Köpek Şampuanı
İnsanın yazıyı bulmasından bile öncesine dayanır insan ve köpek arasındaki bağ. Yüzyıllardır dünyayı paylaştığımız bu sevimli dostlar, kimimiz için koruyucu, kimimiz için yol gösterici, avcı ve saymakla bitiremeyeceğimiz muhteşem özellikleriyle ve tüm sadakatleriyle halen yanımızdalar. Bahçemizde ya da evimizde, her nerede bakıyorsak, sorumluluğunu aldığımız bu canların, karınlarının doyması kadar öz bakımları da hem onlar hem de bizler için çok önemli. Evde birlikte yaşadığınız köpeğiniz kısa zamanda sizin için aile bireylerinden biri haline gelir. Birlikte oynadığınız, boğuştuğunuz ve hatta birlikte uyuduğunuz zamanlar olur. İşte bu anları paylaşırken kendi temizliğinizden ne kadar eminseniz, köpeğiniz de temizliğinden o kadar emin olmanız gerekir. Bunu sağlamanın tek yolu köpeğinizin temizlik sorumluluğunu üstlenmektir. Siz de köpeğinizi, mikroplardan, parazitlerden korumak ve temizliğini sağlamak için köpeğinizin cinsine göre bir şampuanla ve düzenli periyodlarla yıkayabilirsiniz. Köpekleri, insanların kullandığı şampuan veya sabunlarla yıkamak onlara zarar verir. Çünkü köpeklerin ciltlerinin ph seviyesiyle insanların ki bir değildir. Köpek şampuanı da bu nedenle üretilmiş ve zaman içerisinde ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmiş bir üründür. Köpeğinizi ilk kez yıkayacaksanız, yapmanız gereken şeylerden en önemlisi, cinsine ve yaşına göre en iyi köpek şampuanı olduğuna inandığınız bir markayı satın almak olacaktır.
Yavru Köpek Şampuanı
Öncelikle özen göstermeniz gereken konulardan biri, köpeğinizi yıkamaya başlayacağınız zamanın belirlenmesidir. Yavru köpekler en az 2 veya 3 aylık olduklarında yıkanabilirler. Ve yine bilinmesi gerekir ki, köpeğinize karma aşı yaptırdıysanız bağışıklığı düşük olacaktır, yani köpeğinizi bu dönemde yıkarsanız hasta olma ihtimali vardır. Bu nedenle köpeğinizi yıkamak için doğru zamanı belirlemeniz gerekmektedir. Şampuan seçiminde, köpeklerin cinsiyeti kadar yaşı da önemlidir ve köpeğiniz yavru ise, onun için aldığınız şampuanın yavru köpek şampuanı olduğundan emin olmanız gerekir. Köpeğinizi yıkama sıklığınız, mevsimlere göre değişeceği gibi, yaşına, ırkına ve tüylerinin yoğunluğuna göre de değişkenlik gösterir. Yaşı ve ırkı ne olursa olsun köpeğinizi köpek şampuanı ile yıkarken mutlaka ılık su kullanmalısınız. Köpeklerin gözleri ve kulakları hassastır ve bu nedenle öncelikle ılık suyla boynundan aşağıyı ıslatıp sorasında köpek şampuanından, köpeğinizin temizlenmesine yetecek miktarı elinize dökerek köpürtüp sorasında da yavaşça tüylerine yedirmeniz gerekir. Köpeğinizin başını tazyikli su dökmeden elinizle sıvazlayarak temizleyebilirsiniz. Köpeğinizin patilerini de aynı özenle yıkadıktan sonra ılık suyla durulayıp havluyla kuruladığınızda inanın ondan mutlusu olmayacaktır.
Köpek Pire Şampuanı
Bütün canlılarda olduğu gibi köpekler için de parazitler tehlikelidir. İç parazitlerin dış parazitlerden daha tehlikeli olduğu bilenen bir gerçek, fakat dış parazitler, iç parazitlerin oluşmasındaki en büyük etkenlerden biridir. Pirelerin köpek üzerine bıraktığı yumurtalar, tüylerini yalaması sonucunda köpeğin iç organlarına ulaşır. Köpeğinizin pirelerden arınması ve korunması, hem onun hem de sizin sağlığınız açısından çok önemlidir. Çünkü, pire, bit ve kene gibi dış parazitlerden dolayı köpeğinizde oluşan iç parazitler, dışkı yoluyla köpeğinizin patilerine, gerekli hijyen sağlanmazsa oradan da sizin bünyenize geçecektir. Köpeğinizi yıkarken köpek pire şampuanı kullandığınızda bu sorun ortadan kalkacaktır. Bu şampuanları seçerken de köpeğinizin cinsine, tüylerinin uzunluğuna ve cilt hassasiyetine uygunluğunu araştırmanız doğru tercih yapmanız açısından önemlidir.
Köpek Şampuan Fiyatları
Köpeğinizi yıkamaya karar verdiğinizde ve bunun için şampuan araştırmasına girdiğinizde karşılaştığınız seçenek çokluğu sizi şaşırtacaktır. Doğru seçimi yapmak için köpeğinizin bütün özelliklerinin göz önünde bulundurulması gerekir. Bazı köpekler sudan pek hoşlanmazlar ve yıkanmak istemeyebilirler, böyle bir durumla karşılaşıldığında kuru köpek şampuanıyla işe başlayabilirsiniz. Yıkama hazırlıklarını eksiksiz yaptığınızda, köpeğinizi yıkanmaya ikna etmeniz kolay olacaktır. Bunun için köpeğinizi yıkamadan önce tüylerini fırçalayabilir ve ona sakin ve yumuşak sesinizle sevgi sözcükleri söyleyebilirsiniz. Köpeklerin yıkanma periyodları, ırkına, yaşına, tüylerinin sıklığına ve dışarıda geçirdikleri zaman aralığına göre değişkenlik gösterir. Bu durum, köpeğiniz için kullanacağınız şampuan tüketiminde belirleyici olacaktır. Öncelikle, köpeğiniz için en uygun şampuanı belirledikten sonra köpek şampuan fiyatı için online araştırma yaparak bütçenize uygun bir ürün bulmanız mümkündür. Ürün çeşitliliğinin çok olması seçim yapmanızı zorlaştırabilir, bu nedenle ürünlerin doğru araştırılması gerekir. Köpeklerin cilt hassasiyetine, tüylerinin rengine ve uzunluğuna, yaşına, cinsine ve birçok farklı özelliklerine göre üretilmiş köpek şampuanı çeşidi bulunmaktadır. Örneğin; Bazı köpek cinsleri yağlı bir kürk yapısına sahiptir ve o cinslerin yapısına uygun şampuanlar da üretilmiştir. Siz de köpek şampuanı önerisi alarak bu çeşitlilik arasından köpeğinizin özelliklerine en uygun şampuanı bulabilirsiniz. Köpek şampuan fiyatları, şampuanın üretiminde kullanılan maddelere göre farklılık gösterir. İnsanlar için ya da köpekler için fark etmez, şampuan yapımında çoğunlukla kimyasallar kullanılmaktadır. Kimyasalların az kullanıldığı ya da tamamen doğal olarak üretilen köpek şampuanları da satılmaktadır. Alerjik hassasiyeti olan dostlarımız için doğal köpek şampuanı tercih edilebilir. Doğal ürünlerin üretim maliyeti, kimyasallara oranla daha fazla olduğundan fiyatlandırmada da farklılıklar olacaktır. Bunların dışında papatya, lavanta, biberiye, aloe vera gibi farklı bitki özlerinden üretilen şampuanlar da fiyat farklılıklarına neden olmaktadır.
Köpek Bit Şampuanı
Köpekler doğaları gereği hareketli canlılardır ve birlikte yaşadığımız dostlarımızın, tüm canlılarda olduğu gibi beslenmeleri, uyumaları, oynamaları, sevilmeleri en temel ihtiyaçlarıdır. Bu ihtiyaçlardan biri de dışkılamalarıdır ve bunu çoğunlukla günde 2 sefer yapmaktadırlar. Sabah ve akşam köpeğimizi düzenli olarak dışarıya çıkararak, hem onun hareket ederek enerjisini atmasını sağlar hem de tuvalet ihtiyacını gidermesini sağlamış oluruz. Köpeğiniz dışarıda kaldığı esnada, mutlaka bit, pire ve kene gibi parazitlere maruz kalacaktır. Ama telaş etmenize gerek yok, çünkü pire şampuanı olduğu gibi, köpek bit şampuanı ve köpek kene şampuanı da şampuan çeşitleri arasında bulunmaktadır. Veteriner hekiminizden ya da deneyim sahibi köpek dostlarından alacağınız köpek şampuanı tavsiyesi seçim konusunda size yardımcı olacaktır.
Köpek Hangi Şampuanla Yıkanır?
Köpekler için üretilen kuru ve normal şampuanlar vardır ve bunlarla köpeğinizi yıkayabilirsiniz ancak bu şampuanların köpeğinizin cinsine, yaşına, tüylerinin uzunluğuna ve hatta tüylerinin rengine uygun olanının seçilmesi gerekmektedir. Köpek şampuanıyla yıkadığınız köpeğinizin tüylerinin parladığını, güzel koktuğunu göreceksiniz.
Köpekler Hangi Sıklıkta Yıkanmalıdır?
Köpeklerin yaşına, tüy dökme oranına, kirlenme durumuna, cinsine ve hatta mevsime göre yıkanma sıklığının belirlendiğini biliyoruz. Bu nedenle genel bir bilgi vermek daha doğru olacaktır. Köpeklerin çoğunun ayda bir kez yıkanması uygun görülse de bazı ırklar için bu geçerli olmayacaktır. Örneğin; Golden Retriever, Tazı ve Pitbul gibi ırklar daha uzun aralıklarla yıkanma ihtiyacı duyarken, Teriyer ve Kaniş gibi tüyleri daha uzun olan köpekler daha kısa aralıklarla yıkanma ihtiyacı duyarlar.
Köpekleri Yıkarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
-Köpeklerinizin sağlığı ve dolayısıyla onlarla birlikte yaşayan sizlerin sağlığı için öncelikle köpeğinize yıkanma alışkanlığı edindirmelisiniz. Her köpek suyu sevmeyebilir ancak doğru hamleler yapıldığında sonuç elde edilecektir.
-Parazit olup olmadığını kontrol ederek ona uygun köpek şampuanını belirlemeniz önemlidir.
-Suyun ılık olduğundan emin olarak köpeğinizi yıkamaya başlayabilirsiniz. Kulağına su kaçmayacak şekilde yıkamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca duş aparatını, iri cins köpeklerde kullanabilirsiniz ancak yavru köpekleri, suyu tas ile dökerek yıkamalısınız.
-Yıkama işlemi bittikten sonra havlu veya bir bezle kurulamanız önemlidir. Bütün bunlar bittikten sora vereceğiniz ödül maması, bir sonraki banyo serüvenini sizin için kolaylaştıracaktır.