Eskiz defteri, ileride hayata geçirilecek olan projelerin el ile taslağınız çizildiği defterlerdir. Kişiler hayal ettikleri ya da görerek elde ettiği fikirleri taslak şeklinde eskiz defterlerine aktarır. Eskiz çizimi bir nevi kabataslak çizimdir. Eskiz defterlerine çizilen çalışmalar hayata geçirilemese dahi kağıt üzerinde bir sanat eseri işlevi görür. Yaratıcı fikirlerin açığa çıkarılabilmesi için eskiz defterleri yardımcı bir öğedir. Eskiz defterlerine çizim yapabilmenin farklı metotları bulunur. Kroki, poşat ve portre çizimi en bilinen eskiz çizim metotları arasında yer alır. Farklı metodlar ile çeşitli çizimler yapılabilmesi için üretilen teknik çizim defteri ürünlerinin farklı tasarımları bulunur. Ürünler farklı ebatları ile kullanıcıların ihtiyacını karşılar. Büyük boy, küçük boy ve mini boy olarak nitelendirilebilen birbirinden farklı eskiz defterleri bulunur. Kroki çizilebilmesi için büyük boy defterler, portre çizilebilmesi için küçük boy defterler tercih edilebilir. Hayal edilen tasarımların gerçeğe dönüştürülebilmesi için doğru eskiz defteri seçilmesi gerekir. Kare eskiz defteri hayal edilen projelerin daha kolay bir şekilde kağıda aktarılmasına yardımcı olan eskiz defteri modelidir. Mini eskiz defteri küçük ebatı sayesinde her daim yanınızda taşıyabileceğiniz bir modeldir. Siyah eskiz defteri şık kapak tasarımı ile en çok tercih edilen modeller arasındadır. Ürünler içerisinden ihtiyaç duyduğunuz defterleri kolaylıkla bulabilir, tasarımlarınızı kağıda kolaylıkla aktarabilirsiniz.
Eskiz Defteri Kullanma Metotları
Eskiz defterleri teknik çizimlerin yapılabilmesi için özel olarak üretilen defterlerdir. Ciltli eskiz defteri modelleri çeşitli metotlar kullanarak sürekli çizim yapan kişilerin tercih edebileceği bir üründür. Çeşitli tasarımları bulunan eskiz defterleri üzerine farklı metotlar kullanılarak birbirinden farklı çizimler yapılabilir. Teknik çizim defterleri üzerine yapılabilecek en kolay çizimlerden birisi kabataslak çizimdir. Kabataslak çizim ile kişiler herhangi bir anı ya objeyi zihnindeki kalıcılığını yitirmemesi için üretir. Sanatçı gördüğü herhangi bir projeyi eskiz defterine o anda kolay bir şekilde çizerek kalıcılığını sağlar. kabataslak çizim moda tasarımcıları tarafından da en çok kullanılan yöntemdir. Moda tasarımcıları akıllarına aniden gelen tasarımları pratik bir şekilde eskiz defterlerine çizebilir. Bu tarz çizimler için küçük eskiz defteri ürünleri tercih edilebilir. Küçük boyları sayesinde her an yanınızda taşıyabilirsiniz. Poşat metodu bir anın atmosferik etkisini anında çizerek kağıda aktarma ya da hayal edilen atmosferik etkinin kağıda aktarılması işlemidir. Poşat metodu ile eskiz çizim defteri ürünlerine çizim yapılırken farklı renk tonları ve gölgelendirmeler kullanılabilir. Gölgelendirmelerin yapılabilmei için çeşitli çizim kalemlerine ihtiyaç duyulabilir. Manzara resmi veya sahne resmi poşat metodu ile eskiz kağıtlarına aktarılabilir. Kullandığınız metod yöntemlerine en uygun eskiz kağıdını tercih etmeniz çizim kolaylığı sağlar. bir diğer eskiz metot yöntemi portredir. Portre eskizi çizimi kilerin anlık görünümlerinin aktarıldığı metottur. Portre eskizleri için çizgisiz teknik çizim defterlerini tercih edebilirsiniz. Eskiz çalışmalarının farklı renklere boyanması gerekebilir. Bu doğrultuda eskiz defterlerinin boyanmaya uygun kağıtlardan üretiyor olması gerekir. Eskiz defterleri kaliteli kağıtlardan üretilir. Eskiz defterleri üzerine kuru boya kalemi, keçeli boya kalemi ya da sulu boya ile renklendirme çalışmaları yapabilirsiniz. Defterlerini sürekli yanlarında taşıyan kişiler yıpranmaya karşı dayanıklı kapakları bulunan sert kapaklı eskiz defteri ürünlerini tercih edebilir. En iyi eskiz defteri modellerini satın alabilir, fikirlerinizi kağıda kolay bir şekilde aktarabilirsiniz.
Eskiz Defteri Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eskiz defterlerinin çeşitli ebatları bulunur. A3, A4 ve A5 gibi standart ebatların dışında 35x50 eskiz defteri gibi farklı ebatlar bulunur. Teknik çizimlerin en iyi şekilde hazırlanabilmesi için üretilen eskiz defterlerinin ebatları ve kullanım şekli önemlidir. Eskiz defterlerini kullanırken dikkat edilebilecek unsurların aşağıdaki gibi sıralanabilmesi mümkündür.
- Kalın uçlu renkli kalemler kullanılıyorsa kalın bir kağıda sahip eskiz defteri tercih edilebilir. Kalın kağıda sahip ürünler kağıdın tek bir tarafına yapılan çizimin arkaya geçmemesini sağlar.
- Eskiz çizimine uygun kalemlerin tercih edilmesi çizim kolaylığı sağlayabilir.
- Daha kolay ve pratik bir şekilde çizim yapılabilmesi için çizimlerin kurşun kalemler ile yapılması tavsiye edilebilir. Yapılan hataların silinmesi böylece kolay olur.
- Yoğun mürekkebe sahip olan kalemlerin tercih edilmesi doğru olmayabilir. Mürekkepler çizimlerin karışmasına ve çizimin kötü görünmesine sebep olabilir.
- Portre ve manzara çizimleri yapılıyor ise düz teknik çizim defterleri tercih edilebilir. Klavuz çizgilerine ihtiyaç duyanlar kareli ve çizgili teknik çizim defterlerini tercih ederek daha rahat bir çizim işlemi gerçekleştirebilir.
- Fazla sayfası bulunan eskiz defterlerini tercih edebilirsiniz. Birçok çalışmanızı aynı defter içinde bulabilmeniz yaratıcılığınızı arttırabilir. Eskiz defteri 100 yaprak ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Kaliteli yaprakları bulunan eskiz defterlerini birçok kişi kullanabilir. İş hayatında tercih edilen teknik çizim defterleri öğrenciler tarafından da sıklıkla kullanılır. Özellikle mimar, iç mimar ve moda tasarımı öğrencileri eskiz defterlerine ihtiyaç duyar. Eskiz defterleri doğru kullanıldığında mükemmel çizimler ortaya çıkarabilmeye yardımcı olur. Eskiz defteri 35x50 ebatına sahip modellere göz atabilir, özgün çalışmalarınızı yapabilirsiniz. 35x50 ebatındaki ürünler içerisinden şeffaf eskiz defteri modellerinde karar kılabilirsiniz.
Teknik Çizim Defteri Modelleri
Mühendis, mimar, ve tasarımcı gibi birçok farklı mesleği profesyonel olarak yapan ve bu bölümlerin eğitimlerini alan öğrenciler eskiz defterlerine ihtiyaç duyar. Eskiz defterleri birçok marka tarafından üretilerek satışa sunulur. Ürünler her ne kadar çeşitli markalar tarafından üretilse de ürünlerin belirlenen standart ebatları bulunur. Eskiz defterlerinin A3, A4 ve A5 boyutları bulunur. Kişiler yapacakları çizime göre ürünler içerisinden farklı ebatları tercih edebilir. Ürünlerin en küçük boyları arasında a3 eskiz defteri bulunur. A3 boyutuna sahip ürünler küçük olmaları nedeniyle çantalar içerisinde ya da lde kolay bir şekilde taşınabilir. A3 boyutundaki teknik çizim defterleri 420*297 mm, 42*29,7 cm ve 11,70*16,55 inç olarak tanımlanır. A3 boyutundaki defterler afiş ve posterlerin teknik çizimlerinde kullanılabilir. Ürünler büyük tablo hazırlayan kişiler tarafından da tercih edilebilir. Küçük boyları ve kaliteleriyle a3 teknik çizim defteri en çok tercih edilen eskiz defterleri arasında yerini alır. A3 teknik çizim defterinden daha büyük olan eskiz defteri a4 standart A4 çizgisiz kağıt boyundadır. A4 ebadına sahip teknik çizim defterleri 14,8 cm ene 21 cm boya sahiptir. A4 defterler 5,83*8,27 inçtir. A4 boyutundaki teknik çizim defterlerine tablo çizimleri, manzara çizimleri ve obje çizimleri gibi birçok çizim yapılabilir. A4 teknik çizim defterinden daha büyük boya sahip olan a5 eskiz defteri bulunur. En büyük eskiz defteri boyutları arasında yer alan A5 eskiz defteri büyük ve geniş çizimler yapılmasına olanak tanır. A5 ebatına sahip teknik çizim defterleri 148*210 mm, 14,8*21,0 cm dir. 5,83*8,27 inçtir. Ürünler üzerine site planları, kat planları, dış cephe görünüşleri gibi farklı çizimler yapılabilir. A3, A4 ve A5 ebatına sahip birçok eskiz defterini ucuz fiyatlara bulabilirsiniz. Ucuz eskiz defteri çeşitleri ile birçok teknik çizimi yapabilirsiniz. Küçük boya sahip eskiz defterlerini çantalarınızda kolaylıkla taşıyabilir, büyük boya sahip eskiz defterlerinizi ofislerinize ya da çalışma masalarınızda kullanabilirsiniz.
Farklı Gramaja Sahip Teknik Çizim Defterleri
Teknik çizimlerin yapılabilmesi için üretilen eskiz defterlerinin çeşitli gramajları bulunur. Defterlerin gramajlarını kağıtların kalınlıkları ya da sayfa sayıları etkileyebilir. 120 gr eskiz defteri ürünleri 40 ve 70 yapraktan oluşabilir. 100 ve 200 sayfa defterler de bulunabilir. Ürünler içerisinde A4 boyutuna sahip ürünleri tercih ederek çalışmalarınızı büyük ölçülerle çizebilirsiniz. Eskiz defteri 300 gr ürünleri içerisinden 30 sayfalık ve 17x24 cm boyutundaki modelleri tercih edebilirsiniz. Eskiz defteri 200 gr modelleri içerisinden 35x50 cm ebatındaki ürünlerde karar kılabilirsiniz. 300 gr eskiz defteri üzerine manzara ve portre çalışmaları çizebilirsiniz. 200 gr eskiz defteri üzerine site çizimleri yapabilirsiniz. 120, 200, 300 gr ürünlerin 35, 50 ve 150 gibi farklı sayfa sayılarına sahip olanları bulunur. Ürünlerin özelliklerini okuyarak kaç sayfa olduklarını öğrenebilir, tercihinizi bu doğrultuda yapabilirsiniz. Teknik çizim defterlerinin yanında boya kalemi modelleri çeşitlerine de göz atabilirsiniz.
Özgün Tasarımlara Sahip Eskiz Defterleri
Eskiz defterlerinin çizgili, çizgisiz, noktalı ve kareli modelleri bulunur. Çizim yaparken kılavuz çizgilerine ihtiyacı olanları çizgili, kareli ve noktalı teknik çizim defterlerini tercih edebilir. Teknik çizim defterlerinin farklı tasarımları bulunur. Deri eskiz defteri dış dokusu deri olan ürünlerdir. Dış dokunun deri olması defterin uzun ömürlü olmasını sağlar. Siyah, lacivert ve kırmızı gibi farklı renkte deri kapakları bulunan ürünleri tercih edebilirsiniz. Dokulu eskiz defteri ürünleri dış dokusu yumuşak olan modellerdir. Farklı kapak tasarımlarını sevenler dokulu defterleri tercih edebilir. Dokulu defterler içerisinde en çok tercih edilen ürünler arasında kareli eskiz defteri bulunur. Kareli eskiz defterlerinin kare çizgileri yardımıyla kolay bir şekilde teknik çizimler yapılabilir. Kareli teknik çizim defterlerini çizime yeni başlayan kişiler tercih edebilir. Spiralli eskiz defteri kolay katlanabilir ürünlerdir. Çizimleri yaparken defteri katlayabilir, çizim işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Telli eskiz defteri de spiralli defterler gibi kolaylıkla katlanabilir. Telli defterlerin sayfalarını deftere zarar vermeden kolaylıkla koparabilirsiniz. Telli, spirelli, deri ve dokulu defterler arasından farklı ebatlara sahip ürünleri bulabilirsiniz. Ürünlerin tekli satılanları dışında set halinde satılanları da bulunur. Eskiz defteri seti içerisinde çizim yapılırken ihtiyaç duyulan birkaç ürün yer alabilir. Eskiz defteri, silgi, kalemtraş, dağıtıcı kalem ve 5 adet dereceli kalem olan setler vardır. Setler içerisinde metalik ve fosforlu boya kalemleri bulunan modeller de vardır. İhtiyaç doğrultusunda çeşitli setler arasından tercih yapılabilir. Setler birçok ürünü aynı anda elde etmenize yardımcı olur. Uygun fiyatlara özgün tasarımlara sahip teknik çizim defterlerine ve eskiz setlerine ulaşabilir, çizimlerinizi mutlu bir şekilde yapabilirsiniz.
Eskiz Defteri Fiyatları
Eskiz defterlerinin kullanım şekli ve modelleri kadar eskiz defteri ne kadar sorusunun cevabı da kullanıcılar tarafından merak edilir. Eskiz defterleri uygun fiyatlara sahiptir. Teknik çizim defterlerinin fiyatları ürünlerin tasarımlarına, sayfa sayılarına ve gramajlarına bağlı olarak değişebilir. Gri eskiz defteri ile spiralli eskiz defterinin fiyatı birbirinden farklı olabilir. Teknik çizimler yapmayı isteyenlere uygun fiyatlara sahip olan eskiz defteri önerisi verilebilir. Eskiz defteri satın almayı düşünenler kullanıcı yorumlarını okuyarak tüketici memnuniyetini öğrenebilir. Eskiz defteri fiyatları, çeşitliliği ve kalitesi ile alıcılarını mutlu eder. Teknik çizim defterleri ile birlikte sanatsal kalem çeşitlerine göz atabilirsiniz. Hepsiburada üzerinden eskiz defterlerine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Teknik Çizim Defterinin Modelleri Nedir?
Ürünlerin çizgili, çizgisiz, noktalı ve kareli olanları bulunur.
Eskiz Defterine Hangi Kalemler ile Çizim Yapılır?
Teknik çizimlerin yapılabilmesi için çeşitli markalar tarafından çizim kalemleri üretilir. Çizim kalemleri yardımı ile eskiz defterlerinize çizimlerinizi yapabilirsiniz.
Eskiz Defterlerini Kimler Kullanır?
Mimar, iç mimar ve mühendis gibi teknik çizim işleri ile uğraşan herkes bu defterleri tercih edebilir.