Dövme Takı

Yüzyıllardır farklı kültürlerde varlığını devam ettiren dövme sanatı, vücuttaki deriye bazı yazıların ve şekillerin işlenmesi ile elde ediliyor. Deri altına özel boyalar kullanılarak işlenen dövme, ince iğne dokunuşları ile yapılıyor. Gerçek dövmenin kalıcılığı insan ömrünün sonuna kadar devam ediyor. Geçici dövme ise kalıcı dövmeye kıyasla hem daha pratik hem de daha eğlenceli görülüyor. Derinin altına nüfuz etmeyen geçici dövme, vücudun birçok alanına uygulanabiliyor. Dövmenin uygulanabileceği alanlar arasında; yüz, tırnak, sırt, bilek, bacak sayılabiliyor. Her kullanıcı kendi zevkine hitap eden desen, yazı ya da motif örneğini tercih edebiliyor. Geçici dövmeye dışarıdan bakıldığı zaman kalıcı dövmeden ayırt edilemiyor. Kalıcı dövme ömür boyu kullanım imkanı tanırken, geçici dövme yaklaşık üç hafta kadar kullanılabiliyor. Ancak dövmenin çeşidine bağlı olarak kullanım ömrü değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin; bazı geçici dövmeler üç aya kadar formunu koruyor. Kullanıcı geçici dövmeyi istediği an çıkarabiliyor. Kullanıcılara ayrı bir hava katan geçici dövme, istendiği zaman çıkarılarak, yenisi yapılabiliyor. Geçici dövme yapan kullanıcılar pişmanlık duysa bile dövmeyi hemen geri çıkartılabiliyor. Özel tasarımlara sahip olan geçici dövmeler, sanatsal bir nitelik taşıyor. Belli bir zamana kadar kalıcılığını sürdüren geçici dövmeler, özel bir etkinlik veya tatil için değerlendirilebiliyor. Dövme modelleri birçok farklı tarzda ve stilde tasarlanarak her kullanıcı zevkine hitap edebiliyor. Geçici dövme çeşitleri arasında hem minimal hem de büyük tasarımlar yer alıyor. Kalıcı dövme düşünen kullanıcılar önce geçici dövme yaparak, kalıcı dövme konusundaki kararını netleştirebiliyor. Geçici dövme seçenekleri arasında bir gecelik kullanıma uygun olanlar da mevcut. Kullanıcılar geçici dövme yaparak partiye, konsere, etkinliği ya da bir günlük seyahate çıkabiliyor. Geçici dövme süreleri; 2 haftalık, 3 haftalık, 1 aylık veya 3 aylık olabiliyor. Geçici dövme çeşitleri arasında; kına şeklinde uygulanan dövmeler, yapışkanlı dövmeler, kalemle yapılan dövmeler bulunuyor. Tüm geçici dövme modellerini görüntüleyerek tarzınıza hitap edeni satın alabilirsiniz. 

Geçici Dövme Nedir?

Kalıcı dövmeye benzeyen ancak ciltte ömür boyu kalmayan dövmeye geçici dövme deniyor. Geçici dövme genellikle bir kağıt tabakası üzerinde yapışkanlı dövmeden ve bir jelatin tabakadan meydana geliyor. Birçok farklı seçeneğe sahip olan geçici dövme çeşitleri arasında; elle çizme, hint kınası ve yapıştırma teknikleri yer alıyor. Geçici dövme, kalıcı dövme yaptırma konusunda çekincesi olan kullanıcılar için pratik bir alternatif sunuyor. 

Dövme Çeşitleri

Dövme çeşitleri geçici ve kalıcı olarak ikiye ayrılıyor. Vücudu süslemek için tercih edilen geçici dövmelerin yapımı da kullanımı da oldukça basit. Geçici dövmeler birçok farklı yöntem kullanılarak uygulanabiliyor. Suda çözünmeyen boyalar ve el yardımıyla geçici dövme çizilebiliyor. Bu uygulamanın usta bir sanatçı tarafından yapılması daha doğru oluyor. Dövme uygulama yöntemlerinden bir diğeri ise çıkartma yapıştırma yöntemi sıkça tercih ediliyor. Herkes tarafından pratik bir şekilde uygulanabilen çıkartma tarzı dövme, cilde nemlendirilerek yapıştırılıyor. Transfer filmi ile kaplanan özel dövme kağıdının şekli kolayca cilde geçiyor. Sticker tarzı olan geçici dövmeler cilde aktarılmıyor, doğrudan cilde yapıştırılıyor. Sticker dövmeler genellikle yüz ve tırnak bölgesinde kullanım için tercih ediliyor. Set şeklinde satışa sunulan geçici dövmeler içerisinde sprey de yer alıyor. Bu sayede kullanıcılar geçici dövmeyi profesyonel bir şekilde uygulayabiliyor. Geçici dövme modelleri arasında yer alan giyilebilir dövmeler son dönemlerde oldukça popüler. Minimal geçici dövme desenleri tek bir şablon halinde satışa sunuluyor. Bacak ve bel bölgesi için özel olarak tasarlanan birçok geçici dövme modeli mevcut. Geçici dövmelerin bazı modelleri sanatsal tasarımlar içeriyor. Bu sanatsal tasarımlara örnek olarak; çiçek, kuru kafa, ejderha, melek kanadı ve kelebek verilebiliyor. Bunlara ek olarak; geyik boynuzu, kuş tüyü, yıldız, galaksi gibi tasarım dövme seçenekleri de bulunuyor. Kullanıcıların bazıları daha özgün tasarımları tercih edebiliyor. Tırnaklara uygulanan geçici dövme seçenekleri arasında; çilek, kar tanesi, nar, kaktüs, yıldız sayılabiliyor. Bacağa uygulanan geçici jartiyer dövme, kadın kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Düğünlerde hem gelin hem de nedimeler tarafından kullanılan bride yazılı geçici dövme modelleri de son dönemlerde popülerlik kazanıyor. Hint kınası ile uygulanan geçici dövmeler şablonla veya elle çizilerek cilt üzerine işleniyor. Geçici dövme hint kınası genellikle etnik desenler içeriyor. 3D geçici dövme modelleri genellikle bant şeklinde tasarlanıyor. Pratik bir kullanım sunan 3D geçici dövmeler, vücudun istenilen yerine yapıştırılıyor ve bir süre bekletiliyor. Yeteri kadar bekletilen 3D geçici dövme, cilde işliyor. Bant yavaşça çekildiğinde 3D dövmenin modeli ortaya çıkıyor. Suya karşı dayanıklılık gösteren 3D geçici dövmeler uzun bir süre boyunca kullanılabiliyor. 

Geçici Dövme ve Kalıcı Dövme Arasındaki Farklar Neler?

Vücudu süslemek için kullanılan dövme, birçok farklı yazının ya da desenin vücuda aktarılması ile elde ediliyor. Geçici dövme ve kalıcı dövme arasında birçok farklı özellik ve etki bulunuyor. Bu farklılıklar aşağıda detaylı olarak inceleniyor. 

  • Çizimler ya da desenler kalıcı dövmede deri altına işlenirken, geçici dövme deri üzerine işleniyor. 
  • Kalıcı dövme makine ve özel boya ile yapılırken, geçici dövme için birçok farklı teknik kullanılıyor.
  • Geçici dövmeleri kullanıcılar kendileri uygulayabiliyor iken, kalıcı dövmelerin uzman kişiler tarafından yapılması gerekiyor.
  • Cildin üzerine boya ile uygulanan geçici dövme kısa süre kalırken, cildin altına uygulanan kalıcı dövme ömür boyu çıkmıyor. Kalıcı dövmeler sildirilebiliyor. Ancak sildirme işlemi de en az yaptırma işlemi kadar can yakıcı olabiliyor.
  • Gerçek dövmelerin bazısı iki saatte bazısı ise iki günde yapılıyor. Geçici dövmeler ise çok kısa bir süre zarfında uygulanabiliyor. Örneğin; geçici sticker dövme saniyeler içerisinde vücuda yapıştırılarak elde ediliyor. 
  • Ağrısız ve acısız olan geçici dövmelerin aksine kalıcı dövmeler hem yapım aşamasında hem de yapıldıktan birkaç gün sonrasına kadar acıyabiliyor ve ağrı yapabiliyor. 

Dövme Aksesuarları

Geçici dövme farklı tekniklerle uygulandığı için birçok aksesuara sahip. Geçici dövme aksesuarları arasında ilk sırada hint kınası sayılabiliyor. Hint kınası ile yapılan geçici dövmelerin kalıcılık süresini arttırmak için Alman taşı kullanılabiliyor. Hazır geçici dövme kitlerinde yer alan çizim aparatları da dövme aksesuarlarından biri. Çizim aparatına sahip olmayan setler için kürdan kullanılabiliyor. Püskürtme yöntemi ile uygulanan basınçlı kutudaki hint kınası, cildin üzerine yapıştırılan geçici dövme desen şablonunun üzerine sıkılıyor. Bu sayede ekstra bir çizim aletine yani dövme malzemesine ihtiyaç duyulmuyor. 

Geçici Dövme Cilde Nasıl Uygulanır?

Geçici dövme uygulanmadan önce işlem yapılacak bölgenin temizlenmesi öneriliyor. Aynı zamanda bölgenin kuru olması da oldukça önemli. Çizim yapılarak uygulanacak dövmeler için işlemden önce desen şablonunun çıkarılması tavsiye ediliyor. Ancak püskürtme yolu ile uygulanan dövmeler için bu işleme ihtiyaç duyulmuyor. Hint kınası kiti kullanılarak yapılan dövmelerde paket içerisinde bulunan konik çizim ambalajının ucu dikkatli bir şekilde kesiliyor. İnce çizgiler elde edilebilmesi için kesimin en uçtan yapılması öneriliyor. Çizim yapılırken ambalaja kontrollü bir şekilde dokunulması ve bastırılması, desenin ortaya çıkmasını sağlıyor. Kullanım sonrası ise çizim yapılan ambalajın ucuna koruyucu bir bant yapıştırılarak saklanması öneriliyor. Bu sayede hint kınasının kuruması engellenmiş oluyor. Geriye kalan hint kınası dövmesi tekrar uygulanabiliyor. Hint kınası ile uygulanan dövmenin kuruması bekleniyor. Kına tamamen kuruduktan sonra işlem yapılan bölgenin dikkatli bir şekilde yıkanması tavsiye ediliyor. Sprey kullanılarak yapılan geçici dövmelerde şablonlar bulunuyor. Temiz ve kuru bölgeye yapıştırılan geçici dövme şablonun üzerine sprey sıkılıyor. Geçici dövme deseninin tamamen oluştuğuna emin olduktan sonra şablon yavaş bir şekilde kaldırılıyor. Kuruyana kadar beklenen dövme şablonunun ihtiyaç duyulması halinde ıslak bir pamuk yardımıyla etrafı silinebiliyor. Dövme uygulamasından sonra ciltte herhangi bir kızarıklık, kaşınma veya yanma olursa işlemin yapıldığı bölgenin hemen yıkanması öneriliyor. Olumsuz belirtilerin devam etmesi durumunda ise cilt doktoruna görünülmesi tavsiye ediliyor. 

Geçici Dövme Kaç Dakikada Kurur?

Geçici dövmenin uygulandıktan sonra bir süre beklenilmesi gerekiyor. Bu süre genel olarak 25-35 dakika arasında değişkenlik gösterebiliyor. Dövmenin kuruma süresinin uzun tutulması, ürünün kalıcılığını artırıyor. 

Geçici Dövme Kaç Saat Sonra Yıkanır?

Geçici dövme tamamen kuruduktan hemen sonra yıkanabiliyor. Kuruyan geçici dövmenin üzerinde oluşan tortu el yardımıyla aşındırmadan soyulabiliyor. Tortular tamamen temizlendikten sonra ihtiyaç duyulması halinde yumuşak hareketlerle dövme yıkanıyor. 

Geçici Dövme Ciltte Ne Kadar Kalır?

Geçici dövmenin ciltte ne kadar kaldığı ya da ne kadar süre kullanılabildiği merak ediliyor. Dövmenin kullanım süresi işlem sırasında kullanılan malzemeye göre farklılık gösterebiliyor. Geçici dövme genellikle 1-2 hafta sonrasında silinmeye başlıyor. Ancak dövme bölgesi güneş ışığı ve su ile çok fazla temas etmezse bu süre daha çok uzayabiliyor. Bunun dışında bazı geçici dövmelerin süresi 1 ay ya da 3 ay kadar olabiliyor. 

Geçici Dövme Ciltten Nasıl Silinir?

Geçici dövmenin yapımı gibi silinmesi de oldukça basit. Ciltten silinmek istenen geçici dövmenin bol su ile yıkanması tavsiye ediliyor. Yeni yaptırılan veya çok boya kullanılan geçici dövmeler için suya ek olarak sabun da kullanılması öneriliyor. Yıkanan dövmeli bölgenin temizlendikten sonra nazik hareketlerle kurulanması ve kremlenerek nemlendirilmesi oldukça önemli.

Geçici Dövme Nasıl Daha Kalıcı Hale Getirilir?

Geçici dövmenin ciltte daha fazla kalmasını sağlamak için uygulama sırasında bol miktarda kına sürülmesi tavsiye ediliyor. Aynı zamanda kuruma süresi uzun tutulan geçici dövmelerin ciltte kalıcılık süreleri artıyor. Uzun süre kurumaya bırakılan geçici dövmeler daha canlı bir renge sahip olduğu için zor siliniyor. Geçici dövmenin kalıcılığını arttırmak için su ve güneş ile temasına da dikkat edilmesi öneriliyor. Çünkü su ve güneş ışığı ile çok fazla temas halinde olmayan dövmeler daha uzun süre ciltte kalıyor. Geçici dövmenin bol miktarda uygulanması ve yaklaşık bir saat kurumasının beklenmesi kalıcılığını artırıyor. 

Geçici Dövme İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Kalıcı ya da geçici dövme yaptırmak için bir yaş sınırı bulunuyor. Bu yaş sınırı 18 olarak belirtiliyor. Reşit olmayan gençlerin dövme yaptırabilmesi için ebeveynlerinden izin alması öneriliyor. 

Geçici Dövme Zararlı Mı?

Geçici dövmelerin içeriğinde genel olarak bitkisel karışımlar ve gıda boyası bulunuyor. Bunun için geçici dövmelerin cilt üzerinde herhangi bir yan etkisi görülmüyor. Dolayısıyla geçici dövme zararlı mı sorusu hayır olarak yanıtlanabiliyor. Ancak gedene alerjik bünyeye sahip olan kullanıcıların dövme uygularken dikkatli olması tavsiye ediliyor. Kaliteli malzemeler kullanılarak üretilen geçici dövme şablonları, dermatolojik olarak test ediliyor. Geçici dövme ciltte kaldığı süre boyunca derinin altına işlemiyor. Cildin yüzeyinde yani üst kısmında bulunan geçici dövme, cilde herhangi bir zarar vermiyor. Hint kınası ile yapılan geçici dövmelerdeki kına malzemesi de doğal bir içeriğe sahip. Çıkartma şeklinde kullanılan geçici dövmelerin malzemesi ise tamamen bitkisel içeriğe sahip olarak üretiliyor. Tüm geçici dövme ürünlerinin güneş ışığından uzak tutularak saklanması öneriliyor. Aksi bir durumda dövme ürünleri bozulabiliyor ve bozuk olan ürünler cilde zarar verebiliyor. 

Geçici Dövme Uygularken Nelere Dikkat Etmeli?

Geçici dövme cilde basit bir şekilde uygulanıyor. Ancak dövme uygulanırken dikkat edilmesi gereken detaylar bulunuyor. Bu detaylar neler;

  • Öncelikle geçici dövmenin uygulanmadan önce cilt için uygun olup olmadığının kontrol edilmesi öneriliyor.
  • Cilde uygunluk gösteren geçici dövmenin aynı zamanda kullanıcının kendi tarzına da hitap etmesi oldukça önemli.
  • Geçici dövme modelleri arasında yer alan dövme şablonları tekli ya da birkaç tercihin birleşimi ile uygulanabiliyor. Bu sayede kullanıcılar kendi stilini ortaya koyabiliyor.
  • Yüz bölgesi için geçici makyaj dövme çeşitlerinden tercih edilmesi öneriliyor.
  • Farklı tasarımlar için üç boyutlu geçici dövmeler değerlendirilebiliyor. 
  • Düğünler, doğum günü partileri veya nişanlar için bir günlük kullanılan geçici dövmelerden tercih edilebiliyor. Bu dövme seçiminde konsepte uygun olmasına dikkat edilebiliyor.
  • Geçici dövmenin uygulanmadan önce mutlaka kullanım kılavuzunun okunması tavsiye ediliyor. Bu sayede yaşanabilecek olası problemler önceden engelleniyor.
  • Dövme aksesuarlarının oda sıcaklığında ve aynı zamanda kapalı bir mekanda muhafaza edilmesi tavsiye ediliyor. Aksi bir durumda ürün güneşten ya da sudan zarar görerek bozulabiliyor ve kullanılamaz hale geliyor.
  • Geçici dövme malzemelerinin küçük çocukların erişemeyeceği alanlarda saklanması öneriliyor. 

Evde Nasıl Geçici Dövme Yapılır?

Kullanıcılar kendileri evde geçici dövmeyi rahatlıkla yapabiliyor. Pratik bir şekilde evde uygulanabilen geçici dövme seçenekleri arasında; şablon dövmesi, eyeliner dövmesi, kağıt dövme ve dövme kalemi sayılabiliyor. Bunlarla uğraşmak istemeyen kullanıcılar ise doğrudan hazır olarak satışa sunulan geçici dövmeleri tercih edebiliyor. Evde nasıl geçici dövme yapılır sorusuna yanıt maddeler halinde aşağıda veriliyor.

  • Eyeliner dövmesi yapılmadan önce bir tasarım belirlenmesi ve bu tasarımın kağıt ve kalem yardımıyla taslağa dönüştürülmesi öneriliyor. Parlak ve yağlı olmayan eyeliner, kuru ve pürüzsüz izler bırakabiliyor. Dövme yapımını kolaylaştıran bu özellikler aynı zamanda ürünün kalıcılık süresini de arttırıyor. Eyeliner dövmesinin yapıldıktan sonra saç spreyi ile sabitlenmesi öneriliyor.
  • Şablon dövmesi yaparken öncelikle istenen şeklin bir kağıda çizilmesi ve makas yardımıyla kesilmesi tavsiye ediliyor. Dövme şablonunda bir veya birkaç renk tercih edilebiliyor. Ancak genel alarak dövme şablonları için siyah renk değerlendiriliyor. Çünkü siyah renk dövmeyi daha gerçekçi kılıyor. Yapılmak istenen alana yerleştirilen şablon dövme, kalemle renklendiriliyor ve daha sonra kuruması bekleniyor.
  • Kağıt dövme yapılırken ise önce makasla istenen şekil kesiliyor. Daha sonra ürün dövme mürekkebi yardımıyla cilde yerleştiriliyor. Kağıt dövme nemli bir bezle veya kağıt havluyla örtülüyor. Yarı şeffaf bir hale gelen dövmenin üzerinden örtü çekiliyor ve kağıt geriye doğru soyularak çıkartılıyor. 
  • Dövme kalemi ile çizilen dövmeler, bebek pudrası ile ovalanıyor. Daha sonra ise ürün üzerine saç spreyi püskürtülebiliyor. 

Dövme Fiyatları

Dövme fiyatları; tasarımına, uygulanan tekniğe, malzemesine ve boyutuna göre değişiklik gösterebiliyor. Geçici dövmelerin bazısı tek kullanımlık iken bazısı birden fazla kez kullanılabiliyor. Suya karşı dayanıklılık gösteren dövmelerin fiyatı diğerlerine kıyasla bir tık fazla olabiliyor. Farklı özelliklere ve tasarımlara sahip olan dövmeler arasında karşılaştırma yapılabiliyor. Fiyatları karşılaştırarak istediğiniz ürün için cazip olanı Hepsiburada ile keşfedebilirsiniz. 

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Dövme Takı Aksesuar Modelleri

1971 ürün listeleniyor
Kuponlu Ürünler
Fotoğraflı Değerlendirme
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
Yurt Dışından Ürünler
İndirimli Ürünler
Konumunuzu seçerek hızlı teslimattan faydalanın
Toplam 24 / 1971 ürün
DSACategoryId/2147483617/16032929/80586080/60005440