğu kadar cildi de yumuşatıyor. Jojoba yağının sayılabilecek daha birçok faydası bulunuyor. Saç ve cilt için sağladığı faydalar şu şekilde incelenebilir: 

Jojoba Yağının Cilde Faydaları

Jojoba yağının cilde faydaları araştırıldığında farklı birçok etki ile karşılaşılıyor. Bu sebeple de kozmetik ve bakım ürünlerinin içinde bu yağa sıkça rastlanıyor. Jojoba yağının cilt üzerindeki olumlu etkileri ise şu şekilde listelenebilir:

  • Jojoba yağı nemlendirici olarak kullanılıyor. Ciltteki nem kaybını önlüyor ve cildi besleyerek canlı kalmasına yardımcı oluyor.
  • Cildi ve ciltte kalan makyaj kalıntılarının temizlenmesini, gözeneklerin derinlemesine temizlenmesini sağlıyor.
  • Antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri ve mantar oluşumunu engelliyor.
  • Ayrıca antibakteriyel özelliği sayesinde iltihap önleyici özelliği de bulunuyor. Böylece yaralarında hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor.
  • Jojoba yağı düzenli kullanıldığında sivilce ve aknelerin oluşumunu da engelliyor. Oluşan sivilce ve aknelerin de giderilmesine yardımcı oluyor.
  • Cildin yağ dengesini düzenliyor.
  • Aynı zamanda bacak bölgelerinde düzenli masaj yapılarak kullanıldığında jojoba yağı selülit oluşumunun da önüne geçebiliyor.
  • Jojoba yağı çatlaklara iyi gelir mi sorusu da merak konusu oluyor. Bacak ve karın bölgesinde oluşan çatlakların giderilmesini sağlayabilir.
  • Nemlendirici kremler dışında jojoba yağları ayak kremlerinde de bulunabiliyor. Bu kremlerde de terleme ve ayak kokusu önleyici olabiliyor.
  • Vücudun kolajen üretimini de destekliyor.
  • Cilt üzerinde oluşabilecek pullanma ve kuruma gibi sorunlarında da önüne geçebiliyor. 
  • Cilt lekelenmelerinin giderilmesi dışında güneş lekelerinin de kaybolmasına yardımcı olabilir.

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Jojoba yağının saça faydaları incelendiğinde de birçok önemli etki ile karşılaşılıyor. Özellikle de düzenli kullanım sağlandığında; saç uzatma, dökülmeleri önceleme, saç çıkarma gibi etkiler söz konusu oluyor. Söz konusu jojoba yağlarının saça faydaları şu şekilde listelenebilir:

  • Jojoba yağı saçlarda oluşan kırılma ve yıpranmaların düzelmesine yardımcı olabilir.
  • Canlılık ve parlaklık sağlarken saç uçlarının yumuşak olmasında etkili seçeneklerden biridir.
  • Aynı zamanda saçların kolay taranmasını da sağlayabilir.
  • Saçlarda oluşabilecek kepeklenme gibi sorunlara etki sağlayabilir.
  • Jojoba yağı nemini kaybeden saç köklerine de nem takviyesinde bulunabilir.
  • Jojoba yağı saç çıkarma etkisi de sağlayabilir.
  • Aynı zamanda; şampuan, saç kremi, saç serumu gibi ürünlerde bulunan jojoba yağı saçlara güzel koku da yayıyor.

Jojoba Yağı Ciltte Nasıl Kullanılır?

Jojoba yağı ciltte nasıl kullanılır diye araştırıldığında pek çok uygulama yöntemi bulunuyor. Cilde doğrudan uygulamanın yanı sıra evde maske yapımı da sağlayabilirsiniz. Ya da jojoba yağı içeren yüz maskelerini de yüzünüze de uygulayabilirsiniz. Cildinize masaj yaparak da uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda nemlendirici içinde yer alan jojoba yağlarını da el ve yüz kremi olarak kullanabilirsiniz. Bunlara ek olarak bu tarz yağların cilde direk uygulandığında alerjen etkilere sahip olabileceğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Jojoba Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Cilde uygulanabilen jojoba yağı saça da kolay bir şekilde uygulanabilir. Özellikle de yıpranmış ve dökülme gözlemlenen saçlar için ideal bir yöntem oluyor. Jojoba yağının saç için uygulama teknikleri; şampuan, saç kremi ya da saç serumları ile gerçekleşebiliyor. Bu ürünleri saçınıza duş öncesi ve duş sonrasında uygulayabilirsiniz. Saç diplerine ve köklerine düzenli uygulama sağladığınızda saçınızda uzama da gözlemleyebilirsiniz. Aynı zamanda saçınıza masaj yaparak uyguladığınızda daha verimli sonuçlar elde etmenize olanak sağlayabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Saç derisi hassas bir yapıya sahip. Bu sebeple de kullanacağınız ürünün içeriğini alerjen madde içerip içermediğini araştırmalı ve doğru miktarda kullanmalısınız. Saçınıza uygulayacağınız jojoba yağlarını bir fırça ya da tarak yardımı ile de saç dip ve uçlarına yedirebilirsiniz. Saç maskesi olarak kullanacağınız; jojoba yağı içeren saç serumlarını ya da maskelerini de saçınızda belli bir müddet bekleterek etkisini göstermesini bekleyebilirsiniz.

Jojoba Yağı Cilt Lekeleri İçin Nasıl Uygulanır?

Jojoba yağı cilt lekeleri üzerinde de oldukça etkili bir yöntem oluyor. Yapılan araştırmalara göre bitkisel ve doğal bir ürün olmasının dışında içerdiği vitamin ve bileşenlerin leke giderici etkisi de bulunabiliyor. Yüzde ya da vücudun herhangi bir yerinde sivilce, akne ya da güneşten oluşan lekelerin, yaralardan kaynaklı iz kalan bölgelerin giderilmesine yardımcı oluyor. Tabi ki bu durumun olumlu yönde ilerlemesi için düzenli kullanım sağlamak gerekiyor. Jojoba yağının cilt lekelerini gidermede hızlı bir sonuç verdiği de gözlemleniyor. Kullanıcı yorumları değerlendirildiğinde cilde uygulanan jojoba yağının en iyi verimi sağlayabilmesi için en uygun uygulama zamanının geceleri olduğu görülüyor. Cilde uygulama sağlarken; birkaç damla jojoba yağı ile masaj yapmak öneriliyor. Ortalama 3 haftalık bir periyot ile cilt lekelerinde azalma gözlemlenebilir. 

Jojoba Yağı Dudak Bakımı İçin Etkili mi?

Jojoba yağı dudak bakımı için etkili yöntemlerden biri oluyor denebilir. Özellikle de kuru cilt yapısına sahip bireylerin dudak yapıları da kuru olabiliyor. Kuru dudak yapısına sahip olan bireyler dudak nemlendiricisi olarak jojoba yağını tercih edebilir. Bir nevi dudak balmı olarak jojoba yağı kullanılabilir. İçerisinde besleyici ve nemlendirici vitamin ve bileşenler içerdiği için kuru ve çatlamış dudaklar için onarıcı ve yatıştırıcı etkiye de sahip oluyor. Kolay emilimi sayesinde de dudaklarda yağlı bir kalıntı yaratmıyor. Kolay bir şekilde kullanılıp hızlı etkiler alınabiliyor.

Jojoba Yağı Akne ve Sivilceler İçin Nasıl Kullanılır?

Akne ve sivilceler de olumlu etkisi bilinen jojoba yağı farklı uygulama yöntemleri ile kullanılabiliyor. Birçok yağın aksine daha hızlı sonuç verdiği gözlemleniyor. Bu sebeple de sivilce ve akne tedavisinde doğal yöntemlere başvuran kullanıcıların bir numaralı tercihlerinden oluyor. Gözenekleri derinlemesine temizlediği ve nemlendirici etki sağladığı için akne ve sivilce oluşumunun önüne geçiyor. Oluşan sivilce ve aknelerinde ciltten hızlı bir şekilde giderilmesini sağlıyor. Jojoba yağının içindeki iyot, bakterilerle savaşarak sivilcelerin çıkmasını engelliyor. Sivilceye meyilli ciltler, günlük cilt bakım rutinlerine jojoba yağını ekleyerek sivilce oluşumunu en aza indirgeyebilirler.

Jojoba Yağı Göz Çevresine Sürülür mü?

Jojoba yağı göz çevresine sürülür mü konusu da kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Bu durum cilt yapısına ve hassasiyetine göre değişiyor. Ancak kullanıcılar nemlendirici etki sağlaması için jojoba yağını göz altı ve çevresinde kullanabiliyor.

Jojoba Yağı Yorumları

Jojoba yağı yorumları da fiyatları ve özellikleri kadar kullanıcılar için önemli oluyor. Söz konusu ürünleri daha önce deneyimleyen kullanıcıların yorumları satın almadan önce sizlere rehberlik edebiliyor. Ürün ile ilgili kafanıza takılan sorulara cevaplar bulabileceğiniz gibi kararsızlık yaşadığınız zaman sizlere fikirler verebiliyor. Ürünün saklama koşulları nasıl, cilde iyi geliyor mu, saç gürleştiriyor mu, lekeleri gideriyor mu, hangi aralıklarla kullanmalı, hangi ürün daha çok yorum almış, hangi ürünün değerlendirmesi daha yüksek bu gibi merak edilen sorulara yanıtlar alabiliyorsunuz. Yapılan yorum ve değerlendirmeler incelendiği zaman; jojoba yağı kullananlar tarafından birçok değerlendirme türü ile karşılaşabilirsiniz. Bu değerlendirmeler alışveriş sürecinizde size yardımcı olabilir. Siz de aynı şekilde herhangi bir ürünü satın aldıktan sonra ürün hakkında belirtmek istediklerinizi yorum olarak yazabilirsiniz. Değerlendirme puanı da verebilirsiniz.

Jojoba Yağı Fiyatları

Jojoba yağı gibi yağlar araştırıldığında kullanıcılar için bütçelerini korumak önemli bir nokta oluyor. Hem doğal hemde uygun fiyata istenilen ürünü bulmak için detaylı bir araştırma yapmak gerekiyor. Fiyat araştırması yaparken kullanıcıların dikkat etmesi önerilen bazı noktalar bulunuyor. Öncelikle ürünün içeriği, kullanım alanları, nasıl kullanıldığı, saklama koşulları gibi özelliklere dikkat etmek önemli oluyor. Jojoba yağları birçok farklı bölge için kullanılabiliyor. Bu şekilde de kullanım şekilleri de üründen ürüne değişebiliyor. Jojoba yağı fiyatları içeriğine, aromasına, kullanım şekline, markaya göre değişebiliyor. Farklı markalar kendi içerik formülünü geliştirerek ürünleri satışa sunuyor. Söz konusu ürünlerin içeriklerinin elde edilmesi çeşitli işlemlerden geçerek oluyor. Kullanılan malzemeler de fiyatta söz sahibi oluyor. Bu tür organik yağları içerik ve gramaja göre değerlendirebilirsiniz. Fiyatların ürün türüne ve miktara göre değişime uğradığını da görebilirsiniz. Jojoba yağlarını ve jojoba yağı içeren şampuan, serum, nemlendirici gibi ürünleri detaylı incelemek için filtreleme de yapabilirsiniz. Yaptığınız filtreleme ile elde ettiğiniz sonuçlar için bir de fiyat aralığı belirleyebilirsiniz. Belirlediğiniz bu aralığa göre ürünleri artan ya da azalan fiyat şeklinde sıralayabilirsiniz. Ayrıca fiyat araştırması yaparken ürünlerin indirime girebileceğini de dikkate alabilirsiniz.

Jojoba Yağı İndirim ve Kampanyaları

Jojoba yağı ürünleri gibi pek çok ürüne indirimli ve kampanyalı fiyatlar ile ulaşabilirsiniz. Hepsiburada gibi alışveriş sitelerinde bazı zamanlar ürünler üzerinde çeşitli indirim ve kampanyalara rastlanabiliyor. Yılın belli zamanlarında ürün kategorilerinde çeşitli indirimler oluyor.  Jojoba yağı ürünleri için fiyat ve özellik araştırması yapabilir, “Süper Fiyat, Süper Teklif” kısmına bakabilirsiniz. “Kampanyalar” bölümünü de inceleyerek ürünün kampanyada olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ürünler hakkında detaylı fiyat araştırması yapan kullanıcılar alacakları ürünlerin bütçelerine uygun olmasına dikkat ediyor. Bu sebeple ürünlerde oluşabilecek indirim ve kampanyalar cazip bir teklif oluyor. Jojoba yağı ürünleri oldukça geniş bir kategoriye sahip oluyor. Bu ürünler için indirim ve kampanyalar takip edilebiliyor. Aynı şekilde üyelik işlemleri gerçekleştirerek size gelebilecek kuponlardan da faydalanabilirsiniz.

jojoba yağı
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Kozmetik Kişisel Bakım
Süpermarket
Anne / Bebek / Oyuncak
Kırtasiye / Ofis
Fotoğraflı Değerlendirme
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
Kuponlu Ürünler
İndirimli Ürünler
Hepsiburada Limiti
Sepette Kampanyalı Ürünler
Avantajlı Fırsatlar

jojoba yağı

ile ilgili 582 ürün bulduk
Konumunuzu seçerek hızlı teslimattan faydalanın