Elektrikli El Aletleri

Amatörden profesyonele kadar tüm kullanıcıların işlerini hızlandıran ve daha az efor sarf ederek daha fazla iş tamamlamalarını sağlayan pek çok elektrikli alet bulunur. "Elektrikli aletler nelerdir?" sorusuna verilebilecek en sade yanıt ise "Elektrik enerjisi ile çalışan, kablolu ve kablosuz modelleri olan, üretimden inşaata, hobi uygulamalarından otomotiv sektörüne, nalbur ve hırdavat sektöründen temizlik sektörüne kadar çok sayıda kullanım alanı bulunan cihazlar." olur. Akülü modelleri de bulunan söz konusu elektrikli aletler, insan gücü ile çok uzun sürede ve çok fazla efor sarf ederek yapılabilecek işleri hem kısa sürede hem zahmetsiz gerçekleştirmeleri nedeniyle yoğun ilgi görür. Öte yandan elektrikli alet kullanılarak gerçekleştirilen işlerde doğruluk oranı neredeyse yüzde 100'dür. Başka bir ifadeyle ölçü ve derecenin önemli olduğu marangozhanelerde kesilecek ahşabın şekli, ölçüleri ve varsa derecesi elektrikli kesim aletleri kullanıldığında sıfır hata payı ile gerçekleşir. Bu sebeple titiz ile bir süreç gerektiren uygulamalarda elektrikli el aletlerini kullanmak hem süre hem de yapılan için doğruluğu açısından büyük bir avantaj sağlar.

Elektrikli Alet Çeşitleri

Tamirat, bakım, onarım, üretim ve düzenleme gibi pek çok işe yarayan elektrikli aletler, akülü vidalama modellerinden kaynak makinelerine, yüksek basınçlı yıkama makinelerinden çim kesme makinelerine kadar oldukça geniş bir yelpaze sunar. Farklı kullanım alanlarında farklı ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde üretilen elektrikli aletler, çok fazla çeşide sahip olsa da genel olarak pratik bir kullanım sağlar. Elektrikli aletleri kategorilerine göre şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Akülü Vidalama Aletleri: Kablosuz kullanım avantajı sunarak kullanıcılara hareket özgürlüğü sağlayan ve elektrik bulunmayan yerlerde de kullanım avantajı sunan akülü vidalama modelleri, motor gücüne ve akü türüne göre farklı seçenekler vadeder. Akülü tornavidalar da bu kategoride yer alır.
  • Matkaplar: Amatör ve profesyonel uygulamalar için onlarca farklı seçenek sunan matkap modelleri, akülü veya kablolu olabilir. Darbeli, darbesiz, farklı tork sayısına sahip matkaplar, çok sert zeminleri delme ve kırma olanağı sunar.
  • Duvar Kırıcı ve Deliciler: Delici matkap ve hiltileri kapsayan bu elektrikli aletler arasında akülü ve kablolu modeller bulunur.
  • Jeneratörler: Elektrik kesintisi durumunda kendisine bağlı sistemlere elektrik enerjisi sağlayan jeneratörler de elektrikli aletler arasında yer alır. Yeni nesil teknolojiler sayesinde çok ses yapmayan ve minimal tasarımlara sahip ev tipi jeneratörler de vardır.
  • Zincirli Ağaç Kesme Makineleri: Elektrikli testerelerin de aralarında bulunduğu zincirli ağaç kesme makineleri, kalın ağaçları kısa sürede düzgün bir şekilde kesmeye yarar.
  • Kaynak Makineleri: Otomotivden metal iş endüstrisine kadar pek çok alanda kullanılan kaynak makineleri, metal ve alaşımların birbirine kaynamasını sağlar. Dijital göstergeli olanlardan inverter kaynak makinelerine kadar pek çok çeşidi bulunur.
  • Dekupaj ve Daire Testereler: Ahşap kesme ve şekillendirme amacıyla kullanılan dekupaj makineleri arasında tezgahlı ve portatif modeller yer alır. Portatif modeller evlerde hobi uygulamaları içinde kullanılabilir.
  • Hobi Aletleri: Silikon makinesinden ev tipi elmas testereye, tutkal kaleminden gravür setine kadar pek çok çeşidi bulunan söz konusu aletler, ev ve küçük atölyelerde hobi uygulamalarını kolaylaştırmak için kullanılır.
  • Yaprak Toplama Makineleri: Hava körüğü olarak da bilinen ve hem yaprak toplamaya hem de yaprak üflemeye yarayan bu elektrikli aletler arasında akülü, kablolu, ev tipi ve profesyonel gibi farklı modeller yer alır.
  • Çit Kesme Makineleri: Elektrikli çit düzeltici ve dal budama makineleri olarak da bilinen bu aletler arasında çay toplama makinelerinden çim biçme makinelerine kadar onlarca farklı kullanım alanı için özelleştirilmiş makine yer alır.
  • Yüksek Basınçlı Yıkama Makineleri: Yüksek basınçlı oto yıkama makinelerinden zemin temizleme makinelerine kadar birçok çeşidi bulunan bu aletler, yüksek basınçlı hava veya su ile zemin üzerindeki kirleri aşındırarak temizleme yapar.
  • Elektrikli Ölçüm Aletleri: Avometreden pensampermetreye, wattmetreden pek çok ölçümü tek başına yapabilen multimetreye kadar çeşitli ölçme aletleri bulunur. Bunların arasında lazer teknolojisi ile çalışan metreler de vardır.

Elektrikli Aletlerin Kullanım Alanları

Farklı iş kollarına yönelik aletlerden oluşan elektrikli el aletleri, evden marangozhaneye, oto tamirciden elektrikçiye, inşaattan dekorasyona kadar onlarca farklı sektörde işlerin hızlı, kolay ve kusursuz olarak gerçekleşmesini sağlar. Yerli ve yabancı markalar tarafından farklı çalışma prensiplerine sahip modelleri üretilerek kullanıcıların beğenisine sunulan söz konusu aletler arasında hem profesyonellere hem de amatör kullanıcılara hitap eden modeller yer alır. Dolayısıyla oldukça geniş bir ürün yelpazesi ve oldukça geniş bir kullanım alanı söz konusudur.

Elektrikli el aletleri arasında en çok tercih edilen ve çok yönlü olduğu için pek çok işi tek başına yapabilenler arasında akülü vidalama ve matkaplar bulunur. Akülü vidalama aletler, mobilya montajı, basit tamir işleri, duvara monte edilecek eşyalar için dübel deliği açma gibi işlerde kullanılırken akülü veya aküsüz darbeli matkaplar, betondan mermere kadar pek çok sert zemini delmek ve kırmak için kullanılır. Elektrikli testereler ise hem ağaç kesme hem de marangoz işleri için uygundur.

Elektrikli Marangoz Aletleri

Kendi evinde ahşap üzerine amatör çalışmalar yapan veya profesyonel marangozhanelerde büyük çaplı üretimler gerçekleştiren kullanıcılara hitap eden elektrikli marangoz aletleri, ahşabı kesme, işleme, şekillendirme gibi pek çok işi zahmetsizce gerçekleştirir. Özellikle mobilya veya minyatür ahşap eşyaların üretiminde hayati öneme sahip olan ahşapların doğru ölçülerde kesilmesi söz konusu aletler sayesinde oldukça pratik bir şekilde gerçekleşir. Ağaçları küçük parçalara ayırma, ihtiyaç duyulan incelikte ahşap sütunlar elde etme, ahşap yüzeyleri kıymıklarından arındırma, mobilya ayağı yapma gibi küçük ölçekli şekillendirme uygulamalarının tamamını kısa sürede gerçekleştirecek şekilde tasarlanmıştır.

Elektrikli marangoz aletleri arasında hobi uygulamaları için bireysel kullanıcıya hitap eden gravür setlerinden dev tezgahlı testerelere kadar pek çok ürün bulunur. Bazılarının kullanımı profesyonellik gerektirse de özellikle yeni nesil teknolojiler sayesinde kesici uçlara sahip pek çok elektrikli alet, güvenli bir kullanım süreci sunar. Örneğin, tezgahlı testerelerin yeni modelleri, kullanıcıların uzuvlarını kesme ihtimalini ortadan kaldıracak teknolojiler ile donatıldığı için oldukça güvenlidir. Optik ve lazerli sensörler bulunan söz konusu testerelerde kesim alanına ağaç/ahşap dışında herhangi bir nesne girdiğinde bıçak anında çalışmayı durdurarak alt kısımda bulunan bir bölmeye çekilir. Bu sistem sayesinde makineye ahşabı yönlendiren kullanıcının ellerini kesme riski neredeyse sıfıra indirilmiştir. Ani hareketleri de algılayarak anında duran ve ortadan kaybolan testere uçları sayesinde bu tarz tezgahlı makineler amatör kullanıcılar için de uygun hale gelmiştir.

Akülü vidalama, matkap, kaynak makinesi, pres makinesi, gravür makinesi, jeneratör, taşlama makinesi gibi aletler de marangozhane ve mobilya imalathaneleri gibi alanlarda sık kullanılan elektrikli aletler arasındadır. Bunun dışında zımparalama, yontma ve oyma gibi ahşap şekillendirme uygulamalarında kullanılan gravür setlerinin profesyonel kullanıcılara hitap eden büyük modelleri de marangozlarda ihtiyaç duyulan aletlerdir. Söz konusu gravür aletleri özellikle mobilya üretiminde kullanılır.

Elektrikli Ölçü Aletleri ve Özellikleri

Lazer metre veya dijital metre olarak adlandırılan cihazlar, uzunlukları saniyeler içinde ölçmeye yarar. Yapı-inşaat sektöründen mobilya sektörüne, dekorasyondan mimarlığa kadar pek çok alanda kullanılan dijital metreler, uzunluğun yanı sıra eğim ve alan hesabı da yapar. Optik sensörler ve lazer teknolojisi ile ölçüm yapabilen bu aletler, ölçüm sonuçlarını dijital ekran üzerinden okuma kolaylığı sağlar. Yeni nesil teknolojiler sayesinde insanların yapamayacağı kadar hassas ölçümler yapan bu cihazlar, düzenli olarak kalibre edildiğinde sıfır hata payı ile sonuç verir. Bu sebeple özellikle hassas ölçümlerde büyük kolaylık sağlar.

Elektrikli ölçü aletleri arasında lazer metrelerin dışında osiloskop, wattmetre, ampermetre, toprak direnci ölçüm cihazı, kablo bulucu, voltaj dedektörü, izolasyon test cihazı, pensampermetre, voltmetre ve multimetre gibi cihazlar da yer alır. Her biri farklı işlevlere sahip olan bu cihazlar sayesinde kısa ölçülmesi çok zor olan değerler, kısa sürede hatasız olarak hesaplanır. En sık kullanılan elektrikli ölçü aletler ve kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir:

  • Osiloskop: Elektrik geriliminde bulunan dalga şekli, frekans, zaman, genlik gibi değişimleri ölçmeye yarar ve grafikler şeklinde verir. Gerilimin zaman bağlı değişimini veren bu alet daha çok laboratuvar, teknik servis ve AR-GE merkezlerinde kullanılır.
  • Wattmetre: Elektrik devresindeki elektriksel gücü ölçen bu cihaz, makine mühendisleri, teknik servisler ve elektrik enerjisi endüstrisinde elektrik profesyonelleri tarafından kullanılır.
  • Ampermetre: Devredeki elektrik akımını ölçen bu cihaz, teknik servislerden elektrikçilere, fabrikalardan otomotive pek çok alanda kullanılır.
  • Voltmetre: Elektrik devresindeki iki farklı nokta arasındaki gerilimi ölçer. Elektrik devresi bulunan cihazların üretimini, onarımını ve bakımını yapan tüm sektörlerde kullanılır.
  • Voltaj Dedektörü: Kontrol kalemi olarak da bilinen voltaj dedektörü, basit elektrik devrelerinde veya prizlerde elektrik olup olmadığını kontrol etmeye yarar.
  • Multimetre: Ohmmetre, avometre ve voltmetre cihazlarının tamamının yaptığı ölçümleri yapabilen cihazlardır. Elektrik sektöründe en fazla kullanılan cihazlardan biridir.
  • Toprak Direnci Ölçer: Toprak megeri olarak da bilinen bu cihaz, iletkenlerin toprağa karşı yalıtımını ölçer. Topraklama uygulamalarında kullanılır.
  • İzolasyon Ölçer: İzolasyon megeri veya izolasyon test cihaz olarak da bilinen ve elektrik izolasyonunu ölçen bu cihazlar, elektrik aletlerin üretim ve tasarım aşamalarında yer alır.
  • Kablo Bulucu: Duvar ve zemindeki kabloları ve elektrik hatlarını tespit eder. Yapı sektöründen dekorasyona kadar pek çok alanda elektrik hatlarına zarar vermeden çalışmayı sağlar.

Elektrikli Alet Aksesuarları

Tıpkı mekanik el aletleri gibi elektrikli aletler de çeşitli aksesuarlar ile çok daha fonksiyonel hale getirilebilir. Farklı kullanım alanlarına hitap eden elektrikli aletle için çok daha işlevsel olmalarını sağlayan çeşitli aksesuarlar üretilir. Örneğin, elektrikli hırdavat aletleri arasında yer alan vidalama aletleri, farklı uç setleri ile duvar delme, ahşap şekillendirme, zımpara yapma gibi işleri yapabilecek hale gelir. Çim biçme makineleri, çapa başlığı ile tarım uygulamaları için kullanılabilir. Bu gibi pek çok avantaj sağlayan elektrikli alet aksesuarının yanı sıra hobi alet ve aksesuarları da kullanıcıların beğenisine sunulur. Mini testere bıçak seti, el motoru aksesuarları, gravür seti, dekupaj kıl testere makinesi farklı kesim uçları, mini taşlama seti uçları, havya uçları, pimli fırça setleri gibi farklı ürünlerden meydana gelen hobi uygulama aksesuarları sayesinde ev ortamında ahşap, metal, cam ve plastik yüzeylere şekil verilebilir, zımparalama ve yontma işlerini zahmetsizce gerçekleştirilebilir.

Elektrikli alet aksesuarları, söz konusu aletleri daha fonksiyonel hale getirmenin yanı sıra kullanıcılara kendi setlerini oluşturma olanağı da sunar. Taşlama, ahşap şekillendirme, vidalama ve kesme işlerini gerçekleştiren elektrikli aletler, farklı niteliklerdeki uçlar alınarak set haline getirilebilir. Öte yandan set olarak kullanıcılara sunulan elektrikli alet modelleri de vardır. Ancak bu setler her zaman kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerine yanıt vermeyebilir. Bu sebeple kullanıcılar ihtiyaç duydukları elektrikli aleti ve sık kullandıkları aksesuarları alarak kendi işlevsel setlerini oluşturabilir daha sonra bu sete yeni aksesuarlar ekleyebilir.

Elektrikli Aletler ve Yedek Parçaları

Dayanıklı malzemelerden üretilen ve yoğun kullanıma uygun olacak şekilde tasarlanan elektrikli aletler, yedek parça avantajı bulunan cihazlardır. Başka bir ifadeyle, birçok parçasının değiştirilebilir olması ve yedek parça bulma kolaylığı sayesinde arızalanan elektrikli alet, sadece bozulan parçası değiştirilerek kullanıma devam edilebilir. Örneğin, tezgah testeresinin ucu köreldiğinde veya kırıldığında yenisi ile değiştirilebilir, akülü vidalama aletinin aküsü bozulduğunda yedeği alınabilir. Aküden motora, kesici uçlardan rulmana kadar pek çok parçanın yedeği kolaylıkla temin edilebilir. Markadan markaya ve modelden modele değişse de elektrikli aletlerin yedek parçaları genellikle uygun fiyatlara sahiptir. Bazı yedek parçalar kullanıcılar tarafından kolaylıkla değiştirebilirken bazılarının değişimi için profesyonel hizmet almak gerekebilir.

Elektrikli aletler için yedek parça satın almadan önce mutlaka yedek parça ile cihazın birbirine uygun olduğundan emin olunmalıdır. Elektrikli aletler küçük detayların değiştiği farklı model seçenekleri ile kullanıcıların beğenisine sunulduğu için yedek parçaların uyumlu olabileceği düşünülebilir. Ancak çok küçük detaylar sebebiyle uyum sorunu yaşanması mümkündür. Bu sebeple yedek parçası alınacak cihaz ile yedek parçanın seri numarasının uyumlu olmasına dikkat edilmesi tavsiye edilir. Öte yandan aksesuar bazında yedek parça alınacak ise ölçü, çap, kalınlık gibi özelliklere dikkat edilmelidir. Örneğin, tezgah testeresine elmas testere alınacak ise testere ucunun yapılacak kesim içine ve makineye uygun olması gerekir.

Bütçe Dostu Elektrikli Alet Fiyatları

Elektrikli aletler çok fazla kullanım alanına hitap eden modele sahip olduğu için oldukça zengin bir ürün yelpazesi sunar. Hobi uygulamalarından ahşap kesme/şekillendirmeye, inşaat uygulamalarından elektrik işlerinde kadar çeşitli uygulama alanlarında faydalanılan elektrikli aletler; marka, model, çeşit, çalışma prensibi gibi farklılıklar sebebiyle geniş bir fiyat aralığına sahiptir. Örneğin, matkap modelleri arasında darbeli, darbesiz, akülü, kablolu, yüksek torklu, yedek akülü, motor gücü yüksek/düşük gibi çok sayıda ürün çeşidi bulunduğu için fiyatlar da oldukça çeşitlidir. Öte yandan nadir bulunan veya endüstriyel kullanıma uygun elektrikli aletler ile ev tipi kullanıcıya hitap edenler arasında da fiyat farklılıkları söz konusudur. Dolayısıyla modelden modele farklılık göstermekle birlikte elektrikli aletler arasında hemen her bütçeye hitap eden modeller bulunur. Elektrikli alet aksesuarı ve yedek parçaları da genellikle ulaşılabilir fiyatlar ile kullanıcılara sunulurken nadir bulunan veya aletin çalışması için gerekli olan yedek parçalarda farklı bir fiyatlandırma söz konusudur.

1.Elektrikli aletler ne kadar elektrik harcar?

Elektrikli aletler motor gücüne bağlı olarak farklı miktarlarda elektrik enerjisine ihtiyaç duyar. Örneğin, ev tipi akülü vidalama aleti, silikon tabancası, elektrikli testere ve basınçlı temizlik makinelerinin elektrik ihtiyaçları tamamen farklıdır. Bu sebeple elektrikli aletin motor gücüne ve çalışmak için kaç volt elektrik enerjisine ihtiyaç duyduğuna bakılarak ne kadar elektrik tüketeceği hesaplanabilir. Öte yandan gelişen teknolojiler sebebiyle pek çok elektrikli alet enerji tasarruflu çalışma prensibine sahip olarak üretilir.

2.Elektrikli el aleti alırken nelere dikkat edilmeli?

Amatör veya profesyonel uygulamalar için elektrikli alet alınacaksa kullanım amacına ve kullanım alanına uygun ürünlerin tercih edilmesi önerilir. Eğer söz konusu aletler atölye tarzı yerlerde kullanılacak ise pek çok aletin bir arada bulunduğu elektrikli alet setleri tercih edilebilir veya aletlerin çok daha fonksiyonel olması için çeşitli aksesuarlar ile kişisel setler oluşturulabilir. Ulaşılması güç yerlerde çalışılacaksa veya dış mekanlarda uygulama yapılacaksa kablolu cihazlar yerine kablosuz/akülü aletler alınabilir.

3.Hobi uygulamaları için hangi elektrikli el aletleri kullanılır?

Ahşap şekillendirme, takı yapma, minyatür objeler üretme, elektrikli devreler hazırlama, cam işleri gibi farklı hobi uygulamaları için üretilen pek çok elektrikli mini alet bulunur. Minyatür gravür setinden silikon tabancasına, akülü vidalamadan ahşap yakma aletine kadar pek çok hobi aleti vardır. Bu tür ev kullanımına yönelik elektrikli aletler çeşitli aksesuar setleri ile de kullanıcıların beğenisine sunulur.

Ürün, kategori veya marka ara
ARA
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...

Elektrikli Alet

10.000+ ürün listeleniyor
Yapı Market / Bahçe / Oto
Yapı Market / Bahçe / Oto
Yapı Market / Hırdavat
Yapı Market / Hırdavat
Elektrikli El Aletleri
Elektrikli El Aletleri
Matkap
Matkap
Zımpara
Zımpara
Tilki Kuyruğu
Tilki Kuyruğu
Şarjlı Tornavida
Şarjlı Tornavida
Kanal Açma Makinesi
Kanal Açma Makinesi
Sac ve Sünger Kesme
Sac ve Sünger Kesme
Uçlar & Aparatlar
Uçlar & Aparatlar
Akülü Vidalama
Akülü Vidalama
Kırıcı Deliciler / Kırıcılar
Kırıcı Deliciler / Kırıcılar
Taşlama
Taşlama
Ahşap / Metal Kesme
Ahşap / Metal Kesme
Dekupaj Testere
Dekupaj Testere
Polisaj Makinesi
Polisaj Makinesi
Daire Testere
Daire Testere
Boya Tabancası
Boya Tabancası
Döşeme / Çivi / Zımba Çakma
Döşeme / Çivi / Zımba Çakma
Freze
Freze
Sıcak Hava Tabancası
Sıcak Hava Tabancası
Planya
Planya
Somun Sıkma Makinesi
Somun Sıkma Makinesi
Taş Motoru
Taş Motoru
Hobi Ürünleri
Hobi Ürünleri
Elektrikli Tornavida
Elektrikli Tornavida
Karıştırıcı
Karıştırıcı
Kaynak Makinesi
Kaynak Makinesi
Yüksek Basınçlı Yıkama
Yüksek Basınçlı Yıkama
Hava Kompresörü
Hava Kompresörü
Endüstriyel Temizleme
Endüstriyel Temizleme
Seramik Kesme Makinesi
Seramik Kesme Makinesi
Raspalama
Raspalama
Havalı Aletler
Havalı Aletler
Karot Makinesi
Karot Makinesi
Kaldırma Ekipmanları
Kaldırma Ekipmanları
Pafta Makinesi
Pafta Makinesi
Torna Makinesi
Torna Makinesi
Kuponlu Ürünler
İndirimli Ürünler
Hemen Al Sonra Öde
Yurt Dışından Ürünler
Fotoğraflı Değerlendirme
Güncel Değerlendirme
Girişimci Kadın Ürünleri
Güvenle Kapında